Helikopter till vindistrikten, lunch på Delaire Graff och vackra vyer

Välkomna till världens härligaste men också jobbigaste dag på semestern! Härlig för att vi skulle åka helikopter till Stellenbosch och äta lunch på Delaire Graff. Jobbig för att det var 38 grader och man inte kunde vistas utomhus med bebis.

Men! Den här dagen checkade vi ut från vårt hus som vi bott i under en vecka, och så åkte vi med MyChoice som vi bokade huset via samt den här dagen, mot en helikopter. Vi bestämde att det kunde vara en rolig grej att åka helikopter från Kapstaden till vindistrikten, det var flera av våra vänner som tipsat om det så vi bestämde oss för att testa. Mina killar åkte bil bort eftersom Dante är lite för liten för helikopteroskulden 🙂

Utsikten från helikoptern var verkligen helt otroligt vacker.

Efter en tur på bara 20 minuter landade vi på vingårdens baksida, kanske det trevligaste man varit med om.

Så kom en liten golfbil och hämtade oss och körde oss till vår vinprovning.

Slog oss ner i skuggan, fick ett glas iskallt rosevin och väntade in mina killar.

Sen kom dem och vi testade ute en liten stund, innan vi insåg att det blev för varmt och gick in istället!

Efter vinprovningen åt vi en lunch på Delaire Graffs ena restaurang och testade olika viner till maten.

Självklart avslutade vi med dessert, som vi gjorde varje lunch och middag (och frukost) på semestern 🙂

Dante trivdes väldigt mycket bättre inne i den svala restaurangen. Vilket gäng det här är alltså, kärlek overload!

Miljöerna här var fantastiska, missa inte ett besök på denna vingård om ni är i krokarna!

På kvällen checkade vi in på vingården vi skulle bo på kommande nätter, som även var hotell. Asara Wineyard hette det!

Och så åt vi en lugn middag på hotellet innan vi kröp ner tidigt.

Dagen efter gjorde vi oss i ordning för att åka och besöka massa vingårdar! Halva gänget åkte redan på förmiddagen medan vi andra slöt upp runt lunch.

Vinprovningar är faktiskt ganska enkla att ta med små bebisar på för det är så svalt där inne, hyfsat tyst och så är det mer fokus på smak än mängd när det kommer till drycken. Dante älskade det!

Det blev en vingård för lättare lunch och sedan en till på eftermiddagen där vi testade 5-6 stycken olika viner. Jag har bara kört rödvin och champagneprovningar innan, väldigt lite vitt, så det var roligt att det var så mycket fokus på vita viner här!

Det är verkligen otroligt vackert i Stellenbosch.

Efter vinprovningarna åkte vi till hotellet och hade kak-provning. De hade ett bageri på Asara med helt otroliga bakverk som kostade ca 5-10kr styck (!) så vi tog in alla och smakade loss med varsin kopp kaffe. Så mysigt avslut på dagen!

Äppelkakan vann, my god vad god den var.

På kvällen åt vi återigen middag på hotellets enklare restaurang. De serverade pizzor som var helt sjukt goda där, så blev pizzabuffé innan vi kröp i sängs.

Två magiska dagar på semestern!

  1. Tycker ni känns som väldigt modiga och trygga föräldrar! Jag hade aldrig vågat åka iväg på en såhär häftig resa med min dotter (15 mån). Blir så himla avis och imponerad av er! ❤️ Innan jag fick barn var jag den som sa ”jag tänker passa på att backpacka under min föräldraledighet” hahahaha! Vi åkte till Gotland i somras och hon var vaken HELA nätterna så vi fick vara ute och gå, jag var helt slut.

    1. Men gud vilken peppig och fin kommentar, verkligen tack! Tycker själv att vi är ganska modiga 🙂 Puss!

  2. Kan inte du skriva ett inlägg om vad som har varit de bästa prylarna till Dante och vad som (med facit i hand) har varit totalt onödiga? 🙂 hehe. Hade varit såå uppskattat! Jag väntar bebis och klurar på vad man behöver köpa egentligen. Det är verkligen en djungel. Kram och tack för en superblogg! <3

  3. Hej! Hur skulle du resonera kring att bli superkär i någon som är 18 år äldre än du själv? Jag vill ju såklart dö för hans personlighet och inte dö av hans personuppgifter. Jag är 24 och han 42, med två barn i 11-15 års åldern. Och vi är helt galna i varann. Vi sågs på arbetsplatsen och vi kan verken sluta prata eller sluta umgås. Hur gör jag?! Hur tar man nästa steg?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi