Nyårsmål för 2019 – så gick det

Innan vi tittar på årets nyårsmål tänkte jag att vi skulle se hur det gick med förra årets mål – hur klarade jag mig egentligen?

Nyårsmål 2019:

 • Lugna mornar – jag mår SÅ bra av att få en lugn start på dagen. Jag har insett att jag mår som bäst om jag får ordentligt med tid hemma innan jag går till kontoret och presterar mycket bättre när jag väl sätter igång. Mitt mål är att jag inte ska ta mig in till kontoret förrän 09.30 de dagar jag inte måste samt att jag ska ha en frukost varannan vecka på något mysigt ställe där jag startar jobbdagen i lugn och ro.Pre pregnancy: CHECK! Fasiken vad duktig jag blev på att ta det lugnt på mornarna innan Dante kom.
  Post pregnancy: FAIL! Ha ha ha. Har varit en levande död person på mornarna.
 • Tänka mer på miljön! T.ex. så hade jag ett flygfritt kvartal under Q4 2018 och har bestämt mig för att flyga hälften så mycket än vad jag brukar under året som kommer. Jag ska fortsätta äta mycket veganskt och vegetariskt, köpa ekologiskt, äta närodlat och svenskproducerat i den mån det går samt ännu ett år utan att äga en bil, ha ett busskort eller skyhöga taxinotor. Jag går fortfarande nästan överallt i min vardag och det är något jag planerar att fortsätta med!CHECK! Har egentligen bara vacklat på en punkt och det är att jag inte har ätit så mycket veganskt som jag hade önskat, jag har helt enkelt lyssnat på kroppen och ätit det som har fallit mig in och det kroppen craveat. Så det blir skärpning på den punkten i år!
 • Fira mig själv! Jag vill ta hand om mig själv på bästa möjliga sätt under 2019 och behandla mig själv med mer respekt, ödmjukhet och förståelse än vad jag har gjort under 2018.CHECK! Tycker faktiskt att jag har gjort mitt bästa för att ta hand om mig själv, både som gravid och nybliven mamma. Jag har sett förbi pekpinnar och gjort det som har varit bäst för mig.
 • Inte ta åt mig. Folk är experter på att kasta pikar över varandra. Jag är en person som tar åt mig av sånt, speciellt om det kommer från vänner eller bekanta, och har bestämt mig för att sånt inte ska få komma åt mig längre. Istället för att tystna ska jag våga ifrågasätta. Det här är väldigt viktigt för mig!CHECK! Det är inte så att jag inte tar åt mig alls längre, jag är ju högkänslig och mänsklig, men jag har blivit mycket bättre på detta sen jag blev mamma! Jag tror att det är för att jag varken har ork eller tid till att bry mig på samma sätt längre.
 • Våga vara operfekt – dvs. våga vara mig själv och lita på att jag har rätt att få vara just mig själv.CHECK!
 • Få i ordning vårt hem! Vi har bara gjort små små förändringar sen vi flyttade in, i maj är det fyra år sen. Jag är rätt stolt över att vi inte överkonsumerar bara för att ekonomin finns utan att vi har tänkt långsiktigt med våra inköp. Däremot börjar jag känna att lägenheten inte är ultimat längre rent inredningsmässigt. Jag ÄLSKAR den och vill absolut inte flytta där ifrån utan mer få till den röda tråden och pricken över i:et. Jag tror att jag ska anställa en inredningsstylist för att få hjälp med den sista touchen eftersom vi har så olika smak jag och D!FAIL? Inser nu att jag har craveat nytt hemma länge men inte orkat ta tag i det, jag borde bara gjort det på en gång istället för att leva i ett hem som jag inte trivs helt hundra i. Däremot så la vi en beställning på massa nytt för några dagar sen, så i februari/mars fixar vi i ordning lägenheten. Det blir nya tapeter i Dantes rum för det är massa fläckar på väggarna där, ny matta i vardagsrummet, nya lampor, ny dekoration, side table, fåtölj ja ni hör, en himla massa nytt så man kan väl säga att jag nästan klarade det? Några dagar över tiden bara… Det kommer i alla fall bli SÅ JÄKLA FINT!
 • Kill my darlings och prioritera – jag stal uttrycket från Petras mållista men vi pratade om just det här på nyårsdagen och hade samma mål. Att inte springa på för mycket olika vägar utan att lägga ner projekt som inte drar in tillräckligt med intäkter och satsa fullt ut på det jag brinner mest för. I år är det helt klart FORNI!CHECK! Har haft fem ben som jag har prioriterat i jobbet: FORNI, mina sociala medier, Grounded Factory, min kollektion för Soft Goat samt ett ännu hemligt projekt.
 • Röra på mig! Jag mår som bäst när jag kommer ihåg den här regeln. Att röra på mig hjälper mig att orka mer på jobbet, vara gladare, hantera tuffa situationer bättre samt ser till så att jag håller mig friskare. Promenader, yoga och megaformer är verkligen min grej ♥CHECK! Den här punkten har jag egentligen bara vacklat lite på i slutet av året men jag rörde på mig massor under graviditeten och ända fram till slutet vilket gjorde att jag återhämtade mig hyfsat snabbt och kunde börja med promenader och lättare yoga tidigt. Däremot har jag varit försiktig med att inte överanstränga mig varken innan eller efter förlossningen, jag satsar på att bygga en stark kropp sakta men säkert!


Lämnade 2019 med ett stolt leende på läpparna! Min klänning hittar ni här.

Summa summarum: Mycket stolt över 2019’s mål och hur väl jag klarade dem trots att jag inte visste hur året skulle se ut, om det skulle bli någon bebis eller hur första tiden med bebis skulle bli. Nu är jag pepp på att sätta upp nya mål för nya året – de kommer här i bloggen i dagarna!

 1. Hej! Jag är en tvillingmamma i rullstol som så gärna skulle vilja börja blogg hos dig på forni. Hur går jag till vägar? Din plattform är så mysig och ska jag börja blogga vill jag göra de på ett ställe som känns just mysigt.

  / matilda

 2. En fråga till frågor med Forni. Ändrade du din hudvårdsrutin under graviditeten? Har du några produkter du kan tipsa om som du använde dig utav? <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi