Frågor med Forni

Hur går det med grannen nu när ni skaffat barn? 🙈

Det är faktiskt så att hon har flyttat!

En ny kvinna som verkar supergullig har flyttat in där istället och det känns så himla bra. Ni som har följt hela händelseförloppet med vår granne vet att vi har haft det rätt jobbigt med henne, men nu har hon flyttat vilket är en lättnad för alla inblandade! Jag tänkte gå upp med en flaska vin till den nya grannen och hälsa henne välkommen till helgen – jag har en bra relation till alla (som jag brukar träffa) som bor i vårt hus och hoppas kunna ha det med henne också. Det blir så mycket trevligare då! D frågar alltid vem det är jag pratar med i trapphuset och det är alltid någon granne hehe. Blev mycket mer sen Dante kom också för nu vill alla tanter i huset klappa på honom och prata med honom, så mysigt tycker jag.

Hej Michaela<3 Jag och min blivande man funderar på Kapstaden som bröllopsresa. Vad tänker du spontant om det – känns det som rätt vibe för en kärleksresa? Vi älskar tanken på blandningen av stad, strand, natur och god mat/vin så det låter ju som ett perfekt ställe. I alla fall om man reser runt lite utanför Kapstaden också kanske? Samtidigt är jag orolig över allas prat om hur farligt det är där.. behövde ni vara rädda och försiktiga under resan eller hur upplevde ni den biten? Förstår att du kanske inte hinner svara på mina frågor och i så fall vill jag bara säga att dina inlägg i alla fall redan gett mig en ännu mer positiv bild av Sydafrika – det verkar helt underbart!!

Hej bästa du!

Det var någon annan i kommentarsfältet som frågade varför min tjejkompis inte var sugen på att åka tillbaka, alltså vad nackdelarna är, och det är väl främst två saker:

Lång resväg och lite eller mycket farligt beroende på var du rör dig.

Jag tycker inte att det kändes så farligt på plats så länge du använde sunt förnuft, men jag ska erkänna att jag var rätt nervös över det innan (speciellt eftersom jag reste med min bebis). Det är inte så strosvänligt i Kapstaden eftersom det är väldigt farligt i vissa områden, men många vinter-resemål är inte strosvänliga om man tänker efter (t.ex. Dubai). Det finns delar som är mer säkra än andra och i dessa kan du promenera omkring utan problem (Camps bay eller vid Waterfront t.ex.), men sedan finns det områden där du absolut inte ska gå omkring.

Jag tycker faktiskt att Kapstaden påminner om Barcelona eller andra lite farligare storstäder. Det gäller helt enkelt att vara på sin vakt. Vi lämnade alla smycken hemma men det gjorde jag när vi var på Petras möhippa i Barca också. Men som sagt, det finns extremt mycket fattigdom i Kapstaden vilket gör det till en farlig plats om du inte använder ditt sunda förnuft. Däremot har jag sällan stött på så mycket vänliga människor på en resa, kände mig så välkommen och omhändertagen i Kapstaden. Med tanke på att jag lät säkert 100 personer hålla i mitt barn under resan så förstår du nog att jag inte var obekväm eller rädd – jag kände stor tillit till människorna där och tycker att de var enormt vänliga. Det var 98% trygga och bra upplevelser och 2% där jag kände mig lite rädd.

Jag tycker absolut det funkar som en kärleksresa! Då hade jag delat upp den i tre delar: Kapstaden, vindistrikten och sedan safari. De safari som ligger närmast Kapstaden är riktigt dåliga har jag hört så man får åka en bit för att få en mer genuin upplevelse men det är det värt! Jag har ju varit på en safari-resa i Sydafrika redan så vi hoppade det i år men annars tycker jag att det är värt att åka 4-5 timmar bort för den upplevelsen.

Massa kramar!

Hej Michaela,
Jag har en fråga till frågor med Forni!

Efter snart ett år på ett jobb där jag utvecklats massor, men vantrivs, så ska jag äntligen vidare till ett nytt jobb. Det senaste året har verkligen tagit på mitt självförtroende och jag är rädd att inte lyckas bryta den negativa spiralen på det nya jobbet (även om jag är superpeppad!). Hur går man vidare efter en nästintill traumatisk arbetssituation och känner sig “nystartad” till nästa jobb? Vill verkligen gå in som den bästa versionen av mig, men är rädd att mitt bagage från den dåliga arbetsplatsen kommer hänga med.

Tack för världens mest inspirerande och peppiga blogg! KRAM!

Hej gull och TACK för fina ord!

Det här är som inför vilken nystart som helst – det är helt enkelt upp till dig att släppa taget om det som varit och vara öppen för det som kommer utan att blanda in ditt förflutna i det. Allt handlar egentligen bara om ditt mindset. Det nya jobbet är inte ditt gamla jobb och det är orättvist både mot dig själv och din nya arbetsplats att behandla den så. Det är som att gå in i en relation och tro att ens nya partner ska bete sig som ens ex om exet var en idiot. Taskigt mot nya partnern som inte förtjänar det – och den stora förloraren i det hela blir ju en själv. Lägg din gamla arbetsplats bakom dig och bryt gamla mönster så fort du märker att du börjar komma in i dem på nya arbetsplatsen. <3 Lycka till

Hej! Vad eller hur tränar du när du har ont i ryggen? Jag lider själv av en dålig rygg och tycker det är svårt att få till träning, utan att göra det värre. Vore tacksam för tips!

Jag kör simning och enklare yoga – det tycker jag är perfekt för ryggen! <3

Hej Michaela jag har en fråga till forni :)))
Jag flyttade från Sthlm för 7 år sen och har sen dess vart hemma lite sporadiskt vid högtider men ska nu komma hem och fira min 32 års dag med mina barndoms vänner, VART ska vi gå ut?(middagen är redan planerad)
Jag får fria tyglar över planeringen och vill dansa till 90/00 musik lite gammal schlagers – absolut nymusik också, men vill ha en riktig kul tjej kväll med 6 av mina närmsta barndomsvänner TIPS på bra uteställen har googlat mig gråhårig. Har följt dig i alla år och du är en av mina favorit bloggar att gå in på när jag längtar hem till älskade Sthlm tusen takk om du tar dej tid för lite hjälp kram

Okej nu ska jag vara ärlig… JAG HAR INGEN ANING! Jag har så dålig koll på utelivet i Stockholm nu för tiden, att jag har jobbat som dj och klubbis på Stureplan känns som ett helt liv sen haha. Kan inte ni andra som har bättre koll kommentera och hjälpa till? PUSS!

Åh vilket bra inlägg 🙂 Två frågor:

Angående säng och bäddning… bebisen sover alltså i sitt babynest i sängen, med en muslinfilt på sig? Så har jag fattat det, och så fattar jag det som att ni har gjort. Men varför säljs det kuddar och täcken och lakan till bebisar? Fattar inte. Bebisar ska väl inte ha varken kudde eller täcke då de kan kvävas? Men verkar ändå som att det säljs och vissa har det? Haha fattar verkligen noll, vad ska jag köpa och hur ska jag bädda? MVH FÖRVIRRAD GRAVID

Fråga 2, ang. andningslarmet. Jag funderar på att skaffa ett men är rädd att det skulle göra mig MER nervös. Liksom, vad gör vi om det börjar tjuta? Hade behövt en tydlig plan då, alltså vad gör man? Hjärt-lungräddning på bebis? Ringer 112? Hade ni en uttalad plan, om du är med på hur jag menar… känns som man hade varit sjukt mkt på tå annars.

 1. Haha! Bra fråga ändå för jag undrade samma sak när jag var gravid. Rekommendationen är att bebisar inte ska sova med kudde eller täcke (tror det står på 1177). Vi köpte ett set som vi bäddade med för att det var mysigt men det använde vi inte utan det låg i spjälsängen som dekoration mer. Sedan när de blir några månader kan man ju börja använda det om man vill, nu använder Dante kudde men inte täcke, vi kör fortfarande på filtarna. Om jag var du hade jag köpt lakan till sängen ifall att bebisen inte ligger i nestet, sedan muslinfiltar. Täcke och kudde kan du köpa i ett senare skede!
 2. Alltså man blir väl mer nervös av att inte veta om ens bebis slutar andas än att få en tydlig signal på när/om det sker? Om larmet skulle gå och vi märker att Dante inte andades skulle vi givetvis ringa 112 direkt. Precis som vi skulle göra om vi hade kollat till honom utan larm och upptäckte att han inte andades. Jag får hellre en signal så fort det eventuellt skulle ske, än att upptäcka det när det är försent. Så resonerar jag. Puss!
 1. Hej bästa! Jag har precis börjat lyssna på podden du hade med Dasha för många år sen. Den är så bra och passar min ålder perfekt. Undrar bara, vad hände med podden? Varför slutade ni? Och är du och Dasha fortfarande vänner för du skriver liksom om Petra som din bästavän men har du och Dasha fortfarande kontakt? Hihi är bara nyfiken. Kram

 2. Skulle faktiskt hellre rekommendera att ta flyget till Krugerparken (ca 2h med flyg) för safari istället för att åka 4-5h med bil. Det är en sagolik upplevelse! 🙂

 3. Hej, du som frågade om andningslarmet!
  Vi skaffade ett larm när vår bebis var ett par veckor men det blev liggande ett tag för att jag var så rädd för att det skulle larma (orimligt, ja) så fattar din känsla. När vi sedan började använda det var det nervöst i början men ganska snabbt kändes det som en skön trygghet 🙂

 4. Vad härligt att höra om grannen! Jag skulle dock välja en annan present än just flaska vin då man aldrig vet en persons relation till alkohol <3

 5. Hej! Angående andningslarm så kan jag rekommendera det vi köpte till vår snart 7 månaders kille, snuza pico. Spänner fast i blöjan, sen kopplar man upp det till en app, man kan ha flera användare samt flera bebisar i appen. I appen kan man se om bebis ligger på sida, rygg, mage. Man ser också temp, andetag/min och även ett diagram över hur sömnen varit. Eftersom ett larm går i telefonen om bebis slutar andas så behöver man inte vara orolig att man inte ska höra larmet om bebis ligger i ett rum lite längre bort. Larmet försöker väcka bebis om hen slutar andas (vibrerar och låter). Man kan även ställa in att larm ska gå om ex bebis rullar över på mage. Finns massa olika inställningar! Jag har älskat larmet på och det känns så tryggt!

 6. Tips 1: till alla föräldrar och blivande föräldrar: Röda Korset ordnar första hjälpen-kurser gratis, även inriktade för barn. Kontakta röda kors-kretsen i ert område vetja, det är riktigt gött att veta hur en ska göra om ens barn t ex sätter i halsen eller får hjärtstopp!

  Tips 2: Jag har bott i Kapstaden och varit där flera gånger de senaste åren. Precis som Michaela säger finns det områden som en inte ska gå till. Men det här med att Sydafrika är väldigt farligt, som turist ser du ytterst sällan denna del av Sydafrika. Jag skulle gå så långt att säga att du absolut kan spatsera runt hela innerstan i Cape Town under dagtid och vissa delar (som typ Gardens och Long Street) även nattetid. Det är ett MAGISKT land; vin, natur, hav, aktiviteter, historia, kultur, stad… Ytterligare ett tips är ju att besöka även Swaziland om ni är där: fantastisk natur!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi