Så tänkte jag med hårprodukter under graviditeten

Samarbete med Maria Nila

Missa inte rabattkoden längre ner i inlägget!

När jag blev gravid var det cirka tusen saker jag plötsligt skulle hålla koll på i min vardag. Först det självklara som vad man får och inte får äta och vad man ska undvika att stoppa i sig. Men sen dök det upp en massa andra frågor också: Vad ska man utesluta i sin skönhetsrutin? Vilka ämnen ska man hålla sig borta ifrån? Vilka regler finns det och vad tror jag funkar bäst för mig?

När det kommer till just skönhetsprodukter lärde jag mig att det finns egentligen inga regler utan man får skapa sina egna riktlinjer utifrån vad man tror på och vad som känns bra. Egentligen som ganska mycket kring graviditet (för att inte tala om när man blir förälder sen!). Jag nämnde tidigare i ett inlägg att jag gick till min hudterapeut för att få hjälp med skönhetsprodukter. Hon bad mig att undvika två olika ämnen och sen sa hon åt mig att inte byta produkter utan fortsätta med de jag hade (som inte innehöll dessa ämnen).

Till håret har jag ju använt Maria Nilas produkter i många år och det var helt självklart för mig att fortsätta med dem under graviditeten. De prickar in alla rätt i min bok: veganska, skonsamma, naturliga, svenskproducerade. Eftersom huden suger åt sig det du ger den kändes det viktigt för mig att ge den veganskt och skonsamt utan en massa konstiga grejer i. Även nu efteråt med bebis använder jag deras hårprodukter och det känns helt rätt.

Det var några som undrade exakt vilka hårprodukter jag använde under graviditeten och det var dessa:

Schampo och balsam från Volume-serien
Jag vill gärna ha lite volym i håret så jag har kört volume-serien under graviditeten för att håret ska kännas fräscht och lägga sig fint när jag fönar det!

Heal-inpackning
Mitt hår har inte alls (än!) tagit skada av graviditet eller amning, kanske tack vare mina produkter, men jag är sååå tacksam över det. Heal-inpackningen är verkligen en av de bästa inpackningarna jag någonsin har provat – rekommenderar alla att testa! Doftar ljuvligt gör den också.

Färgbomb – Pearl Silver och Vanilla
Det råder delade meningar om att färga håret under graviditeten, jag tyckte att det kändes bra att färga men höll mig till Maria Nilas färgbomb hemma och Maria Nilas blekning på salong (ni kan läsa mer om den här!). Jag har mest använt Pearl Silver genom åren eftersom jag vill få håret kallt men nu har jag testat Vanilla ett par gånger och gillar verkligen den färgbomben, den blir lite mjukare i tonen och är så fin! En färgbomb håller i ungefär två veckor på mig. Man får med sig handskar också när man köper så att man inte får färg överallt när man är klar 🙂

Torrschampo
Ingen beskrivning behövs väl här, haha! Jag tror inte att det finns en enda gravid eller nybliven mamma som inte är besatt av torrschampo. Herregud vad det har räddat mig när tiden blir knapp eller när jag var panik-trött som gravid och behövde bli snygg på fem minuter. Maria Nila har två st torrschampo, detta som är lite lättare och så deras vanliga torrschampo som är mer “rejält”. Jag har båda hemma!

Power Powder + Cleansing powder
Jag ÄLSKAR torra produkter till håret! De är så lätta att applicera, kladdar inte, går snabbt och är helt enkelt perfekt när man är preggo eller mama. De här är nya hos Maria Nila så jag har precis börjat använda dem och oh my, vilken tajming att de kom samtidigt som Dante! De piffar upp håret snabbt och hjälper till att ge volym nu när jag inte orkar styla det för mycket (eller vill för mycket grejer i håret). Power Powder ger volym och Cleansing Powder är som en variant till torrschampot.

Om ni anger koden Forni20 så får ni 20% rabatt på hela sortimentet på Maria Nilas webshop! Rabattkoden gäller fram till den 12:e oktober, så en månad från och med idag. Passa på att klicka hem era favoriter – eller testa några nya favoriter. Rekommenderar varmt samtliga produkter ovanför 🙂

Puss!

  1. Hej,

    jag skulle gärna vilja gå till en salong som har koll på Maria Nilas produkter och kan rekommendera dels rätt schampoo och balsam med även stylingprodukter. Har du något tips?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi