Egentid, semlor och sortering

Tack för alla kommentarer och tips jag får både här och på Instagram om allt ifrån magen till allergier! Det mesta är ju sånt jag redan provat eller som vi av någon anledning har valt bort/som vi vet inte fungerar. Men då och då dyker det upp små tips som man inte tänkt på, eller hört om innan, och som ger den här aha-känslan!

Många har tipsat om att ge lunch istället för middag för att magen får längre tid att processa maten då men det har jag redan testat och vi såg ingen skillnad, så då tyckte läkaren att vi kunde fortsätta med middag eftersom det passar vårt liv bäst. Men sen var det någon här som tipsade om att ge frukost istället och det är ju svinbra! Undrar varför inte läkaren tipsade om det? Eller varför vi inte bara kom på det själva haha! Hmm, det kanske inte gör skillnad, men nu testar vi gröt + smakportion några frukostar i rad så får vi se om det kanske blir bättre för magen om han får en heeel dag på sig att smälta maten. Vi får se helt enkelt! Idag var första dagen och han åt på bra och har mått bra hela dagen så jag är positiv.

Anyway, jag har haft en bra tisdag idag. Jag vaknade av att Dante skallade mig på näsbenet strax efter 06, det gjorde helt sjukt ont men det var bara bita sig i läppen och gå upp. Efter en mysig morgon gick jag och la mig samtidigt som Dante på förmiddagen och vi sov i nästan två timmar! HALLELUJA! Mycket välbehövligt efter en pissnatt.

Vid lunch blev det en promenad med min kompis Kajsa som ska föda vilken dag som helst och sen lämnade jag över Dante till mamma. Gick till Sturebadet, åt en räksallad och tränade. Bastade länge, tvättade håret och tog några djupa andetag innan jag gick hem igen. Köpte med semla och fikade med mormor som var här med Dante också. Att mamma hjälper till med Dante några timmar i veckan är det mysigaste någonsin, de får en så fin relation och så brukar ofta någon annan i familjen eller släkten vara med så att han får full uppmärksamhet.

Nu har jag sorterat massa tvätt, tagit ner grejer i källaren som vi sorterat ut som Dante inte ska ha längre och ätit middag. Sjukt att bära ner saker i källaren som vi sparar till nästa barn (om vi har den turen!). Nästa barn??? Let me breathe first… men det dröjer några år så jag packade ihop det ordentligt 🙂

Vi hörs imorgon bitti igen med helgen i bilder som jag fortfarande inte hunnit posta, jag har ju mått sådär både igår och idag så har behövt fokusera på annat. Men imorgon jobbar jag så då kommer det. Puss och ha en fin kväll!

  1. Hej Michaela, hade tänkt kommentera i föregående inlägg om barn med reflux osv.
    Vårt ena barn hade som bebis fram till 2 år reflux. Hon är dessutom extrovert hsp och känslig för material vilket var skitjobbigt o dränerande för hon var aldrig riktigt nöjd. När hon fick sina första tänder som 12-veckors bebis började vi nästan gråta.
    Men så här många år senare så kan vi säga att vi lärt oss att möta hennes behov vilket gör livet bra mkt enklare för henne :)…nu har vi också mer ork att bemöta spännande situationer som en riktigt hsp möts av och då vi som föräldrar kanske enbart är lite hsp i jämförelse så blir det aha-upplevelser mest hel tiden men oj vad nyttigt att lära sig både om sig själv o sina medmänniskor…vi reagerar verkligen olika på samma intryck…eller ja, vi tar in och processar olika och det är verkligen något fler människor borde respektera hos varandra.
    Nåväl, vår erfarenhet av reflux är att andningen är mer rosslig i tidig ålder. Vår dotter hatade vagn, att ligga ner alla faktiskt o skrek nätterna igenom, matades, vaknade igen osv…tillslut (!) insåg vi att hon måste haft uppstötningar varje gång hon legat ner stackarn, så vi körde enbart sele, vi pallrade upp henne rejält och ibland sittsov vi med henne. Vi försökte minska ner på ätandet nattetid för att inte hela tiden behöva kräkas upp o vakna. Kan vara värt ett försök!
    Fundera på om han är lite högkänslig och tänk i så fall då på att dom bearbetar dagens intryck kvälls- och nattetid, försök ha flera lugna dagar, precis som vi vuxna också gör. Dom kan vara otroligt känsliga mot sömmar, material som kliar (ull, alpacka, u name it…inget naturligt fungerar tyvärr för oss för set kliar och alla kläder vänds ut o in nattetid för att sömmarna är obehgliga), värme o kyla är också något dom kan vara hemskt frustrerande på. Är själv frusen så satte på vår bebis jättegosiga kläder i ullfrotte…det var inte populärt.
    Mitt sista tips inför kommande förskoleval, välj en förskola där man medvetandegör att barn har olika behov. Den vi har leds till största delen av hsp pedagoger som skapar miljöer o rum för återhämtning för de som behöver, bus när man har mer energi (avskilt ifrån den lugna delen) o regler kring ljudnivåer mm…fantastiskt bra för barnen som inte behöver vara helt utmattade trots att grupperna är ganska stora.

    Kram
    Andrea

    1. Håller helt med om att förskoleval är superviktigt! Vi har valt en liten förskola (max 30 barn uppdelat på 2 avd.) och vi har såå bra kontakt med alla pedagoger och de flesta föräldrar, alla känner alla helt enkelt, inklusive barnen, och tänker att det ger bästa förutsättningarna för allt även barn som kräver lite extra omsorg på olika sätt. Vår dotter (blir 3 i sommar) är dock extremt glad social och enkel, typ noll separationsångest på denna lilla onge men vi ville ändå verkligen välja ett mindre ställe då samhörigheten kändes otroligt viktig, tror det kan vara knepigare på förskolor med tex. 80+ barn. Gå på många visningar och prata med andra föräldrar är mitt bästa tips, och läs föräldraenkäterna på stockholms stads hemsida. Kram!

  2. Vad härligt med egentid efter en natt med halvdan sömn! Tycker du att Sturebadet är bra som gym också? Både spa och mat har jag provat, och det är toppklass!
    Hoppas du får en fin onsdag <3

  3. Hej!
    Kan inte du tipsa om några bra sommarresmål? Vart ska ni till exempel i sommar?
    Sitter och letar mig blå efter resor och under sommaren tycker jag det är rätt härligt att resa inom Europa men är helt slut på uppslag då jag redan varit runt på en hel del semesterorter i Europa 🙂

  4. Haha! Känner igen det där! Vi hade det jättetufft med vår dotter första året och jag trodde nästan inte alls att jag skulle bli redo för fler barn på många många år! MEN! När hon fyllde två år och blev världen soligaste person och lättsam (glad, modig, noll separationsångest och sover jättebra) så blev vi SNABBT sugna på en till, som att vi direkt glömde hur jobbigt det varit 🤣 så i år just efter hon fyller tre år så kommer hennes lillasyskon till världen! 🥰

  5. Kanske konstig fråga men är nyfiken på om du nånsin blir trött på social medier? Jag själv har verkligen tröttnat extremt på allt från Facebook och Instagram till bloggar. Jag har tagit bort facebook-appen och jag har avföjlt otroligt många konton på insta. Jag märkte att jag helt enkelt fick för mycket ångest av vissa profiler/influenser (du är givetvis inte en av dem).
    Något som jag reagerat på och verkligen ogillar är att det är såååå otroligt många som filmar på gymmet. Gymmet brukade vara min safe zon där jag alltid gick i fula träningskläder och osminkat blottade all min acne. Nu känner jag mig inte alls bekväm på gymmet längre – jag vill ju absolut inte synas i bakgrunden på någon film när jag ser ut så.
    Måste människor verkligen filma ALLTING heeeeela tiden? Jag förstå att det är vissa influencers jobb att visa upp så mycket som möjligt av sina liv, men flera av dem borde tänka lite mer på ”oss andra i bakgrunden”.
    Du brukar alltid skriva så kloka saker- hur går dina tankar kring att vara ständigt uppkopplad och aktiv på social medier? ❤

  6. Har ni tänkt på att lägga Dante senare på kvällen? De flesta barn sover som längst den första sovperioden av nattsömnen, så är det för våran dotter. Första sovperioden kan hon sova 4-6 timmar i streck, så då lägger jag henne vid typ 22-23 och sover då jag också. Om jag inte gör det får jag inte sova mer en typ 1-2 timmar i streck för efter den första perioden sover hon oroligt. Efter vad jag läst är det väldigt vanligt. Ju senare desto bättre tycker jag! Förstår att det är jätteskönt att ha kvällen för er själva, men för mig är det viktigare att få sova. Tänker att jag ska börja lägga mitt barn tidigare när hon sover bättre nätterna igenom. Lycka till oavsett med Dante, det är så tufft när man inte får sova och måste ta hand om en krävande bebis i tillägg. För mig har det också hjälpt att lite acceptera situationen och inte leta efter lösningar på alla problem som uppkommer, blev lite galen av det så försöker att bara acceptera att det här är en period med mindre sömn, mer gråt/gnäll eller vad det nu är.

  7. Hej! Dantes stol ser jätte bra ut – och enkel att hålla ren! (?) Blir galen på vår val av stol pga att den inte var så lättstädad som det påstods. Vilken stol är det Dante har?

    Kram,
    Lina

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi