Kom på mamma-event med mig och Maria Nila

INLÄGGET ÄR ETT BETALT SAMARBETE MED Maria Nila

För drygt ett år sen hade jag ett event med Maria Nila som blev så otroligt lyckat. Nu pratade vi om vad vi skulle hitta på i vinter och bestämde oss för att styra upp ett event för er mammor där ute som behöver bli lite bortskämda ♥.

Tanken är en kväll där vi ses och diskuterar mammalivet, pratar av oss och bara hänger samtidigt som vi blir bortskämda med massa beauty! Alla som vill kommer få testa på Maria Nilas färgbomber (perfekt om du är riktigt trött på ditt hår), få håret styleat, en fin goodiebag och såklart goda grejer i glasen. Tanken är att ni mammor som kommer ska bli bortskämda med sånt som man annars aldrig hinner göra (dvs. prata utan att bli avbruten, få håret fixat och dricka bubbel!).

Det blir ett väldigt intimt event där 10 av er mammor där ute vinner varsin plats för er och en mammakompis (så vi blir 20 stycken totalt under kvällen!).

När: Tisdag den 26e november kl 18-21
Var: Salong BOND, Grev Turegatan 7
För att tävla: Skriv en kommentar (glöm inte att få med din mejladress!) med en motivering där du förklarar vad det roligaste samt tuffaste med att vara mamma är. Vi väljer ut tio stycken mammor som kontaktas via mejl när tävlingen är avlutad. Tävlingen avslutas den 10:e november.

Sen har jag en liten grej till alla här inne oavsett eventet! Idag är det nämligen World Vegan Day vilket Maria Nila vill fira.

Alla här inne får 25% rabatt på Maria Nilas webshop med koden RHINO fram till den 10e november! Alla intäkter som kommer in via rabattkoden går oavkortat till The Perfect World Foundation som arbetar med att förbättra djur och naturlivet runt om i världen.

Ni kanske minns att jag var i Sydafrika med den organisationen förra året och såg var pengarna gick – det var verkligen världens coolaste resa som jag aldrig kommer glömma ♥

  1. Det bästa med att vara mamma är att jag är den bästa mamman för just min son, lika mycket krävande lika fantastiskt (om inte mer) är det att jag oavsett vad – är jag hans nummer 1. Det är den absolut bästa känslan! Det tuffaste med att vara mamma är att man är otroligt skör som hela tiden vill ”göra rätt”. Så han slipper va ledsen, slipper ha ont i magen, slipper bli för trött – vilket är supersvårt. Kunde jag önska så skulle jag vilja ha en liten display i hans panna så jag vet vad jag behöver göra för att han ska må så bra som möjligt hela tiden. En annan sak som är svår(are) som (förstagångs)mamma när man aldrig gjort något liknande innan, är att man inte ska försöka älta så mycket bakåt utan bara se framåt, dvs ny natt ny dag, nu börjar vi om oavsett hur kaosig gårdagen eller natten har varit, den är liksom redan passé. Stor kram, älskar din ärlighet på bloggen – gör så mycket för mig som också precis blivit mamma.

  2. Hej! Vi fick en magbebis precis som ni den 12 juli. Det tuffaste var och är helt klart oron över när bebisen har ont och hur maktlös man känt sig, hur man suttit många nätter med rinnande tårar och kämpat med att försöka göra det lilla livet mätt och lyckligt. Det allra finaste är såklart att känna att man skapat det här livet, som alltid kommer finnas med en och hur hjärtat sprängs av kärlek när han jollrar, ler och kissar ner hela badrummet mitt i natten 🙂
    Apropå hår fick jag kapa 20 cm efter graviditeten pga håravfall med amningen, tack för den smockan, skulle alltså verkligen uppskatta lite hårfix! <3

  3. Kul och lyxig tävling! Det absolut roligaste är att se och följa allt som gör Harry (min unge) glad! Just nu kiknar han av skratt när hans andra mamma kommer hem från jobbet och han ger sitt bredaste leende till en luftrenare vi har i vardagsrummet som blinkar med olika ljus. Dom två är riktiga bästisar :))))

    Och det tuffaste var nog i början när Harry ville ligga på mig dygnets alla timmar och äta konstant och samtidigt skulle alla ens vänner komma på besök och alla ville höra hur lycklig en var. Och ja, jag både var och är superlycklig över han äntligen är här. Men jag fick också otroligt dåligt samvete av att jag nästan kände mig kvävd av att han ville äta dygnet runt. Han var/är en långsam ätare vilket både är mysigt och tidskrävande. <3

  4. Åh! Vad mysigt det låter!

    Det roligaste med att vara mamma är att se min sons utveckling och att få uppleva världen genom hans ögon. Helt plötsligt ser jag världen på nytt.

    Det tuffaste med att vara mamma är känslan av att vilja göra allt perfekt och by the book samtidigt som det inte finns något facit. Att vara mamma är som att försöka vara tankeläsare ibland.

    1. Åhh det låter sååå mysigt och extremt välbehövligt speciellt för oss mammor !!

      Det tuffaste med att bli mamma har för mig varit att ha förlorat kontrollen, främst över sömnen (men även över riktningen vi går i affären, vilket aldrig är dit mamma vill längre haha) nu är det vår ”baby boss” som styr !

      För varje månad hittar jag något nytt som är det absolut roligaste med vår dotter, det är sååå häftigt att se hennes utveckling. Just nu ÄLSKAR jag att se glädjen i hennes ansikte när man sätter på hennes favoritlåtar på hög volym och hon inte kan låta bli att dansa loss. Min dotter har även ett väldigt fascinerande och mångsidigt minspel där den nya sura minen gör att hon ser ut som världens sötaste lilla surgubbe vilket gör att jag och min man för närvarande har svårt att vara konsekventa i vår uppfostran haha !

  5. Åh herregud vad underbart det skulle vara att få komma på detta event!! Jag har en 2-åring och en 3-månaders och det roligaste är att se deras relation till varandra och hur de båda utvecklas i sådan rasande takt! Min 2-åring blir bara roligare och roligare för varje dag och min lilla gosebebis växer så det knakar! Men det är också riktigt tufft att vara mamma. Jag skulle säga att det tuffaste är att hela tiden vara den som ska ta hand om andra, och aldrig riktigt blir omhändertagen av någon annan. Jag längtar ibland efter att bara få checka ut och bara vara mig själv en stund, att inte alltid vara mamma helt enkelt! Och den här kvällen skulle verkligen ge mig den möjligheten, så att jag sedan kan komma hem med ny energi till mina killar <3
    Min mejl är w_sara@hotmail.com 🙂

  6. Det låter som en riktigt härlig och lyxig tillställning som man inte riktigt tar sig tid att unna sig när man är nybliven mamma 🙂
    Det roligaste är att se hur vår lilla tjej utvecklas och lär sig nya saker. Hur glad hon blir när hon lyckas med någon liten sak och hur hon från en dag till en annan bemästrar ännu något nytt!
    Det tuffaste är att känna sig hjälplös när hon har ont i magen eller är sjuk och man bara vill hjälpa på alla sätt och vis men inte alltid kan. Man vill ju se sin tjej glad och nöjd, men man får försöka tänka på att hon blir starkare och att de jobbiga stunderna är få 🙂

  7. Hej Åh låter fantastiskt! Jag själv kan inte närvara det datumet tyvärr så jag önskar istället delta för min vännina Matilda som en riktig klippa men som har fått kämpa som tusan de senaste 3 åren, egentligen ända sedan hon blev gravid med sitt första barn. Pappan till hennes barn har inte direkt betett sig korrekt utan att gå in på några detaljer. Om någon förtjänar att bli bortskämd så är de hon! Efter att ha genomgått två graviditeter och 2 förlossningar i princip på egenhand där yngsta barnet födes prematur. En riktig kämpe ! Hon behöver den här platsen <3<3<3

  8. Glömde svara på frågan, för mig och även för Matilda skulle jag kunna tänka mig är de tuffaste att man inte känner att man räcker till, till båda barnen men man gör så gott man kan! Det absolut bästa och roligaste med att vara mamma är definitivt att få följa sina barn i deras utveckling och få lära känns dem längst med vägen! <3

    1. Hej! Jag är mamma till Agnes på snart 2,5 månad. Det tuffaste enligt mig med att vara mamma är den stora omställningen att vänja sig vid att ta hand om ett barn dygnets alla timmar. Att man som mamma ofta får ta det största lasset trots att man genomgått ett förlossning och har ett sjukt påslag av hormoner (som i mitt fall gjorde mig väldigt nedstämd den första månaden).

      Det roligaste och mest underbara är det otroligt starka bandet till Agnes jag känner och som jag ser att hon också känner för mig. Det finns inget bättre än att vakna upp med henne och se henne skratta och må bra ❤.

      Skulle vara superkul att få gå på ett event och bli lite bortskämd. Min bästa vän har också fått barn nyligen, och jag vet att både hon och jag skulle behöva egentiden! Kram och tack för att du delar med dig, det är så viktigt att få känna att man inte är ensam som kämpar (heja oss!)!

  9. Det absolut tuffaste med att bli mamma är förrutom ett brutalt upp- & nedvänt dygn i början att hitta sig själv. På något vis så blir man en ny person som är rätt svår att lära känna (och leva med) tills alla bitar (eventuellt) faller på plats.

    Tur är dock att det positiva vinner över det negativa alla dagar i veckan. Att få se ett barn växa upp & utvecklas till en egen person är FANTASTISKT! Att få se världen för första gången på nytt tillsammans med bebis är det häftigaste som finns.
    Se alla färdigheter, första skrattet, när krypandet kommer och när de lär sig att gå. Det är det bästa som finns! 🙂

  10. Jag skulle verkligen behöva en härlig kväll då helt och hållet struntat i mitt eget välmående ett helt år för att bara vara mamma. Även om det är helt värt varje minut. Men inser nu att jag blir en bättre mamma om jag får lite space ibland!

    1. Vilken härlig möjlighet! Jag har en 5-åring och en 2,5-åring. Det bästa och jobbigaste har varierat i perioder från en ganska traumatisk start i mammalivet pga bebis som hade kolik till nu där tålamodet sätts på prov många gånger om dagen i hanterades av en trotsig 2-åring. Det är en bergodalbana av känslostämningar och humör som man som förälder går igenom hela livet antar jag. Det bästa just nu är att få livet skildrat ur två små barns perspektiv och att få höra hur de upplever världen. Få saker slår också kärleken man känner när samma små personer kommer springandes med öppna armar och skriker mamma när man hämtar på förskolan. Då vet man att allt slit är värt det.

  11. Åh vad jag hade behövt det här, mitt hår blev förstört då jag knappt kunde äta sista tiden och av amningen, fick klippa av över 10cm nu! MEN har en tvåmånaders som sitter fast vid tutten på kvällen och vägrar flaska, så kan det va – vilket också är det tuffaste, att Viga sitt liv till en annan människan fullt ut. sen ser man på sitt barn som ler mot en och inser att det är även det mest roliga och häftigaste jag varit med om i hela mitt liv, så mycket kärlek. så blandade känslor man kan ha!

  12. Hej! Jag är mamma till en levnadsglad och oerhört omtänksam blivande 2åring. Jag älskar honom över allt annat och skulle kunna göra vad som helst för honom. Han är verkligen det bästa som har hänt mig (och min man såklart). Jag förstod på min vänner som fick barn innan mig att kärleken till ett barn går verkligen inte att beskriva. Den är så mycket större än något annat jag har upplevt. Och kanske är det just det som är det bästa med att ha barn och vara mamma? Att uppleva den där obeskrivliga kärleken varje dag, så obeskrivlig att en nästan sprängs. Idag till exempel, vaknade jag av att sonen säger ” mamma kraaaam” och ger mig världens kram. Det är så fint!

    Jag har dock insett under de senaste två åren att kärleken till sitt barn även kan medföra otroligt mycket oro. Det var såklart något jag hade blivit upplyst om, att oron också äter upp en inifrån. Är det inte matvägran vid 3 månaders ålder så är det oro kring förskolestart. Det finns alltid (!) något att oroa sig för.

    En vän till mig sa; den bästa tiden med barn är alltid nu. Och det är så jävla rätt. Jag försöker ta med mig den meningen varje dag. Även vid tuffare perioder. Med barn blir allt så mycket roligare och härligare. Precis jämt!

    Stor kram! Och till dig Mikaela, heja dig och Dante! 🌻 Jag vet hur tufft de första månaderna kan vara. Och jag vet att du har fått slita mycket. Men det blir alltid bättre! Försök att tänka på det, även i de tuffaste stunderna.

  13. Det roligaste med att vara mamma är leendena och skratten man får från sin bebis, de är ju bara det absolut bästa som finns. Det jobbigaste tycker jag är otillräckligheten, den visar sig på så många sätt i vardagen och påminner en om allt man inte hinner göra.

  14. Men hallå vilken kul idé. Älskar ju maria nilas produkter!!! Jag vill ta med min bästa mammakompis som jag hoppas timea nr 2 perfekt med. Det bästa med att vara mamma är kicken i att få se något man skapat som bara blir bättre finare och roligare för varje dag. En äkta mini-me ❤️ Det tuffaste är att man känner sig otillräcklig på alla plan, själv van att vilja prestera på topp och styra min tid och plötsligt går det inte alls och man måste bara tagga ner. Omställning helt klart. Det lär ju inte bli bättre när förispusslandet börjar haha…

    1. Det bästa med att vara mamma är skratten och det oändliga kärleken man får, att man får chansen att se världen ur en liten människas ögon. Det öppnar ögonen i många svåra tillfällen.. Jag har 3 barn på 2, 6 och 9 år och alla har olika syber på livet som jag bara älskar att få ta del utav. Jag är dessutom gravid med nummer 4 som kommer i januari!

      Det tuffaste med att vara mamma är för mig att jag är separerad från pappan till 2 av dem. Att vara ifrån barnen varannan vecka är extremt påfrestande.. Samtidigt har det var en pärs att gå från ett separerande kärlekspar till att bli bästa vänner och tillsammans (trots separation) alltid göra det bästa för barnen. Nu lever vi i nya förhållanden båda två och nästa tuffa utmaning är att få allt att gå ihop då vi både väntar barn igen med bara 3 månaders mellanrum.

      Det vore fantastisk roligt att få gå på detta event som en liten avstickare i min just nu hektiska vardag och en liten underbar graviditetsavkoppling! Drömmen!

  15. Åh härligt event! Sitter här med mjölkspya i håret! Har en sju veckorsbebis famnen. Det tuffaste är att vara till lags dygnets alla timmar och se till att ha en nöjd bebis hela tiden trots att man är hemma ensam om dagarna med lite sömn i kroppen. Det bästa är all kärlek och jag fick för några dagar sedan första leendet mot mig, man smälter ner i en liten pöl!

  16. Åh härligt event! Sitter här med mjölk-spya i håret och en sju veckorsbebis i famnen. Det tuffaste är att vara till lags dygnets alla timmar och försöka ha en nöjd bebis, trots att man är ensam mycket om dagarna med lite sömn i kroppen. Det bästa är all kärlek man känner och häromdagen kom första leendet, man smälter ju ner i en pöl!

  17. Roligast är att få hänga med min fina dotter hela tiden och känslan av att vara ett litet team som gör saker tillsammans! När jag är nervös inför att göra nya saker med henne (åka tunnelbana, gå på restaurang osv) så tänker jag oss som ett team som gör det här tillsammans och då känns det mycket lättare!
    Jobbigast är att hänga med min fina dotter hela tiden, haha! Önskan att få sova en hel natt, inte stressa från gymmet för att man vet att hon snart behöver äta, eller få sitta i lugn och ro på toaletten, är stor.

  18. Vilken fantastisk kväll det låter som! Jag blev mamma ungefär en månad innan dig och upplever verkligen mammarollen som den svåraste roll man kan ta sig an. Det tuffaste med att ha blivit mamma är att min bebis vägrar både napp och nappflaska. Det betyder att jag har känt och fortfarande känner mig rätt låst till att vara hemma hela tiden. Samt att jag då får agera som hans ”napp” vid läggning och tröst, vilket i längden blir rätt påfrestande. Som tur är verkar han gilla gröt, så hoppas det gör att jag kan ge mig själv lite välbehövd egentid snart. Det positiva med att ha blivit mamma skulle jag säga är varje morgon som man vaknar och ser sin bebis stora och fantastiska leende. För då vet man att man ändå gör sitt ”jobb” och att han verkar lyckligast i världen för att just jag är hans mamma <3 Tack för en fin och ärlig blogg. Längtar tills du postar någonting nytt om Dante, eftersom din och min bebis är relativt jämngamla!

  19. Det bästa med att vara mamma är att få hänga med sin bebis på 4 månader och (7 åring) plus två bonusbarn. Man utsätts dagligen för en massa utmaningar och jag tycker att mammarollen har fått mig att bli en så mycket coolare person. Tidigare var jobb o annat viktigt och tog upp en stor del av min tid men som mamma blir livet så mycket mer komplett. Har hittat ett lugn som är så häftigt! Det jobbigaste är att känna att man ska räcka till för alla barnen.

  20. Har i hela mitt liv längtat efter att bli mamma. Efter giftermål och fyllda 29 hade jag äntligen fått bli gravid med vårat efterlängtade barn. Hon föddes 13 dec på Lucia 2018 efter en fruktansvärd förlossning på 36 timmar som slutade i akutsnitt. Jag hade föreställt mig mammalivet som en rosa bubbla och bebisgos naiv som jag var. Men som en käftsmäll fick jag äta upp allt jag trott mammalivet skulle bli. Jag mådde fruktansvärt dåligt dom första månaderna både fysiskt och psykiskt samtidigt som jag hade fått ett barn som var otroligt krävande och missnöjd och nästan aldrig nöjd. Hon har suttit på mig i sjal eller sele nästan 24/7 dom första sex månaderna och har fortfarande inte sovit en hel natt sedan hon föddes och blir snart ett år. Men nu äntligen njuter jag som aldrig förr av hennes busiga humör och glittrande ögon eller när hon skrattar och tittar på mig och säger mamma med dom vackraste ögonen i världen. Ingenting kan mäta sig med den kärleken jag känner för min underbara dotter Leni <3

  21. Det tuffaste med att vara förälder är att man inte längre kan planera någonting. Det kan funka bra att ta med honom på en lunch, men det kan lika gärna vara så att man äter i panik med en hand. Det bästa är att det är så mycket roligare än jag trodde, första gången mitt barn gapskrattade, den lyckan. Skrattade själv så jag grät. Och en bonusgrej så tycker jag det kan vara skönt att sätta sig själv och annat i andra hand. Så länge han mår bra så är det mer okej att bli utskälld av någon elev på jobbet.

  22. Ååå vad kul!! Det roligaste börjar när barnet fyller 1 år.
    Det sämsta är tiden innan 😂 Tänk att jag NU kan kommunicera, få respons och asgarva tillsammans med min 2.5 åring.. DET är på riktigt en ynnest!

  23. Vad otroligt svårt att bara välja en sak! Men för mig har sömnbristens oanade konsekvenser varit det absolut tuffaste. Herre gud. Att man kunde känna sig så deprimerad och så fullständigt nedbruten på grund av för lite sömn hade jag ALDRIG kunnat föreställa mig. Bebisbubbla? KAOSBUBBLA!
    Det bästa är hursomhelst när den lille skruttpellen skrattar. Det känns som en orgasm i hjärtat.
    Ps. Jag hoppas, HOPPAS, att jag vinner! När jag för ett tag sedan skulle på mitt mycket efterlängtade frisörbesök som varit inbokat i flera månader (jag hade strategiskt bokat fredag eftermiddag – kanske skulle man få sig ett glas bubbel?), men när jag kom var min frisör 20 minuter försenad och det slutade med en stress-klippning där hon inte frågade hur jag ville ha det stylat (fick det plattat, inga hollywood-lockar här inte). Något bubbel såg jag tyvärr inte skymten av. Vore dröm att få gå på detta eventet!

    Puss och tack för en fin blogg! <3

  24. Är mamma till en tjej på 11 mån.
    Det roligaste = Hennes humor! Skrattar åt hennes minspel en gång i timmen minst 😂 Och för mig som älskar människor med humor så var detta en match made in heaven, att just hon kom till mig ❤️
    Det tuffaste = hallå egentid, vart tog du vägen? Att hitta nya sätt att ladda batterierna (annat än tidigare när jag bara var själv) har varit… utmanande! För när man vaknar varannan timme nätterna igenom då blir egentiden så välbehövlig 🙏🏼

    1. Ska tillägga att jag idag avbokade en frisörtid nästa vecka som hade varit väldigt välbehövlig (hej utväxt och torrt hår 🙋🏼‍♀️) pga att mammapengen inte tillåter den sortens utgift just nu…. inga julkort att minnas med andra ord 💁🏼‍♀️😅😇

  25. Att bli mamma är verkligen det mest fantastiska och jobbigaste i hela världen. Jag har två fantastiska tjejer: en som är 3,5 år och en som snart blir 2 år. Jag har även en ängladotter som skulle ha varit lite mer än 5 år men som dog i slutet av graviditeten av okänd anledning.

    Det bästa är att höra mina två tjejer skratta hysteriskt tillsammans och att se dem utvecklas till två egna individer men ändå vara bästa vänner! Att se deras små personligheter ta form: Alicia tänkaren med kloka och galna idéer med ett häftigt humör! Joline vildingen som alltid är glad och nog kommer ha mer energi än resten av familjen tillsammans och alltid ha 100 järn i elden.

    Det jobbigaste är nog att känna att man aldrig räcker till och att timmarna på dygnet hade kunnat vara många fler och att vardagslivet med två arbetande föräldrar tröttar ut en nå enormt. Det och alla kräksjukor man ska behöva ta sig igenom 😉

  26. Hej! Jag har en snart fyraåring och en 3-månaders hemma. Det absolut roligaste med att vara mamma är att se sitt barn utvecklas om det så handlar om att ge sitt första leende eller upptäcka sin hand eller fot, när hen säger sitt första ord eller börjar säga hela meningar som kan om man har tur innehålla ”jag älskar dig mamma”. Det tuffaste är att man lägger sig själv åt sidan och får vara glad om man hinner ta en dusch utan att någon vill ha ens uppmärksamhet. Oron som kommer på köpet med att få barn är också något som är tufft som man får lära sig att leva med. Livet blir liksom aldrig sig likt efter att ha fått barn. Kan längta ihjäl mig efter en barnfri resa med sambon eller bästa kompisen men avslutar ändå varje kväll med att titta på foton på mina älskade barn som ligger i rummet bredvid och sover.

  27. Jag är inte själv mamma men gudmor till en fantastisk lite tjej med en alldeles fantastisk mamma, som även är min bästavän! Och hon om någon är någon som förtjänar att få bli bortskämd, få hänga utan att ha en 1,5 åring efter sig! Jag vet att det hon tycker är tuffast är att få tid! Tid för sig själv och ta hand om sig själv, tid att träffa vänner och tid att sitta ner och inte känna att hon hela tiden måste göra något, eller fixa och dona! Men samtidigt tycker hon det allra roligaste är att hänga med sin dotter och få se henne växa upp och utvecklas varje dag! Jag hoppas det är okej att tävla åt någon annan för jag vill verkligen att hon får tid att pyssla om sig själv för en kväll! ❤️

  28. Det bästa är den oändliga och helt obeskrivliga kärleken som man aldrig någonsin hade kunnat föreställa sig att man kunde känna. Det tuffaste är att det är så mycket svårare och tuffare än man någonsin kunnat föreställa sig att ha ett barn.

  29. Hej Michaela!
    Nybliven mamma till en liten 4 veckors <3
    Det tuffaste som mamma för mig är all okunskap. En bebis kräver och behöver så mycket men oj vad svårt det är att ha alla svaren på bebis begär och behov. Jag tycker ingen kurs eller bok i världen egentligen kan förbereda en tillräckligt på att ta dig an mammarollen och att ta hand om sin bebis. Det är en praktik där du lär mycket på vägen.
    Det roligaste med att vara mamma är hur jäkla pangstolt och mallig man blir över sin bebis. Aldrig varit så skrytig i mitt liv (alla mammor får skryta över sina bebisar).
    Vill SÅ gärna komma på ditt event!
    Tack för en fin blogg <3

  30. Åh vad lyxigt det låter! För ett mammahår som inte klippts på dryga 6 månader och som får stå ut med det ena och det andra vore det så välkommet. Det tuffaste med att vara mamma är det ständiga dåliga samvetet för vad man borde göra och den gången man tappade tålamodet fullständigt. Det bästa däremot är den villkorslösa kärleken som en barn ger en. Den gör att man orkar och motiverar en att vara bättre imorgon ❤️

  31. Hej.
    Den kommentaren som är ovan från samma mailadress, kan ni vara vänliga att inte publicera?
    Min kompis tog min telefon och skrev.
    (Kl 20:59).

  32. Åh! Det tuffaste är att jag är väldigt mycket ensam med barnen om kvällar/nätter då min man spelar ishockey och är iväg allt som oftast på match/träningar. Hade jag bott nära familj så hade jag tyckt det varit lättare, att kunna dra till syrran när jag vet att min man är iväg en helg tex. Men all min familj finns i Kalmar/Lund och vi bor i Stockholm. Så, det värsta är att jag känner mig ensam och väldigt mycket som ”bara” mamma.

    Det BÄSTA är att se när storasyster bara behöver sitta bredvid lillebror på nu 6månader och han är heelt förtrollad. Det var en målbild jag hade under min andra graviditet (som inte var så go direkt..), att få se de två tillsammans och höra de skratta ihop, hålla handen och gosa.

    Okej har redan kollat spelschemat och yes de har ingen match den dagen. Ber till högre makter att jag får komma ut 😂🥳💃🍾

    Stor kram och tack för din blogg.

  33. Det roligaste med att ha barn tycker jag är att få vara med och se världen genom deras ögon. Förundras över de små, små sakerna, alltid vara i nuet och att se 1000 möjligheter istället för hinder. Jag har hittat tillbaka till leken i livet 🙂 Det jobbigaste är den, mer eller mindre, ständiga oron över små och stora saker. Min pojke har varit nära att dö och är nu frisk så är inte i ett akut tillstånd av oro men jag oroar mig numera istället för annat som att barnen ska ramla och slå sig, att andra barn kan vara dumma på förskolan, för olyckor, för sjukdomar, för anknytning, för framtiden osv osv. osv 🙈

  34. Hej! Åh vilken härlig kväll det låter som.

    Det roligaste med att ha blivit mamma är att allt man gör helt helt plötsligt har fått mer mening, alla skratt och goa leenden man får varje dag
    Det jag tycker är svårt är att känna sig tillräcklig på alla plan, i relationen, med vänner, familj osv. Och våga be om hjälp, även för de små sakerna. En sådan här kväll skulle ge mig energi att komma förbi det tuffa och hålla tankarna till allt det härliga med mammalivet.

  35. Det tuffaste med att bli förälder är att aldrig få vara min egen person längre. Vår bebis är otroligt mammig och jag kan sällan eller aldrig ge henne till varken pappa eller någon annan för att trösta eller avlasta. På kvällarna är det antingen skrikfest i tre timmar eller maratonamning som hjälper, den endaste tiden på dygnet när pappan ändå är hemma och man hade kunnat få några timmar med fria händer. Min sambo och jag har heller inga släktingar i Stockholm och har jättesvårt att få avlastning/barnvakt och har fortfarande knappt fått någon egentid varken själva eller med varandra.

    Det bästa är min bebis leende. Allt är värt det tusen och tusen gånger om när man ser hennes leende eller hör hennes skratt när vi busar med henne, alla jobbiga kvällar och nätter är som bortblåsta på en sekund när man får tillbaka ett leende från henne.

  36. Vilket härligt event. Blev lämnad redan under graviditeten och är helt ensamstående med min nu 8 månaders bebis. Då det inte alls finns någon egentid eller tid att ens tänka på mig själv hade det varit så kul att få komma på detta event, även om han säkert hade fått följa med i selen ändå ☺️. Det roligaste med att vara mamma är att jag aldrig är ensam och får så mycket glädje av min lilla W. Har byggt upp ett liv där han är med mig överallt och sprider sin glädje som den solstråle han är. Det tuffaste, sa jag att jag är ensamstående 😅, det är nog att aldrig kunna slappna av helt, bara få sova en timme utan ansvar. Men det är såklart värt allt när man vaknar och får det där bebisskrattet eller leendet ☺️.

  37. Hej Michaela. Vilket fantastiskt initiativ med ett event som verkligen skulle ge många mammor där ute precis vad de behöver! 😍

    Jag är förstagångs förälder till en superhärlig och envis ettåring. Det här året har varit underbart på många sätt. Vilken otrolig känsla det är att få följa ett barn växa upp och skapa sig en egen personlighet. Stoltheten över allt hon gör är nästan löjligt 🙈😊

    Det tuffa med att bli förälder talas det mindre om… Att kämpa med en amning som inte fungerar, hantera oväntade sjukdomar, bemöta människors åsikter kring allt vad föräldraskapet innebär, isoleringen under en föräldraledighet och att tappa bort sig själv på vägen. Jag hamnade i en depression pga denna press, oro och överanalysering. På väg upp igen är denna kväll något som jag verkligen skulle njuta till fullo av! 😍🥂

    Stort tack till dig som ger en mer nyanserad bild av föräldraskapet 💪🏽

  38. Jag har en femåring och två 4åringar som lever upp till ”carpe diem” uttrycket. Mina flickor som (om de ens sover hela natten) går upp vid 4.30-5 tiden och undrar om vi bara ska vara hemma hela dagen när klockan slagit 5.30! Med det sagt så är helt klart sömnbristen det jobbiga med att vara mamma eftersom det påverkar lite hur man mår rent generellt resten av dagen…men som tur finns det så mycket av det goda som överväger detta.

    Deras kärlek till mig och deras pappa gör mitt hjärta så varmt, de ”skriver” fina kärleksmeddelanden” på post-it och sätter fast dem överallt i vårt rum:). Att vara deras mamma och se hur de växer till sina egna personer och personligheter är helt fantastiskt!

  39. Hej!
    Tuffaste tycker jag är sömntortyren som kommer då och då i kombination med brist på egentid. Roligaste är att skratta från tårna flera gånger varje dag pga sköningen som ger ren och skär lycka! Nu har jag barn nr 2 på väg (!) och vill så gärna ta med mig en härlig vän och skämma bort henne med denna kväll (tvåbarnsmamma som ÄLSKAR hårprodukter, jobbar mycket och lyxar för lite… classic).
    Tack Michaela för att du alltid delar med dig av härligt som jobbigt, älskar detta ställe och läser varje dag!
    Kram

  40. Jag är inte mamma men vill gärna att min bästa vän ska få gå på detta.
    Min och min bästis relation har utmanats när hennes älskade bebis kom.
    Alla våra dagliga samtal fanns det helt plötsligt inte tid för och samtidigt som jag förstod varför så gjorde det ont i hjärtat för jag saknade henne. Jag vet också att detta (bortsett från sömnlösa nätter etc.) har varit en jobbig sak för henne. Hon har känt sig låst, känt sig otillräcklig och allt detta i en period när hennes pappa gick bort, några vänner uttryckte ilska mot henne för att hon inte prioriterar dem.
    Vi har hjälpt åt genom denna tid nu när vi är en trio, vi har pratat, varit öppna och idag är relationen bättre än någonsin.
    Det bästa med att hon blev mamma va att vi fick en ny människa i gänget och jag vet hur denna lilla unge har hjälpt min bästis att bearbeta sorgen och sina rädslor.

  41. Men fy vilket underbart event det låter som! Precis vad en mamma behöver.

    Jag har en son på 2 år och är gravid med nummer 2. Det absolut tuffaste med att bli mamma för mig är nog den nästintill obefintliga tiden för återhämtning. Jag är en person som behöver få koppla av, andas och bara ta det lugnt för att ladda batterierna. Men när man inte få göra det, när man mest som allt behöver det, så är det riktigt tufft. Men det absolut bästa och roligaste med att vara mamma, är att få följa med ett helt liv från start. Att upptäcka världen på nytt tillsammans med sin lilla är helt fantastiskt. Här om dagen gick jag och 2-åriga sonen en promenad i skogen där jag bara följde med, det slutade med att vi satt i över en timme och kollade på myror och skrattade åt tokigheterna dom gjorde. Utan honom skulle jag inte ens komma på tanken att sätta mig på en sten i skogen och bara studera. Som sagt, att se livet på nytt genom ens barn ögon är verkligen helt fantastiskt ❤️

  42. Det jobbigaste med att få barn var att jag blev lämnad av min sambo sedan 8 år när vår dotter var 6 veckor. Men hon har gjort att jag klarat mig ur det starkare än någonsin, hon har visat att man som mamma klarar allt och lite till och jag värdesätter varenda sekund jag får med henne även om jag kanske måste dela tiden med hennes pappa och missa halva hennes uppväxt <3 Det roligaste är att man kan glädjas åt varje grej hon gör, såsom när hon inte bajsat på några dagar och äntligen gör det, det trodde jag aldrig innan jag fick barn!

  43. Det allra bästa med att bli mamma är att jag äntligen lyckats släppa på ambitioner och krav, jag tar saker mer med en klackspark och det viktigaste är att knodden i mig mår bra.
    Det jobbigaste är att jag inte känner att arbetsgivare förstår hur det är att vara gravid, att dålig sömn gör att min hjärna inte riktigt hänger med alltid och att jag inte får någon avlastning.

  44. Det bästa: Att jag har fått vara med om en kärlek som jag inte trodde existerade. Blir tårögd bara jag tänker på det hur mycket man älska någon egentligen? Trots sömnlösa nätter så glöms det på nåt vid bort ❤️
    Det tuffaste: Med en del oro/ångest i bagaget blev den tusen gånger värre när min lilla tjej kom, eftersom så få pratar om det var jag verkligen inte beredd på det. Konstant oro och katastrof tankar är inte att leka med, men vi kämpar på 💪🏻

  45. Vilket härligt event! Det bästa och roligaste med att vara mamma är kärleken till barnet och att det finns någon som är så mycket viktigare än mig själv och som vinner över allt annat i livet. Plötsligt har jag fått perspektiv och det som jag tidigare tyckte var viktigt har till viss del förlorat sin betydelse. Det har gjort mig mer avslappnad när det gäller saker som karriär, utseende mm. Det tuffaste med att få barn är den ständiga oron för att något ska hända barnet. Kommer man någonsin kunna sova en hel natt utan att vakna och kontrollera att hon andas liksom 🙃. Det vore helt magiskt att få vinna en plats till eventet och pyssla om sig själv för en kväll och passa på att bjuda med en annan mamma som också vill klä upp sig, fräscha upp amningskalufsen och slippa lukta sur mjölk och spya för en kväll ☺️

  46. Vilket rolig event!

    Det roligaste med att vara mamma (förutom att se min 2-månaders bebis utvecklas hela tiden) är att jag ständigt lär mig nya saker varje dag. Allt ifrån hur mycket man kan älska en sådan liten mini människa till bajsblöjor. Hur kan det lukta sååå illa? Kontraster 😊

    Det tuffaste är helt klart oron. Jag är en person som alltid har behövt jobba med min oro över saker, men att nu vara mamma. Snälla nån vad man oroar ihjäl sig 😂

  47. Det här skulle jag behöva! Efter att ha bytt blöjor och ammat sedan 2014 då första sonen föddes. Nu tre fina friska barn som är 5 år, 4 år och 1 år. Det tuffaste är att hitta en bra balans med mammalivet och ”bara vara mig”. Det roligaste är att se barnen utvecklas och se deras relation till varandra. Och det finaste att dom gör mitt hjärta varmt varje dag!

  48. Jag är nybliven mamma sen den 24 juni i år. Jag får en varm och skrattbubblande känsla i kroppen när jag tänker på förvandlingen av vårt hem. Vi kom hem från BB den 26juni och vårt hem förvandlades till…en musikal! Hör min sambo sjunga ”nu ska vi byta blöja, blöööja, blööööja?” för att sedan höra mig själv sjunga ”dags att sova, lilla du, sooova!”. Haha, det måste vara fler hem som magiska förvandlats till musikaler med en nykläckt bebis. Snart börjar väl sambon sjunga ”Ska vi dricka vin och kyssas, kyssas, kyyyyyssaaas!” också. Det är en fin förvandling.

    Det tuffaste med att vara mamma var att jag, efter en amning som inte fungerade alls trots 6veckors kämpande och annat som inte fungerade, fick en förlossningsdepression. Jag har nu kommit ur det värsta. Samtidigt som jag såg ljuset i det mörker jag hamnade i fick min yngre syster, och bästa vän, sin dotter. Så nu är vi två systrar som är nyblivna mammor. Min syster var dessutom min störta stöttepelare när jag blev mamma. Det är självklart att jag skulle ta med henne på eventet om vi fick äran att vinna.

    Allt gott till dig Michaela och tack för den inspiration du dagligen är!

  49. Hej! Det svåraste med att vara förälder är alla beslut som påverkar mina barn, vill det bästa för dem och ibland känns det som jag lever med ständigt dåligt samvete över det ena eller andra. Har 3 barn och vill att de ska känna att jag ger min tid rättvist vilket känns omöjligt vissa dagar. Det bästa med att vara mamma är att få vara med och se dem växa upp. Älskar att umgås med mina barn, de får mig att leva i nuet.

  50. Det roligaste med att vara mamma är att se lyckan i när mitt barn försöker på egen hand att uppnå sina mål, envisheten, kämparglöden och viljan att utvecklas till att bli en självständig liten person.

    Det tuffaste med att vara mamma är att jag själv blivit förändrad efter en graviditet och förlossning, att börja om från början att hitta min nya mammaroll, att ha en oro för mitt barn när jag är en HSP-person som ibland har jobbiga dagar själv att ta mig igenom, det kan vara riktigt utmattande.

  51. Hej!
    Vilket underbart intiativ. Det kämpigaste med att vara mamma är maktlösheten man känner när liten är ledsen/har ont och inte kan kommunicera med en, man kämpar och vänder och vrider på varje sten för det sista man vill på hela jorden är att se den man älskar mest ha ont. Det roligaste med att vara mamma är att se sin älsklings alla första milstolpar, när han för första gången gav en ett leende, ett skratt, vände på sig, kröp sina första steg . Ytterligare ett plus är alla dessa FANTASTISKA MAMMOR som jag lärt känna tack vare mitt moderskap – de är idag några av mina närmsta vänner som man delat en sån viktig period i sitt liv med. Det skulle vara underbart att få gå på ett sånt här event med en av dem <3

  52. Åh. Man skulle kunna skriva en novell om både för och nackdelar med föräldraskapet.. meeeen. Det bästa är att få se sin bebis utvecklas från ett hjälplöst litet knyte till ett barn med en personlighet som hela tiden utvecklas. Det är så kul! Det inser jag verkligen nu med min 3e bebis som är en liten sladdis.. att få se henne växa dag för dag och dela den upplevelsen med mina större barn. Det är häftigt!

    Tuffaste då.. måste vara att man allt för ofta känner sig otillräcklig. Allt jag gör är för mina barn och egentligen så vet jag att det är gott nog. Men man vill alltid mer. Jag vill ju ge mina barn all kärlek i världen och ha en fin relation livet ut. Men ibland så brister självförtroendet och man känner sig maktlös och dålig.

    Skulle älska att få komma iväg till Sthlm en kväll på lite lyx. Har inte varit iväg och gjort något för mig själv sen jag födde i augusti. Det är så illa att jag tagit extrapass på mitt jobb nästa helg för att få komma iväg hemifrån och göra ”nåt kul” för min egna skull. 😅

  53. Det roligaste är att jag har 3 personer som lär mig att vara i nuet och all den kärlek jag får av dem.
    Det jobbigaste är att inte kunna bestämma när jag vill ha en paus ,livet är intensivt med 1,5 årings tvillingpar och 4åring som alla vill ha min uppmärksamhet och att inte känna att jag räcker till för varken dem eller mig och sömnbristen!
    Puh livet alltså 🙂

  54. Åh vad härligt och mysigt det låter!! Jag använder redan Maria Nilas produkter flitigt, så det vore ju guld för en sliten mamma att få skämma bort sig själv en liten stund!

    Det bästa och roligaste med att vara mamma är att se min dotter glad och lycklig. Jag riktigt längtar efter första snön, första julen, första resan.. ja egentligen alla upplevelser och tidigare traditioner som blir nya igen tillsammans med henne. Att hon nu precis har lärt sig att pussas (läs: ge mamma sugmärken på hakan) eller att hon kiknar av skratt så fort hunden tittar fram är bland det finaste jag vet. Livet med Clara är verkligen upphöjt på alla sätt. I det finns såklart också både tuffa och svåra stunder. Känslan av otillräcklighet och den enorma skörheten är precis som många redan har sagt vad som är mest utmanande för mig.

    Tack för en fin blogg!

  55. Det bästa är att se utvecklingen hos Elize (Nu snart 2)
    Så häftigt att se hur hon applicerar färdigheter i vardagen, både med mer eller mindre framgång. Frustration över att inte få på en strumpa och nästa minut skrika av lycka för den är halvvägs på foten ❤

    Bland det tuffaste är all den där spontana tiden med familj och vänner som nu ständigt går förlorad i VAB och jobbtider. Det här eventet hade ju varit ett ypperligt tillfälle att få umgås med en vän på tu man hand i lugn och ro 🍾

  56. Det roligaste och tuffaste jag gjort som Mamma var när jag dels fjällvandrade med min 6 mån son och ammade på uppe på en fjälltopp ! Samt ett år senare backpackade med honom på ryggen genom Asien! Jag har alltid varit en äventyrlig person och bestämde mig för att fortsätta vara det även när jag får barn! Det var väldigt tufft men utan tvekan de roligaste resorna jag gjort i mitt liv!

  57. Vilken fantastisk kväll det låter som!
    Jag blev mamma första gången 2016 till min lilla pojke, och fick en dotter nu i augusti. Det roligaste med att vara mamma till mina små är att se deras fina relation utvecklas redan nu. Att få se de växa upp till så fina individer som redan nu har en speciell relation till varandra, och förhoppningsvis har de varandra livet ut 🧡 det är också så kul att bara få umgås med dem på dagarna. Att prata och värdsliga saker min äldsta och fundera över saker som man inte vanliga fall inte reflekterar över – som tex hur man ska förklara varför den radiostyrda bilen kan köra med hjälp av dosan man har i handen. Samtidigt som man ser min yngsta börja le sina första leenden och skratta med ljud, det är det finaste man kan vara med om!

    Det tuffaste är att hinna med båda två, lika mycket. Att den äldsta inte alltid ska behöva vänta in att få sina behov tillgodosedda, eller tvärtom med den yngsta. Att hela tiden känna att man har lite dåligt samvete för att man inte har åtta armar och kan ge ett barn 100% uppmärksamhet hela tiden.

  58. Hej bästa Michaela❤️
    Vill mer än gärna vinna detta då jag har två små hemma som knappt sover på nätterna då båda har reflux den ena är 3 år o den andra 1,5.
    Jag var med på din förra Maria Nila event och det var så guldvärt och jag kände mig som en människa den kvällen.
    Är helt nedbruten Uttav sömnbrist så detta hade gjort mig glad!!!😭❤️

  59. Hej! Det roligaste med att vara mamma är att se barnens utveckling och hur de lär sig. Det är en stolthet när de själva blir lyckliga av att göra något ( mitt äldsta barn som föddes i v29 lärde sig nyss att gå) och han är så stolt över dig själv När han tar flera steg utan hjälp. Roligaste är att se lyckan i deras ögon när de ser mamma och pappa!
    Det tuffaste för oss var definitivt att föda barn i v29 med akut kejsarsnitt och bo på sjukhuset i månader o inte veta hur allt skulle bli. Även att ha en till liten bebis nu och vara tvåbarnsmamma under 2 år gamla! Att hinna ta hand om båda och ge båda samma kärlek när de har olika behov!

    Tack för en bra blogg!!

  60. Jag blev för fem månader sen mamma till barn nummer fem vilket är vårt femte barn på åtta år. Mammalivet är fantastiskt, givande och ibland fullständigt utmattande. Det jag tycker är tuffast i rollen som mamma är att man samtidigt som den där första lilla guldklimpen lades på bröstet förlorade möjligheten att vara sjuk och verkligen bara få vara sjuk, ligga på soffan, sova halva dygnet och äta godis till lunch. Nu är det istället maxdos Alvedon, tvinga sig att orka lite till och krascha så fort barnen somnat. Men sen kommer det ett sånt där ögonblick när man får en fråga som får en att tänka på ett helt annat sätt eller en tolkning som är så otroligt klok men så långt ifrån mina egna tankebanor, det är det roligaste.

  61. Det tuffaste med att vara mamma är helt klart sömnbristen och alla småbarnsbaciller. Jag har två barn och har fem år emellan – just på grund av att nr 1 inte sov så bra. När nr 2 kom så sov nr 1, men nr 2 sov ännu sämre. Nu är nr 2 3,5 år och äntligen börjar vi sova bra igen. Jag är ju en som behöver sova 8 timmar utan avbrott – så periodvis har jag inte fungerat alls. Men det roligaste är helt klart all den kärlek som jag får vara dag. Och när en hämtar på förskolan och mini bara skiner upp som solen och studsar då det är jag som hämtar. och då är sömnbristen glömd!

  62. Det bäst är att få se hur våra tre barn leker tillsammans! Finns inget bättre än att se dem tillsammans trots åldersskillnaden. Plus att dem är riktiga komiker!!

    Det tuffaste är när jag känner att jag skulle bara behöva en god natts sömn med en riktig sovmorgon men inser att det är nästintill omöjligt om jag inte lämnar hemmet

  63. Jag har 5 barn mellan 5år och 2 månader och det bästa med att vara mamma är all den kärlek jag alltid får oavsett hur jag ser ut , tjock som smal svarthårig så älskar dom mig för den jag är . Det tuffaste med att vara mamma är rädslan. Rädslan över att dom skadar sig inte mår bra att jag inte alltid kan vara den bästa mamman samt rädslan att dom ska dö försvinna ifrån mig.

  64. Har en liten kille som är född två dagar efter er Dante och har inte unnat mig någon egentid alls så det vore drömmen att få en kväll och bara få vara Mig Själv. Det absolut roligaste och bästa med att vara mamma till min urgulliga tremånaders är att se honom formas till en liten person; se honom skratta, upptäcka vad han gillar (och inte gillar!), höra honom jollra, se hans starka vilja, få vara hans favoritperson i hela världen. Och att få se honom göra alla i vår närhet så glada bara genom att finnas till, herregud då svämmar hjärtat över.

    Det tuffaste är helt klart sömnen och brist på egentid. Vår lilla sover knappt alls varken dag eller natt och då bara i vagn som rullar/bil som kör/på mig så sömntimmarna är nästan obefintliga. Ibland tror jag att jag ska bli helt knäpp av att mest bara gå runt hemma efter två timmars nattsömn med kräkfläckiga kläder, läckande amningsbröst och en gnällig (men söt) bebis på armen.

  65. Det bästa med att vara mamma är alla underbara kommentarer man får genom åren. Några exempel: ”snälla mamma lova att inte bli smalare får då försvinner din mjuuuuka mage” och ”jag tycker inte att du ska ha på dig den där blusen, för då blir du för fin”.
    Det värsta med att vara mamma är att få orken att räcka till, då jobb och utbildning äter upp all energi. Vill ge mina barn allt och lite till, men det är minst sagt svårt vissa perioder!

  66. Hej! Har en fantastisk 7 månaders.
    Bästa: Förutom ALLT så är det nog att hon tycker att jag är så rolig. Och att hon sittdansar.
    Tuffaste: Stå ut med att hon drar mig i håret jämt. Aj.

  67. Det absolut bästa med att vara mamma är interaktionen mellan mina barn och mig, vi ger varandra bekräftelse, skrattar, bråkar, kramas och har viktiga, intressanta, djupa och flamsiga samtal!

    Det absolut tuffaste med att vara mamma är att man aldrig känner sig helt tillräcklig. Jag vill alltid finnas där ännu lite mer, hinna pyssla lite till, orka läsa ett kapitel till i boken. Jag anser att det i viss mån är sunt att alltid sträva efter att vara den absolut bästa mamman men man måste även sätta sig ner ibland och inse att man är bra nog

  68. Det bästa OCH det tuffaste med att vara mamma till just min son är att han har autism. Han kräver omsorg på ett helt annat sätt än andra barn. Han har bland annat en språkstörning som gör att han inte kan kommunicera verbalt trots att han är 4 år. Det tuffaste i det här är att jag är ensamstående. Jag måste ta alla jobbiga nätter själv, alla utbrott, allt.

    MEN, han är så fantastiskt smart, han lär mig se livet ur ett helt annat perspektiv och det band vi har till varandra är obrytbart. Han är min lycka och mitt ljus i mörkret ❤️

  69. Det bästa med att vara mamma är den ENORMA kärleken man känner för sina barn och allt man får tillbaka som mamma, det slår allt. Det tuffaste med att vara mamma är att hela ens liv vänds upp och ner, man blir en annan människa än den man var innan, både psykiskt och fysiskt. Och det tar ett tag att hitta tillbaka till sig själv. Men värt varenda sekund! <3

  70. Vilken härlig tävling, som är så välbehövligt för mammor!
    Det roligaste med föräldraskapet är att jag får möjlighet att vara med och se henne växa upp. Hon är den roligaste personen jag känner, vad hon än gör eller lär sig, så fylls mitt hjärtat av kärlek. Hon är min definition av kärlek! Nu har hon mer och mer börjat äta själv och sitter och dansar när hon får mat i magen, det är underbart att se.

    Det tuffaste är den konstanta ångesten och ovissheten som hela tiden knackar på, pga allt som har hänt det senaste året. En liten feber, tar alla våra krafterna av min man och mig och vi slängs tillbaka till tiden när allt var kritiskt. Varje dag blir bättre och bättre, och hoppet om att vi alla tre kommer vara en familj stärks.

  71. åh vilken mysig tävling!😍
    Jag skulle nog säga att det roligaste med att vara mamma är att se alla framsteg barnet tar, jag har en 3-årig dotter och det finns inget bättre än att se henne lära sig nya saker, ord osv. lyckan i hennes ögon är obeskrivlig när hon klarar av något.

    det tuffaste (för mig) är garanterat att vara ensamstående, jag har ingen tid för mig själv och lever med psykisk ohälsa. dotterns pappa sitter i fängelse vilket gör saker och ting väldigt jobbiga för mig och ibland för min dotter, när hon märker på mig att jag mår dåligt eller är ledsen. man känner att man inte kan göra tillräckligt och känner sig som världens sämsta mamma.

  72. Det roligaste är nog att se sig själv i barnet, så häftigt. En mini-me, hur gick det till haha.

    Det tuffaste är nog känslan av att inte räcka till. Är singelmamma men det går helt fint!

    Behöver definitivt skämmas bort lite och träffa andra mamsis.

  73. Det absolut bästa med att vara mamma är den enorma kärleken man känner för sina barn i allt dom gör och få vara med hur de utvecklar sina personligheter.
    Det absolut tuffaste är att man inte känner att man räcker till och att ibland så tappar man tålamodet och blir arg när man egentligen borde ta ett djupt andetag och förstå att det är bara ett barn (som inte vill klä på sig medans lilla syster är ledsen i vagnen och man måste iväg till förskolan).
    <3

  74. Nu har jag bara varit mamma i två månader så jag kanske inte räknas men det tuffaste är när mina tvillingar haft problem med hjärtat och vi åkt in akut, det gör så ont i mammahjärtat när jag inte kan fixa och få dem friska.
    Det absolut bästa/roligaste i hela världen är när de ler mot mig. Det började mina tjejer med ganska nyss och det finns inget bättre i världshistorien!! De ser så fulla i fan ut, jag anar att de kommer bli busiga tjejer av dem men så fort de ler så där fantastiskt kan jag ju inte vara arg, då ler jag tillbaka 🙂

  75. Att bli mamma är en titel som inte går att beskriva – det MÅSTE upplevas! Något av det tuffaste med att bli mamma är alla känslor i omlopp – från lycka till oro. Jag kunde aldrig föreställa mig hur mycket oro som kommer som ett slag i magen i samma veva som man får upp sin nyfödda bebis på bröstet. Mina döttrar är nu 6 respektive snart 4 år <3 Och jag tampas dagligen med att försöka dela mig som människa. Jag har ett yrke jag älskar, vill utvecklas och göra karriär inom – SAMTIDIGT som jag vill spendera min tid med mina små. Dom kommer bara vara små en gång i livet och jag vill bygga upp den tryggaste plattformen för dom att stå på. Ihop med detta behöver jag få utvecklas som individ, inte bara som mamma. En ekvation jag ständigt tampas med att få ihop – både i hjärnan och i hjärtat 🙂 Vi har dessutom fått besked jag inte önskar någon förälder i världen, att dom hittat förändringar på vår dotters hjärna som behöver utredas. (något som upptäcktes från röntgenbilder som togs ihop med att vi var med om en riktigt obehaglig bilolycka) Att leva i den här ovissheten med sitt barns hälsa och framtid på spel är fruktansvärt. Både psykist som fysiskt. Men det är också här det mest fantastiska med barn kommer in i bilden. Dom har inget konsekventtänk och lever verkligen här och nu. Att se deras lycka slår allt i världen! Att få vara med och se dom klara av saker dom tränat på, att se dom utvecklas och ta sig an nya utmaningar varje dag. Att få ta del av deras gränslösa kärlek och glädje. Mina små döttrar påminner mig varje dag om vad som verkligen är viktigt. Det är inte dom senaste leksakerna eller så många besök på Gröna Lund som möjligt – utan det är kvalitetstid med varandra. Dom påminner mig att släppa prestigen och bara vara i nuet, med dom och följa deras tankar och sätt att se på saker <3 Att vara mamma är verkligen den högsta titeln man kan få!

  76. Hej! Det bästa är all den kärlek man känner och all den kärlek man får av sitt barn. Och vi har så himla roligt ihop! Det svåraste är att få tiden att räcka till när man jobbar heltid. Vill ha mer tid! Vore roligt att få överraska bästa kompisen med en lyxig kväll med er! Soliga hälsningar Frida

  77. Det bästa med att vara mamma är att ha små minisar av sig själv som man kommer att ha nära och umgås med hela livet ✨🥰 Det tuffaste är att jag som 23 åring fick två på en gång – tvillingar! Från att inte ha varit mamma alls till att bli tvåbarnsmamma va en ganska stor omställning. Skulle så gärna vilja komma ut en kväll och diskutera det viktigaste av allt, att vara mamma 💛

  78. Det roligaste är att se barnen utvecklas och lära sig nya saker samt dela deras glädje i alla framsteg de gör. När mitt första barn var runt 6 månader så pratade jag med en kvinna och sa ”Nu är bästa tiden” hon sa att så kommer du känna genom hela deras utveckling. Hon hade själv en 13-åring och tyckte att det var bästa tiden. Och hon hade helt rätt. Med båda mina barn har jag känt att NU är bästa tiden, under hela tiden, vilket är ju helt fantastiskt.

    Det jobbigaste är att jag har fått upp ögonen på ett annat sätt än innan jag hade barn. Jag lider med alla utsatta barn och föräldrar. Jag kan känna orättvisan samt få dåligt samvete i att mina barn har en enorm kärlek och trygghet i sina liv och att de kan ta del av de flesta födelarna med att leva i ett välfärdssamhälle när det finns så många andra som inte har de möjligheterna eller kommer ens i närheten av det. Insikten om att man aldrig kommer kunna hjälpa alla även om man kan hjälpa någon.

  79. Hej fina ni!

    Det bästa med att vara mamma till min Gustav som är 2.5 är att han nu börjar bli så pratsam, rolig och härmar allt man säger så man får passa sig.
    Det tuffaste är att han är så otroligt mammig och hans pappa duger inte till mycket enligt honom.. det har varit så i ca 1 år och verkar inte gå över. Även om det är mysigt också hade det varit skönt med ett break ibland.

  80. oj oj oj, det fantastiska är att jag hade INGEN aning om att kärleken skulle vara så stor, stark och fantastisk som den är. Min dotter blir snart fyra månader. Mitt älskade lilla barn! MITT barn! Det är helt otroligt!

    Det tuffaste för mig är rädslan, oron. Jag är livrädd för att något ska hända. Har blivit en hökmamma som ska skydda mitt barn från de onda, så pass mycket att jag har svårt att slappna av.

  81. Det roligaste med att vara mamma till min 2 månaders dotter är att dagligen få se och uppleva hennes utveckling. De första leendet och det första ”pratet” var för mig obeskrivligt – att man kan känna så mycket kärlek till någon som håller en uppe om nätterna och som jag måste anpassa mitt liv efter! Det är fantastiskt att en sådan liten krabat som hon är har förändrat min syn på vad som faktiskt är viktigt här i livet <3.

    För mig har det varit tuffast att hantera känslan av att vara hjälplös när min lilla tjej gråter och är otröstlig. Det går inte att beskriva hur ont det gör i hjärtat när min dotter, som jag känner så mycket kärlek till, är så ledsen och inte kan berätta vad som är fel.

  82. Det bästa med att bli mamma till Tage är den enorma kärleken jag känner för min lilla människa. Det är känslor som inte vet några gränser och som jag inte visste fanns innan han föddes för ganska exakt 8 månader sedan. Det är en mäktig känsla som jag är så otroligt glad och tacksam att jag får uppleva <3
    Det tuffaste med att bli mamma är helt klart hur låst jag blivit jämfört med mina vänner som inte har barn. Att bara ta sig utanför dörren och gå en promenad kan kännas som ett projekt ibland och jag saknar att vara spontan och flexibel. Det gör att jag ibland känner mig både jobbig och lite utanför, men tror det blir enklare desto äldre han blir.
    Min mejl är: odmansophie@gmail.com

  83. Åh jag och min bästis studerar båda samtidigt som vi är nyblivna mammor! Det är tufft men fungerar bra då vi båda får bra stöd av våra sambos. Men vi skulle verkligen behöva en kväll med bara oss och ta and om oss och prata om lite annat än bajs, blöjor och bröstmjölk!

  84. Åh!! Jag har sovit i en position med min lilla 4-månaders flicka tätt intill så både axlar, armar och handleder värker. Dessutom med håret uppsatt i en tofs som blir rufsigare för var dag och som fäller galet mkt varje dag (att det ens kan falla av så mkt!)
    Tror med största säkerhet att lite go-dryck och allmänt bortskämmande hade gjort allt lite bättre:)

    MEN – att sova med bebis tätt intill är ju också något av det mysigaste som finns. Att höra hennes små andetag och känna hennes små fingrar ”dansa” över bröstet är livet!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi