Mardrömsfasen – Språng 4

Hej gullisar,

Det kommer bli lite mer frånvaro nu i november för jag har min mest hektiska jobbmånad på året och på toppen av det så är Dante inne i sitt fjärde språng under hela november. Innan jag fick barn hade jag hört från vänner om hur jobbigt och långt det här språnget är och nu 11 dagar in förstår jag vad alla pratar om. Humörsvängningar utan dess like och vägrar sova om nätterna. Lägg på magont på det och vi har ett riktigt kämpigt liv haha. Det positiva är att när han är glad är han SUPERGLAD så då tankar vi energi för att orka ta hand om honom när klockan är 03.17 och han surar loss totales.

I apparna står det dessutom att “det är vanligt att föräldrar känner sig extra trötta och orkeslösa i slutet av det här språnget” så jag fattar att de flesta tar sig igenom denna helvetesmånad och sen blir det bättre. Min tjejkompis dotter gick precis ur denna fas och har nu börjat sova mycket mer stabilt och är nöjdare. Hoppas det blir likadant för Dantis!

Nog om det, jag ska försöka få upp helgens bilder ikväll också, så kika in lite senare. Puss!

En bråkstake i knät på sin gudmor som han redan verkar älska väldigt mycket, så gulligt att se!

 

 1. OMG, minns språng fyra med fasa, mest för att det var så låååååångt jämfört med de föregående. Men efter det språnget så varar ju alla språng lika länge som språng fyra, så då är man ju “van” med flera veckors helvete haha.

  1. Googlade precis fas 4 bebis och detta kom upp. Så skönt att få svart på vitt att det faktiskt är just en fas!!
   Vår bebis som sovit hela nätter förutom ETT uppvak vägrar nu sova överhuvudtaget. Det skriks helst i 45 min innan han somnar och sen vaknar han efter en stund och man får börja om. Skönt att läsa om fler som haft problem med just denna fas!!

 2. hej! Han har alltså fortfarande besvärligt med magen 😞 kör ni fortfarande med alla droppar, pysventil etc? Hjälper något?tänkte på inlägget du gjorde tidigare kring bebisar och magbesvär. Vi hade likadant med våran bebis, han får mjölkfri ersättning sen 3 veckor tillbaka och besvären är borta 🙏 svårt när det inte finns något facit och alla bebisar är olika..

 3. Vår lilla kille är också i fas 4 och det är riktigt tufft med tusen uppvak på nätterna och en bebis som måste roas HEELA tiden och ibland bara bäras, bäras, bäras för att undvika gnäll. En vecka kvar nu enligt appen (hoppas innerligt det stämmer..) LÄNGTAR! Vi är flera som kämpar, supermamas! Styrkekramar!

 4. Hej! Sitter med min 1åriga dotter i knät, som de första månaderna i livet var precis som Dante. Kolik, skrikfest, knappt någon sömn och dagarna kändes som en evig kamp, så jag vet precis vad du går igenom. Vi testade också allt, magdroppar, olika ersättningar, ja you name it! Kändes som allt hjälpte i någon dag, hoppet tändes för att sedan dagen efter vara tillbaka på samma skrikiga och onda visa! Vill ge ett litet tips att tänka på, som förändrade allt för oss! Vi testade akupunktur, och efter 5 behandlingar 5 dagar i rad var koliken puts väck! Inte en enda sekund med magont efter det. Jag ska tillägga att jag var extremt skeptisk innan, men det trollade verkligen bort allt det onda från en dag till en annan! Akupunktur kan låta dramatiskt men det var ett litet nålstick mellan tumme och pekfinger, vilket min lilla inte ens kände av eller reagerade det minsta på! Om det låter intressant kan du diskutera med din bvc, vi fick remiss till en klinik genom dem! Stor kram, vet precis vad du går igenom!

 5. Helt sjukt att det här stämmer så bra, exakt samma problem för min dotter som är inne i denna fas nu…. glädja åt att det ska vara över innan jul iaf 😅

 6. Oh! Haha. Hade ingen aning om vad faser var innan jag fick bar , laddade ner wonderweeks appen när jag var gravid men grottade ner mig i den när min bebis kom oktober 2018. Omg fas 4…. om jag ska/kan/får ha mer barn så tror jag att jag får magont av den fasen. Det enda som fick mig att behålla lugnet(med mentala breakdowns emellan åt självklart) var att THIS TOO SHALL PASS!!!!!!!

 7. Måste bara säga HÅLL UT, snart får du din goa å glada bebis tillbaka. Språng 4 höll på riktigt på att ta kål på mig och jag var så jävla lycklig när den var slut och lilleman var sig själv igen. Fasade verkligen för språng 5 men det märktes knappt av alls. Styrkekramar!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi