Frågor med Forni

Hej Michaela!

Jag och min man åker till Mexiko (Tulum) om drygt en månad. Vi är sugna på ett besök på både Arca & Hartwood som du tipsat om i din guide men undrar lite över priserna på de båda restaurangerna. Tänker så man inte bokar bord, kommer dit och sätter i halsen pga svindyrt, haha.

Tjena gosan!

GUD VAD HÄRLIGT MED TULUM!! Jag orkar inte!

Arca och Hartwood är två av mina bästa restaurangupplevelser i livet så ni får verkligen inte missa dem! Helt magiska ställen, får typ ont i kroppen för att jag vill tillbaka haha.

Tulum är dyrt och dessa restauranger är de dyraste i Tulum så självklart kostar det en slant, räkna med samma priser som de bästa ställena i Stockholm. Men inte Michelin-krogs dyrt. Vi åt och drack det vi var sugna på och notan landade på 3000kr om jag inte minns fel på båda ställena.

Njut av Tulum! Puss!

Hej tack för alla sminktips 💕vilken borste har du för foundation?

Jag använder MAC’s sminkborstar! Gick till deras disk på NK och frågade vilken foundationborste de rekommenderade för min foundation så fick de välja ut den de trodde skulle passa. Jag har haft den i sex år nu och den är fortfarande som ny! Kostade en slant men definitivt värt det.

Hej! Till nästa frågor med Forni:
Hur resonerade ni kring val av resemål inför er första utlandsresa med Dante (utifrån t.ex. vaccinationer, ålder etc.)? Valde ni mellan fler resmål än Sydafrika? Planerar själv att åka på långresa med bebis som i så fall kommer vara ca 6 månader under resan och funderar över lämpliga resmål (är just nu inne på Mexiko, Mauritius, Vietnam eller Miami).
Tack för en grym blogg! ♥️

Hej bästa!

Vi ville åka någonstans som inte är för varmt och som inte har för mycket tidsskillnad (helst!). Vi valde lite mellan Dubai som är kortare resväg (stort plus!) och som vi vet är barnvänligt, Miami som vi också kände verkar funka superbra med en 6-månaders utifrån rekommendationer samt Sydafrika som vi också varit nyfikna på. Valet föll på Sydafrika för att våra vänner ville följa med dit, vi blir ett stort gäng som åker så det kändes roligare än att åka ensamma bara vi tre! En sån resa kommer vi att göra när våren närmar sig istället men nu ville vi åka med kompisar när vi hade chansen.

Men som sagt, våra val med en 6-månaders stod mellan Kapstaden, Miami och Dubai så av dina förslag hade jag valt Miami!

PUSS!

Kan du inte berätta mer om din förlovningsring? Jag är så nyfiken!

D har designat hela ringen själv, varenda detalj på ringen och efter att ha tagit emot den har jag förstått vilket otroligt jobb han har lagt ner. Jag måste erkänna att jag har ganska dålig koll på diamantringar och det är helt klart D som är experten av oss efter det här köpet. Hans kusin driver Bentara som tillverkar diamantringar så han tog fram den med hjälp av henne. Det verkar ha varit så roligt och så svårt att välja ring – något vi hört innan från våra killkompisar som friat också. Extra svårt om den man ska fria till inte har gett någon hint om vad man vill ha, vilket jag inte hade gjort. Helt enkelt för att jag inte visste vad jag ville ha? När jag såg ringen kändes det självklart – det var DEN ringen jag drömt om! Den är verkligen HELT perfekt och jag ser fram emot att bära den för resten av mitt liv.

Heja er som sagt! Det är aldrig roligt när de är ledsna 🙁 en fundering dock i all välmening, jag hoppas inte ni tar illa upp och ni känner ju självklart ert barn bäst. Men utifrån det lilla vi får veta med ledsen kille och lite viktnedgång, så kan det ju också vara ökad aptit? Mina båda barn blev magontsliknande superledsna när de inte längre var nöjd på min mjölk och började kräva mer, lika blev det för en av mina vänner. Blev som helt andra personer när de blev helt mätta igen. Kanske värt att prova och se om det blir skillnad? 🙂 Styrkekram!

Det är flera som tipsat om att ge mer mat och det gör vi såklart, vi har ju gett ersättning från start för att komplettera bröstmjölken och varje gång vi misstänker att han inte får i sig tillräckligt så erbjuder vi ersättning för att toppa bröstmjölken eller byter ut ett mål bröstmjölk mot ersättning. Däremot märker vi ju att han inte blir lika mätt som tidigare på bara min mjölk så nu ger vi mer ersättning än tidigare! Så att han är mätt och nöjd <3

Usch jobbigt att vara sa trott <3 VART ar dessa matratter ifran eller vilket cafe??? Vill flyga hem till Sverige for dendar fruktbowlen!!!! Kramar

Vi åt på BodyBuddy som ligger på Yogayama här på Östermalm! Puss!
 1. Hej!

  Så kul att följa er, då jag själv har en bebis i nästan precis samma ålder som också har haft väldigt ont i magen i perioder. Vill absolut inte trampa på tårna här men är genuint nyfiken på hur ni kan veta att Dante inte är mätt? Jag tänker att barnet kan vara oroligt vid bröstet av massor av anledningar, vår dotter var ofta övertrött och därför gnällig. Ersättning är väl svårsmält och därför blir bebis lugn och trött?
  Så vitt jag förstod så hade han inte haft en viktnedgång utan en avtagande viktuppgång? Det är väl helt normalt. Och om man är genuint orolig för att mjölken inte räcker till borde man väl ge mindre ersättning och amma mer för att få upp produktionen? Som sagt, inte meningen att ifrågasätta ett föräldraskap utan bara mer nyfiken på ert resonemang då vi befinner oss i en liknande sits men har tänkt precis tvärtom. Alla gör såklart på sitt sätt och det som man tror passar sin bevisning familj bäst. Heja oss!

  1. Det är inte jätteviktigt för mig att amma så därför känns det bättre att komplettera med ersättning för att få honom mätt än att försöka få honom att amma mer vilket bara gör honom irriterad eftersom det vid de tillfällena inte kommer tillräckligt mycket. Jag upplever att vi oftast märker huruvida Dante är mätt eller inte, men inte alltid såklart. Det här passar bäst för oss. Kram!

  2. Min kille har lämnat mig. Hela min kropp gör så ont för jag vill inte ha det såhär. Jag tog upp diskussionen att prata om vår relation och det började lugnt och sansat som ett gemensamt beslut. Så fort vi inte var med varandra förstod jag att jag tagit fel beslut, självklart ska jag vara tillsammans med killen jag är kär i och älskar. Jag pratade med honom i telefon den kvällen och träffade honom flera timmar i går kväll för att försöka vinna tillbaka honom. Han står fast vid att han måste lämna mig. Och jag förstår att när jag bönar och ber om att han ska ta tillbaka mig så vill han det ännu mindre.

   Till frågan: Ska jag fortsätta kämpa för honom och hur isåfall? Eller skulle det leda till att han tycker mindre om mig? Är det isåfall bättre att försöka gå vidare och hoppas att han ångrar sig för jag vet att jag tagit tillbaka honom direkt.

   Behöver verkligen svar…

 2. Hej!
  Jag har en fråga ang semsterbudget. Det är en privat fråga så du behöver inte alls svara men tycker det är intressant (eftersom jag utgår från mitt egna liv och hur mycket vi kan lägga på en vecka i utlandet). Hur mycket går en helt vanlig utlandssemester för er på? Tänker på svaret du skrev ang Mexico och vad det kostade att äta på de restaurangerna.

  Ha det fint! Och heja er att ni klarat de tre första månaderna i Dantes liv.

  1. Kan inte släppa vilket fint namn ni gett er son! Passar honom perfekt! Var ni båda överens direkt när förslaget dök upp och har han fått några mellannamn? Kram!

 3. Hej,

  Glöm inte att kolla upp alla regler när ni ska till Sydadrika med barn. Jag har en kollega som fick vända på Arlanda för de inte hade med intyg på att deras barn var deras, tydligen behövs detta i Sydafrika. Så synd att missa något sånt när man har laddat för att åka i väg! /Sara

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi