WEEKLY PLANS

Hej hjärtan!

Jag fick min mens förra månaden och blev ganska ledsen över att den kom tillbaka så tidigt, jag helammade ju fortfarande då och hade väl hoppats på att få slippa den några extra månader. Jag har alltid haft extremt mycket mensvärk och PMS så att få tillbaka den samtidigt som man har amningshormoner var hemskt rent mentalt tyckte jag. I helgen kom den andra mensen och min mensvärk är inte att leka med. Att ta hand om en bebis på det när jag i vanliga fall brukar behöva vara hemma från jobbet i 1-2 dagar per månad är inte så najs MEN MEN nu är det såhär det är att vara kvinna…

Jag går i alla fall på Alvedon var fjärde timme sen i lördags och har börjat med p-piller så hoppas slippa värken kommande månader. Har inte riktigt bestämt hur jag ska göra med preventivmedel och så men nu testar jag minipiller i några månader för att slippa mensvärken och sen får vi se. Sån djungel tycker jag och jag har hittills aldrig hittat något som känns 100% rätt.

Den här veckan ska vi på 4-månaders kontroll för Dante (yey!), gå på pressfrukost som Petra och Kicks har bjudit in till, jag har flera viktiga möten på kontoret och så ska vi yoga som vanligt. I slutet av veckan har jag två tjejluncher inbokade, en mammalunch med några kompisar på torsdag och sen vinlunch och julbord med massa tjejer på fredag – längtar! Förutom det ska jag jobba en del om kvällarna och ordna med några större kampanjer som kommer framöver. November och december är alltid fullbokade för mig men sen får jag gå på välförtjänt ledighet med min familj.

Ha en mysig måndag så hörs vi senare, puss!

Liknande polo hittar ni här!

 1. Hej! Vill tipsa dig om Jenny Koos, vulverine på Instagram/Facebook som skriver mycket om tex. Mensvärk/preventivmedeloch liknande. Du skriver att ”det är så det är att vara kvinna”, men så som du beskriver det ska man inte behöva ha det varje månad! :/

 2. Jag hade som du väärldens värk och mycket rikliga blödningar. Kan verkligen rekommendera att sätta in en hormonspiral nu när du fött barn! Noll blödning, noll mensvärk, man slipper hålla koll på att ta piller eftersom den sitter i 5 år. Det är typ det bästa jag gjort.

 3. Har tidigare i livet haft rätt riklig mens o mensvärk men har nu fått två barn. Alltså den är inte att leka med… HEMSK pms och hemskt blodig vecka.. pissjobbigt. Har tidigare prövat mig igenom en del preventivmedeln.. piller gick fetbort pga hormonerna efter barn o den pmsen – mkt dålig kombo. Har nu hormonspiral. Sjukt bra!!! Mkt mindre blödningar, mkt mindre värk och knappt ngn pms oftast, bara en halv/hel dag mot en hel vecka i helvetet innan…! Har en rätt dyr som man fick betala själv men sjukt värd. Tips från en också högkännande person som inte fixar pms, spec med barn med i bilden.. kram!

 4. Jag vill som många andra rekommendera hormonspiral! Vet att alla är olika och man kan kanske inte rekommendera ett preventivmedel hur som… Men! Jag har alltid haft hemsk mensvärk, pms och mens. Jag testade p-piller och allt blev ännu sämre för mig. Därefter testade jag en hormonspiral och allt har blivit så mycket bättre! Det är otroligt skönt att slippa lida, så det jag vill säga att det finns något för alla! Det gäller bara att våga prova. Hoppas du hittar något som passar dig!

 5. Jag har alltid haft fruktansvärda menssmärtor som gjort det omöjligt att jobba och fungera. Jag fick en smärtstillande tablett som heter ”Orudis 100mg” utskriven och den är fantastisk!!

 6. Tänkte skriva och tipsa om hormonspiral men såg att jag inte var först. Fungerar fantastiskt bra och när kroppen vant sig (tar oftast ett par månader) så slipper du allt vad mens heter. Efter graviditet och förlossning kändes det INGENTING att sätta in den (jämfört med den jag hade innan som var betydligt krångligare). Det är hemskt att må dåligt när man har en lilleman som behöver en 🥰

 7. Hej!
  Har du slutat med sellerijuicen? Tycker den hjälper mot allt sånt! Har ingen pms, slipper gå upp typ 3kg två veckor/ månad. Alltså blir inte svullen alls! Ingen pms och mycket mindre blödning. Har två barn och allt så nt blev värre efter barnen men är helt borta sen jag började dricka selleri i juni!
  Plus andra bra effekter som inte har med det här ämnet att göra, världens bösta grej!!

 8. Hej! Jag har haft hormonspiral sen jag var 19 och kan VARMT rekomendera det. Har även förstått att sätta in efter att man fött barn knappt känns.

 9. Hej! En gynekolog på akuten tipsade mig om att ta naproxen 400mg regelbundet under mens och det är det enda som hjälpt superbra för mig. Tips tips!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi