Frågor med Forni

Älskar din ärlighet Michaela! Tack för att du delar med dig.

En fråga (kanske till frågor med Forni). Hur hanterar du/ni bråk? Jag och min kille är så otroligt olika när de situationerna uppstår. Han brusar upp och blir arg, medan jag snarare håller mig lugn men blir ledsen och gråter. Sen vill jag lösa allting direkt och ”prata färdigt” medan han vill ha tid och lugna ner sig. Jag vet att jag bara borde lämna honom ifred och ge honom lite tid men jag hatar att vara osams och vill bara att det ska gå över. Samtidigt som jag stör mig på att jag i dessa situationer ofta känner att det är jag som ”ger mig” och försöker lösa situationen eftersom det är jag som kommer till honom om det har hänt något, men hade jag bara gett honom lite tid hade det kanske inte alltid blivit så?
Lite rörigt kanske men hoppas att du förstår. <3

Hej bästa!

Hmm det är nog få personer som är experter på att bråka. Man tar ju med sig sina tidigare erfarenheter in i alla bråk och utgår från sig själv när man bråkar. Alltså när den andra reagerar på olika sätt är det lätt att tänka på hur man själv fungerar och tro att den andra ska vara likadan. Men alla har sina bagage och ofta tror jag att missförstånd eller oförmågan att verkligen lyssna på varandra gör att bråken blir större än vad de behöver vara.

Jag och D är väldigt olika i diskussioner, jag behöver lugn och ro samt få tid till att tänka över vad det är som har hänt medan D är mer rakt på och vill köra igenom situationen direkt för att sedan lägga det bakom sig. Det kan stressa mig och då sätter jag mig på tvären = bråk uppstår för vi vill lösa situationer hela olika.

Mitt tips är att sätta er ner någon gång när ni absolut inte bråkar och prata ut om hur ni fungerar och vad ni behöver i olika situationer för att lösa dem så smärtfritt som möjligt. Att kommunicera när det är bra stämning sinsemellan brukar vara en bra lösning för då lyssnar man verkligen på varandra.

Stor kram och lycka till!

Sydafrika! Berätta mera 😂
Vår familj är inte typiska ”bamseklubbsresenärer” (inget fel i det haha) och jag vill att nästa vinterresa blir till just denna destination med vår 1 och 3-åring.
Dock är min make lite skeptisk.

Om du har lust så får du gärna mej lite ”win him over” resonemang 😂🙈


Tack på förhand!

Hej hjärtat

Haha älskar detta!

Okej jag tänker såhär: Sydafrika kanske inte är ett resmål som passar när barnen är större för då behöver det vara ännu mer fokus på deras intressen. Nu är de små och har inte egna intressen på det sättet utan är enklare att ha med. Jag och D kommer försöka hitta resmål som är anpassade för alla inblandade på våra resor och nu när Dante är så liten passar vi på med sådant man kanske inte kan göra när vi har flera barn i skolålder, då behöver man tillgodose deras intressen på helt andra sätt. Jag tror på att kompromissa i familjen och att inte fastna i Bamseklubben-träsket bara för att alla andra gör det. Gör det som känns roligast för er även om en resa till Sydafrika troligtvis är lite mindre bekväm än den till Bamseklubben haha. Men vilket äventyr också! Orkar inte, jag är så peppad på vår resa!

Kram!

Hej,

jag skulle gärna vilja gå till en salong som har koll på Maria Nilas produkter och kan rekommendera dels rätt schampoo och balsam med även stylingprodukter. Har du något tips?

Om en salong har Maria Nila brukar de som jobbar där ha bra koll på varumärket, det ingår att frisörerna ska lära sig om de olika varumärkena och produktinformation. Annars om du bor i Stockholm så kan du gå till Bangerhead Studio, de har superkoll!

Grattis till förlovningen! Hade du berättat för din kille vilken typ av ring du ville ha eller valde han själv? 🙂

Jag har faktiskt inte ens gett en hint – helt enkelt för att jag 1) inte trodde det skulle komma nu och 2) inte haft en aning om vad för typ av ring jag ville ha. Han har designat den helt själv och jag blev SJUKT imponerad. Utan att ha vetat om vad jag vill ha blev den alldeles perfekt, det är verkligen den vackraste ringen jag någonsin har sett!!!

Vackra, vart kommer den ljusa omlottblusen from? <3 Maria

Den är ny från By Malina! Köpte tre nya blusar därifrån som är både fina och amningsvänliga så de funkar på festligare tillfällen. Det tyckte jag att jag var värd 🙂

Hej Michaela! Jag har följt dig i 10 år och det här är en enda bloggen jag alltid fortsätter läsa, du är mästare på att alltid hålla ditt innehåll intressant, personligt och varierat. En stor anledning är förstås att du är så bra på text, du fokuserar på levande och intressanta texter som speglar dig och ditt liv istället för perfekta bilder.

Jag minns i februari när du gick ut med att du var gravid och jag blev sååå glad, haha typ som att det var en nära vän som var gravid. Tycker det är så kul att ha fått följa dig i din graviditet och nu med bebis. Jag har varit kluven till det här med bebis att tag men jag släppte taget och nu är jag nyligen gravid och det känns så naturligt, självklart och fint. Jag känner dock som du, det är fortfarande så skört och jag vet inte hur jag ska hantera att leva i osäkerhet i typ 6-8 veckor till… jobbigt.

Hej fina du

GUD vilken varm kommentar, den gjorde hela min dag så TACK för det.

Det enda man kan göra med osäkerheten är att lära sig leva med den och den oro som kommer med. Jag mediterade mycket i början för att inte fastna i oro utan istället hitta ett lugn inom mig. Det var viktigt för mig att kunna njuta av graviditeten redan från start och inte bara må dåligt. Mitt tips är att gå in i dig själv och hitta det som stärker dig just nu samt kanske något mantra för att bli lugn och trygg i det som händer – oavsett vad som händer. Du kan ju inte kontrollera om något kommer gå snett, du kan bara acceptera det som händer. Lita på din kropp, ge den massa kärlek och om något går åt fel håll längst med vägen – ge den ännu mer kärlek.

Stor kram!

  1. Som reaktion på första frågan! Jag o min kille är också väldigt olika i diskussioner. Blir lätt att han håller en monolog och jag tar in eller stänger av och känner mig överkörd. För att några dar senare komma med min syn på saken då jag tänker och funderar nåt otroligt i mitt huvud ensam. Han har sagt gång på gång att jag måste ta plats och outa mina åsikter just där och då men jag vet inte, liksom låser mig bara…

    1. Är exakt likadan kring just detta. Jag behöver liksom tid att processa allt som precis sagts och sedan dra ut vad som är relevant ur konversationen och komma med ett genomtänkt svar. Tänker ofta och noga igenom vad jag ska säga innan vilket jag många gånger tycker är en bra egenskap, alla är ju olika, vissa kastar ur sig orden, andra inte. Fick i mitt förra förhållande höra att jag också var tvungen att ta plats och säga ifrån, men alla fungerar olika och jag tycker verkligen inte att man kan kräva att man ska behöva förändra sin personlighet bara för att man hanterar sina känslor på ett annat sätt än vad någon kanske önskar. Tycker det var klokt att vid ett annat, bättre tillfälle prata om hur man hanterar sådana situationer som Forni skrev.

  2. En fråga till nästa Frågor med Forni… Vad gör man med en vän som tar mycket energi från en? I mitt fall handlar det om en gammal barndomsvän som jag fortfarande umgås mycket med, och en av mina få nära vänner i nuläget (då många är spridda runtom i landet), men just nu känner jag att hon tar så mycket av min energi. Hon klagar allt som oftast på sina egna problem och har svårt att glädjas med andras framgångar. Dessutom blir hon lätt sur över saker och vägrar att vara den som tar tag i att lösa konflikterna, så det är alltid jag som får ”ge med mig” (och jag är typiskt konflikträdd, så jag gör alltid det). Så svårt när man varit vänner så länge, och inte har så många andra vänner runtom sig, men ändå känner att vänskapen tar mycket energi. Ska jag ta upp detta med min vän? Eller vad ska jag göra? Jag vill ju ha kvar henne som vän, men jag vill också att hon ska förstå att jag tröttnar lite på att alltid vara den som ska medla och lyssna in utan att kanske få så mycket positivt tillbaka…

  3. Hej Michaela! Älskar din blogg och har fler utav dina böcker.
    En fråga som du kanske kan svara på nästa frågor med Forni.
    Hur söker man jobb hos er på Forni? Eller praktikplats? Var inne på hemsidan och kikade men hittade inget.
    Stor kram

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi