Första dagarna i Kapstaden: Beach club-häng, avsmakningsmeny på Salsify och lunch på Bungalow

Hej och välkomna till första dagen på semestern.

Vi kom till huset vid midnatt och då var elen avstängd. I Sydafrika stängs nämligen elen av 2 timmar per dag för att man måste spara på den. Så vi kom fram till ett kolsvart hus och fick lysa med ficklamporna på mobilerna för att hitta till våra sovrum, packa upp tandborstarna och krypa ner. Lite knepigt med en bebis, men det funkade och vi somnade rätt snabbt.

Så vaknade vi morgonen efter till strålande sol och en utsikt som tog andan ur en.

Efter frukost gjorde vi oss i ordning för en lunch på stranden! Min outfit är från By Malina och Dantes är från Livly.

Den första hela semesterdagen är en av mina bästa stunder i livet. När man avklarat själva resandet, installerat sig och är pirrig för vad som komma skall. Här är ett taggat gäng redo för lunch!

Vi åkte ner till Grand Africa som är en restaurang precis vid havet med lite beach club-känsla.

Måste säga att det här var det perfekta stället att börja semestern med. Missa inte detta om ni är i Kapstaden!

Vi var åtta personer som åkte på resan: Jag, Damon, Dante, Linn, Mattias, Petra, Markus och Daniel. Sen var Marith och hennes kille där samtidigt som oss också så vi hängde en del även med dem. Så glad över det här gänget och att de finns i vårt liv. Från början var det ”bara” vår lilla familj som skulle åka men sedan byggdes gänget på och landade i denna underbara konstellation.

Anyway! Vi beställde in massa god mat, iskallt bubbel och bara njöt.

Petra upptäckte att Dante älskar att sitta och pilla i killars hår så det fick han underhålla sig med när han var vaken under lunchen.

Han borrade ner sig rejält och så skrattade han högt, högt.

Fina kompisar man har som låter ens unge ta över deras frisyrer bara sådär.

Efter några timmar åkte vi tillbaka till huset, badade i poolen, vilade och på kvällen åt vi en 5-rätters avsmakningsmeny på terrassen! Vi hade bokat en fantastisk kock som kom under veckan och lagade helt otroliga middagar och luncher till oss. Så där satt vi i solnedgången, åt mat och pratade om livet innan alla smög i säng en efter en.

Morgonen efter vaknade jag upp, satte på mig min nya bikini från Ia Bon och tog dagens första kopp kaffe med mandelmjölk.

Det är speciellt att vara de enda föräldrarna på en resa, för när man ses på morgonen efter natten har alla liksom haft en helt vanlig natt medan vi har levt i en upp och ner-vänd värld under natten. Helt otroligt att föräldrar pallar ändå, jag är fortfarande i chock över att man orkar. Tack gode gud för kaffe!

Under dagen hängde vi i huset, jag och Dantis satt i skuggan och lekte medan de andra badade och solade. När kvällen kom gjorde vi oss i ordning för en lördag i Kapstaden!

Jag hade en klänning från Adoore. Jag var så avis i somras på alla som hade den här klänningen, då var jag ju höggravid och kunde inte ha den. Jag tycker verkligen att den är SÅ fin och är överlycklig för att den äntligen passar. Den kommer få hänga med i semester-garderoben i många år framöver!

Matchade den med skor från Rochas, väska från Chloé och smycken som Petra designat för Safira!

Vi hade bokat bort på gamla The Roundhouse, som numera heter Salsify. Ett ställe i Kapstaden med magisk utsikt och avsmakningsmeny. Vi började med tilltugg och drinkar i solnedgången!

Dante var med under fördrinken och somnade sen när det var dags att slå sig till bords. Vi hade bokat alla middagsbord lagom till att Dante somnar för natten så att vi skulle få äta middagarna i lugn och ro. Det funkade VARJE kväll – succé!

Missa inte denna restaurang i Kapstaden. Ska sammanställa alla ställen efter till er så att ni inte missar något!

Sen åt vi en avsmakningsmeny på åtta rätter med tillhörande vinpaket, höll tal, skrattade så tårarna rann och hade en helt otrolig kväll. Perfekt på alla sätt och vis. När vi kom tillbaka till huset fortsatte festligheterna så länge folk hade lust. Jag älskar att bo i hus med vänner för då kan alla vara med så länge man orkar, sen är det bara att gå och lägga sig. Jag kröp ner i sängen vid 02 – ibland är det värt att få ännu färre timmars sömn som förälder, när kvällen är så härlig 🙂

Morgonen efter var det ett mysigt gäng som åt frukost tillsammans. Hur fin bild? Man ser kärleken lysa igenom <3

Vid lunch åkte vi till The Bungalow och åt burgare, drack iskall cola och snackade ikapp.

Sen var det bara lek i huset resten av dagen och kvällen, mycket mysigt.

Vissa av bilderna är snodda av Petra, fler bilder från vår magiska resa kommer!

Nu ska vi iväg på vinprovning, puss!

  1. Adoore-klänningen är verkligen too die for, honest to god! Och så underbara bilder på lilla Dante, brukar inte tycka att barn är speciellt söta men har är fasiken bedårande!

  2. Hej! Hur tog ni er runt i Sydafrika? Promenerade ni överallt eller åkte taxi? Hur funkade det i så fall med bilstol/babyskydd? Hade ni det med er?

    Planerar nästa vinterresa och siktar på Sydafrika, kommer också åka med en bebis då så försöker planera ihop logistiken 🙂

    1. Dom har en Doona barnvagn, vagn med inbyggt babyskydd. Kolla om det kan vara något för er, beroende på barnets ålder/vikt? Annars kan jag rekommendera Babyzen Yoyo som är så smidig (om barnet är för stort för Doonan). Gällande taxibolag som erbjuder bilstol tänker jag att du kan googla eller höra med det hotell du bokat.

    1. Tack snälla du! Klänningen från By Malina är länkad i texten, men den vita klänningen finns tyvärr inte hos Adoore längre om det är den du är ute efter! Kram!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi