Nyårslistan 2019

Här kommer min nyårslista för 2019!

Efter varje fråga har jag lagt in mitt svar förra året. Då var jag gravid i v.10 och hade inte gått ut med det offentligt än, vilket märks i mina svar tycker jag 🙂

Gjorde du något 2019 som du aldrig gjort förut?

JAG FÖDDE BARN! Det absolut sjukaste, mäktigaste, konstigaste och finaste jag någonsin tagit mig igenom. Jag blev mamma och fästmö, två ljuvliga grejer att få äran att bli. Till de två bästa killarna på jorden dessutom!

Svar förra året: Jajamen! Jag anställde en creative director i Michaela Forni AB, besökte nya länder (Mexiko och Sydafrika) och lanserade FORNI!

Vilka länder/städer besökte du?

Schweiz, Maldiverna, Dubai, Italien och Frankrike. Hade som nyårslöfte att bara resa hälften så mycket som året innan och höll det! 4 resor i år (Maldiverna och Dubai var kombinerad), 12 resor året innan, 14 resor året innan det…

Svar förra året: Spanien, Italien, USA, Mexiko, Grekland, Frankrike och Sydafrika

Är det något du saknade år 2019 som du vill ha år 2020?

Egentligen inte, men jag längtar efter mer egentid och att få börja jobba lite mer igen.

Svar förra året: Ja absolut, det är nog det nyårsmål är till för i min värld. Att liksom våga försöka drömma och sikta mot saker jag vill ha som jag saknar i mitt liv. En lista med nyårsmålen för 2019 kommer i dagarna!

Vilket datum från år 2019 kommer du alltid att minnas?

19:e juli för då kom världens bästa Dantis!!! Och 9:e september för då friade D till mig!!!

Svar förra året: Det är inte specifika datum utan snarare stunder och tillfällen som jag kommer att minnas, jag har skrivit om fem av dem i mina nyårsthrowbacks på Instagram! Vår söndag på Mykonos när vi dansade i tio timmar i sträck, det ögonblicket jag insåg att jag vill köpa en lägenhet utomlands och faktiskt kan göra det (undra om det händer 2019!), när jag bestämde mig för att satsa på FORNI, stunden jag bestämde mig för att lägga något bakom mig, små ögonblick av förändring. Det är så jävla häftigt att förändring kan ske på bara ett ögonblick, det handlar om vad man själv bestämmer sig för. Förändringarna är alltid bara en sekund bort, älskar den känslan.

Vad var din största karriärmässiga framgång?

Att jag gick in som delägare i Grounded Factory! Så otroligt stort. Och på andra plats kommer lanseringen av min kollektion för Soft Goat. På tredje plats helt klart att det har gått så bra för FORNI i år!

Svar förra året: Två händelser var absolut största: Satsningen och lanseringen av FORNI samt releasen av På andra sidan natten. Det är två bebisar som har kommit till världen och jag älskar dem båda hejdlöst, haha!

Och din största framgång privat?

Men att jag för guds skull födde ett barn! Och kämpade mig igenom de första tuffa månaderna! Större framgång går inte att nå!

Svar förra året: 2018 blev bättre än året innan men kantades ändå av en del tuffa besked. Jag har tvingats inse att det här är livet, det är så det kommer se ut från och med nu. Åren kommer med glädje och med sorg, vi kan inte finta bort den. Trots det är min största framgång privat att jag prickade av ett nyårslöfte för året, vilket var: att ha riktigt jävla roligt. För helskotta var kul jag har haft i år, trots att allt har varit långt ifrån perfekt. Så det är min absoluta framgång, min förmåga att ha så roligt som jag har det i mitt liv. Att jag bara dyker in i glädje och hittar det i det mesta – oavsett om det handlar om att stå på min bästa väns möhippa i Barcelona eller ligga i soffan och sträckkolla Modern Family. Jag skrattar så jag gråter flera gånger i veckan och det måste väl ändå vara livets härligaste grej.

Vad spenderade du mest pengar på?

Bebisgrejer utan tvekan, GUDARS vad dyrt det är att skaffa ett litet knyte…

Svar förra året: Helt klart våra resor. Vår vinterresa till Miami och Tulum samt veckan på Mykonos och såklart alla festligheter i och med Petras giftermål la vi mycket pengar på men oj så värt det har varit!

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2019?

Vår förlossningsplaylist, jag kan fortfarande inte sätta på den utan att börja gråta hysteriskt.

”Dance Monkey” för det var den låten jag började lyssna på samtidigt som jag började hitta tillbaka till mig själv under hösten. Kände i början som mamma att mitt liv var över, men sen sakta kom delar jag behöver och hade saknat tillbaka, och en dag lyssnade jag på den här låten och dansade i badrummet och kände mig som innan.

Svar förra året: The Carters nya album och Molly Sandéns “Sand”

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Mycket, mycket gladare.

Svar förra året: Gladare tror jag, men mer orolig och bekymrad i perioder.

Vad önskar du att du gjort mer?

Lyssnat inåt. Det är så mycket jag komma göra annorlunda när (om) vi får fler barn. Så tror jag att de flesta mammor känner, att man kommer göra saker på ett annat sätt när man har erfarenheten av barn i bagaget. Så främst för mig handlar det om att jag önskar att jag hade lyssnat ännu mer inåt!

Svar förra året: Jag måste nog svara precis samma sak som förra året. Jag är nöjd med min balans och skulle inte gjort detta år annorlunda om jag hade fått göra om det.

Den maträtt du åt oftast 2019?

Mackor, fy fan vilken dille jag hade på mackor under graviditeten. Och bullar, skagenröra & carbonara… nyttigt år *not* *men vem fan bryr sig jag födde ett jävla barn*

Svar förra året: Minipizza, lax med sötpotatis, vegansallad på Holy Greens eller Voltaire, smoothies, tunacado på Joe & The Juice och spaghetti m köttfärssås. Högt och lågt haha!

Ett blogginlägg du är extra stolt över som du skrev 2019?

Mitt inlägg om mammakroppen. 

Svar förra året: Den här texten (klick!) om mens och hur jäkla komplicerad menscykeln är var viktig för mig att skriva, sånt som jag tycker att man själv vill läsa om där ute!

Vad gjorde du på din födelsedag 2019?

Dante var två veckor gammal när jag fyllde 30 år (!). Det var första gången jag var ifrån honom i några timmar, jag och D gick till Grand Hotel och åt lunch och drack ett glas champagne. På kvällen lagade D middag till mig men Dante var galen så jag åt den iskall vid 23.30 på kvällen, men somnade lycklig och tacksam ändå, även om jag var slutkörd. Nästa år ska jag nog ta revansch och hålla i en riktigt stor födelsedagsfest!

Svar förra året: På helgen hade jag tjejmiddag med Amanda, Margaux, Petra och Marith som slutade med att vi festade bort halva natten. När min födelsedag kom på måndagen åt jag lunch med Alexia och tjejerna på Lydmar och middag med min familj hemma hos mig. Jag och D hade ett bråk på min födelsedagsmorgon så den blev katastrof ärligt talat (sånt man inte direkt orkar skriva på bloggen när det händer för att man blir så besviken, haha) men resten av dagen blev ljuvlig ♥

Fick du någon ny vän i år?

D A N T E

Svar förra året: Emelie och Louise som jag jobbar med räknar jag även som vänner, vi har så himla kul tillsammans och det uppskattar jag enormt!

Högsta önskan just nu?

Att det ska fortsätta bli bättre för varje månad, det nya livet som mamma som jag fortfarande håller på att vänja mig vid. Att Dante ska växa och må bra. Att vi ska fortsätta skratta tillsammans som familj. Och att vi alla får vara friska.

Svar förra året: Att de jag älskar får vara friska, eller tillfrisknar, under 2019! Jag hade varit så oändligt tacksam för ett år utan oväntade sjukdomar.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Dantes magproblem och all ångest kring amningen hade jag gärna varit utan…

Svar förra året: Jag tycker det är sjukt jobbigt att världen är en så hård och dålig plats just nu så hade gärna önskat att världen kändes lite ljusare och så även vår framtid haha. Herregud alltså, kan ni också känna hopplösheten ibland?

Vad fick dig att må bra?

Dante, Damon, mitt jobb och mina vänner.

Svar förra året: Mina vänner, alla resor och alla fester jag har varit på, min yoga och D.

Din bästa tv-serie?

Bachelor ofc hehe… och Working Moms som jag har sett nu, igenkänning deluxe, rekommenderas till alla nyblivna mammor där ute!

Svar förra året: BACHELOR!!! Samt Vår tid är nu, Casa del Papel, The Handmaids Tale säsong 2 och Modern Family säsong 9.

Bästa boken du läste 2019?

Föda utan rädsla hjälpte mig väldigt mycket inför min förlossning, så jag är väldigt tacksam gentemot den boken.

Svar förra året: Men gud jag vet inte, jag har en tendens att glömma bort mina stackars böcker. Läste nog ett 15-tal böcker i år och på toppen hamnar kanske Vi mot dom av Fredrik Backman och Rich Boy (trots otrolig ångest av att läsa den boken).

Vem saknade du?

Det har varit så mycket med att bli en ny liten familj, så jag saknade mina vänner väldigt mycket när Dante kom och under den första tiden. Jag kommer ALDRIG mer att ta mina vänner för givet!

Svar förra året: Morfar såklart!

Vad är du mest stolt över?

Att jag klarade av det: att föda barn och ta hand om en livs levande bebis. Jag är mamma, hur sjukt är inte det egentligen? Är beyond stolt över det.

Svar förra året: Mig själv faktiskt, för att jag är stark som fan och vågar följa min egen väg trots påtryckningar från samhället, normer, kvinnor som inte förstår hur man är en bra medsyster osv. För att det faktiskt är viktigare för mig vad JAG vill än vad andra vill.

  1. Hej! Kan inte du skriva ett inlägg där du vidarutvecklar just vad du hade gjort annorlunda om ni får ett till barn? Ett inlägg om vad du lärt dig sen Dante föddes och lärdomar/tips, både för dig & för Dante? Jag väntar barn i april och tycker du verkar vara en vettig mamma, så läser gärna om dina do’s and don’t. Tack för en fin blogg!

  2. Den grå/beiga koftan från er familjebild har jag sett några gånger hos dig och alltid undrat vart den är ifrån! Finns den fortfarande tillgänglig någonstans? 🙂

  3. Hej Forni!
    Vi är påväg till Dubai i februari, har du någon favorit restaurang att tipsa om? 🙂 Tack för en fin blogg.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi