Slöjmoln, pingviner och Codfather

Nu transporterar vi oss tillbaka till Kapstaden och en måndagsmorgon i huset. Om jag önskar att jag åt frukost där istället för här hemma just nu? Ja. Längtar fasiken redan tillbaka…

Kocken i huset fixade så fin frukost varje morgon och alltid växtbaserade alternativ för mig som är laktosintolerant och helst äter veganska alternativ istället för laktosfria mejeriprodukter. Vegansk ost och kokosyoghurt, nom nom.

Det blev en lugn morgon i huset.

Följt av bad och lek hela dagen. Dante var livrädd för poolen haha, så han fick bada i en liten balja på terrassen. Små steg för små personer 🙂

På kvällen promenerade vi ner till Camps Bay.

Vi hade en resevagn och ett babyskydd/vagn med oss på resan (alltså vår Doona som är både ett babyskydd och en vagn i ett, som jag pratat mycket om innan). Som resevagn valde vi Bugaboo Ant som kom i höstas och herregud vad nöjda vi är. Så snygg, smidig, liten, enkel att använda och perfekt för alla tillfällen. Du kan ha bebis vänd mot dig, fälla ner i helt liggande läge när den sover, den går att fälla ihop och ha som handbagage på planet (väger 7 kg) och är bara perfekt på alla sätt och vis. Så glad att vi valde den! Nu har vi ju inte testat någon annan resevagn men min kompis som har haft en annan resevagn sen innan var också supernöjd. Rekommenderas!

I alla fall. Vi åt middag på Codfather nere i Camps Bay på måndagskvällen, fisk i mängder, innan vi promenerade hem igen. Ser ni slöjmolnen över berget? Så otroligt vackert.

Tisdag och en stadig frukost inför dagens utflykt!

Vi åkte med en guide på en heldagsutflykt där vi besökte massa utkiksplatser och så pingvinerna som bor på stranden vid Simon’s Town (om jag inte missminner mig), det tar ca 45 min från Kapstaden. Det blåste som tusan så det blev en kort visit men gud så söta de var!

Sen tog vi massa fina bilder vid olika utkiksplatser men jag vet inte var de tog vägen? Hehe så kan det gå när det fotas hej vilt under en resa…

 Bild lånad av Linn

Vi tog en lunchpaus på Food Barn som inte såg mycket ut för världen utanför, utan var en enkel lada, men som serverade helt otroligt god mat. Det var kanske det bästa med Sydafrika: all god mat som går att hitta i alla hörn, som har riktigt hög kvalitet, har aldrig varit med om något liknande!

Mmm, vi åt massa god mat, drack iskallt vitt vin och bara njöt av dagen. Så mysigt att åka på utflykt även om det var lite läskigt när vi bilade högt upp vid utkanten av ett berg. Daniel körde trots vänstertrafik, riktigt bra dessutom, så jag kände mig ändå hyfsat trygg så länge jag inte kikade ner haha.

På tisdagskvällen körde vi en festmiddag på Asoka, en restaurang i stan som har riktigt bra drag varje tisdag. Damon, Dante och Markus gick till en lugnare restaurang eftersom bebisar inte var tillåtna på denna, så möttes vi upp efter middagarna i huset och fortsatte festen. Vid två gick jag och la mig med Dantis efter världens härligaste kväll!

Ifall att det behöver förtydligas så betyder inte fest alltid att man dricker sig berusad. Jag och Damon skulle aldrig vara berusade båda två när Dante är med utan en av oss är alltid nykter och kan ta hand om lilleman. Han går alltid först och fest kan vara precis lika roligt även om man sippar på ett glas bubbel en hel kväll!

Man är ändå lite trött när man varit uppe till 02, så dagen efter hittade D oss såhär 🙂

Till slut gick vi upp och åt frukost med resten av gänget. Såhär glad blir Dante när han ser Petra. Petra är verkligen en fantastisk gudmor, så kärleksfull och ROLIG mot Dante, man märker hur mycket han redan tycker om henne.

Vi gjorde inte många knop på onsdagen utan tog det bara lugnt i huset hela dagen. Dante hängde massor med Bungi som jobbade i huset, varje morgon lekte de en stund medan vi åt frukost och sedan på förmiddagen igen. Dom älskade varandra! Tänk om Stockholmare kunde få lite Sydafrikanskt i sig när det kommer till bebisar, i Kapstaden var alla så otroligt snälla mot Dante och det var långt ifrån vad jag upplevt på hemmaplan. Varje dag var det människor som kramade, pussade, höll och tog hand om Dante var vi än var. Han fullkomligt älskade det och mådde så bra av det. Vi är ju flockdjur i grunden och det märks på Dante att han tycker om att vara med många människor.

Så blev det tidig torsdagsmorgon och vi såg solen gå upp från terrassen vid 07. Sen var det dags att lämna huset och åka vidare på nya äventyr, men de tar vi i nästa inlägg ♥

 1. Hej!
  Hur kommer det sig att ni inte bara använder er av Doonan? Funderar på vad vi ska köpa för resevagn till bebis😍

 2. Asoka var jag också på. De har riktigt god mat där! Vet inte om ni även besökte Kloof Street House men det är samma ägare och grymt bra när det kommer till maträtterna. Jag åt en strutsfilé där som jag fortfarande dagdrömmer om, hehe. Kapstaden är den staden jag ätit allra bäst i av de ställen jag besökt eller bott på. Prisnivåerna är inte heller fy skam 🙂

 3. Hej! Så himla fina bilder!
  Vet att du varit i samma situation som jag är i där Dante enbart sov på dig. Du skrev i ett tidigare inlägg att ni började lägga Dante vid 3 månader. Hur gjorde ni den stora förändringen? Var det mycket skrik eller gick det fort över? Snälla svara på denna frågan du vet du hur svårt det kan vara. Stort tack!

  1. Hej
   Michela har svarat på denna fråga i några inlägg längre ner i inlägget med frågor. Då svarar hon på nedan fråga, svaret kanske kan hjälpa dig 🙂

   ”Hej! Så fint inlägg. Hur slutade ni få Dante att sova på dig? Har en 10 v bebis som bara sover på mig eller i vagnen vilket blir supertufft. Uppskattar verkligen ditt svar!”

   1. Hej! Tack! Jag såg det nu, missade just den frågan.
    Undrar om ni gjorde samma sak på dagen som på kvällen/natten?
    Alltså lade ni alltid ned bebis när han redan sov eller lade ni ned vaken?
    Vaggade ni då bebis innan ni lade ned eller lade ni ned efter amning när han redan sov?
    Och om han vaknade när ni lagt ned vad gjorde ni då?
    Med vänlig hälsning,
    tacksam och nyfiken mor

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi