Inte riktigt som jag tänkt mig

Den här dagen blev inte så bra som jag hade hoppats… jag fick ett jobbigt besked på lunchen idag som satte mig helt ur balans och sen blev allt bara fel. När vi skulle hem blev jag galet åksjuk och det märkligaste av allt var att Dante också blev det så helt plötsligt spydde han ner hela sig själv i bilen. Jag fick sån ångest och tyckte så synd om honom. Jag kan få dåligt samvete över det faktum att alla mina jobbiga grejer verkar ha drabbat Dante också… Allt ifrån eksem till magproblem och nu kanske åksjuka. Usch, stackars liten. Åksjuka är verkligen hemskt och jag har mått så dåligt över min åksjuka hela mitt liv. När jag var liten kunde jag inte ens åka till affären utan att spy. Därav min kärlek till att bo på gångavstånd till allt…

Eftersom jag var ur balans så kände jag hur jag bara höll på att tappa greppet om situationen men lyckades ta oss hem utan några fler missöden i alla fall. Väl hemma hann jag knappt stänga dörren innan tårarna kom och till slut fick jag smsa hem D så att jag kunde tvätta och gråta av mig ifred. Jag älskar att vara nere i tvättstugan när jag är ledsen för det är terapi att hänga tvätt tycker jag.

Jaja. Nu ska jag mysa ner mig i soffan med Damon och en kopp te. Ta hand om er där ute, livet är skört, bräckligt och underbart.

Det är tur att jag var omringad av fina tjejkompisar och ljuvliga bebisar idag i alla fall. Kolla på det här gänget, man smälter ju.

För att inte tala om detta gäng! Sofia, Amanda, Edita och Steffi ♥

Allt

  1. Varför kommer det alltid upp ett reklam ljud på din sida, från ingenstans och som nästan är omöjligt att hitta igen och stänga av snabbt? Väldigt frustrerande när man ligger i sängen på kvällen intill sovande barn och äntligen får tid till bloggläsning. Detta har gjort att jag vissa kvällar väljer bort din blogg pga. Inte vill riskera att väcka hela familjen. Det här ”problemet” är bara på din blogg så det måste vara något med just din plattform.

    1. Haha ❤️ Jag ska kolla upp det på en gång, har aldrig ljud på mobilen så har inte hört något själv. Kram!

    2. Hehe, har funderat på samma! Och om man har hörlurar i och lyssnar på något annat så avbryts det när man går in på bloggen, och reklamljudet startar istället 😂

  2. Hej! Du har inte funderat på magsjuka?..
    min sons åksjuka slog med störd kraft till i somras när han precis fyllde 3 vilket är då balanssinnet är färdigutvecklat. Åksjuka ”ska” inte kunna komma innan dess. Finns förstås undantag men om ni båda två kräktes samtidigt känns det lite mer som något som ville upp?
    Bra att tänka på såhär i vabbruari. Frågar du 90% av alla kräksjuka barns föräldrar så är det aldrig magsjuka, vara något de ätit. Så sprids det!

    Tack för en bra blogg 🙂 ännu roligare nu när vi är på samma plan i livet-ish

      1. Min son blev åksjuk runt 9 mån och kräktes var vi än skulle. Det har dock blivit bättre och nu vid 5 år händer det bara ibland!

  3. Hej Fina!! Älskar din blogg!! Och har följt dej i såå många år!! Kan inte du vara snäll och dela med dej vart din ”zebra” kappa kommer ifrån?? Kram!!

  4. Vilken konstig kommentar att barn under 3 år inte kan ha åksjuk, det är ju snarare ett rätt utbrett problem bland små barn! Min son blev åksjuk när han var runt året, haft enorma problem med det men det blev bättre när han blev större o kunde sitta framåtvänd i bilen. Jag är också en person som blir åksjuk jämt, varit sen jg var liten. Men du, förstår att din dag var allmänt jobbig o könslornkan ta över en, men det finns verkligen värre saker att föra över till sina barn och förhoppningsvis kommer Dante växa bort från de mesta av sina bekymmer! ❤️

    1. Åh tack för fin kommentar <3 Som du säger så är det ju jättevanligt att småbarn blir åksjuka så den kommentaren var nog lite felaktig 🙂 Jag har massa kompisar med åksjuka små barn men sen har det vänt när de har kunnat vända bilbarnstolarna. Jag hoppas det går över! Förhoppningsvis kommer han det men igår var allt bara fel och jag kände mig så taskig. Livet som mamma haha... puss fina du!

  5. Styrkekram!!! Du har nog fört över så mycket bra till din son också, men vet precis vad du menar! ♥️ Vi började med vanlig barnstol redan runt halvåret då babyskyddet började kännas trångt, ganska säker på att de går att ha framåtvända, och hört att andra med åksjuka barn gjort så. ♥️

    1. Nej inte framåtvänd under fem år.Får hicka när man pratar om barn i framåtvänd stol i iallafall under 4 år. Den finns rapporterat att 4-6 åringar drabbas av dubbelt så mycket skador (pga framåtvänd) än yngre barn som sitter bakåtvänd.
      ”Enligt NTF är andelen fyraåringar som färdas bakåtvända i bilen alldeles för liten. Att låta dem åka så är upp till fem gånger säkrare än att åka framåtvänd.”
      Bara i all välmening. 💞

  6. Hej Michaela <3 min dotter har varit väldigt åksjuk i perioder (hon är 5 nu). Vi har fått höra från läkare att det kan ha och göra med extrema tillväxtperioder då inte balansen ”hänger med” vilket gör att de blir åksjuka vid bilturer osv. Tror och hoppas det släpper för Dante snart <3 kram!!

    1. Men åh tack snälla för att du sa det! Hoppas det är så för honom. Massa kramar!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi