Frågor med Forni – Beauty Edition

INLÄGGET ÄR ETT BETALT SAMARBETE MED NIVEA

Hej fina ni,

Här kommer en frågor med forni beauty edition med fokus på vinterns festligheter! Ni som följer mig på Instagram såg att jag samlade in frågor där, jag fick närmre 100 stycken frågor så har valt ut de som flest frågade om eller som jag kände passade bäst in i inlägget.

Hoppas ni gillar det, puss!

Hur gör du för att se så solbränd ut under vintern?

BRUN UTAN SOL! Jag använder brun utan sol som bygger upp färg gradvis i ansiktet och tar det ca 2-3 ggr/vecka. Det är räddningen under vintern! Speciellt nu när jag aldrig sminkar mig.

Vilken är din favorit för ett härligt glow i dessa bleka, torra hud-tider?

Här finns några varianter som fungerar. Den första är en krämig highlighter, jag använder Copacabana från NARS! Det andra alternativet är att blanda in någon typ av kräm med skimmer i din dagkräm, primer eller foundation. Jag har MACs Strobe-cream som jag har i min foundation ibland för extra mycket glow.

Hur gör du för att huden inte ska kaosa i den torra vinterluften?

Rengöring och återfuktning är svaret på de flesta skönhetsfrågor har jag märkt. Jag smörjer in ansiktet med fuktkräm morgon och kväll (slarva inte!) och tvättar alltid rent ansiktet noga innan. Sedan peelar jag huden en gång i veckan och lägger mask en gång i veckan.

Hur skiljer sig din hudvårdsrutin åt till vardags jämfört med fest?

Till vardags är det viktigaste för mig att känna mig ren och fräsch. Sminket är inte i fokus utan hudvårdsprodukterna är de som får ta mest plats. Till fest är det däremot sminket jag satsar på! Speciellt ögonen, jag älskar att lägga mycket ögonskugga och fokuserar på bruna/bronziga toner. Jag kan varmt rekommendera NIVEAs MicellAIR Expert rengöring efter en festkväll. Både wipesen och det micellära vattnet i expert-serien är sååå bra för att ta bort sminket efter en festkväll!

Jag orkar aldrig tvätta bort mitt smink efter en utekväll. Tips?!

WIPES! För guds skull kör på wipes. Jag har alltid ett paket NIVEA Wipes i badrumsskåpet som jag använder när jag är svintrött efter en utekväll (eller annars också…).

Hur tar du hand om din hud efter en festkväll?

När jag kommer hem kör jag wipes och sen går jag bara och lägger mig, jag är för trött för att göra något annat. Men morgonen efter tar jag en lång dusch, tvättar håret, lägger en inpackning och peelar hela ansiktet och kroppen. Sedan smörjer jag in mig med en riktigt fuktboostande kräm, massa lotion på hela kroppen och så dricker jag en liter vatten!

Rengör du alltid din hy innan en festkväll och i sådana fall hur?

Innan jag går ut tycker jag om att lägga en ordentlig make (eftersom jag sällan sminkar mig så mycket till vardags) så därför rengör jag alltid i ett första steg. Tycker det känns ofräscht att sminka mig utan att vara ordentligt ren i huden. Jag tvättar med en ansiktsrengöring och sedan tar jag NIVEA MiceallAIR-vatten på en pad och sveper över ansiktet. Efter det lägger jag en lättare fuktkräm och därefter en primer innan sminket kommer på.

Ge mig tips på tekniker för att applicera ögonskugga!

Ljusast skuggor på insidan vid ögat och låt sedan färgerna fadea ut i mörkare nyanser och mörkast längst ut vid ögats slut! Köp en ögonskuggeborste som suddar ut, alltså som är lite rundare och används för att sudda snarare än applicera, och så suddar du ut linjerna när du lagt din skugga. Det blir så fint och naturligt! Jag lägger på ögonskugga genom att applicera i cirklar istället för att dra på färgen, det ger ett mjukare resultat. Puss!

Hur gör du för att se så pigg och fräsch ut? Jag känner mig så trött i det här vintermörkret!

Haha – jag är INTE pigg kan jag be om att få tala om! Men jag gör det jag kan för att se så fräsch ut som möjligt trots få timmars sömn och skrikig bebis. Jag älskar NIVEAs sheet mask som ger energi och piggar upp huden (här finns den!) så den använder jag en gång i veckan. Sen satsar jag på att dricka mycket vatten och aldrig slarva med rengöringen, det blir extra viktigt när jag inte får min skönhetssömn.

 1. Hej!
  Har du tips på någon bra brun utan sol för ansiktet? Tycker det är svårt att hitta någon som ger den där naturliga brännan 🙂
  Kram!

 2. Fråga till Forni

  Hej Forni.
  Jag har en fråga till dig. För ungefär två år sedan kom jag ut ur ett destruktivt förhållande, och var knäckt. Sedan dess har jag kommit tillbaka på benen och idag lider jag inte av det i vardagen.
  Däremot nu när jag dejtar killar så spökar det gamla förhållandet, jag vet inte vad som är riktiga varningsklockor och vad som är i mitt huvud. Att jag dessutom är en äventyrlig person som gillar att dejta och kasta mig ut går inte riktigt hand i hand med att jag numera kan få starka varningsklockor mitt i alltihop, och då även ångest. Jag vill inte begränsa mitt liv för att jag är rädd att få ångest under en dejt, men samtidigt kan jag undra om jag går över min egna gräns och att det vore sunt att inte “go with the flow”…

  Nu till frågan (långt inlägg sorry för det): en sommarflört jag hade nu i somras och jag har haft kontakt, vi har en casual relation och jag tycker att vi har kul ihop även om jag inte ser honom som pojkväns-material då han är en riktig globetrotter och inte har planer på att “settle down”.
  Han har bjudit mig till en stuga med sina vänner, och tanken är att vi ska resa runt lite då också. Jag har spontant känt “JA!” men när jag nu ska boka får jag 2 thoughts och börjar undra om det är bra för mig. Tänk om jag får sån ångest som jag ibland får med killar nu för tiden? Tänk om hans vänner och jag inte går ihop?

  Förstår att det är svårt för dig att svara på, och att det inte finns ett “rätt” svar. Men alla mina vänner som jag pratar med är färgade av mitt tidigare destruktiva förhållande och tycker att jag inte bör ta risker i onödan, vilket gör det svårt för mig att vara helt öppen med dem och få ett objektivt svar…

  Tacksam för stöd/svar/pepp. Tack för fin blogg.
  Kramar!

 3. Hej Michaela!
  Skulle du kunna ge tips på en bra peeling mask? Eller vilken använder du för tillfället som du verkligen tycker om?
  Kram kram! 🥰

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi