Frågor med Forni

Var är din perfekta vita skjorta ifrån?

GANT! I en för stor storlek, för jag tycker att de blir snyggast så! Nu har den dock fått en bajsfläck på sig som inte går bort i tvätten, funderar på att fortsätta använda den ändå haha…

Kan inte du ge receptet på risotton? Vill veta hur man gör på ett riktigt italiensk vis!

Och du, tack för VÄRLDENS mysigaste blogg. Finns ingen plats jag tycker är mysigare och härligare att besöka. Är en sån lugn och fin plats. Mår väldigt bra av att hänga här.

Måste också säga att du verkar vara en så mysig fin trygg människa. Så ärlig. Det är fint att du är så öppen med mående och livet <3. Och herregud. Du har ju den gulligaste bebisen jag någonsin sett.

PUSS OCH KRAMAR.

Det här var typ den finaste kommentaren jag någonsin fått? Blev SÅ glad haha! Vill verkligen att det ska vara mysigt här inne och att man ska få en skön känsla av att hälsa på här, så jag blir glad över att jag lyckas med det. TACK!

Kommer här!

Koka upp 1 liter buljong (1 liter vatten och två buljongtärningar i en liten kastrull)
Fräs en stor gul lök och risotto-riset i en gigantisk klick smör i en kastrull eller gryta (mmm smör)
När du fräst några minuter börjar du hälla på buljongen. Häll lite i taget och låt buljongen sjuda in medan du rör om. Det tar ca 20 minuter.
Hacka upp svamp och gröp ur salsiccia. Stek i en stekpanna med mycket smör.
När risotton har gojsat ihop sig, alltså buljongen är slut och allt ligger ihopsmetat i kastrullen/grytan så slänger du ner svamp, salsiccia och 1 dl parmesan. Krydda med salt och peppar och en näve hackad persilja. Rör om!

Drick ett glas rödvin till och njut <3!

Känner igen det där.. Har själv en liten bebis här hemma och går ständigt runt med ett tungt huvud nuförtiden. Heja oss!

En fråga, vet att du precis som jag älskar att ha det städat runtomkring dig. Jag har verkligen försökt släppa på det, vet att det är omöjligt att ha det precis som innan och jag lägger ju såklart hellre min tid på mitt lilla hjärta. Men jag tänkte ändå att det vore spännande att höra hur du hanterar det (oss pedanter i mellan :D), ser det likadant ut hemma hos er nu som innan Dante kom eller har det ändrats? Har du kanske något tips på hur man hanterar paniken inombords när det ser ut som ett bombnedslag hemma trots att man dagen innan körde ett städrace? Haha.

Kram! <3

Hej gull,

Det ser INTE likadant ut hahaha! Herre min gud säger jag bara! Jag insåg direkt att det bara var att släppa och gav mig själv tre månader fri tid på alla områden i mitt liv. Jag äter var jag vill, tänker inte på hemmet, struntar i att sminka mig etc. Nu närmar sig dessa första tre månader sitt slut och jag ska försöka ta tag i saker lite mer igen men jag har också accepterat att det aldrig kommer vara lika städat som innan. Det gör inte så mycket, det är ganska mysigt med hans saker överallt hehe.

Däremot så tar jag en kvart varje dag och kör ett undanplocks-race. På så sätt ligger det i alla fall inte saker slängda över hela lägenheten. Då känns det lite bättre! Så det är mitt tips till alla: en kvart varje dag där man plockar undan. Man hinner det man hinner och sen släpper man det. På den kvarten brukar jag fixa till kuddarna i soffan, bädda sängen (om jag orkar), lägga alla kläder i lägenheten på kläd-fåtöljen i sovrummet (jag vet att ni också har en sån 😉 eller i tvättkorgen, stoppa in disk i diskmaskinen och öppna post. Sen är kvarten slut!

Åh va mysigt allt ser ut 🙂 var kommer mysdressen Dante har på sig i babysittern från?

Det är en present men kommer från märket Kiss Kiss!

Hahaha underbart inlägg, men alltså hur duschar ni egentligen? Låter som det blir världens projekt. Tvättar håret två dagar dagar i veckan så det är långdusch. Men annars in i duschen, tvåla in mig och sköljer av… max 3 min tar det… bara tanken på att lukta på ofräscht både här och där ger mig rysningar haha 🙈

Hahaha jag dör… jag hatar snabbduschar, som minst 5-10 min men vill gärna ha 20 min. Långdusch så snackar i en halvtimme i alla fall. Vilket gör att jag blir typ stressad av tanken att inte få duscha ordentligt så då struntar jag i det och smetar på lite deo… men nu är det skärpning hehe!

Så kul inlägg, och grymt snygg och fräsch sminkning! Kan du inte skriva om din hudvårdsrutin också? 🙂

Vilken färg har du i Boy brow? Den ofärgade?

Tack! Absolut!

Jag har en i ofärgad och en mörkbrun så varierar jag! De är grymma!

  1. Galltvål är ett måste hemma hos oss sedan vi fick barn! Testa det mot bajs fläckar och senare mot alla fläckar som kommer när bebis börjar äta mat 🙂

  2. Gnugga in bajsfläcken med galltvål innan du slänger den i maskinen, då bör skjortan gå att rädda😊😊

  3. Hej! Till nästa frågor med Forni:
    Hur resonerade ni kring val av resemål inför er första utlandsresa med Dante (utifrån t.ex. vaccinationer, ålder etc.)? Valde ni mellan fler resemål än Sydafrika? Planerar själv att åka på långresa med bebis som i så fall kommer vara ca 6 månader under resan och funderar över lämpliga resemål (är just nu inne på Mexiko, Mauritius, Vietnam eller Miami).
    Tack för en grym blogg! ♥️

  4. Hej🙂
    Jag har också en vit Gantskjorta som är favoriten. Jag har också bebisrelaterade fläckar att brottas med. Men måste verkligen tipsa om vanisch (stavning?). Jag gör precis som det står på förpackningen. Å får du inte bort det med första tvätten så får det en omgång till men då med högre temp i tvätten.
    Lycka till med den fläcken och alla kommande fläckar hehe.

    Jättefin blogg med härlig stämning här inne. Det märks att du är mån om och lägger mer mycket tid på den.
    Kramar

  5. Testa och lägg skjortan med fläck i solen. Solljuset bryter ned bilirubinet som finns i bajset och fläckarna brukar försvinna, låter konstigt ja vet!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi