Basplagg att använda i en mer hållbar garderob

Blogginlägget innehåller annonslänkar

Har ni sett utmaningen jag körde förra veckan med att skapa en capsule wardrobe och hålla mig till 10 plagg för 7 olika outfits? Konceptet går ut på att hitta 10 plagg som man kan kombinera på olika vis för att få till olika looks. Man ska helt enkelt shoppa mindre och ha ett mer minimalistiskt tänk. Det jag märkte när jag skulle välja mina plagg var att byxor är ganska lätt att klara sig på några få, men överdelar… svårt! Jag insåg dock att jag behövde en av varje i kategorierna: blus, stickad tröja, skjorta och kavaj. Så om du vill köra en liknande utmaning eller bara börja inhandla en mer hållbar garderob så har jag satt ihop några kollage med basplagg som jag gillar.

Blusen

Beige blus / Rosa blus / Svart blus / Guldig blus / Svart knutblus / Sandfärgad blus / Brun blus / Khakifärgad blus

Den stickade tröjan

Brun tröja / Svart tröja / Beige kofta / Ljusbrun tröja / Grå poloBeige tröja / Svart kofta / Ljusrosa tröja

Skjortan

Vit skjortaBlå skjorta / Svart skjorta / Khakigrön skjorta / Brun skjorta / Benvit skjorta / Beige skjorta / Ljusbrun skjorta

Kavajen

Svart kavaj / Ljusgrå kavaj / Beige kavaj / Bouclékavaj / Beige kavaj med bälteGråbeige kavaj / Mintgrön kavajBrun mönstrad kavaj

  1. Jag är så insnöad på sånt här nu (som alla andra antar jag) och blir alltid så överraskad över att planen om minskade inköp leder till tankar på nya inköp. ”Om jag bara hade en sån här skulle jag aldrig behöva köpa nån annan”. Men jag hör samtidigt att det bara blir argument för att få shoppa. Visst är det lustigt! Men samtidigt finns det ju verkligen tidlösa, eviga stilar och de borde man ju rimligen kunna hoppas att de ska fortsätta vara just sådana. 🤔 Blir hur som så inspirerad av såna här inlägg, ordna och strukturera. Har även en son som är en vecka yngre än din och massa liknande upplevelser så det är alltid fint att få läsa om ert liv och hur allt utvecklas. Heja! ☺️💕

  2. Hej Michaela,
    Jag försöker verkligen tänka likadant och banta ner min garderob till bra basplagg. Att hitta plagg i bra kvalitet och bra material tycker jag är supersvårt, särskilt med tanke på budget. Skulle du vilja göra liknande inlägg med vettiga plagg för under tusenlappen? T ex med bomull/lin/kashmir etc utan någon polyester eller syntet. Hehe många krav men vore guld värt för mig/oss som läser och inte kan lägga flera tusen per plagg <3
    Kanske ett inlägg med bra secondhand sidor för kläder med hög kvalitet med? Vore en bra artikel till Forni.
    Kramar !

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi