Tips: Bebis med magproblem

Herregud vad mycket tips vi har fått gällande bebisar och magproblem. TACK! Det är verkligen ovärderligt med tips när man är desperat. Jag tänkte att jag skulle lista vad som har funkat för oss. Däremot är det viktigt att komma ihåg att alla bebisar är olika och har olika problem! Det som funkar för oss kanske inte funkar för någon annan. Testa er fram för att hitta det som funkar för just er bebis.

Här kommer det som jag upplever har funkat bäst för oss:

– Pysventiler
Guds gåva till föräldrar! Herregud vad pysventilerna har räddat oss vid de värsta stunderna. Man ser även på Dante hur han äntligen kan slappna av efter att vi använt dem. Otroligt glad för att de finns haha.
– Minifom-droppar
När det var som värst köpte vi Minifom-droppar efter rekommendation som han fick före varje amning, de tar bort luftbubblor och gör så att bebisen blir mindre gasig om den sväljer mycket luft vid matning. De har hjälp sååå bra och jag är så tacksam över det tipset!
– Byta ut d-vitamin dropparna
Jag vet inte om det här funkade men det är ändå ett tips jag vill dela med mig av, att byta ut d-vitamin dropparna man får av BVC till vattenlösliga eller Sempers.
– Magdroppar
Vet inte heller hur bra dessa har funkat men det har känts bra i alla fall!
– Undvika stark mat, kryddor och saker som vuxna generellt får gaser av
Många, alltså EXTREMT många, sa åt mig att undvika mjölkprotein men jag äter redan 99% utan mjölkprotein (vi kör växtbaserat hemma) så det har aldrig varit anledningen. Sedan sa de på BVC att bara 1% av alla bebisar är mjölkproteinallergiker och att även om det oftast är det första tipset man får är det bara 1% av alla bebisar som blir bättre av att utesluta det ur kosten. För Dante var magproblemen ett faktum trots utesluten mjölkprotein men däremot märkte vi att han blev värre de gånger jag åt saker som var kryddiga eller starka. Så nu äter jag väldigt plain i min kost – mycket husman och enklare smaker. Det har hjälpt!
– Strumpor
Någon skrev på Instagram att ”Varma fötter lugnar en orolig mage” och då insåg jag att han typ aldrig har strumpor på sig? Jag vet inte om jag inbillat mig, men det känns faktiskt som att hans mage blir lite lugnare när han har varma fötter.
– Magmassage
Det finns massa olika massagetekniker för bebisar, googla ”magmassage bebis” så kommer alla tekniker upp. Vi kör en session om dagen och man ser att han verkligen gillar det och slappnar av efter.
– Ligga på mage
Ofta hjälper det att ligga på mage en stund <3

Det var några ovärderliga tips som funkar för oss – så tacksam för dem! Heja alla fina personer här ute som tipsar, peppar och stöttar. Älskar er!

  1. Våra söner föddes på samma datum och verkar ha samma magproblem… vi har en liten kille som äter jättebra men kan skrika och gnälla dygnet runt för att han har så ont pga gaser, vägrar vagn, baby nest, går inte att lägga ifrån sig. Inget annat än magen enligt BVC, så det är bara att härda ut (värsta rådet man kan få när påsarna under ögonen är större än brösten vid det här laget…).

    Vi kör också pysventil, Minifom (10 droppar innan varje måltid), vattenbaserade D-droppar (många reagerar tydligen både på oljan och E-ämnena), Semperdroppar, vi sitter med honom i famnen och guppar på pilatesboll, lägger honom på mage på armen, grodhåller utan blöja (funkar jättebra!) ovanför toaletten, rapar och byter bröst ofta och det enda som får honom till ro – sjalen. Har undvikit lök, choklad, mm men tror tyvärr inte det har ändrat något. Skickar styrkekram för vet hur psykiskt påfrestande det är, trots att jag inte på långa vägar ser så fräsch ut som dig! 😊

  2. Hej!
    Skulle du vilja dela med dig av vad du fick i 30-års present (och kanske push-present om det är en grej för er)? Fyller också 30 snart och skulle gärna få lite inspiraiton på saker att önska mig! Kram!

  3. Vi hade magbebis och lät honom sova på mage. Antingen på oss (jag sov då på rygg med honom på magen/bröstet). Eller i hans egen säng med andningsalarm. Vi vinklade även upp hans säng så huvudet var lite högre.
    På så sätt kunde vi sova mer än 30-60 min åt gången och började han sova 4-5 timmar i sträck.
    Han mådde mycket bättre av det.
    Vi pratade med vår husläkare och pediater om det och de tyckte det var ok. Vi hade inga kuddar eller annat runt honom utan han sov på en madrass med tunt stickat täcke över sig.
    Det var mycket läskigt i början eftersom det är så tabu. Men som sagt, vår bebis mådde bättre av det.
    Lycka till!

  4. Hej. En av mina kompisars barn mage klarade inte av laktos, så när hon slutade äta allt med laktos blir bebisen mage mycket bättre. Ett tips som kanske hjälper, ta hand om varandra och kämpa på. Stor kram

  5. Babypotting! Vi började med det tidigt, hjälpte barnet att bajsa och få ut gaser. Som ett extra plus så slutat han bajsa i blöja när han var ca 1 år, fantastiskt att slippa bajsblöjor blir ju rätt brutalt när barnet börjar äta riktig mat….

  6. Ja, hjälp vad dom där magarna kan ställa till det =/ och så tufft det kan vara den tiden. Minns, särskilt med min första, hur jag såå otroligt mycket längtade efter att dom där tre första månaderna skulle vara över. För då skulle magen troligtvis ha blivit lite bättre och därmed också sömnen, både för min och min dotterns del (har också barn som vaknar av minsta lilla, och det är inte något vi vant dom vid som en del tror, utan det finns en himla massa att säga om hur olika våra hjärnor funkar och varför det blir så, men det är en annan sak.) Heja er <3

  7. Hej Michaela! Jag har läst din blogg länge och tycker du verkar som en grymt härlig person! Jag har precis flyttat ner till Linköping för att plugga. Ska för första gången någonsin bo själv i en etta och är lite nervös inför det. Har alltid haft svårt för att umgås med mig själv och vill alltid vara med människor. Kan tom ofta få lite ångest så fort jag blir ensam. Har du några tips på hur man ska tänka eller göra? Vad brukar tex du göra när du äter middag själv osv?

    Kram!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi