Onsdag

Goood morgon gullnosar

Det här är en bra dag trots en förjävlig natt. Dante spydde ner hela sängen, sig själv och mig lagom till att vi skulle gå och lägga oss och sen hade han lite feber och sov därmed oroligt. Jag FÖRSTÅR inte hur man kan fungera på så lite sömn som en förälder får. Man pusslar liksom ihop lite timmar här och där under nätterna och blir glad om man får sova mer än två timmar i sträck en natt. Jag hoppas verkligen att hans mage blir bättre snart och att han börjar sova bättre. På dagarna är han dock världens gladaste så det är inga problem, men det vore skönt med lite mer sömn… sen vi var i Sydafrika har det varit riktigt kasst på sovfronten. Idag gör det ont i kroppen av trötthet.

Nåväl, idag är annars typ världens härligaste onsdag? Jag sitter på kontoret och ska jobba i ett par timmar innan jag har en mycket trevlig lunchdejt på Sturehof inbokad med Petra och Steffi. I eftermiddag ska jag intervjua Dani för en artikel om hur småbarnsåren påverkar ens relation – om ni har något ni vill att vi ska ta upp så kommentera! Dani skrev ett inlägg om det i veckan som jag tyckte var så himla intressant så vi ska grotta ner oss mer i ämnet.

Nu? Trehundra koppar kaffe så att man vaknar till liv och kan få något gjort. Puss!

 1. Ja hur faen funkar man har jag tänkt 1000ggr när man kliver upp som en zombie efter alldeles för få timmars, upphackad dessutom ja, sömn??!! Men på något sjukt sätt funkar det ändå, kaffe, lite (läs mycket för att dölja de trötta facet) piff & sekunden man är på jobbet är tröttheten som bortblåst. MEN under natten kan man ju grina av frustration över krånglig bebis alltså.. Min lilla blir 2 år nästa vecka & jag lovar att det blir bättre.. Nu har hennes mjölkallergi växt bort & hon sover peppar, peppar med kanske bara 1-2 uppvak för napp. Halleluja!!! Tur de där små krånglisarna är så förbannat söta & älskvärda annars hade det nog funnits en kategori på blocket för ”bebis” 😱😍

 2. För oss blev det bättre vid 12 månader då dotterns mjölkproteinallergi blivit bättre och börjat växa bort.

  Först 6 månaderna sov jag aldrig mer än 2 timmar i sträck och ofta var jag vaken med henne hela natten (delade så klart med min man också…viktigt för överlevnad av relationen, den som jobbar mest behöver INTE mest sömn) och vaggade henne i vagnen.

  Vid 12 månader började hon vakna bara 2-3 ggr per natt och vid 18 månader sov hon hela nätter vilket hon gör nu också vid 3 år med få stökiga nätter. Nu vaknar hon bara någon gång ibland för att hon drömt något eller när hon är sjuk.

  Första året kände jag mig dock sjuk av sömnbrist! Deprimerad och less på allt! Så egentligen klarar man sig nog faktiskt inte så bra! Men man överlever ju 😉

 3. Hej!

  Hur har ni gjort med rutiner för Dante? Sover han på speciella tider på dagen eller inte? Hur och när införde ni rutiner om ni har det? Stor kram

 4. Undrar om det här är en dum fråga men varför går du inte och sover om du har någon som passar honom? Kan inte jobbet vänta en dag? Eller en kompis lunch? Sova måste du ju också passa in i schemat eller? Så viktigt kan väl din produktivitet inte vara? Inget mästrande utan bara omtanke.. Sköt om dig! <3

 5. Bästa Mickis. För det första, tack för världens bästa blogg, har följt dig så länge jag kan minnas. För det andra, du strålar <3 Nu till min fråga – vart kommer halsbandet i från som du har på bilden? Min sambo gav mig den otroligt fina födelsedagspresenten att jag ska få välja ett valfritt halsband. PUSS och KRAM på dig <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi