Bebisuppdatering: 4 månader med Dante

Den här månaden har varit dubbelt så rolig som månad ett, två och tre.

Dubbelt!

Och då ska tilläggas att han befinner sig mitt i det fjärde språnget, känt som det värsta av de tio språng som bebisar tar sig igenom (och som även är det längsta på 36 dagar). Ett språng som brukar innebära extremt griniga bebisar, sömnsvårigheter och humörsvängningar. Dante har haft samtliga kännetecken av detta språng och hans humörsvängningar har varit värre än mina vid PMS. Vi har bland annat gett honom fågel-förbud, han får alltså inte leka med sina fåglar i babygymmet längre, för han kan inte hantera dem. Det tar en halv minut innan han börjar gallskrika för att fåglarna inte gör som han vill (mycket oklart vad det är han vill).

Men trots psykopat-beteendet har den här månaden varit sååå rolig och härlig tycker jag! Dantes mage är väldigt mycket bättre och vi har gått från att använda pysventil varje dag till max en gång i veckan. Vi har slutat med minifom-droppar och behöver inte ge magmassage flera timmar om dagen. Hans mage har helt enkelt stabiliserats, precis som de flesta sa att den skulle göra omkring tre månader. Han hade lite problem när jag började ge mer ersättning för ett par veckor sedan men även det släppte snabbt och nu är magen 95% bra.

Alla som haft magbebisar förstår vilken lättnad det här är!!!

Förutom det har jag även slutat amma/pumpa nu. I helgen slängde jag alla amningsrelaterade prylar hemma, packade ner amningslinnen och stoppade undan bröstpumpen. Jag var så velig innan jag bestämde mig för att sluta amma, men efter alla otroligt peppande kommentarer som jag fick här i bloggen så bestämde jag mig för att fasa ut den och i förra veckan slutade jag alltså. Det känns helt rätt för mig! Jag känner mig fri, som mig själv och glad. Dessutom märker jag att Dante älskar flaskan och vi har fått en helt ny närhet vid matning när det inte är kopplat till ångest för någon av oss. Vi båda var redo och nu njuter vi av matstunderna.

Från och med nu får vi även börja med smakportioner till Dante och jag är så extremt peppad på det! Jag tror att han kommer älska mat och ser fram emot om några månader när han äter mer riktig mat för trots kladd och stök tror jag att han verkligen kommer bli lycklig av mat, som sina föräldrar haha. Jag lovar att uppdatera er om hur han tar sig an mat efter den här månaden när han ska börja få smaka!

Det bästa med den här månaden, förutom att magen är bättre, är att vi har börjat få in lite rutiner. Jag tycker inte alls att det var lättare när han ”sov hela tiden” i början för då sov han ju bara på oss, var orolig, hade ont och man visste liksom inte när han skulle vakna och gallskrika nästa gång. Nu däremot, när han är vaken mer men har tydligare rutiner, tycker jag att allt går mycket smidigare. Vi går enligt Rulla Vagns sovschema för 4 månaders bebisar och det funkar superbra för oss även om vi inte följer det exakt. Det är skönt med lite hålltider och det passar Dante utmärkt. Sedan äter han var tredje timme under hela dygnet och på dagarna sover han ca 40 min varje sovstund. Eftersom jag vet ungefär när de sker blir det enklare för mig att planera in jobb, göra mig i ordning, äta lunch etc. och det älskar jag. Eftersom jag är något av ett kontrollfreak tyckte jag att det var jobbigt att inte kunna kontrollera någonting i början, nu har vi däremot lite rutin i vår vardag och det passa oss utmärkt.

Världens gladaste, knäppaste och roligaste Dante. Så glad att han finns i vårt liv. Grattis på 4-månaders dagen älskling!

Längd och vikt:

Vi var på hans 4-månaders kontroll igår och då vägde han 6,3 kg och var 63,5 cm lång.
Heja Dante!

Läs uppdateringen om 3 månader här!

 1. Vad roligt!!
  Jag har precis blivit mamma till världens finaste tjej som blir 5 dagar gammal imorgon. Älskar det och vill bara sitta och gosa med henne hela dagarna. Dock har jag fått sådan ångest (ibland kring ex sjukdomar, skador och mobbning ex som skulle kunna ev komma, det kommer som små hjärtstick ibland) över att dagarna går. Typ åh gud hon kommer aldrig vara så här liten och 4 dagar gammal igen! Känner du igen det? Blir det bättre? (Jag inser att allmänna oron och ångest över ex sjd inte kommer bli det men det följer ju lite på köpet)
  Kram!

 2. Min dotter är 18 månader, och jag kan säga att det bara blir bättre och bättre! Jag har alltid tyckt att ”nu” är bäst hittills med henne, underbart 🙂

 3. Hej Michaela!
  Jag tycker det är så roligt att följa dina uppdateringar om Dante. Min son är två veckor yngre än Dante så det känns väldigt aktuellt att kunna läsa vad min lille kille ska gå igenom inom kort.
  Skrattade högt när jag läste om fågelförbudet! Vi har fått exakt samma situation här hemma med fåglarna i babygymmet sedan några dagar tillbaka.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi