Frågor med Forni

Hej,
En (akut) fråga! Har en syster som nyligen blivit gravid som jag vill skämma bort i jul. Hon har allt och brukar köpa det hon behöver, men jag vill ge henne något fint i julklapp och gärna något relaterat till graviditeten. Hon läser inte så mycket om graviditeter, så det mesta är nytt för henne. Vad vill man ha som gravid? Har du tips på perfekta plagget? Någon produkt? Behandling?

Men gud vad gullig du är!

Jag skulle ge en gravidmassage. Kroppen gör så ont under graviditeten så en gravidmassage är som en skänk från ovan. Annars ett par gravidtights från Boob Design (de är outstanding!) eller en rolig/mysig gravidbok.

Puss!

Hej Forni! Härlig atmosfär här på din blogg! Jag har en fråga till dig; jag och min pojkvän har varit tillsammans i 1 år nu, och vi är båda väldigt pratsamma men våra middags konversationer har dött av lite. Säkert helt normalt! Tips och idéer på hur man kan komma ur det eller hur vi kan göra om vi har date night? Vore väldigt intressant att höra din synvinkel 🙂
/Elin

Hej bästa!

Var nyfikna på varandra och ställ mycket frågor. Fråga hur saker känns, vad den andra drömmer om, ställ följdfrågor när din partner berättar något om sin dag eller någon situation som har hänt på jobbet. Var intresserad och ansträng er!

Sedan: acceptera att vissa måltider är tystare än andra, och det är helt okej, för som du säger så blir det så när man varit tillsammans ett tag!

Kram

Hej!!
Tack för att du delar med dig! Så kloka tankar och fina värderingar. Tack för att du fortsätter trots vissa mammors kommentarer och påhopp!
Jag har en dotter som föddes en månad efter Dante, och vi ska nu börja införa rutiner kring sömnen. Hur sover Dante dagtid?

Hej fina du,

Tack! Det har inte varit ett självklart beslut men det fina väger över det fula.

Vi kör på rulla vagns-sovprinciper. Vi följer alltså inte det schemat till punkt och pricka, men följer principen att bebisen är vaken ca 2 timmar innan den sover igen. Det blir 4 sovstunder per dag och de brukar vara runt 08, 11, 13 och 16. Jag kan varmt rekommendera deras sovschema! Man märker att just 2-timmars intervaller passar Dante perfekt och han brukar ha ganska lätt för att somna. Ibland har han svårt att sova på den sista napen vid 16 och då struntar vi i den så får han gå och lägga sig tidigare. Vi är inte stenhårda på rutinerna utan känner oss fram!

Kram!

Hej!

Jag är yogaförtjust som du, eller om en iställlet ska säga: jag har också hittat hem i det. Jag är nyfiken på om ditt förhållande till yogan har behövt/eller medvetet förändras sedan du blev förälder? Tänker dels på lyxen jag idag har med tid nu innan barn, men kanske också på fler andliga aspekter samt i o m den stora kroppsförändringen+psykiska påfrestningen (?) en graviditet verkar medföra.

Hehe rörigt ställd fråga som är överallt men jag tror typ du hajjar mig 😉 kram och god jul

Hej fina!

Det har definitivt förändrats, det fanns inget annat alternativ. Förut yogade och mediterade jag lite varje dag + ordentliga pass flera gånger i veckan. Nu hinner jag inte alls med lika mycket och då får jag istället ha med mig yogan i allt jag gör som mamma. Jag försöker meditera när jag matar Dante och sträcker ut mig när han leker i babygymmet. Så den fysiska biten har blivit mycket mindre, men den mentala har nästan blivit större. Jag har aldrig behövt yoga och meditation rent spirituellt så mycket som jag gör nu.

En del av mig kan sakna den tiden jag hade innan bebis, som jag kunde lägga på mig själv och mitt välmående, för då kunde jag meditera en halvtimme efter jobbet bara för att jag kände för det. Så ser det inte ut idag, men det gör som sagt också att den är viktigare än någonsin.

<3

Hej fina du! Jag har en fråga till frågor med Forni! Jag har börjat plugga på universitet denna termin och hittade ganska snabbt ett asroligt kompisgäng. Rätt tidigt började jag även hålla på med en av killarna i gänget och det har pågått nästan hela hösten. Nu nyligen fick jag dock reda på att jag gillar honom mer än vad han gillar mig och jag sa till honom att det är nog bäst att vi bara är kompisar. Men jag tycker såklart att det fortfarande är lite jobbigt eftersom jag ändå gillar honom och vi är i samma gäng osv. Vill verkligen inte byta kompisar heller för känner verkligen att jag hittat nya bästa vänner. Men har du något tips på hur man kan försöka “gå vidare” och se någon som bara en kompis när man är i samma gäng? Försöker vara hoppfull om att det kommer bli bättre snart! Kram

HÅLL UT!

Det är mitt enda tips. Rätt som det är kommer du att hitta någon annan snygg och härlig person och då kommer det kännas hur enkelt som helst att bara vara kompis med honom. Men det kan ta lite tid, så man får hålla ut under den tiden. Och – bli inte full och börja hoppas, för då blir det bara jobbigt sen. Kom ihåg vad han har sagt och bestäm dig för att ni bara ska vara kompisar och så är det med det.

PUSS heja dig!

  1. Till dig med killen i pluggänget!
    Jag hamnade exakt i samma situation min första termin på universitet. Jag och killen smög om det vilket gjorde det hela ännu mer spännande. Vi hade sån jäkla passion men båda visste nog att vi inte alls skulle inleda ett förhållande, men jag blev en så ledsen när han satte stopp för det. Men annars håller jag med Michaela – HÅLL UT, 8 av kompisarna i det gänget är mina absolut bästa vänner nu 8 år senare och flera (bland annat killen) hittade nya vänner osv under studietiden för att man hamnar i olika grupper osv hela tiden 🙂 släpp honom – det är härligt att vara singel som student. Lev ditt bästa liv den tiden kommer aldrig tillbaka! 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi