Resa med bebis: packlista?

God kväll gullnosar,

Om en månad är det dags för oss att åka till Sydafrika i nästan tre veckor – dröm! Men jag har börjat fila på vad vi behöver ta med till Dante och känner att jag behöver expertråd från er mamas out there.

Vad behöver man till en 6-månaders bebis när man ska på en långresa och vara borta i tre veckor i ca 25 graders värme? Om ni har något man bara inte får glömma, eller typ ”tio saker man måste ha med till en 6-månaders” så får ni gärna dela med er.

Nu ska jag krypa ner bredvid galningen som tyvärr är tillbaka på ruta ett med sömnen, har inte sovit mer än 1 (EN!) timme i sträck senaste två nätterna. Tack Dante…

Snart lämnar vi kylan Dantis, håll ut!

 1. Det låter underbart med resan! Har tyvärr inga tips pga nybörjare, min dotter är knappt 3 veckor gammal. Som läkare skulle jag dock säga ett reseapotek med typ vätskeersättning, alvedon osv utifall att, så måste man inte hasta ut om man skulle behöva ngt mot all förmodan.

  Jag såg nu att Dantes sömn var sådär för tillfället men skulle du vilja berätta hur ni gjort med sömn och läggning? Min dotter kan bara sova på mig (panik, det är ju mot rekommendationerna och osäkert!), när och hur börjar man ”lägga” bebisar?

  1. Inte Michaela men kan ju svara ändå med två kids under bältet. Tre veckor är dom så himla små så det är verkligen ingen stress att börja sätta igång rutiner med läggning. Då sover dom lite överallt när som helst, i babysitter, på magen liggandes på en osv. Vi har med båda barnen haft ett nest som heter cocoonababy. Det har verkligen varit räddningen och i den kan dom sova lite överallt, soffan, golvet i mitten av sängen osv. Kanske kan vara värt att pröva?

  2. Min dotter sov också bara på mig de första veckorna = jag gick inte och la mig en enda gång under de första veckorna då BB-personal och Bvc var noga med att poängtera att jag absolut inte fick somna med henne på mig. Efter cirka två veckor började vi öva på att få henne att fortsätta sova när jag la ifrån mig henne. Vi såg till att hennes nest, filtar och snutte var lite varma så hon inte skulle frysa när jag la ner henne och jag la en rullad filt under benen så hon inte låg helt raklång liksom. Från att hon var ca fem veckor sov hon sen hela nätterna utan uppvak i sin säng, och har gjort det sedan dess (PEPPAR PEPPAR). Hon är nu nio månader.

 2. SÅ härligt!
  Bärsele! Otroligt bra på resan!
  UV-filt kan va skönt att ha att slänga över i vagnen exempelvis så inte uv-kläderna behöver va på när det inte är baddags. Insektsnät och paraply till vagnen.
  Kan va skönt att ha med snorsug, alvedon och febertermometer. Mat, solhatt, badblöjor, barnlyssnare…
  Ha det underbart! Kram

 3. När vi åkte med en 3 månaders var min prio, blöjor, vi reste dock med Ving så man kunde beställa blöjor via dem så slapp de ta upp så mkt plats i bagaget, sen finns ju det att köpa på plats!
  Napp så han har det i start och landning, de sägs att suger de på napp, flaska lr tutte så minskar trycket i öronen. Vi hade en UV filt, ett australienskt märke har vi, solhatt, solskydd även om skuggan är bäst för de små, UV dräkt om ni vill bada. Jag följde italienska råden, då min dotter är halv italienska att visats i solen mellan 8-12 sedan från kl 15, då solen är mindre stark hehe. Tunna bodys och byxor

 4. Inför vår resa till värmen med bebis fick jag mycket tips från ett kommentarsfält till ett av Marie Serneholts blogginlägg som hjälpte mycket, tips!

  Ett tips vi verkligen uppskattade var att ta en necessär på flyget för blöjbyten, för att slippa konka på skötväska+bebis liksom, vilket verkligen var såå bra!! I necessären fick man precis plats med typ 2 blöjor (Så fick man fylla på från ryggsäcken innan toalettbesök), wipes och det mest nödvändiga som man uppskattar vid ett blöjbyte (för vår del typ inotyol+pysventil+febertermometer). Sen finns det ju engångsunderlägg vilket också är perfekt i necessären!

  Vi hade även införskaffat en babyjogger city tour 2 till resan (som går som handbagage och alltså följde med oss hela vägen in på planet, vilket var GULD). Valde mellan den vi köpte och babyzen yoyo men fick tipset att yoyo:n skulle vara rangligare+mindre varukorg vilket enligt min egen uppfattning är helt korrekt! I varukorgen hade vi med bärselen som bebis fick sitta i när vi skulle boarda och kliva av planet, och det fungerade verkligen hur smidigt som helst! Då kunde vi innan vi klev på planet packa ihop vagnen i väskan, och så kunde även bebisbäraren ha händer fria för tex pass.

  Läste också någon som tipsat om att ha ”allt” i napphållare om man har en rörligare bebis. Vi hade en napphållare för napp och en för mjukisskallra som vi hade med oss på flyget och det var faktiskt ganska skönt att slippa plocka upp något från golvet i tid och otid!!

  Vi hade annars även med oss:
  Bambufilt
  UV-filt, parasoll, dräkt samt pop-up tält (för vår del var tältet ganska onödigt men filt och parasoll var ovärderligt!)
  Långa tunna heltäckande kläder
  Solhatt
  Reseapotek med ex solskyddsfaktor, vätskeersättning, febernedsättande och koksaltlösning

  Lycka till på resan och ha en underbar tid tillsammans i solen!🌞

 5. Har inga råd för värmen men var borta i fyra veckor i Sverige (bor utomlands) när min dotter var samma ålder. Personligen ville jag ha en ordentlig vagn när vi var borta så länge så vi köpte den stora reseväskan till bugaboon vilket typ var bästa köpet för du får plats med så mycket annat där i förutom vagnen. Breezy hooden är dessutom toppen, tycker alltid paraply är himla meckigt för man får ju byta vinkel på det så snart du svänger med vagnen (alltså hela tiden!). Blöjor finns ju överallt så hade köpt på plats. Hade kollat vad det finns för ersättning på plats, jobbigt att byta märke om det påverkar magen. Jag brukar ta med ersättning för vår fanns inte i Sverige. Boka sån där säng till Dante på planet och ta med sele, massa blöjor och ombyten samt ombyten till dig och D (man vet aldrig vad som händer och jag har blivit både nerspilld/nerspydd och nerbajsat på våra resor…..). Tills sist, njut! Ärligt talat så finns typ allt att köpa på plats, chilla och tänk mest på vad som är viktigt och inte kan finnas där (ersättning..).

 6. *Rejält med ersättning (pulver & tetra) & gröt
  *Flera nappflaskor (även flaskrengörare) & nappar
  *Myggnät till vagn
  *Solhatt & uv-kläder/filt
  *Termometer, alvedon, nässpray (för 0-3 år, ex. Näsfrida)

  Njut av semestern!

 7. Hej!

  Vi åker också till Sydafrika snart, dock några veckor innan er, över mellandagarna och nyår. Och jag är SÅ nyfiken på era planer. Vet att alla i ert resegäng är proffs på research – vad ser du mest fram emot och vad är ert största fokus? Är sjukt nog lite nervös över att se något magiskt ställe/boende/restaurang i din blogg efter vi kommit hem som vi missat. Haha!

 8. Reseapotek med febernedsättande, vätskeersättning, snorsug etc så slipper man jaga efter sånt om det nu skulle behövas. I övrigt kläder efter väder, dvs tunna heltäckande plagg. Solskydd rekommenderar man ju inte för så små barn, så även bra med UV-dräkt och hatt förstås.
  Vi reste till Sydafrika när vår dotter var ca 9mån, och det var helt underbart. Alla är supergulliga mot barn, och det mesta man behöver finns ju på plats. Samt att det ju inte är någon tidsskillnad, win!
  Vi tog också med vår bugga, kändes väldigt onödigt att köpa en resevagn bara för att. Och i den stora resväskan får det även plats annat, tex blöjor om man vill ha med det. Dessutom är det ingen viktbegränsning efter som att den går som oddsize, samt att det är gratis att ta med vagn.
  Ta även med babyskydd om ni tänker köra bil, inte säkert att det går att få tag på hos alla biluthyrare, dessutom är det också gratis att ta med.
  Boka en babycot/baby bassinet på flyget, det har vi haft på alla långresor så länge barnen har klarat vikt och längdkrav 🙂
  Bärsele eller sjal, samt ryggsäck för alla babygrejor, så har man händerna fria (extra viktigt när man har två små med haha) vagn finns att låna på alla flygplatser i princip, så igen det där med resevagn är lite overkill. Har man dessutom en liten som (förhoppningsvis) sover en del i vagnen fortfarande så är det guld med en ordentlig vagn, samt att infrastrukturen inte direkt är på topp alla gånger och då är man glad för stora hjul som inte fastnar överallt 🙂
  Njut av resan och ett fantastiskt resmål!

 9. Kul med resan! Har flugit en hel del då vi just nu bor utomlands. Skulle säga att de 10 viktigaste är:

  Febertermometer
  Alvedon
  Vätskeersättning
  Nässpray salt
  Solhatt och skyddande kläder
  Napphållare och MÅNGA nappar
  Bärsele – ha med på flyget (om han gillar bärsele förstås)
  Flyget – pyjamas med fötter. Så lätt att tappa strumpor.
  Myggnät vagn
  Dubbla portioner ersättning till flyget (om förseningar, långa väntetider osv)

  OBS! Glöm ej: Alvedon, handsprit osv även till dig själv till flyget. Har blivit dålig på flyg ett par gånger. Jobbigt värre att ta hand om barn då😅
  Om ni har eget säte till Dante rekommenderar jag att ta med babyskyddet eller fråga om korg till honom 👌

 10. Mina bästa tips är att ha med blöjor och ersättning (även om det tar en del plats är det så tryggt och skönt att ha lagret av det nära hela tiden) och sedan alltid ha med Bepanthen, Alvedon (ampuller för rumpan), febertemp, vätskeersättning, sprita för att kunna ge vätskeersättning och typ kudde/filt med hemifrån. Utöver det några ombyten och solhatt och du är kittad och klar!

  Vet att Cecilia Blankens som är så ruttad på att flyga med barn pratade om det i podden och även Jennie Hammar men annars är bästa tipset att i flygväskan ha med minst två par fler ombyten än vad du tror kan gå åt, detsamma gäller antalet blöjor och sen ha med massor av ersättning och pulver för att kunna fylla på. När jag flugit med bebis så har de druckit sjuka mängder – och det är ju bra för de grejar de med och somnar lättare in. Vi hade också med ett bebynest så bebisen kunde somna över våra ben under flygning, servar smidigt, och lite leksaker att plocka med och någon bok att läsa i. Om och om och om igen. 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi