Frågor med Forni

Hej Michaela! Ser fram emot inlägget om vad du tyckte var bra för första halvåret. Ta gärna med det som du också inte använde om du vill – även det kan vara till hjälp för oss förstagångsföräldrar:) Något som jag inte riktigt får grepp om det är vilka kläder en bebis behöver de första månaderna, särskilt på hösten och vintern när det är kallt också. Du skulle inte kunna skriva ett inlägg om det också? Typ, vad har en nyfödd på sig och vad ska man inte köpa till en nyfödd? Det vore verkligen till stor hjälp, skulle gissa att fler än jag tycker det är lite svårt. Kramar

Hej fina

JA! Så bra idé! Man går ju på en del missar som förstagångsmamma och lär sig en hel del, så jag kan dela med mig av vad jag personligen tycker funkar och inte för nyfödda. Skriver ihop ett inlägg som kommer nu i januari. Puss!

Den grå/beiga koftan från er familjebild har jag sett några gånger hos dig och alltid undrat vart den är ifrån! Finns den fortfarande tillgänglig någonstans? 🙂

Åh, jag köpte den på H&M i slutet på augusti så tror tyvärr inte den finns kvar. Puss!

Hej! Så fint inlägg. Hur slutade ni få Dante att sova på dig? Har en 10 v bebis som bara sover på mig eller i vagnen vilket blir supertufft. Uppskattar verkligen ditt svar!

Tack fina du <3

Jag följde BVC’s ganska så störiga men tyvärr enda råd: lägg ifrån dig hela tiden. Till slut kommer bebis att vänja sig… Så det gjorde vi.

Inte VARJE gång. För när man har en bebis som bara skriker varje gång man lägger ifrån sig den så orkar man ibland inte höra ett enda skrik till. Men mycket mer än vad vi egentligen ville så testade vi att lägga över honom i babynestet. Han vaknade 9 av 10 gånger och skrek, men vi fortsätta att testa i alla fall några gånger om dagen. Blev som en ninja till slut, la ner honom så tyst och försiktigt så att han skulle tro att han fortfarande var i min famn. Brukade värma upp nestet innan (t.ex. med vetekudde) så att bebis ska tro att den fortfarande är i famnen.

Efter ungefär två månader började han ligga lite själv och vid tre månader släppte det, men som sagt, vi hade verkligen krigat. Så öva öva öva! Förhoppningsvis släpper det snart. Heja dig mami <3

Hej Forni!
Vi är påväg till Dubai i februari, har du någon favorit restaurang att tipsa om? 🙂 Tack för en fin blogg.

Zuma är en favorit du inte får missa! Sjukt bra mat och härlig vibe, stanna för några drinkar i baren efter så är kvällen komplett! Hotellet Grosvenor House har många bra restauranger och ställen för drinker, ta t.ex. middag på Buddha Bar på hotellet och sedan drink på Siddharta Lounge så har du världens bästa kväll. Puss!

Hej!
Är det inte jobbigt när Dante hamnar så långt ner när han sitter i sin Doona? Det kanske går att ställa in men såg även på deras reklamfilm att barnet ser ut att hamna så långt ner. Funderar på att själv köp en då den verkar så otroligt smidig.
Kram

Nix, barnet hamnat långt ner men det är inte jobbigt alls. Måste erkänna att innan jag fick Dante tänkte jag mycket på det där med var bebisen är, tvivlade mycket på val av vagn t.ex. eftersom Bugaboo Fox är ganska låg och barnet inte hamnar lika ”nära”/högt upp som på t.ex. Uppa baby eller Stokke Xplory. Men nu i efterhand så var det totalt oväsentligt, haha. Det är inte direkt jobbigt att sträcka sig, en vuxen har ju ganska långa armar och speciellt mammor har jag märkt 🙂 Har aldrig stört mig på att Dante sitter långt ner i varken Fox eller Doona, det gör dem bara mer smidiga som vagnar! Det är snarare bara en fördel, vår Fox är t.ex. svinbra på restauranger och så eftersom den är lika låg som de flesta bord = tar inte för mycket plats ute. Och Doonan är så liten så man kan köra omkring bebisen eller gömma den i stort sett var som helst. Puss!

Vad är det för lekgrej Dante leker i? Verkar ju hur bra som helst…

Det är ett aktivitetscenter från Skip Hop som går att göra om i tre steg så att han kan ha den i flera år – så smart grej! Här köpte vi den!

  1. Gud så härligt ni ser ut att ha haft det på semestern! Kapstaden är ju fantastiskt. En fråga: jag tänkte själv åka på semester lite längre bort nu i vinter men då vår bebis inte hinner bli 6 månader så har vi blivit avrådda att åka pga mässlingen. Hur tänkte ni kring det? Vet att ni vaccinerade Dante mot mässlingen innan ni åkte, men var det något annat ni tänkte på praktiskt med resan? Har fått höra att skyddet inte är lika starkt om man tar vaccinet tidigt, så vi ska nog vänta tills hon är 1 år med att åka. Hur tyckte du det var att resa med 6 månaders bebis, hade ni gjort samma resa med Dante om han var ett år?

  2. Hej!
    Jag har också en gullig liten Dante precis som du, som ska få en lillebror. Tycker det är sååå svårt med namn den här gången, Dante har ju redan fått det finaste namnet! Har du något tips på namn som passar fint ihop med Dante? 😊
    Tack för en fin blogg❤️

  3. Måste ge ett tips angående babynestet. Hade också en bebis som var omöjlig att lägga ner. Till slut började vi vagga honom i babynestet, som en korv och bröd typ, där bebisen är korven och nestet är brödet om du förstår 😜
    Då la man bara ber nestet med bebis i, uppvärmt och klart!

    1. Haha, sjukt bra tips!! Ska definitivt testa det på nästa bebis, om det blir en sån 🙂 Puss!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi