Bebisuppdatering: 2 månader med Dante

Igår fyllde Dante två månader – GRATTIS ÄLSKLING!

Så sjukt att två månader någonstans känns som ett helt liv. Det händer ju så galet mycket för bebisar under deras första levnadsår, det gör att en vecka kan kännas som ett år tycker jag. Jag kan titta tillbaka på när Dante var en månad och det känns som en evighet sen för så mycket har hänt.

Anyway, livet med Dante blir bara bättre och bättre. För varje vecka lär vi känna varandra ännu mer och kommer varandra ännu närmre. Det är häftigt hur man bygger relation med sitt barn. Han har fortfarande samma små nattliga rutiner som när jag skrev 6-veckors uppdateringen och även om vissa nätter är rätt tuffa så tycker jag att det känns helt okej. Man ÄR trött som mamma, det är ingen som tycker om att bli väckt nätterna igenom, men man klarar det på något vänster. I natt blev jag väckt kanske 20 gånger av napp som ramlat ut och gnäll som måste ut + 3 gånger för att mata och byta blöja. Det är sjukt men jag anser ändå att det är “en helt okej natt”?

Han är vaken mer än tidigare nu, jag skulle säga att han sover ca 14 timmar per dygn. Han sover mest på natten och sen är han vaken ganska mycket under dagarna. Ni som har bebisar som är ungefär lika gamla – hur mycket sover era bebisar? Jag tycker generellt att Dante inte har sovit speciellt mycket sen han kom och framför allt inte i några längre perioder. Ibland när vi är ute bland folk kan han sova 3-4 timmar i sträck men oftast sover han bara 20-30 minuter åt gången under dagen. Och 2-3 timmar i sträck under natten.

Han skrattar mer nu, från att han vaknar på morgonen tills att han går och lägger sig. Han är så glad och verkar gilla vår lilla familj. I onsdags flängde vi omkring hela dagen och då märkte jag dock att han inte var så glad över det. Men sen kom vi hem och då låg han och skrattade i en halvtimme för sig själv (!). Jag fick faktiskt lite dåligt samvete då för att jag drar med honom på grejer. Bestämde mig därför för att skära ner på aktiviteter så nu har jag styrt om mitt schema. Jag kommer att vara en working mom (& älskar det!) men jag är i främsta hand mamma och han kommer alltid först. Ju äldre han blir desto lättare blir det för mig att avgöra vad som funkar och inte, men generellt är det bättre att han hänger med D eller min mamma när jag har jobbgrejer istället för att jag tar med honom för han verkar inte tycka att det är så roligt när det blir för mycket jobb (förståeligt hehe).

Ungefär en miljard gånger om dagen tittar jag på honom och känner den renaste formen av lycka i hela min kropp. Tänk att han ger mig det – ren och skär lycka. Finner inga ord för det.

Längd och vikt:

Vi har inte varit hos BVC sen den senaste uppdateringen då han var 56 cm lång och vägde 4860 g. Däremot ställde jag mig på vågen med honom innan vi skulle bada och enligt den ligger han på 5,2 kg. Hur snabbt växer bebisar jag orkar inte!!!

Läs uppdateringen om 6 veckor här!

 1. Ha inte dåligt samvete, det tär för mycket. Du är grym och den bästa tänkbara mamman till Dante- boosta dig med det varje dag.
  /Sandra, kurator på BRIS

 2. Mitt barn har aldrig sovit speciellt mycket. Han sover bra och normalt men som vissa bebisar som sover 22 Tim om Dan har han aldrig varit. Idag är han nästan 2 år och han är så otroligt energisk och nyfiken. Tror det var därför han alltid försökt hålla sig vaken. Finns helt enkelt för mycket saker att titta på, röster att lyssna på och saker att känna på.

 3. Åh sötaste Dante! <3 Älskar namnet Dante!

  Kanske en fråga till fråga forni? 🙂
  Hur var/är det för dig att umgås med vännerna efter förlossningen? Typ frågar dom om förlossning och bebislivet?
  Jag hade föreställt mig att min (barndoms) vän skulle säga ”du måste berätta ALLT” i nyfiken ton, men icke. Jag sa några månader senare att jag var lite ledsen att hen inte frågat eller verkar det minsta intresserad av min bebis förlossning mm och hen bad om ursäkt och sa att hen skulle det men sen rann allt ut i sanden och vi hörs aldrig, min bebis är snart nio månader.
  Låter säkert knäppt men ibland typ föreställer jag mig i huvudet hur vi skulle prata om allt och hur jag skulle berätta om förlossning, amning, första skrattet mm..
  Under tiden jag var gravid prata vi åtmistone lite om graviditet men mest om hens dejtingliv.
  Jag önskar jag hade en vän eller mammakompis att dela detta med! Som tur har jag min underbara man och familj.<3
  Kanske ( endast ett önskemål ) kan du ha en ”hitta mammakompisar/föräldrakompisar/kompisar inlägg) 🙂
  Kanske finns fler lite ensamma föräldralediga där ute!

  Kram!

  1. + 1 Känner igen mig så mkt, nu har vi fortfarande kontakt men väldigt lite fokus på just det du skriver… ett svalt intresse kan man säga!

 4. Hej!
  Har läst lite om Dantes magproblem så skönt att det börjar släppa för honom! Jag har en liten tjej på nu 5 veckor som också varit skrikig och ont i magen! Det började när vi gav henne acos d-droppar.. vi bytte ut mot vattenbaserade men blev bara värre! Sen körde vi på Sempers kosttillskott av d-vitamin och vi märkte att det blev bättre 🙂 men fortfarande skrikigt på kvällarna och ont i magen.. testade minifom och blev lite bättre men inte helt bra! Kom då sedan i kontakt med BIFIBABY som är droppar mot lite koliksymotom och reflux! Första dagen vi gav henne dessa droppar fyllde hon 5 blöjor med bajs och magen blev så mycket bättre och hennes spyor minskade (spyr fortfarande en del men blev mindre). Har ni fortfarande lite problem med magen kan dessa droppar vara ett tips att testa!
  Sen har de flesta bebisar kvällsoro så vår tjej skriker till och från från kl 6-7 till kl 8-9 på kvällarna! Men som många säger så får man härda ut lite tills den gyllene 3 månaden då det brukar släppa (om inte tidigare).

  Tack för att du är så öppen med allt och att det inte bara är ”perfekt” som många andra får det att se utåt! Hjälper många oroliga föräldrar att se att det inte ”bara” är en dans på rosor!

  1. Men gud vilket bra tips, ska kolla upp det på en gång. Nu är hans mage betydligt bättre, han har dåliga dagar men då brukar pysventilen hjälpa rätt bra. Men det är minst 70% bättre än första månaden som ju var fruktansvärd. Som du säger så får man härda ut till den gyllene 3-månaders perioden! Då hoppa jag att magproblemen är ett minne blott.

   Tack för peppen, jag är så glad över att jag inte får några elaka kommentarer här inne kring mammalivet. Det betyder mycket. Puss!

 5. Hej!
  Kul att höra att det går bättre med magonten som han har haft!
  Jag har en liten på två månader också och undrar lite hur du gör för att träna nacke osv? Har märkt att min lilla har en favoritsida vilket har gjort att huvudet är lite plattare på ena sidan. Hur gör ni?

 6. Min andra dotter är född 7.7 så lite lite äldre än eran Dante men har nog varit helt olik Dante (vilket ju alla bebisar är). Hon sover fortfarande ca 20 timmar i dygnet. Hennes natt är från ca 21 till 07 eller 08. En bra natt äter hon endast en gång, en dålig natt äter hon fyra gånger. Men hon äter typ i sömnen så när hon ätit klart så sover hon redan igen, vilket gör att hon inte alls är vaken under natten. Sedan dagtid så är hon vaken ca en timme i streck varje gång och sover 3-4 timmars pass. Så jag är nog inte trött som mamma. Sen så är hon 5,3 kg och 59 cm lång så rätt lika som Dante men vi använder redan 62 i kläder för jag har hellre lite lösare kläder på henne och så vill jag hinna använda alla kläder i 62 😂😂 har köpt allt för mycket + att hon har en hel del som hon ärvt av sin storasyster.

 7. Har en son som är född 1 vecka innan Dante. Första månaden sov han bara 1h i stöten precis som för er, det var helt klart tufft. Men sjukt nog glömmer man ju hur tufft det var. Nu sover han nästan hela nätterna. Somnar vid 21 och vaknar då första gången vid 02, ammar i 10 minuter och somnar om. Vaknar igen vid 04, äter och sen vaknar han för dagen runt 6-7. Sover mycket på förmiddagen då när han vaknar så tidigt.

  Något som funkat för oss är att vi tar aldrig upp honom under natten, utan jag byter blöjan i sängen med ett libero underlägg. Vilket gör att han aldrig riktigt vaknar! Samma med amning, flyttar honom aldrig utan langar bara tutten haha. Så han ligger liksom i sitt nest hela natten.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi