Lamp-drömmar på Nordiska Galleriet

INLÄGGET ÄR ETT BETALT SAMARBETE MED Nordiska Galleriet

I förra veckan var jag på Nordiska Galleriet för en lunch som de bjöd in till för att fira deras lamp-kampanj som precis dragit igång. Temat på lunchen var belysning och vi alla djupdök ner i ämnet. Belysning är ju en hel värld och det finns så mycket att välja mellan.

Två saker vi pratade om kring belysning:
1. I Sydeuropa har man blåare ljus än i Norden som använder mer gula lampor. Längre ner i Europa är det även vanligare att man bara har en ljuskälla i taket och att den inte går att dimra medan här i norr så jobbar vi mer med punktbelysning, många olika lampor och dova ljus.
2. Punktbelysning är A och O för att skapa rätt känsla i ett rum. Ett tips som vi fick med oss var att tänka att ett stort rum ska ha ungefär 4-5 olika punktbelysningar och det ska gärna vara olika sorters lampor: en taklampa, en i fönstret, en golvlampa osv.

Just nu har Nordiska Galleriet en kampanj där de har 15% på all belysning (Gäller ej Baxter, Bocci, ClassiCon, Cappellini, Challiéres, Edra, Gubi, Michael Anastassiades, Roll & Hill, Verpan, Lambert & Fils, Petite Friture och Secto Design)!

Dessutom har de 20% på följande varumärken och modeller:
Bird, Monkey och Mouse från Seletti
Crown från Nemo Lightning
2097 Sarfatti
IC Light från Flos
Buds, Gregg och Rituals från Foscarini
Kvist och Star från Örsjö Belysning
Heracleum från Moooi

Kampanjen är igång fram till den 18:e november och är perfekt nu när vi går in i mörkare tider. Om man ska satsa på något i inredning så är det ju belysning, speciellt nu under hösten när det blir så mörkt så fort. Då behöver vi rätt belysning inne så att vi kan ha det så mysigt som möjligt!

Jag vet ingen butik som har så mycket vackra lampor som Nordiska Galleriet, jag kan botanisera i deras butik hur länge som helst – både den fysiska och online! Kolla bara på alla vackra lampor i det här inlägget, hjärtat smälter ju. När de hade light on-kampanjen förra året unnade jag mig en Foscarini Caboche som vi har i vårt vardagsrumsfönster och som jag älskar.

Nu funderar jag på om vi ska slå till på den här att ha i sovrummet, Petra har den hemma och den är helt underbar!

Klicka här för att komma direkt till sajten och botanisera du också. Hoppas du hittar en riktigt drömmig lampa! ♥

 

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi