WEEKLY PLANS

God morgon hjärtan,

Jag har fått ett par kommentarer i bloggen som resultat av ett inlägg på en skvallerblogg om att jag säljer kläder eller accessoarer som är pressgåvor och att jag är snål (hehe). Så vill bara skriva till er som läst det att alla pengar går oavkortat till Barncancerfonden vid mina bloppisar och har alltid gått till välgörenhet sen jag började med det för typ 10 år sedan. Jag tycker att det är mer miljövänligt att sälja eller skänka saker vidare och donera pengarna till ett välgörande ändamål än att fylla alla garderober hemma med saker som inte används. Många produkter är sånt som blivit kvar från event eller andra tillställningar, eller som jag har dubbletter av hemma redan, så att något åker ut på bloppis betyder inte att jag inte gillar det utan att det inte har någon naturligt anledning att finnas kvar hemma hos mig 🙂 Sen kan man ju börja undra hur mycket folk har för sig om dagarna som verkar gå igång på att hitta på att jag är snål hehe, jag donerar flera tusen om året till olika organisationer och det här är ett sätt för mig att kunna donera ännu mer. Vid min förra bloppis fick jag in 8 000kr som donerades! Hur bra är inte det! Så ni som gått runt och funderat över min snålhet får gärna ta ett varv och fundera på vad ni gör för välgörenhet i ert liv istället. Jag kanske borde skrivit ut det när jag länkade till bloppisen men orkar inte alltid förklara mig i förebyggande syfte… livet som influencer är ju = att ofta bli missförstådd men också att folk går och ljuger eller hittar på saker om en hela dagarna.

Nåväl, det positiva väger upp för det negativa med det här yrket alla dagar i veckan så det är okej.

Den här veckan är väldigt lugn. Jag ska fota några kampanjer, ha en spa-dag på Sturebadet, yoga, träffa kompisar och bara vara. Hoppas ni får en fin vecka och att ni tar hand om er! Ikväll tänkte jag skriva om amning så kika in då. Puss!

  1. Hej! Jag har läst din blogg i flera år och tycker den är så mysig. Så glad för dig att du nu verkar leva det liv du drömt om. Jag undrar en sak med anledning av dagens inlägg. Det måste kännas oerhört tråkigt att behöva utstå skvaller/lögner, jag har alltid undrat varför folk sprider sånt och hur folk orkar hantera det. Jag kan inte annat än utgå från att personer som gör så mår väldigt psykiskt dåligt. Du har med hjälp av din blogg möjligheten att bemöta de rykten som når dig. Jag har hamnat i en situation där jag inte har någon sån motsvarande möjlighet att bemöta ett absurt rykte som jag inte ens vet vem som sprider eller vad en människa kan tänkas få ut av att sprida det. Det började med att någon väldigt fin person uppmärksammade mig och min joggingtid, och jag blev väldigt glad över att någon ens kunde komma på tanken att göra en sån sak. Men sen verkar någon annan ha startat ett negativt rykte om mig och jag får inte tag i källan för spridningen av det ryktet så jag har ingen möjlighet att kontakta personen som startade/sprider den historien. Ryktet har väckt visst hat som jag fått ta emot på gatan där folk sagt diverse okvädningsord till mig. Jag vet inte ens om det är en nyhetssida eller via sociala medier det sprids så jag har ingen möjlighet att kontakta innehavaren i dagsläget.. Har du något råd att ge? Kram!

    (du får gärna radera om flera kopior av kommentaren kom, det gick inte att ladda upp först)

  2. Alltså, vad är det för bittra människor som skriver på de där bloggarna? Hur orkar man? 🙂 Så märkligt att folk kan hitta på saker som sedan triggar igång andra som inte ens har bemödat sig om att kolla om det är sant. Och sedan undrar folk varför SD växer. Exakt samma fenomen.

  3. Alltså även om du valde att behålla pengarna själv så hade det varit helt ok! Om man som influencer får saker tycker jag det är ett schysst tänk att sälja/ge vidare istället för att låta det samla damm i garderoben. Sen är det såklart toppen och jättebra att du skänker, men tycker verkligen folk borde börja med att tänka på hur de själva bidrar till miljö/välgörenhet mm innan de ifrågasätter andra….

  4. Jag tolkade det inlägget snarare som ytterligare ett sätt att håna IL, vilket är den bloggens främsta syfte. Att folk inte vill använda hennes grejer, eller tom tar avstånd från dem. Om det sen spekulerade i kommentarerna om att du är snål såg jag inte. Larvigt isf, vem skulle inte vilja sälja dyra saker de äger som inte används? Tycker inte du behöver skänka pengarna för att det ska va ok (men såklart super att du gör det!)

    1. Ja, så uppfattade jag inlägget också. Jag tror att det var människor i kommentarsfältet som ansåg att det var snålt.

  5. Usch, hoppas du kan skaka av dig det! <3
    Jag tror att mycket ligger i det du sa ang. inslaget i Efter fem och att de som följer dig i dina kanaler har det lättare att inte gå på rubriker osv.

    Tycker det är jättebra att inte slänga eller spara kläder på hög oavsett varifrån de kommer! Det är också intressant att höra när summan går till välgörenhet, eftersom minnet inte alltid hänger med haha 😉
    Stor kram till dig!

  6. Så synd att du känner att du behöver förklara dig med ett så långt inlägg, men helt förståeligt. Tycker du har en mycket bra poäng dock!
    Tänkte annars tipsa om Words of women om du inte redan följer, så mysigt och inspirerande nyhetsbrev för kvinnor!

    Trevlig vecka
    kram

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi