Frågor med Forni

Kan du berätta lite om hur Dante sover på dagarna?
Min bebis är en vecka yngre och sover bara vid bröstet i korta snuttar…

Dante sover inte så länge om dagarna om vi inte är ute med vagnen, då kan han lätt sova ett par timmar! Annars sover han bara ca 20-30 minuter åt gången innan han somnar ”för kvällen” runt 19-tiden. Jag har förstått att alla bebisar är olika och sover olika mycket men tycker det är ganska skönt att han sover lite på dagen för han sover mer på natten sen vilket jag älskar! Mellan 19-07 sover han sen förutom 3 uppvak under den tiden och då är han vaken ca 45 min per gång.

Hur gör du med amningen när du är iväg sådär? Tar Dante flaska? Min 2 månaders har hittills inte lyckats ta flaskan och det är så frustrerande 😞

Dante har tagit flaska sen han var en vecka gammal och vi testade första gången. Det var väldigt viktigt för mig att det skulle gå så vi började tidigt och har gett ett mål med flaska varje dag sen dess (ibland blir det mer än ett mål om jag är iväg och någon annan har honom!).

Hur ofta brukar du flaskmata? När pumpar du isf ut? Kör ni ersättning eller bara utpumpat? Har själv försökt börja pumpa ut till min 7 veckors för att kunna flaskmata ibland men tycker det är så svårt att veta när man ska pumpa utan att sabba för nästa matning:)

Vi flaskmatar ca 1-2 gånger om dagen. På kvällen brukar D mata Dante med ersättning i flaska och när han ger det målet brukar jag pumpa ut en portion bröstmjölk. Den kan jag sen ha med mig om jag ska iväg någonstans och inte vill amma kommande dagar, eller så fryser jag in. Det här funkar väldigt bra för oss! Det är så skönt att alltid ha en portion bröstmjölk i kylen som jag kan ta med (den håller ju 3 dagar i kylen och sen 3 timmar ute när jag tar med den) och så är det skönt att D får ge ett mål med ersättning på kvällen, då blir Dante ordentligt mätt på det målet, de får en egen intim stund tillsammans och jag får möjlighet att pumpa.

Puss!

Vad söt han är! Och vilken underbart gullig tröja, varifrån är den? Hoppas du får en riktigt lång, skön dusch!

TACK! Hans lilla isbjörnströja är från H&M!

Hej fina Michaela! Jag har en fråga till dig. I januari tar jag äntligen examen efter 4,5 års utbildning på universitetet, så hela denna hösten och vintern är mitt fokus på att hitta ett jobb. Jag sliter dock med dålig självkänsla. Jag vet att jag har ett bra CV, men jag klankar ändå ner på mig själv och tänker att jag är för dålig för att få ett jobb. Jag känner mig osäker därför att skolan har varit alldeles för teoretisk, den har inte varit yrkesförberedande alls. Jag är så fruktansvärt rädd för att göra fel på första jobbet och få sparken, eller att ingen ska vilja anställa mig över huvud taget. Jag lägger även väldigt mycket prestige i att ha ett jobb innan skolan är klar. Men hur ska jag klara att sälja in mig själv på en arbetsintervju när jag inte tror på mig själv och hela tiden tänker att alla andra är mycket bättre? Och även om jag vet att mitt CV objektivt sett är bra så är det stor konkurrens, att ha ett bra CV är inte allt. Man måste ju ”klicka med” arbetsgivaren också. Stundvis kan jag även känna mig socialt utmattad, jag har blivit väldigt introvert de senaste 1,5 åren för att jag helt enkelt inte orkar ge något av mig själv till andra. Hur ska jag hantera detta?

Hej fina!

Istället för att fokusera på hur du ska lyckas få ett jobb borde du fokusera på hur du ska ändra inställningen till dig själv! Din självkänsla är ju inte på topp om du känner såhär, så börja med att ändra om den och öka din kärlek, tro och tillit till dig själv. När den ökar kommer det bli lättare för dig att våga gå ut och hitta ett jobb, för du kommer lita på att arbetsplatserna du söker jobb på behöver dig och att du kommer vara en tillgång för dem! Eftersom att det är sanningen <3

När kommer sminkinlägget upp?!

Det är på gång! Men ville få upp veckans frågor idag så det kommer nog i början på nästa vecka. PUSS!

  1. Gud, vågar knappt säga till folk att min 2-mån just nu sover flera timmar om dagen, flera timmar i sträck. Sover sen ofta stora delar av kvällen och natten och morgonen..vaknar typ upp för att amma i ca 15-20 min 1-2 ggr per natt och somnar ofta om på en gång. Ligger kanske och bökar lite ibland. Vi går typ upp 9 efter han ammat någon gång på morgonen..bajsar typ en gång per vecka men äter som en häst. En glad skit däremellan, accepterar mkt. Oerhört provocerande, haha! Han lessnar såklart ur ibland och haft några nätter med längre uppvak men ändå oftast så enkel. Vill man höra sånt som fellow mamma eller bör man ba hålla käften??Andra barnet så han har mest fått hänga med. Hoppas det fortsätter såhär! Minns att det inte var såhär med första..men sånt här kan ju svänga fort eller så kommer han bli en vidrig tonåring. Något straff lär man ju få. Hang in there mama!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi