Frågor med Forni

Gud vad god er fredagsmiddag såg ut! Vad var det för nåt?

Det är kycklingfärsbiffar i tomatsås med svartris och en korianderpesto! Ja, jag är förlovad med en mästerkock <3

Ni var såå fina och duktiga båda två 😍 hur får ni Dante att somna på kvällarna? Min 3,5 månaders vill baaara somna när jag ligger bredvid just nu

Vi har tre sätt som brukar funka:
1. Om han är riktigt trött kan vi bara lägga ner honom med hans filt vid huvudet (en sån man kan andas igenom), så somnar han av sig själv ganska fort i sängen. Det är dröm-läggningen, haha!
2. Jag vaggar honom i min famn i 10-15 min tills han somnar, sen lägger jag ner honom.
3. Jag gör som du och lägger mig bredvid, sen smyger jag iväg när han sover

Ibland funkar såklart inget av dessa och då är det bara kämpa och låta middagen bli kall haha <3!

Jag såg inslaget när du och Dante gästade ’Efter fem’ (ni var båda så duktiga f.ö!) Efteråt blev jag nyfiken på reaktionerna och läste kommentarerna på deras Instagram. Jag får nämligen ofta intrycket av att tradionell media använder ”sanning med modifikation” väldigt ofta. Under bilden på er hade de skrivit ”Michaela åt upp sin moderkakan- skulle ni görs detsamma?”, och nästan samtliga kommentar var ”usch och fy vad äckligt” följt av en massa kräkemojis. Absolut du åt din moderkaka men när man skriver ”åt upp” jag tror att människor får en bild av att du likt en galen människa tog fram en kniv och gaffel och började mumsa i dig din moderkaka på BB. Hade texten istället berättat sjävla processen och att du tog det i pillerform så hade kommentarerna/reaktionerna kanske varit annorlunda? Kanske konstigt fråga men kan du ibland känna att vi läsare här inne på bloggen förstår dig bättre än vad ”främlingar” i ett kommentantarfält på någon annans Instagram gör?
Du måste ha stött på detta tidigare i samband med intervjuer eller liknande. Nyfiken:) Puss!

ABSOLUT.

Det är enormt stor skillnad på hur människor pratar om mig i andra forum och hur mina läsare pratar till mig. Jag ser det som att ni som följer mig faktiskt känner mig bättre än vad alla andra gör, som skapar uppfattningar utifrån en rubrik, en kommentar eller ett skvaller. Jag kan blir superledsen över kommentarer på andra platser ibland men så påminner jag mig om att det är inte mig de skriver om, för lite så är det ju, att de skriver om en bild av en person som har målats upp. Ni som följer mig här inne får se en riktigt bild av mig, inte bara en liten vinklad smakbit. Sen jag fick Dante har jag nästan inte fått en enda elak kommentar i någon av mina kanaler men på andra platser haglar syrliga kommentarer och elakheter om mig. Det är folk som inte känner mig, inte ens lite, och personen de pratar om är bara något sorts skal av en människa.

Sen är det vanligt att medier som intervjuat en saxar en smaskig mening eller dylikt för att skapa rubriker, så ser folk det och bygger hela personen (alltså jag) på bara det där citatet typ. Jag förstår att man gör så för att locka publik så jag är okej med det, så skippar jag att läsa alla kommentarer bara 🙂

PUSS och tack för att du läser

Hej Michaela! Otroligt fin outfit – men en fråga. Har du tips på bra strumpbyxor? Alla de jag köper går alltid sönder så lätt.

Faktiskt inte, mina går också alltid sönder haha! Någon som har tips?

Hej! Lite OT, men på tal om shopping så kommer här en fundering som jag undrar om du känner igen dig i! Jag kategoriserar mig precis som du som en HSP-person, och har ofta stooora problem med kläder som sitter obekvämt. Det är mer eller mindre alltid det som gör att ett plagg faller bort när jag ska handla nya kläder eller när jag ska klä på mig på morgonen. Så fort jag går upp minsta lilla i vikt får jag panne på att alla byxor spänner åt, vilket ju faktiskt ställer till med lite problem iom well menscykeln etc etc. Träning ska vi inte prata om – blir helt knäpp när träningstights hasar ner och skär in i rumpan när jag springer och tappar fort fokus på det jag håller på med. Jag misstänker att detta kan vara kopplat till HSP (känner ingen som känner igen sig i detta), och tänkte därför om du upplever samma sak? Puss och tack för bästa bloggen!

Det här är så sjukt intressant för sen du skrev kommentaren har jag funderat på det och ja, det stämmer till 100%. Jag AVSKYR kläder som inte sitter skönt. För tajta kläder är en mardröm och jag har vissa trosor med hårt kant som jag får absolut panik på. Så sjuk grej, aldrig tänkt på det innan? Men nu när du säger det så brukar jag ofta fundera på hur Petra pallar ha på sig så osköna kläder hela tiden (haha) men som är supersnygga för jag klarar liksom inte av det? Fler som känner igen sig i det här eller? PUSS

  1. Är också högkänslig och gillar inte heller kläder som klämmer, kliar, sticks. Har hört många andra högkänsliga prata om det, inte minst om tvättlapparna som många därför klipper av.

  2. Känner SÅÅÅ mycket igen mig i sista kommentaren. Köper nästan lite för stora kläder bara för att jag hatar minsta stramighet??

  3. Jag är högkänslig och framförallt sedan jag blev utmattad är jag megakänslig för allt som sitter åt fel, skaver, kliar eller är allmänt obekvämt. Så stor igenkänning på det!

    1. Hahaha! Är med hsp och känner sååå igen mig! Tycker strumpbyxor är det värsta! Men tips till alla fellow hspare nu när det är strumpbyxsäsong igen.. dom enda strumpbyxorna som jag inte får total panik i är ett par från hm som har väldigt bra linning som inte skär in utan bara sitter väldigt ”jämnt” – typ fördelar trycket på ett bekvämt sätt med plus för bra tåförstärkning som inte korvar sig i skon. – heter ”shape up” men köp i en större storlek än vad du brukar för bra bekvämlighet! Jag ligger runt 38 och brukar köpa L.

  4. Känner verkligen igen mig med det här med kläderna! Har eller aldrig kopplat det mot HSP, men så kan det mycket väl vara! Vad intressant!

  5. Tipsar om stödstrumpbyxor! Alltså såna man tror att bara gamla tanter haha. Jag bröt knät allvarligt för nåt år sen och är känsligare i mitt ena ben, blir trött och får värk om jag står/sitter länge. Började använda stödstrumpor och märkte stor skillnad, så nästa gång jag köpte strumpbyxor köpte jag med stöd och de håller SÅ mycket bättre och är så himla sköna. Mitt supertips som jag ger till alla!

  6. Haha alltså frågan vad gäller obekväma kläder och HSP – 100%!! Jag använder aldrig jeans längre, enbart sköna linnebyxor för att jag får panik av att inte kunna sitta bekvämt. Skor får inte skava det minsta, då vägrar jag gå den dagen. Strumpor som sitter löst ska vi inte ens tala om. Stickade tröjor är det västa jag vet, svettas av bara tanken på att behöva klia mig hela tiden överallt. Bh har jag slutat med för länge sedan, då de sitter obekvämt och dessutom faller axelbanden ner hela tiden… Listan kan göras lång hahaha. Kram!!

  7. Det där med kläder som är obekväma känner jag igen mig i till 100%!! Och räknar mig också som en HSP. Har aldrig haft en tanke på att det skulle kunna ha med det att göra men det kanske är så? 😄

  8. Alltså sista kommentaren!! Jag fattar inte heller hur man kan ha på sig osköna kläder. Tappar helt fokus, känner mig otrygg och osäker. Haha så dramatisk kanske men det går ju inte att tänka på något annat!

  9. Angående frågan om kläder kopplat till HSP så känner jag igen mig till 110%. Strumpor som åker ner, bh-band som glider ner, jackor som en inte kan röra sig i, kläder som kliar etc. Har jag dessutom en lite jobbigare dag när jag är extra känslig så kan jag nästan få PA-NI-QUE av minsta lilla. Skönt att man inte är ensam ❤️

    Angående strumpbyxor så är mitt bästa tips Scholls light legs dem bästa 😘

  10. Känner igen mig så mycket i kläd-grejen. Speciellt med trosor, fast sen några år tillbaka köper jag inte vissa typer av trosor t ex sånna med smalt resårband för dom blir alltid att skära in. Sen om kläder sitter konstigt/obekvämt och man är på femte plagget som också det sitter obekvämt kan jag få nå vredesutbrott/panikgråta. Usch vad hemskt att man ska behöva känna så för kläder egentligen…

  11. Angående strumpbyxor!

    Jag använder bara Wolfords tjockare, perfekt passform och glans. De är dyrare men de håller så bra.

  12. Tips på strumpbyxor: Gudrun Sjödén! Blev förälskad när jag i julas lånade av farmor haha 😀 De går aldrig sönder såsom H&M gör.

  13. Jag använder strumpbyxor typ 7 dagar i veckan, absolut bäst är Wolford. Supersköna, väldigt fin kvalitet och snyggast finish. Håller i evigheter. Går de sönder kan man reklamera dem, pluspoäng. Dagens tips 🙂

  14. Är också HSP och det med kläder stämmer absolut till 100%! Har faktiskt läst om det förut i artiklar och liknande som beskriver en HSP person!

  15. Kan du inte berätta mer om hur det varit jobbigt för er och är? Eran nattning låter som en DRÖM enbart det sista alternativet med… här kämpar vi i tre timmar varje kväll. Men vet ju att ni haft det superjobbigt med men skulle vara skönt och höra hur det varit.

  16. Jag har en del HSP-drag och oj, här känner jag ju igen mig. 🙂 Kläder måste sitta på rätt sätt och de får absolut inte vara otäcka i materialet eller klia/ vara stickiga. Fixar inte någon typ av ull alls förutom cashmere och bara från Soft Goat eller Davida (av de jag testat, HM och Indiska har varit för ”stickiga”). Träningstights är jag jättepetig med, snäva jeans går bra men de måste sitta prick rätt, likaså behå:ar. Tvättlappar i kläder måste klippas bort, har hänt att jag inte fått bort dem helt och klippt sönder nya plagg i min panik att få bort dem ordentligt. Ett jätteproblem just nu är att mina bästa stringtrosor som är de enda jag fixar under tighta jeans inte längre går att få tag på, jag hittar inga som funkar. Jag tänker ju själv, hur svårt kan det vara, men jag får panik för alla andra jag köper och testar sitter för ”hårt” och kör jag på vanliga blir det för knöligt och jag får nästan panik. Haha, det låter helt sjukt, men jag förstår plötsligt att detta inte är en slump.

  17. Wolford Velvet De Luxe 50 Tights är sååå sköna och går aldrig sönder eller blir fula i tvätten. Visst är de dyra men värt varenda krona!

  18. Riktigt intressant tankegång kring kläder och HSP-personer. Jag vet själv att jag är en HSP men har aldrig dragit kopplingen till att det är därför jag får panik av tighta kläder! Utan snarare gjort som du, att fundera på hur min syster klarar av det. Ibland önskar jag att jeans och tighta skor vore något för mig, men jag ser det som en utmaning att klä mig så snyggt som möjligt med så sköna kläder som möjligt! 😅

  19. Ååå det där med obekväma kläder känns så väl igen! Vägrade ha jeans redan som barn för att de klämde över midjan, fixar än idag inte höga midjor om de inte är superlösa. Bär endast rena naturmaterial, kan inte med stickig ull. Etiketter måste sprättas bort. Har aldrig reflekterat över att det skulle ha med HSP att göra. Men såklart känner man sig finast när man är bekväm. Wow tänkvärt 😀

  20. Jag är också HSP och känner igen mej gällande obekväma kläder🙈😂 på tal om kläder, vet du när din kollektion hos Soft goat kommer att fyllas på igen? Vill så gärna beställa några av plaggen men de är slutsålda😔

    Tack för en härlig blogg❤️

  21. Min kille har lämnat mig. Hela min kropp gör så ont för jag vill inte ha det såhär. Jag tog upp diskussionen att prata om vår relation och det började lugnt och sansat som ett gemensamt beslut. Så fort vi inte var med varandra förstod jag att jag tagit fel beslut, självklart ska jag vara tillsammans med killen jag är kär i och älskar. Jag pratade med honom i telefon den kvällen och träffade honom flera timmar i går kväll för att försöka vinna tillbaka honom. Han står fast vid att han måste lämna mig. Och jag förstår att när jag bönar och ber om att han ska ta tillbaka mig så vill han det ännu mindre.

    Till frågan: Ska jag fortsätta kämpa för honom och hur isåfall? Eller skulle det leda till att han tycker mindre om mig? Är det isåfall bättre att försöka gå vidare och hoppas att han ångrar sig för jag vet att jag tagit tillbaka honom direkt.

    Behöver verkligen svar…

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi