Recept: Michaelas magiska bananpannkakor

INLÄGGET ÄR ETT BETALT SAMARBETE MED Aito

Hej och välkomna till ett efterlängtat inlägg, nämligen receptet på mina bananpannkakor!

Jag gör ju bananpannkakor varje helg och får ofta frågor om hur jag gör dem så idag tänkte jag dela med mig av det! Perfekt att Aito ville göra ett samarbete med mig eftersom jag har använt deras havrevisp senaste helgerna till våra pannkakor.

Fun fact om detta samarbete: ibland undrar ni hur samarbeten blir till eller varför man tackar ja. Den här gången var det så roligt för vi fick hem ett smakprov av Aitos Oat for Whipping i en Mathem-leverans för en månad sen. Vi blev superglada för vi har saknat en havrebaserad visp som vi kan köra till våra pannkisar, så vi testade den direkt och tyckte det var underbar. Så köpte vi hem den till pannkakorna helgen efter och några dagar efter det kom min tjejkompis Matilda som jobbar på mat och dryckes PR-byrån Gastro PR till mig och berättade att hon jobbar med Aito. Jag sa till henne att jag älskar deras nya visp och då frågade hon om jag inte skulle vara intresserad av ett samarbete? Drömmen för mig när jag skapar samarbeten är att göra det med varumärken som jag använder i min vardag och inte plockar in i mitt liv bara för samarbetets skull, så det här blev en perfect match. Jag tackade ja direkt och några veckor senare är samarbetet live – här och nu!

Med det sagt, let’s have som pancakes.

Bananpannkakor med sylt, bär och havrevisp för två hungriga personer

Ingredienser:
4 st ägg
3 st bananer
2 skopor proteinpulver med choklad eller vanilj-smak
1 krm salt

Tillbehör:
Färska favoritbär
Aito Oat for whipping
Blåbärssylt

Gör såhär: Mixa ihop ägg, bananer, salt och proteinpulver i en blender eller med en stavmixer. När smeten är klar, stek den i små plättar i en stekpanna med kokosolja på medelvärme. Medan pannkakorna steks (det tar ju sin lilla tid!) vispar du din havrevisp, ställer fram tillbehör och dukar.

Aito Oat for whipping går att få hur hård eller lös i konsistensen som just du önskar. Jag själv älskar lite lösare grädde så jag vispar den bara lätt.

Drick självklart nybryggt kaffe med Aito Oat Milk till dina pannkakor, ät många och njut! Tricket för att få till krispiga bananpannkakor är just proteinpulvret och om du vill kan du absolut ha i lite extra salt så blir de bara extra goda. Jag älskar blåbärssylt till pannkakorna men toppa med det som passar dig bäst 🙂

Aito har flera glutenfria, havrebaserade produkter på marknaden. Bland annat den nya favoriten Oat for Whipping men de har även en matlagningsgrädde och tre olika sorters havredryck. Alla produkter är glutenfria utom deras ekologiska havredryck. Jag älskar att den här typen av varumärken och produkter dyker upp på marknaden, de är hälsosamma och miljövänliga samt att de är just veganska vilket känns helt rätt i tiden. Ni hittar Aitos produkter i dagsläget på Coop, Willys och Hemköp, utvalda Ica-butiker samt på Mathem.se

  1. Kul med recept i bloggen, skulle vara kul om det blev mer av det och inte bara när det är ett samarbete :*

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi