WEEKLY PLANS

God morgon gosnosar!

Ni som följer mig på Instagram såg kanske min post idag om att jag inte känt mig på topp senaste dagarna. Både min självkänsla och mitt självförtroende har varit på botten och jag har känt mig som en dålig person bara… så tråkig och ledsam känsla. Flera kommenterade att sådana känslor är vanliga som nybliven mamma och jag har hört det innan, som en värre PMS typ? Men det suger ju att gå runt med massa självtvivel.

Nu är det dock ny vecka och jag har bestämt mig för att ta nya tag och hitta ny energi. Minimänniskan är ganska krävande just nu och sover bara korta stunder under dagarna så fullt fokus ligger på honom. Just nu ligger han i sitt babygym och pratar med sina fåglar så att mamma hinner få upp dagens blogginlägg 🙂

Såhär ser veckan ut:

Jag har två obokade dagar där jag tänkt blogga, skapa ett par samarbeten, rensa garderoberna efter graviditeten (kommer ut på Sellpy om ett par veckor!), fika med Bosse som får sin bebis vilken dag som helst och bara hänga med Dante. På onsdag ska vi på en mamma & bebis-frukost hemma hos Sara och så har vi vår första yoga! Yes ni läste rätt, jag och Dante ska gå på yoga ihop. HOPPAS han gillar det lika mycket som sin mamma. På torsdag har jag en aw med William och Ida inbokad och efter den ska jag på ett event som Nobis har bjudit in till. Sen har jag ett möte på fredag. Och thats that!

Men viktigast på agendan den här veckan? Ta hand om mig själv ♥

    1. Ska du sälja några gravidkläder? Hoppas det! Jag är gravid i v26 och skulle gärna fler plagg att ha på mig. Skulle kännas bra att köpa kläder begagnat!

      1. Jag säljer några gravidkläder men främst är det kläder som jag har köpt i större storlek och använt under graviditeten 🙂 Kram!

  1. Vart bor du? Vilken underbar utsikt!!

    Vad hemskt att höra att du mått så dåligt. Förhoppningsvis är det PMS och sen går det över. Är det något mer permanent är det inte kul, för då är det ett kämpande. Babyblues? Ja jag vet inte, men önskar dig allt gott.

    Kram

  2. Hej!
    Jag fick PMDS efter att jag fick min dotter. Det är en svårare variant av PMS och det är vidrigt stundtals, beroende på såklart vart jag befinner mig, hur jag tränar, äter osv.. Går att distrahera till en viss gräns men hormoner går inte att styra bort helt. Så jag tog tillslut hjälp och äter nu medicin 10 dagar i månaden och det har förändrat allt. Så magiskt att få må bra, vara lycklig och känna sig stabil i psyket. Så tips att bara hålla koll på din cykel och vara medveten om det fortsätter, för mycket förändras efter en graviditet i kropp och knopp!

    Magisk blogg, har följt dig i många år 🙂

  3. Hoppas det känns bättre snart, och vad mysigt att ni ska på yoga du och Dante. <3 Jag själv brottas mycket med självtvivlet just nu när jag precis kommit tillbaka till mitt jobb (är sjuksköterska inom akutvård, ingen barnlek så att säga) efter en lång sjukskrivning hela sommaren pga utbrändhet, och man inte känner sig på topp längre. Tar sån tid att komma tillbaka, längre tid än vad mitt tålamod finns för men som jag fått inse att jag måste acceptera. Jag har en väldigt aktiv livsstil och tränar mycket (det är en stor del av mig och så mycket mer än bara träning för mig, verkligen min form av terapi) framförallt högintensiv träning, gjort hela mitt liv och löpning ligger mig varmast om hjärtat.
    MEN nu till det jag önskar tips/råd om från dig, jag tror helhjärtat att yoga/meditation skulle gynna mig att få in på rutin framförallt efter vad denna sommar slutade i. Lovat mig flertalet gånger att ta tag i det men bara blivit att jag gått på något enstaka yogapass och då känt mig så lost, som att jag inte kommer in i det. Inte känts som min grej hur gärna jag velat och blivit att jag helt enkelt prioriterat min andra träning före just för att jag känner att det ger mig mer om du förstår mig rätt? Sen anser jag att som precis all annan gruppträning jag kör så är instruktören a och o (känns nästan ännu viktigare när det kommer till yoga) så där måste jag testa mig fram mer än vad jag gjort men hela processen känns liksom så utdragen, vill bara att det ska bli lika naturligt som min andra träning. För träning är ju något jag alltid varit bra på men på en yogaklass krockar det liksom, känner mig så vilsen, som en nybörjare totalt och den känslan gillar jag inte alls.
    Till min fråga. Har du några tips och råd hur jag ska komma in i det, lära mig det, hitta rätt när det kommer till yogan?
    Försökt kolla youtube videos hemma också men då flyger mina tankar bara iväg på annat, antar att jag måste komma in i det innan det funkar för mig att köra på egen hand.
    Kramar och tack för all inspiration du ger mig <3 För om det är någon som får mig att tänka på yogan och hur bra det skulle vara för mig så är det du och allt du delat tidigare om det. Vill liksom ha den ''relationen till yogan'', precis som jag har för min andra träning som jag gör på rutin och fullkomligen älskar.

  4. ”Jag har två obokade dagar där jag tänkt blogga, skapa ett par samarbeten, rensa garderoberna efter graviditeten (kommer ut på Sellpy om ett par veckor!), fika med Bosse som får sin bebis vilken dag som helst” – Wow, i min värld låter det där som ganska mycket att hinna med haha! Men så är jag inte en lika aktiv person som du kanske, jag är nog dålig på att vara effektiv… fast jag är bra på att vila iallafall lol. Hoppas du är snäll mot dig själv och inte ställer för höga krav och hinner andas lite. KRAM <3

  5. TILLÄGGSKOMMENTAR till mitt förra, inser att det kanske lät som att jag pikade dig för att du inte var ”tillräckligt bra på att vila”?? Var inte alls så jag menade, var mest en reflektion över att vad som är en ”obokad” dag för någon är en stressig dag för mig, för jag är rätt ”inaktiv” och behöver vila mycket. En terapeut sa till mig en gång att ”men du är iallafall bra på att vila och ta hand om dig?”. Var bara det jag menade 😛

    1. Jag tog inte illa upp, förstod att den var skriven med kärlek <3 du har rätt - det är lite sjukt att kalla de för obokade dagar när jag gör mer på de dagarna än de flesta gör på en vanlig mammaledig vecka haha. Jag ska absolut ta hand om mig - du ska vara stolt över din förmåga att vila! Fler borde lära sig vikten av vila. Puss!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi