Sista dagarna i Kapstaden: pannkakor, Babylonstoren och magiska upplevelser

Idag är det två veckor sen vi kom hem från vår resa till Kapstaden. Och i morse packade jag upp min väska som äntligen kom hem igen efter en liten vilopaus på Wiens flygplats, hehe. Med det sagt tycker jag att det är dags att packa ihop hela upplevelsen även här på bloggen. Här kommer de sista dagarna på vår resa i ett gäng härliga bilder!

Vi vaknade upp på Cape Grace och gick ner till frukosten. Är ni också pirriga när ni ska testa en hotellfrukost första dagen? Jag liksom studsar dit haha!

Dante fick på sig semesterkläderna och så var det dags att hugga in.

Efter en magisk hotellfrukost (som jag missade att fota, hehe) gick vi till poolen för att hänga hela dagen!

Pooldagar är de bästa dagarna.

När magarna kurrade blev det lunch och fruktfat till efterrätt.

Och när kvällen kom gjorde vi oss i ordning för middag. Jag hade på mig klänning från & Other Stories som jag lånat av Petra!

Vi åkte bort till The Social Athletic Club som är en restaurang i samma stil som Nosh & Chow eller Yaki-da typ. Riktigt soft ställe.

Tog en fördrink på ena terrassen.

Dante och Linn hade varit ifrån varandra i en dag så det var ett efterlängtat möte :’)

Sen tog vi in massa libanesisk mat och drack rödvin.

Vi avslutade kvällen med ett glas på vårt hotell. Det låg precis vid hamnen och när vi skulle sätta oss på uteserveringen såg vi massa sälar som låg på bryggan… helt otroligt! De låg där och var gulliga, tills ett par skulle gå på sin båt och de försökte attackera haha.

Morgonen efter tog vi sovmorgon ♥

Sen åkte vi till Linn och Mattias hotell för att hänga hela dagen. Det var helt rosa och jag blev kär på studs, maken på fint hotell!

Lunch i skuggan. Mycket smart att resa med vänner så att man får äta i lugn och ro medan någon annan håller bebisen.

Efter lunchen var det snabba steg mot poolen.

Där Mattias äntligen lyckades få ner Dante i poolen med ett leende på läpparna. Det här var nog en av topp 5 bästa stunderna på resan för Dante som bara skrattade och skrattade.

Man blir trött av att bada så det blev sovstund i skuggan och milkshakes för oss efter badet.

På kvällen gick jag, Damon och Daniel till Pot Luck Club som vi hört mycket bra om.

GULLRUMPOR!

Vi åt en grymt god middag, jag tror vi testade alla rätter på menyn innan vi proppmätta tackade för oss och åkte hemåt igen.

På den näst sista semesterdagen, bestämde vi oss för att besöka Babylonstoren, en vingård utanför Kapstaden som jag gärna ville uppleva.

Åh vad glad jag är att vi åkte dit för det var ett helt magiskt ställe!

Till lunch åt jag en risotto på kokosmjölk som var out of this world-god.

Ni kanske undrar vad denna person sysslade med under lunchen?

Han hängde med en tjej som jobbade där i säkert 45 minuter haha! De gick in i köket, tittade på saker, hälsade på alla i receptionen och när vi hade ätit upp kom de tillbaka. Hon hade en pojke som var nästan lika gammal som Dante så vi pratade om bebislivets upp och ner-sidor.

Efter lunchen tog vi en promenad på vingården, spanade in lanthandeln och alla små vrår.

De hade ett café i ett orangeri som var magiskt också.

Wow, ett av de bästa ställena i Kapstaden, missa det inte om ni är där!

På kvällen åt vi middag på ett steakhouse som serverade kött av toppklass men det var enda middagen som Dante vaknade så jag glömde fota tyvärr…

Sista dagen bestämde jag mig för att fira av hotellets magiska frukost med att ta in pannkakorna… har ni sett några finare pannkisar? Drömfrukosten!!!

Och efter en heldag vid poolen tog vi ett glas i solnedgången, åt middag på hotellets restaurang och sedan gick bilen mot flygplatsen.

Wow, som ni förstår var det här världens härligaste resa. Pratade med mina tjejkompisar om Kapstaden och då sa en av dem att hon nog inte kommer åka tillbaka dit. Jag funderade dagen efter på om jag kommer det och insåg att ja, det kommer jag definitivt. Jag tycker att Kapstaden är helt fantastiskt. Maten är i absolut toppklass, människorna är bland de trevligaste jag någonsin mött, klimatet är perfekt för mig och alla bebisar, det är ingen tidsskillnad och finns så mycket härliga ställen där. Att man dessutom inte “bara” har Kapstaden utan även allt runt omkring blir ett så stort plus. Både vindistrikten men också om man vill åka ut på safari eller se andra sidor av Afrika än den som Kapstaden kan erbjuda. Nej, jag är verkligen positivt överraskad! Det är en lång resa dit och det finns många platser på jorden man vill se, men om några år åker vi nog tillbaka är min gissning.

TACK världens bästa vänner och lilla familj för dessa veckor. Nu blickar vi framåt!

 1. Hej Michaela,
  Jag har en fråga till frågor med Forni!

  Efter snart ett år på ett jobb där jag utvecklats massor, men vantrivs, så ska jag äntligen vidare till ett nytt jobb. Det senaste året har verkligen tagit på mitt självförtroende och jag är rädd att inte lyckas bryta den negativa spiralen på det nya jobbet (även om jag är superpeppad!). Hur går man vidare efter en nästintill traumatisk arbetssituation och känner sig “nystartad” till nästa jobb? Vill verkligen gå in som den bästa versionen av mig, men är rädd att mitt bagage från den dåliga arbetsplatsen kommer hänga med.

  Tack för världens mest inspirerande och peppiga blogg!
  KRAM!

  1. Ta det lugnt, minska pressen på dig själv att vara bäst. Gå in med inställningen att du är tillräckligt bra för att vara där och det duger gott och väl. När du känner att ditt självförtroende har blivit bättre kan du ta dig för mer. Viktigt att man inte bränner ut sig.

 2. Hej Michaela<3 Jag och min blivande man funderar på Kapstaden som bröllopsresa. Vad tänker du spontant om det – känns det som rätt vibe för en kärleksresa? Vi älskar tanken på blandningen av stad, strand, natur och god mat/vin så det låter ju som ett perfekt ställe. I alla fall om man reser runt lite utanför Kapstaden också kanske? Samtidigt är jag orolig över allas prat om hur farligt det är där.. behövde ni vara rädda och försiktiga under resan eller hur upplevde ni den biten? Förstår att du kanske inte hinner svara på mina frågor och i så fall vill jag bara säga att dina inlägg i alla fall redan gett mig en ännu mer positiv bild av Sydafrika – det verkar helt underbart!!

  1. Jag tror ni hade älskat det! Finns många romantiska vingårdar och små hotell.
   Rent säkerhetsmässigt är jag generellt inte orolig. Vi har ett hus ett par mil utanför Kapstaden men promenerar överallt dagtid och på vissa ställen kvällstid, men uber är jättebilligt och väldigt tillgängliga så det är superenkelt.
   Men tänk på att kanske inte ha så mycket smycken eller klockor och kontanter, vanligt storstadstänk bara 🙂

   1. Håller med Alice! Det där med säkerheten är nog olika beroende på hur man är som person, var man rör sig och sådana saker. Vi lämnade alla smycken hemma och det kändes som en liten insats. Som Alice säger, gäller att ha storstadstänk. Barcelona är typ lika farligt som Kapstaden tycker jag att det känns som… 🙂 Puss!

 3. Alltså bilden på Dante när han ler i sömnen och du sover bredvid. Blir varm i hjärtat av att titta på den. Rama in den! 😍

 4. Hej Michaela jag har en fråga till forni :)))
  Jag flyttade från Sthlm för 7 år sen och har sen dess vart hemma lite sporadiskt vid högtider men ska nu komma hem och fira min 32 års dag med mina barndoms vänner, VART ska vi gå ut?(middagen är redan planerad)
  Jag får fria tyglar över planeringen och vill dansa till 90/00 musik lite gammal schlagers – absolut nymusik också, men vill ha en riktig kul tjej kväll med 6 av mina närmsta barndomsvänner TIPS på bra uteställen har googlat mig gråhårig. Har följt dig i alla år och du är en av mina favorit bloggar att gå in på när jag längtar hem till älskade Sthlm tusen takk om du tar dej tid för lite hjälp kram

 5. Av nyfikenhet, vad var anledningen till att din kompis inte vill tillbaka till Kapstaden? Min sambo vill gärna åka dit, själv vet jag inte riktigt och vill gärna höra även om nackdelar förutom allt det härliga du berättat om 🙂

  1. Jag tror att minuset för henne var att det är lite farligt (eller ganska farligt beroende på var/hur du rör dig) + den väldigt långa resvägen!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi