Magbebis – tips?

Det står klart att vi har fått en riktig magproblems-bebis. Nu behöver jag alla tips jag kan få från andra föräldrar som också haft bebisar med problem med magen! Finns det några dolda knep som kan fungera? Hittills kör vi magdroppar, magmassage, pysventil, olika white noise for babies på youtube, tigergreppet, varma bad – you name it. Han skriker om han inte får bröstet hela (!) tiden och så får han bara ännu mer ont av att äta så mycket. Senaste veckan har han inte sovit längre än 1h i stöten om natten… ge mig era tips! 💙

 1. Hej. Vi hade samma problem tills vi bytte till vattenlösliga d-droppar 🙂 blev som natt och dag. Hoppas ni hittar något som funkar för er ♡

 2. Hej Michaela!
  Födde en liten tjej dagen före du födde Dante, och vi har haft liknande problem. Om hon inte ligger vid mitt bröst hela, alltså verkligen HELA tiden, gråter hon. Vet inte om det beror på magont, men precis som ni har vi använt allt du nämnde.
  Det som räddar oss är bärsjal. Jag har en teori om att vissa bebisar har mer närhetsbehov än andra, och att just bärsjalen ger en liknande trygghetskänsla som livmodern. Så fort vi lägger henne i bärsjalen och går runt lite så somnar hon. Kanske värt att testa?
  Kämpa på! Vi är bäst! Det sägs att det tuffaste är de tre första månaderna, så vi får bara kriga! Kram!

 3. Inga tips tyvärr men är själv i 38e veckan och tycker allt är bra att få tips om. Skickar lite styrkekramar till er! ❤

 4. Vi sätter vår 6v bebis i typ skröddarställning (fotsulorna mot varandra) med ryggen mot våra lår (så bebis sitter upp, du får alltså ha dina ben böjda så sitt tex med fötterna uppe i soffan). Det brukar hjälpa till att trycka på!

 5. Nr 1 – kolla om han är mjölkproteinallergisk. Många spädbarn är det och isf är det bara att sluta med allt mjölkprotein under en period. Om inte det är problemet skulle jag säga – ge honom bröstet ändå, om inte annat så är det den bästa trösten mot smärta . Antar att det kan vara BVC som sagt åt dig att försöka med att inte amma för att det är därför han har ont i magen (för att han äter hela tiden) ? Det sa de iaf till mig och det va det sämsta rådet jag kunde få. Vi försökte göra uppehåll med amningen under kvällarna och istället så vaggade vi, vyssade, kramade, lekte – gjorde oss helt galna ett par kvällar i rad – allt för att inte amma och det blev bara värre. Efter fem kvällar av total terror (ja så kändes det!) gav vi upp och lät henne helt enkelt logga vid bröstet istället och hjälp vilken lättnad! Visst, jag kom inte loss och kunde inte göra något men jag hade iaf en mätt, tyst och (mestadels) nöjd bebis.

  1. Åh, vad jobbigt för er och den lille! Båda mina barn har varit bebisar med magont och mkt skrik och däremellan hur ljuvliga som helst givetvis, när magontet inte satte in. Med min yngsta var det dock lättare för jag visste att det här går över efter ca 3-4 månader. Det vi gjorde var att bära runt i bärsele så mkt som möjligt på dagarna. Gärna ute också, för det älskade dem och särskilt yngsta. I början protesterade båda mot bärsele då de helst ville bli burna på fri hand, men det blir ju hur jobbigt som helst så tillslut vande de sig vid bärselen och kom att älska den. Amma så mkt som möjligt och när bebisen vill. Min kompis som är barnmorska säger att bröstmjölk är lättsmält och dessutom ger smärtlindring och inte orsakar magont. Försök tänka att det är en kort tid och att det går över och att det enda du kan göra just nu är att ge så mkt närhet som möjligt.
   Vi körde för övrigt också mjölkfri kost, turades om att bära, minifom och torktumlare. Båda älskade ljudet från torktumlaren eller hårfönen.
   När mina bebisars magont gett med sig fick jag dock världens nöjdaste små barn, så jag kände att jag fick igen den jobbiga bebistiden. Nu är de 5 och 7 år och min stora har fortfarande känslig mage och är laktosintolerant, men i övrigt mår de hur bra som helst och är världens härligaste, roligaste och charmigaste. Så när det är som värst tänk att det kommer gå över. För det gör det, tillslut! Kram

  2. Tvärtom så är det faktiskt inte så vanligt. Upp emot 15% av spädbarn är allergiska mot mjölkprotein. Däremot drabbas väldigt många barn av något som på engelska heter ”infant dyschezia”. De har inte riktigt fått grepp om hur man bajsar än och spänner sig när det är dags istället för att slappna av i ringmuskeln. Det brukar växa bort runt 8-10 veckor. I Sverige misstas det ofta för kolik.

   1. Men 15% är ändå en rätt hög siffra i sammanhanget. Överkänslighet för komjölksprotein skulle mycket väl vara den bakomliggande orsaken och är alltid värt att testa enligt mina erfarenheter (tre barn). Blev som dag och natt för min pojke när jag uteslöt mjölkprotein ur min kost. Så skönt (och nödvändigt) för bebis och mamma att få mer sammanhängande sömn och för bebis att slippa ha ont. Det är därför enligt min mening alltid värt att testa att utesluta mjölkprotein ur kosten för att se om det blir bättre, för om det är orsaken så är det så fantastiskt. Men ett råd är att inte testa alla råd samtidigt 😀

    Och, som svar på kommentaren ovan så tycker jag att mina barn alltid fått bättre koll på bajseriet efter 8-10 veckor så det du skriver om ”infant dyschezia” stämmer säkert. Och fram till dess (8-10 v) kan pysventiler och magmassage vara ett jättebra komplement. Skriver ”kan” för det är ju olika för alla vad som funkar.

    Magmassage fick jag även veta nu med nr tre att det ges förebyggande och får bäst effekt efter några dagar/veckor. Lycka till Michaela, det kommer gå över! Kram

  1. Nej, spädisar är aldrig laktosintoleranta; eftersom det evolutionärt sett inte är förenligt med liv. Bröstmjölken innehåller laktos oavsett vad modern äter, det är ju de facto mjölk. Tycker det är snudd på skrämmande vilka lekmannamässiga påståenden och råd folk kastar kors och tvärs.

 6. Vår hade kolik och riktigt känslig mage. Det som lindrade något var tyvärr sånt som var RIKTIGT tråkigt. Mjölkfritt (även bort med laktos), så mjölkproteinfritt, ingen lök/vitlök, ingen kål, inga råa grönsaker haha. Inget svårsmält. Ingen choklad, inga vindruvor, inga starka kryddor.

  Finns en nästan 2 timmar lång film på youtube som heter relaxing hair dryer sound. Den är allt annat än avkopplande för alla andra än bebisar som har svårt att komma till ro, men den var det ENDA som kunde hjälpa.

  Hoppas så klart för er skull att det ”bara” är lite magont som snabbt går över och inte fullskalig kolik. Finns knappt tips för det, men vissa saker hjälpte nog lite. Sitta på pilatesboll och gunga/guppa, med bebis liggande på mage i ens famn. Över lag mycket ligga på mage på underarmarna. Hon skrek sig till sömns flera gånger i sjal/sele, värmen från att ligga nära och bli buren hela tiden lugnade och hjälpte. Sluta inte bara för att han skriker, det kan ta både en kvart och en halvtimme (och mer 😭😭💔💔) innan han lugnar ner sig och faller till ro. Kom ihåg att det ofta inte finns något att göra utom att bara vara nära. Han kommer skrika, och ni kan bara finnas där. Vet inte hur många gånger jag grät tyst med henne i famnen, det gör ju så ont när de är ledsna. Ta hand om varandra också i allt, och avlös varandra i den mån ni kan för att komma ut och bort från skriket om än bara för 10 minuter. Kom också ihåg att du inte är en dålig mamma för att du inte är med ditt barn när han är ledsen, hans pappa kan också trösta. Får ni inte pauser kommer det slita oerhört. Hoppas det vänder snabbt ♥️

  1. Ge honom några teskedar med sockervatten när han gråter, kommer lugna honom så han kan vila lite.
   Sätt honom i babysittern ta upp benen så att hans fötter år på sätet (sitter) då kommer mycket gaser ut.
   Hjälpte oss mycket för att få ro och kunna sova igen.
   Lycka till!

 7. Hej,haft samma problem men inte anmat utan ersättning. Det finns inga preparat som fungerar (magdroppar osv). Det som fungerar på de små är mjölkproteinfri kost eller ersättning. Prova ät mjölkproteinfri kost (finns i nästan allt) och se om det släpper:)

  1. Hej! Gud förstår dig till 100 %! Min son föddes förra året i April, och han hade också ont i magen hela tiden och grät konstant! Alla hade ju sagt att bebisar bara gråter, så där stod man och fattade ingenting liksom. Jag testade allt, magdroppar, massage, pysventil, allt allt allt, men ingenting fungerade förrän han fyllde tre månader och problemet försvann från en dag till en annan. Jag vet att det är svårt när man är mitt i det men det blir bättre, jag lovar! Mitt enda tips är att hålla ut och ge han tutten ändå när han vill! Min son blev lugn av att sova på mig om dagarna i vår gungstol! Man är tyvärr ganska bunden, men vad är tre månader i livet, det går så snabbt! Nu minns jag knappt längre hur det var när han grät haha, tur man glömmer sånt snabbt! Håll ut och tänk att det blir bättre! Kämpa på!! Kramar

  2. Jo, en annan sak. Har hört att det är vanligare med mjölkproteinallergi om man har utländskt ursprung då våra magar inte är lika vana vid mjölk. Tänker att man inte använder så mycket mjökprodukter i Italien.

 8. Vi bytte de vanliga d-dropparna som man får på bvc till vattenbaserade d-droppar (kan man också få på bvc)! Det hjälpte vår tjej!

  1. För oss blev det helt otroligt mycket bättre när vi gick över från oljabaserade D droppar till vattenbaserade. Läste att väldigt många haft just det problemet med sina barn och att vattenlösliga inte gav samma problem. Barnmorskan sa att det inte finns studier på just effekten men att hon träffat många bebisar som blivit hjälpta av att byta. Fråga om ett byte nästa gång ni har Bvc besök 🙂 Hoppas det hjälper även för er!!

  2. Hej kära du. Vi hade de lika dant puuh de va tuffa tider, men kan säga att bebisen blev som en helt annan person när magen blev bättre så håll ut. 💓💓Men vi började med ersättning (nan sensetiv) på kvällen dels för avlasting för mig och för bröst mjölken är tunnare inte mättande på kvällen, så han sov bättre samt bytte vi ut d vitaminerna till de vattenbaserade, sist men inte minst provade vi något som heter gripe water. Vet inte vad som hjälpte exakt, men de vände. All styrka till er 💓💓💓 kram

 9. Vi fick en son med magkrångel förra sommaren. Provade det mesta. Pysventil kunde hjälpa för stunden. Låt honom ligga mycket på mage. Jag började äta mjölkproteinfritt och det upplevde jag förbättrade situationen litegrann. Kunde efter några månader återintroducera mjölken utan problem.
  För oss blev det mycket bättre när vår son var ca 3 månader. Jag vet att det är otroligt jobbigt när man är mitt uppe i det, men det kommer bli bättre med tiden.

  1. Hej, hade en Magbebis sommaren 2016 och det so hjälpte oss var sjal, inte bärsele. Det var krångligt de första gångerna sen vande man sig att knyta sjalen och det var stor skillnad i känslan gentemot bärsele. Det blev en annan typ av närhet som man omslöt bebisen igen i magen 😂 vi var i blöja och amningstop under sjalen så mycket hud mot hud. Det gjorde allt bättre men inte helt bra och det går tyvärr nog inte utan man får hålla ut, det blir bättre, jag vet hur jobbigt det är i stunden och kom ihåg ni gör inget fel bara för att han skriker. Tvärt om bi gör allt för att han ska nå bra och är de bästa föräldrarna för honom.

  2. Åh. Vanligt magknip eller kolik?
   Har inga bra tips att ge, vi hade en kvällsorolig bebis. Det var gråt o panik på kvällarna tills hon var 3 månader, och då blev det bättre. Betydligt bättre!!. Tarmarna är omogna i början och de mognar först vid 3 månader. Ledsen för att jag inte kan ge några tips, utan vill mest säga att det blir bättre!

 10. Om du upplever att du har mycket mjölk eller för kraftig utdrivningsreflex, dvs att bebis får klunka för fort eller att det rinner mycket utanför/sprutar/smaskas etc. så skulle jag läsa på lite om överproduktion och intervallamning. Intervall-amningen har hjälpt mig att reglera ner produktionen något vilket har gett en lugnare mage och gladare bebis. Amningen blir då lugnare och långsammare vilket gör att bebisen inte sväljer lika mycket luft och dessutom hinner bebisen få i sig den fetare slutmjölken innan magen är full av den första vattnigare mjölken. Detta hjälper också till att hålla bebisen mätt längre. Värt att läsa på och testa om symptomen stämmer! Mvh Camilla

 11. Vår lilla har magbesvär nu, kommit senare. För oss hjälper det att lägga henne på magen (vid bra humör) samt komma upp på axlen och gunga/klappa på rumpan. Och alltid rapa vid måltid. Tufft för de små och tufft för oss föräldrar. Stor kram!

 12. Hej, vår första son hade precis samma ”problem”. Vi provade allt det ni gör nu. Sov 30 min i stöten. Vi höll på att bli galna! Men man får helt enkelt acceptera och försöka hjälpa sitt barn så bra som möjligt. Magdroppar och minifom kan man prova. Magmassage är bra att göra, det blev vår son lugn av. Vi var på akupunktur också, det brukar hjälpa men inte för oss. Det bästa för oss var bärsele, att bära runt på honom och vagga, han ville helt enkelt vara nära. Du ska tänka på vad du äter, inget gasbildande. Skippa stark mat, kål, lök, vitlök mm. Prova mjölkproteinfritt i en vecka. Håll ut! Det vänder och då glömmer man den tuffa perioden. Kram

  1. Sitter precis och ammar min andra magbebis. Både lillebror och storebror har haft mycket problem med magen och jag har testat allt. Tyvärr är det, precis som många skriver, mjölkproteinfritt som fungerat. Och bära,bära, bära, bära. Kan inte nog rekommendera bära! Köp en bra bärsele. Jag gillar Fidella!

 13. Jag vill varmt tipsa om @asabea på IG. Folkbildande barnmorska som pratar mycket om fjärde trimestern. Läs gärna där, mycket bra info (sparat i stories). Det är vanligt att de vill ha bröstet varje timme i början och att de vill sitta fast på kroppen. Det är helt normalt. Kanske har hon tips mot magont också.. Enligt Babybaby.se menar man att barn som får ersättning har mer ont i magen pga mer svårsmält så om ni ger det kan det vara orsaken till oroligt barn. Barn med ont i magen gillar ofta att bli burna på armen med magen ner mot golvet.

  1. Hej!
   Så otroligt tufft det är att inte få någon andningspaus i början. Jag upplevde också liknande första tiden men kom efter en stund på att försöka att ändra/byta en sak i taget och låta det gå en stund innan man provar något nytt för det kan ta ett tag och till slut när man provar och provar och provar funkar tillslut ingenting. Det är mitt bästa tips och BÄRSJAL.
   Upplevde också att ersättning faktiskt var en avlastning just för att bebis blev så mätt att han sov lite längre i stöten, inte alla bebismagar som svårare smälter ersättning. Kram och kämpa på, det vänder!

 14. Undvik att dricka kaffe, alkohol, och äta starka kryddor som chili. Testa också på att äta mjölksyrebakterier själv!

 15. Hej och grattis!

  Jag har haft två ledsna bebisar med magproblem.
  Tips 1: Det som hjälper bäst är att bära i bärsjal så mycket ni kan! Ergonomiskt för både dig och barnet. Svenska Coracor t.ex. har svala, sköna och fina. Dessutom hjälper det barnet mot det mesta. Är ju en jätteomställning för barnet att komma ut från magen och ju mer det blir medveten om omvärlden kan det även bli oroligt, speciellt på natten. Därför hjälper det att bära i bärsjal på dagen då den lilla tankar närhet från sina föräldrar.
  Tips 2: Ge minifom (Ska ges precis innan varje måltid)

  Hoppas det hjälper för er!
  Dante är jättesöt 💝.
  /mvh Yvonne

  Dante är jättesöt

 16. Fina du. Gick igenom samma sak med min son så jag vet hur jäkligt det är. För oss fungerade Minifom (eller det kändes så i alla fall, kanske bara var placebo). Vet att det inte känns så just nu – men det blir bättre, jag lovar. Stay strong ❤️

 17. Grattis till bebisen!

  Det som har hjälpt mina barn vid magont är att byta d-droppar, köra babypotting, bära mycket i bärsjal/bärsele där knäna kommer högre än rumpan (inte babybjörn eller likande utan tex ergobaby, Tula mfl). Och amma amma amma!!

 18. Grattis till eran urgulliga lilla Dante! När min lilla tjej hade ont i magen som bebis testade vi allt, kändes det som. Det som funkade var att byta d-droppar. Det är tydligen många bebisar som kan få ont i magen utav ACOs oljebaserade d-droppar. Samtidigt började vi ge magdroppar med mjölksyrebakterier och minifom droppar. Det funkade på min bebis. Hoppas ni hittar något som funkar för eran lilla bebis!

 19. Åh – vår lilla tjej var likadan och vi testade allt det ni också gör. Vi stod oändligt många timmar bredvid skötbädden med torktumlaren på de första månaderna. Det var kämpigt men blev så mycket bättre när hon var närmare tre månader. Det känns som lång tid dit, jag vet! Jag oroade mig för att vår bebis inte skulle lugna sig vid tre månader som alla sa till mig, var övertygad om att det bara skulle fortsätta men det blev som sagt mycket bättre! Vi lät henne somna på våra magar, inkl på nattetid (även om det kändes läskigt, bullade upp kuddar runtom och sov i skift). Där kom hon till ro (till slut, kvällarna var långa…). Stor kram och snart vänder det!

 20. Hade precis samma med dottern som nu är 19 månader. Trodde det var ”normalt” att bebisar sov så så gjorde ingenting åt det. Visade sig vara mjölkproteinallergi (konstaterat vid 2,5 månader). Men Dante är ju så liten så skulle prata med BVC först. Vissa barn sover ju dåligt och har extra mycket närhetsbehov. Tänker att det absolut inte behöver vara något allergi eller så utan att han har en känslig mage. Men som sagt, rådfråga BVC, detta är vanligt! Lider med dig. Hade precis samma tanke med sömntoryr som du skrev om haha:)

 21. Vi hade samma problem.
  Minifom, sempers droppar, alltid rapa, magmassage med efterföljande grepp i knävecken för att gaserna skulle komma ut hjälpte oss en del. Mest skillnad märkte jag på minifomet, det hjälpte verkligen.
  Har hört att de oljebaserade d-vitamin dropparna kan göra magen värre.
  Märkte också enorm skillnad på vad jag åt, alltså ät inget gasbildande (lök, kål etc). Äta mindre laktos kan hjälpa.
  De gånger de var värst fick han sova på min mage när jag själv fick ligga med huvudet och överkroppen högt, enda sättet för att få sömn.
  Stå ut! Det är i det stora hela inte länge de brukar ha problem med magen.

 22. De oljebaserade d-dropparna var en stor bov för oss. De vattenlösliga som man kan köpa på apoteket själv var mycket bättre för magen på vår lilla. Märktes verkligen skillnad! En hel del bebisar verkar ha svårt med oljan.

 23. Jag fick barn för 8 månader sedan och hade likadant. Tyvärr var det bara att vänta in tills det gick över. Tror vid ca 2 månader blev det MYCKET bättre. Körde också pysventil, magmassage dagarna för att förebygga upp kvällarna då det nästan var värst för oss.
  Pratade med bvc och vad jag kan förstå har ju nästan alla bebisar ont i magen i början men på olika nivåer.. kämpa på, det kommer bli bättre. Men förstår att det är jobbigt, mammahjärtat spricker ju när dom är så ledsna =(

 24. och ja juste läs på vad du inte ska äta så han inte får i sig det genom amningen. Minns inte exakt vad det var men det kan man nog googla sig fram.

 25. Juste en till sak. Vi fick tips från bvc att testa miniform innan varje amning till barnet sedan även semper magdroppar men man ska först testa miniform. Värt att prova om det kan hjälpa honom lite.

 26. Magdropparna från Apoteket som heter Bifibaby plus! Det räddade oss! Samt härda ut de första månaderna o tänka att det går över efter ca 2-3 månader. Magontet är inte farligt och ibland hjälper inget.. då får man bara ge närhet och vänta ut..

 27. Pysventil, efter att ha lagt vår dotter på magen några minuter innan. Utesluta mjölkprotein ur kosten, se över bebisens amningsgrepp

 28. Å vi har haft exakt samma med vår lilla tjej som även hon var väldigt liten när hon kom (2,3 kg fullgången tid). Det enda som fungerade för oss (testat ALLT) var att jag satte en sån där plastgrej (för ömma bröstvårtor) på bröstet. Det gjorde att mjölken inte rann lika fort. Vet inte om Dante har napp, men testa annars. Vill han ej så kämpa med den. Hjälpte också mycket. Sen är det bara att bära, bära och bära. Knappt använt vagnen första 3 månaderna…
  MEN det blir bättre!

 29. Min kompis son hade jättemycket magproblem och det enda som hjälpte var att mamman slutade dricka kaffe eftersom sonen verkar vara allergisk mot koffein. Hon har inte druckit kaffe under hela tiden hon har ammat och bebisen har inte längre ont i magen.

 30. Vi fick låna en kolikgunga av BB där vi födde, sen provade vi akupunktur. Det hjälpte för oss och efter 3,5 månad så var koliken borta och vi fick en helt ”ny” bebis 🙂

 31. Hej! Inne på magbebis nr 2 här… Med vår första hjälpte Minifom jättebra, det var vår räddning då. Men i november kom lillasyster, testade allt. Inget funkade. Fick tips av läkare att jag skulle vara 100% mjölkfri i 2 v, inget fusk alls. Enbart soja- och havreprodukter. Och mjölkfri ersättning (det kan du få på recept via BVC – annars jättedyr!) Ifall hon var känslig för mjölk så skulle det visa sig efter några dagar bara. Funkade inte heller… Läkaren konstaterade då kolik när han såg hur hon rörde sig och spände sig med magen. Att tarmarna inte var tillräckligt utvecklade, därför hon fick ont. För de flesta går det över efter 3 månader, sa han. Inte jättekul att höra när hon 6 veckor… 3,5 månad tog det, sen var det som att knäppa med fingrarna. En helt ny bebis, så nöjd och glad. Och varit det sen dess! Så om ni testar allt utan resultat; ta hjälp av BVC. OCH! Hjälp varandra hemma, ställ in besök, vila när det går, ta hjälp från familjer om möjligt. Kram och lycka till! Håller tummarna för att Dante ska slippa ha ont snart.

 32. Min kompis hade magproblem bebis och hon slutade amma och gav nan sensetive ersättning till bebis istället och det blev mycket bättre! Samtidigt måste man ju bestämma sig för om man ens vill ge ersättning då… lycka till!

 33. En kompis till mig hade samma problem och testade akupunktur med sin son. Hon tyckte att det hjälpte jättemycket! Låter värre än vad det är med. Tror någon liten liten tunn nål på bebis hand eller tumme i några sekunder bara.

 34. Mjölkproteinfritt! Kan ta upp till 2-3 veckor innan skillnad upplevs men efter det så mycket bättre! Finns bra mjölkproteinfri ersättning som hjälpte oss helt. Prövade allt annat, d-droppar, pysventil etc etc

 35. Samma problem här med vår bebis som är född 1 dag innan Dante (på samma BB ☺️). Tyvärr inga fler tips än du redan räknade upp.. hade samma problem med vårt första barn och der var tyvärr bara att stå ut tills det gick över runt 3 månaders ålder 😞

 36. Hej. Ta bort D-dropparna som ni fått från BVC och kör på oljefria D-droppar. Finns överallt i hälsobutiker. Amma amma amma även om BVC sagt att du ej ska göra det. Bär honom som en liten groda medan ni promenerar. Massera magen i cirklar och ät inga bönor eller bla lök. Använd inte pysventilen för mkt även om man får använda 3 ggr per dygn, då kommer han inte förstå att han själv.måste prutta för att få ut gasen utan kmr bli beronde av pusventilen. Lycka till ocjäh håll ut! Det blir lättare efter 3 månaden. Kram en 3 barnsmamma.

 37. Problem med magen har nästa alla bebisar och det är nog högst normalt MEN kolla med BVC om mjölkprotein. Vår dotter skrek/åt/skrek/åt och sov ALDRIG! Jag var ett totalt vrak! När hon var fyra veckor och skrek kanske 16-17 timmar per dygn så ville BVC att vi skulle prova med mjölkproteinfri ersättning. På en vecka slutade hon skrika helt! Helt magiskt! Det är ganska vanligt att bebisar inte har färdigutvecklade tarmar så de kan bryta ner mjölkprotein.

  När hon var drygt 15 månader kunde hon börja äta mjölk igen och äter nu allt (vi testade med tre månades mellanrum och då kräktes hon först och fick sedan utslag över hela kroppen, så det tog ett bra ta för det att växa bort).

  Men det är mitt bästa tips, kolla upp detta med mjölk! Om inte annat så be att få testa (om ni vill använda ersättning såklart) om man ammar måste man istället äta helt mjölkfritt. Ersättningen är jättedyr och köps på apoteket. Men konstateras det att bebisen behöver den får man en kostrekommendation på recept och kan du hämta ut 6 förpackningar för 120k.

 38. Oklart om vi hade magbebis eller inte. Låter som vi hade samma typ, men vår hade kolik. Skrek och härjade om han inte fick äta HELA tiden. För oss hjälpte spädbarns-akupunktur. Fanns då på Norra Bantorget i Sthlm. Tog ett par gånger och sen var det bra.

 39. Vår Lill-Groda är 2 månader imorgon😍 Har tyvärr också jobbigt med magen vilket gör att han har svårt att komma till ro och vara nöjd😢 Vi har testat allt det du skriver och testar allt vi kan! Tips från oss; Minifom-dropparna gör att han kan rapa vilket gör att gaserna i magen minskar lite dock jobbigt att ge innan varje mål då han ammar jämt och ser mig som en levande snuttefilt🥵. Kör nu mjölkfritt då Bvc rekommenderat det, tror inte det beror på det men värt att testa. Använder ett riktigt barntäcke när han ska sova istället för filtar vilket bidrar med en större tyngd och gjort att han kunnat sova lite längre än annars. Försöker lära han att ta napp så han kan suga på ngt annat en stund! Hoppas att det bara är en fas så de små liven får komma till ro och slipper obehag med magen💙💙

 40. Kan vara något du ätit som han inte tål kanske? Prova mat helt fritt från mjölkprotein (är i mkt dock så gäller att kolla) och för en matdagbok i 3 dagar på mobilen så kanske du ser om det är något som återkommer. Förutom mjölkprotein så har jag för mig att lök, all stark mat, choklad och ev kaffe kan påverka lite. Kanske prova ge lite ersättning som är fritt från mjölkprotein (finns på apotek tror jag) om det gör nån skillnad?
  Bärsjal är toppen för närhet och med trycket mot deras mage och hänger bredbent så fiser de lättare med.. 😉
  Växla om vartannat så du får duscha och en lugn stund, det är lite tufft med spädisar men det ändrar sig hela tiden med utveckligen. Kämpa på!

 41. Vi har flera kompisar som testat akupunktur på deras barn på en klinik i Helsingborg (finns säkert något liknande i Sthlm). De har gjort några behandlingar och fått otroliga resultat på sina barn som tidigare haft kolik. De hjälpte redan första gången och barnen blev så mycket lugnare och nöjdare! Kan vara värt att kolla upp 🙂 kramar

 42. Hej, För det första – stort grattis till er fantastiska Dante! Så ljuvlig. Sedan vill jag skicka lite pepp och hejarop. Vår son började vara otroligt ledsen, antingen fm eller kväll, efter ca 2-3 veckor. Vi fick det förklarat av BVC att det är då tarmarna lägger sig tillrätta (eller liknande, kommer inte ihåg exakt, men något med tarmarna) och att vissa är mer känsliga mot det än andra. Vanligtvis bara att härda ut och hjälpa så gott det går med det du skriver ovan. Vi vaggade mycket mage mot mage vilket hjälpte bäst, bärsjal/sele som någon annan skrev, napp för att de inte ska amma bara för sugbehovet och därmed få mer ont, rapa efter varje amning osv. Efter ca två veckor av många ledsna och skrikiga stunder lade det sig och det var glad bebis igen. Kanske lika för Dante? Håller tummarna att det lägger sig snart och skickar styrka för att härda ut – det är svårt, men många gånger det som hjälper. Och att hjälpa varandra att få vila! Stor kram ❤️

 43. Åh det är tufft med magbesvär. Min dotter hade kolik och vi testade allt man kan tänka sig pysventil, miniform alla möjliga grepp. Men jag säga att det enda som ärligt talat Fungerade var att ha ha henne nära intill kroppen i en sele. Hela tiden. Det var också det enda sättet vi fick henne sova om dagarna. Jag tog bara upp henne när hon skulle ammas. Det är tufft för ryggen men värt att testa kanske? Jag hade möjligheten att sticka iväg på massage nån gång då och då så det hjälpte mot ryggbesvären . Sedan som flera nämnt så kanske kan du prova att utesluta mjölkprotein från din kost? Alternativt gå över till mjölkfri ersättning om det är något som skulle passa er bättre. Prata med BVC, Finns möjlighet att få ersättningen på recept. Hoppas verkligen att det blir bättre snart <3

 44. Sitter här med en 14 veckors bebis sovande bredvid mig. Kan säga att vi gått igenom samma resa som ni. För oss släppte det för ca 1,5 vecka sedan. En underbar känsla då det inte finns nåt värre än att se sin lilla bebis ha ont. När jag fick frågan hur det går och jag berättade om hennes magknip blev jag oftast bemött med ett snett leende och ”det hör till, alla bebisar har lite ont i magen till en början”. Dessa kommentarer gjorde mig galen. Jag höll på att gå sönder varje kväll när hon hade ont. Det var som om någon stack en kniv i hjärtat på mig. Så om du känner att det är riktigt jobbigt så kom ihåg att det inte är något fel med det. Det är jobbigt och de som inte gått igenom det har nog svårt att förstå hur hjälplös man känner sig. Vi har prövat med många av tipsen ovan (Minifom droppar var det jag tyckte gav bäst effekt). Jag upplevde som du att hon blev värre av att ammas mycket på kvällen. Hennes mage blev lugnare när vi gav henne napp. Självklart fick hon amma men med sitt vanliga tidsintervall så att hon aldrig blev hungrig. Detta funkade för oss även om jag annars är pro amning på minsta signal, men alla är olika så du får prova dig fram. Stort lycka till!

 45. Vår lilla kille hade också magproblem i början och det som vi tyckte funkade bäst var att rapa efter varje måltid, vi brukade även pausa mitt i amningen för en rap och sen fortsätta. Vi körde pysventil, minifom, magmassage och vi brukade även lägga han på skötbordet och försiktigt trycka hans ben upp och ner mot magen. Kör ni de vanliga d-dropparna man får från BVC? Vi bytte ut de till vattenbaserade d-droppar som man köper själv på apoteket.

 46. Vi gav vår lilla minifom innan varje gång jag ammade, gjorde underverk på vår dotter. Jag ammade för att få henne lugn när det blev för jobbigt. Kom ihåg att det är en fas som kommer gå över 😊

 47. Har en son som hade samma problem. Skulle säga som några ovan skriver, testa mjölkproteinfritt. Endel säger ju att det vänder och man kan få en helt annan bebis. Annars skulle jag testa akupunktur. Vill också skicka massa styrkekramar och säga att det kommer gå över ❤️ Det är så himla jobbigt när man är mitt i det och man tänker att första tiden med bebis ska vara toppen och att de sover massa. Men det gjorde inte vår son heller 😏 massa massa lycka till!

 48. Många säger att man ska undvika både det ena och det andra ur kosten (kål, lök osv) men det är i princip bara proteiner som går över i bröstmjölken. Det många bebisar kan vara känsliga mot är mjölkprotein, soja och ägg. Dock rekommenderas det att man utesluter detta i samråd med BVC och inte på egen hand.

  Det som hjälpte vår bebis förra sommaren var baby potting! Alltså grodhålla över handfat/toalett mellan blöjbyten. Både luft och bajs kom ut lättare och lindrade massor! (Bonus att man slipper byta lika många bajsblöjor). Sen vet jag många som bytte ut d-dropparna mot vattenbaserade. För oss blev det mycket bättre efter ca 3 mån då tarmarna utvecklats mer!

  En annan sak som kan ge magont är om bebisen sväljer mycket luft pga dåligt tag (som kan bero på kort tungband! Har ni andra symptom så som ont vid amning, mjölk som läcker på sidorna i mungipan på bebisen, läppstiftsformade bröstvårtor, hjärtformad tunga osv så kan det verkligen vara bra att kolla upp!).

  Och grattis till er söta bebis!

 49. Hej! 🙂
  Vet såklart inte om detta stämmer in på just din son men jag såg en video som jag tyckte var intressant. En mamma pratar om hur dottern skrek konstant och hade ont i magen och inget hjälpte. Hon gick för att få hjälp och därefter uteslöt hon kost som är för känslig för bebisars outvecklade tarmar. Och när hon ändrade sin kost så blev bebisen snabbt bra och hade inte längre ont. Hon tror att kolik som sägs försvinna efter 3-4 månader egentligen är att bebisen har ont för att mamman ammar och äter mat som bebisens tarmar ej klarar av ännu.

  Här kommer länken: https://youtu.be/rlC9SUzSaoE

 50. Prova att äta mjölkfritt i några veckor för att se om er son är känslig mot mjölkprotein. Var konsekvent och dubbelkolla innehållet på allt du äter, mjölk finns i så mycket matvaror. Låt även bebisen ”sitta” upp efter måltiderna då alla bebisar har reflux vilket betyder att innehållet i magen kommer tillbaka upp i matstrupen efter måltiderna, vilket kan vara obehagligt. Håll ut, de första månaderna är utmanande med sömn och massa amning!

 51. Känner så med er, vet hur det är. Det som funkade för vår magbebis var vagn och bil. Vi va ute och körde nästan varje kväll när det var som värst. Bebis somnade då iaf och sov undertiden vi åkte. Åkte och kollade på hus och tomter som låg ute på hemnet haha. De kvällar det var fint väder gick vi låååånga promenader. Köpte godis och gick och gick och gick. Sen skickade BVC oss till att testa akupunktur. Efter behandlingen blev det mkt bättre. Men om det va det eller att bebis blev äldre vet vi inte. Skriket slutade iaf och bebis blev nöjdare ❤️ Kram!

 52. Åh vad jag känner igen mig!! All styrka till er, det är så frustrerande.
  Vår son var exakt så. Efter att jag prövat de du skriver. Så tyckte jag att det blev bättre när jag slutade med d-droppar en period. (Började igen sen på hösten när han var lite större.)
  Sen bättre på att rapa efter måltid
  Försöka skjuta så länge det gick till nästa amning.
  Men den största skillnaderna var vad jag själv åt. Fick utesluta jordgubbar, choklad, åt ingen salt eller någon stark mat alls.
  Då märkte vi skillnad. Super tråkig men värt det.

  Lycka till, det kommer bli bättre 💖

 53. Hej stort grattis till er fina skatt.
  Min första bebis hade också ont i magen och var i stort behov av närhet. Han ville vara nära nära de första tre månaderna. Jag hade honom i bärsjal på dagarna och sedan sov han på mitt bröst varje natt i 3-3,5 månad. Jag bullade upp med kuddar så att man låg bra.
  Man får försöka tänka att det som är nu kommer att ändras. Allt är i förändring hela tiden. Allt kommer bli lättare med tiden😊

 54. Vet att det är så oerhört jobbigt när ens bebis är ledsen! Jag grät nog nästan lika mycket 😛 Ibland går det inte att hitta nåt som tar bort det onda utan bara tanka bebis med närhet och kärlek, vilket jag är övertygad om att ni gör! Vår första sov endast sammanhängande om hon fick sova på oss (japp, satt upp och sov i två månader:)) samt ville ofta tutta och aaalltid vara nära i bärsjal. Tvåan var inte lika närhetstörstande däremot jätteledsen och då visade det sig vara mp-allergi. Hoppas ni hittar nåt som funkar och försök ta stöd och avlasta av varandra. Det kommer gå över <3

 55. Vår lille kille hade också stora problem med magen den första tiden. Det som hjälpte oss bäst var pysventiler och bärsele. Vi fick tipset om bärsele på BVC. Tydligen gör det ännu ondare i magen när de ligger ner, jämfört med när de sitter/är i grodpositon. Liggandes kunde vår son inte sova mer än några minuter dagtid och mysiga vagnpromenader var bara att glömma DEN FÖRSTA TIDEN. Tack och lov går det ju över! Bärsele var topppen! I den kunde han sova flera timmar i sträck och jag fick händerna fria till att fixa med annat medan han sov. Vi köpte ergobaby 360 Omni och den har varit helt fantastisk, så skön för både den som bär och åker. Till kvällen körde vi alltid pysventiler tills alla gaser (och bajs) var ute och då kunde han sova gott på natten i sitt babynest, med något uppvak för amning. Pysventiler använde vi på dagarna också men vi var alltid noggranna att använda det på kvällen för att underlätta för natten. STOR kram till er alla, det är inte lätt att att vara nyblivna föräldrar och särskilt inte när den lille har ont ❤️

 56. Jag glömde säga att kort tungband också kan strula till det för magen då det kan leda till att de kippar in luft som de sväljer och sedan får ont av. Vår kille hade även andra problem kopplade till tunnbandet så vi klippte det vid 5 mån. Koliken gick dock över redan vid 2 mån! Om vi hade vetat om att tungbandet var kort så hade vi försökt få det klippt tidigare så att det hade underlättat amningen redan från början. Men det kanske kan vara en idé att be BVC kolla.

 57. Kolla upp vilka d-droppar ni ger. Några är baserade på jordnötsolja som kan ge magont. Vi bytte till lactocare och så blev allt bättre! Tips!

 58. Akupunktur!! Akupunktur.se, var där med mitt andra barn som hade jätteproblem med magen/kolik, det hjälpte, helt fantastiskt! Önskar jag vetat det med första barnet

 59. Håller med ovanstående kommentarer om mjölkprotein! Det låter som att det kan vara det. Testa att köra utan ett par veckor och se om det blir bättre❤️
  Och avlös varandra, så att ni får mikropauser. Ni är fantastiska föräldrar och ni ger ert barn precis ALLT vad han behöver. Massa kärlek till er

 60. Byt ut D-dropparna! Kör dom som är vattenbaserade ( blå flaskan ) ist för gula. Brukar hjälpa! Plus se efter om han påverkas av vad du äter. Jag drog ner på lök, vitlök, stark mat etc när jag ammade. Vid 3 mån brukar magen bli bättre. Plus amning brukar vara snällare för magen än ersättning vad jag hört. Lycka till!!

 61. Vi har haft liknande problem med båda våra barn. I båda fallen har de även kräks väldigt mycket, alltså överdrivet mycket och såpass att de (främst vår dotter) inte gått upp så mycket i vikt. I båda fallen har de diagnostiserats med en överkänslighet mot mjölkprotein. Första gången slutade jag själv med all mjölkprotein då jag ammade men andra gången var jag inte lika ambitiös utan jag slutade amma (vår son va då ca 2 mån) och vi gick över helt på mjölkfri ersättning (Pepticate) som man får utskrivet av läkare.

  Har upplevt en ENORM skillnad båda gångerna. Det har sedan växt bort vid ca 1-1,5 års ålder.

  Kanske inte alls detta som stör er lilla men jag vet själv när man är i situationen med en bebis som har ont så testar man vad som helst. Du kan ju alltid testa att utesluta mjölkprotein i din kost och se om du märker någon förbättring. Obs att det tar ca 2 v innan kroppen är ”fri” från mjölkprotein, dvs det kan ta ett tag innan du märker någon skillnad.

  Vi har också testat Sempers magdroppar samt vattenbaserade d-droppar som nämnts tidigare men inte märkt någon direkt jätteförbättring. Kanske är de bajsat lite mer regelbundet.

  Lycka till, hoppas verkligen ni hittar en lösning som underlättar för sonen och för er <3

 62. Hej! Min lilla pojke som är 6 månader hade kolik första tiden och skrek hela kvällarna. Vi prövade allt det ni har prövat inkl att jag åt mjölkproteinfritt, gav ersättning osv. Det som hjälpte oss i stunden var fläktljud, vi satt han bland annat i babyskyddet under köksfläkten och vaggade 😂 men han skrek massa ändå såklart men han tog iallafall några lite längre naps då. När han var tre veckor började vi med akupunktur så koliken var borta när han vad 2 månader! Så himla skönt. Nu sover han inte bra än men otroligt skönt att slippa skriket för alla, det är så fruktansvärt när man inte kan hjälpa dom små. Nu vet jag ju inte om Dante har kolik men om det skulle visa sig va fallet så är akupunktur hett tips! Glömt inte bort hur grymma ni är, ni gör allt ni kan. Ingen kan honom bättre än er! Stor kram!

 63. Vår son som snart är 2 år hade alla magproblem man kan komma på. Som många skriver: testa att utesluta mjölkprotein (inte bara laktos!). För oss hjälpte det tyvärr inte då det visade sig att han även var allergisk mot fisk och ägg men när jag väl fick reda på det (efter mkt tjat och tester) så la jag om hela min kost och det blev en förbättring. Var även försiktig med bönor, lök, choklad och stark mat överlag. Håller tummarna att ni får ordning på detta. Jag gick typ in i väggen av att ha bebis med magbesvär, de är verkligen tufft!!!

 64. För oss funkade Miniform jättebra, tog dock lite fler droppar än vad som stod har jag för mig och sen inte oftare än var tredje timme. Vår bvc-sköterska sa att det kan bli omvänt problem om man tar för ofta!

 65. Mitt tips efter två barn som båda haft krångliga magar första tiden är att… sluta leta tips!
  Bebisar har ofta ont i magen första tiden och det är ingen idé att försöka krångla med olika grejer utan FÖLJ istället din bebis och låt honom styra. Tänk inte att han borde amma med ett visst intervall eller sova si och så många timmar i stöten eller på ett visst ställe, utan låt honom bara få göra exakt det han vill. Blir han nöjd vid bröstet – ja, men låt honom vara där hela tiden då.
  Jag tyckte att det var otroligt skönt när jag med andra barnet insåg detta och slutade motarbeta honom. Allt blev så mycket lättare både för honom och mig.
  Stort lycka till!

 66. Byt d-vitamindroppar, som flera tipsat om. Och försök amma klart på ena sidan. Först kommer (ofta) rinnigare mjölk och i slutet den fetare som mättar och lugnar. Och rapa mycket:) Om det är kolik har jag hört från bekanta att akupunktur fungerat, men det kan man säkert fråga bvc om. Sen tror jag att vissa bebisar helt enkelt vill amma och hojta mycket i början…och att säga att det går över hjälper ju inte, men det går över:)!

 67. Hej! Låter som kvällsoro 🙂 tips är att läsa på babybabys hemsida om kvällsoro.
  Vår bebis var likadan och jag bar honom i sele första tre mån. Han ville ligga på oss JÄMT, så det vara bara att acceptera och det är ju egentligen det bebis ska första tiden- läs om fjärde trimetern. Här kommer mina bästa tips!
  1. Det som funkade för oss var att börja bära i sele innan oron började. Ex började oron alltid 20.00 då satt jag honom i sele kl.19 o då somnade och sov förbi oron, bästa grejen!! En nykläckt bebbe behöver inte ”kunna” sova själv. Hen vill ha närhet, det lindrar sååå mycket.
  2. Sen- amma, amma, amma. BVC gav oss också rådet att inte amma så ofta men det är fel, bebis vill ha tutte för massa annat än hunger- smärtstillande, trygghet osv.
  3. Magmassage. Googla på 1177 magmassage. Alla bebisar har omogna tarmar typ första 3 mån.
  4. Det bliiiir bättre. Min bebis ville bara vara hos mig i början, bara jag dög. Men nu 4 mån- funkar pappa jättebra. Så det blir BÄTTRE. I promise!

 68. Glömde skriva- om bebis inte är allergisk mot mjölkprotein (mycket ovanligt) så behöver du inte tänka på vad du äter. Ingen mat går över i bröstmjölk förutom mjölk då :))) så njuuut av allt det goda du vet, ex loooads of choklad när bebis varit ledsen. Det är man värd! Hejaheja

 69. Vi har en 2-veckors hemma med samma problem :/ det blev faktiskt lite bättre när hon fick napp. Det lugnar henne när magen krånglar som mest å hon behöver inte ”snutta” på mig. Blir lätt en ond cirkel att bebis vill äta hela tiden för de kan inte riktigt skilja på om de är hungriga eller bara har ont. Så är det ju tryggt att snutta också.
  Hoppas det släpper snart!

 70. Det är fruktansvärt men det kommer gå över, även fast det inte känns så när det är som värst. Båda mina barn hade problem, med första hjälpte miniform mycket och att tänka på vad jag åt (ingen lök, vitlök etc) och mitt andra barn hade kolik. Enda som hjälpte när han började skrika var att gå ut och gå med bärsele.. Oftast mellan 16-23 varje kväll 😖 trodde vi skulle gå under, men vips en dag så var det över ♥️

 71. Lider med er❤️ Tuff start💔har inte haft barn med kolik men båda barnen har varit väldigt ledsna på kvällarna och den ena sov otroligt dåligt länge länge. Det sliter att inte få sova och det går inte att föreställa sig för någon som inte varit med om det vad det gör med en att natt efter natt inte få sova mer än 30 min sammanhängande. Mina tips är att direkt byta ut D dropparna man får från BVC till vattenbaserade (går att köpa över disk på apoteket, är kylvara så man hittar dem inte bland vanliga barn hyllan) och att tyvärr utesluta all mjölkprotein (dvs inte bara laktos). Att hålla barnet i ”kolikgrepp” och sitta på en pilatesboll och studsa lite lätt för att lugna.
  Sen tyvärr, för att överleva, låta en förälder åt gången ta natten med den lilla. Det är oromantiskt men man måste få sova för att orka. Det går ju såklart inte när man ammmar – men kanske du kan pumpa för 1 eller 2 nattmål? Eller ge ersättning.
  Hoppas att det bara är en kort fas med magen och att Dante snart mår bättre och att ni får sova, ta hand om er❤️

 72. Hej!
  Vi hade samme problem med vår son. Testade allt! Inget fungerade. Det enda som fick honom lugn var när han satt i bilen. Vi turades om att köra runt med honom i bilen.
  Det gick över efter andra månaden. Ni får ha tålamod.:-)

 73. Fick mitt tredje barn i januari och precis som sina brorsor hade även den här lilla tjejen problem med magen i början. Små knep som att hålla henne bredvid rinnande vatten (handfatet) gjorde att hon blev helt lugn. Även när jag duschade och hon satt i babysittern medan. Jag tyckte det hjälpte när vi varvade amningen med ersättning också, hon blev nöjdare och mättare längre då. Det kan kännas så hopplöst och är lätt att man blir uppgiven men det kommer bli bättre snart!

 74. Åh herre.. känner med er <3 Vi bar vår lilla i bärsjal massor, blev lite ”grodställning” med benen då vilket släppte lite på magen märkte vi. Hade en pilatesboll vi satt och guppade på för att spara ryggen med bebis i sjal. Kanske inte lindrar själva magontet i sig men lugnade bebisen väldigt mycket när han var ledsen. Höll också som en ”groda” (rumpan ner och benen upp) över typ duschen för att han skulle kunna bajsa lättare, det hjälpte faktiskt också. Lycka till och kom ihåg, this to shall pass <3

 75. Usch vad jag lider med er och känner igen mig, vi hade precis samma. Vi bar o bar o bar i sele o sövde han så för det vara bara då o vid bröstet han var nöjd. Fick ryggproblem på köpet. Jag ammade i 8 månader, när jag slutade blev det lite bättre. Men vi hade jätteproblem till barnet var 2-3år då det visade sig han var jätte glutenintolerant o troligen påverkats av vad jag åt o sen att han fick glutenmat, gluten gröt etc o vi förstod ej. Han hade konstant diarréer tills han var typ 3 när vi fick diagnosen o började med glutenfritt. Sen har allt blivit helt bra! Har inga bra tips förutom det du skrev, tyvärr. Bara massa styrka, kraft, kärlek o turas om o sov. Den ena får går ut med barnet så den andre får sova på dagen. Sömn blir det allra viktigaste nu, annars blir en tokig. Massa kram till er 💚💚💚

 76. En vän hade liknande problem med sin son och beställde gripe water från England! Hjälpte tydligen jättemycket!

 77. Vet precis hur det är! Det som hjälpte oss var:
  – byta d-droppar. De med olja gav magknip.
  – bärsjal. Den gjorde att vår lille kille hamnade i en fisvänlig grodposition samtidigt som han var nära och trygg.
  – matdagbok. Jag insåg rätt snabbt att ingen fick sova om jag åt nektariner och vattenmelon.
  – jag tyckte magmassage var svårt när han var så liten men vi ”cyklade” med benen vilket kunde ha rätt bra effekt.
  – amma. Det var (och är14 månader senare…) det bästa han visste. Amningen är smärtlindrande och fick iaf min bebis att slappna av.
  – rapa. Att lägga honom på axeln och dutta i rumpan funkade inte för oss. Istället satte jag honom i knät så han såg utåt, la en hand på magen/bröstet och tippade honom framåt ett par gånger.

  Det är jättejobbigt att inte få sova och att ha en bebis med magknip. Det blir bättre!

 78. Min bebis är nu strax över två månader och har haft liknande problem som dig och det har redan nämnts i kommentarens men mjölkfritt! Oj vad det har hjälpt, lite tråkigt men så värt. OCH D-dropparna. Magbesvären minskade drastiskt med mjölkfritt men när jag testade att skippa dropparna försvann dom typ helt. Ta vattenbaserade istället som någon skrev. Och till sist, det blir verkligen enklare med tiden, det blir det verkligen <3

 79. Stackare, lider med er! :/
  Kan det vara så att han är allergisk? Min bästa kompis son skrek så fort han var vaken de första månaderna, tills de kom på att han var ägg&mjölkallergiker.
  Det var många turer hos BVC innan de kom fram till att det var det det var. I början tyckte sköterskan att min vän bara skulle vänja sig vid att han skrek så hon och hennes kille fick kämpa på allt för länge tyvärr.
  Men sen fick de mjölkfri ersättning, och han blev en helt ny bebis.
  Kram, heja dig!

 80. Hej!

  Vår kille som kom i juni hade ont i magen många gånger! Vi bytte till vattenlösliga d-droppar , tar magdroppar Semper . Men jag upplever att bärsjalen är det som har gjort mest nytta! Vår räddning många gånger. Hoppas det snart bli bättre ! 🙂

 81. Hej, jag hade samma problem med att bebis vaknade hela tiden. Jag har börjat ge en flaska ersättning innan läggdags och nu sover hon som en sten nästan hela natten. Viktigt dock att rapa bebisen ordentligt efter måltiden och låta hen sova uppträtt en stund för matsmältningens skull. På axeln eller mot magen.

  Kan vara värt ett försök om ni inte testat att ge ersättning än 🙂

 82. Hej, vad jobbigt! Hade samma problem med min första dotter och började med att lägga om min kost, att utesluta mejeriprodukter, kött, allt ”starkt” som lök osv. Lång lista. Övergick sedan till mjölkfri ersättning på recept och då blev allt bättre direkt. Vet att man gärna vill amma så länge som möjligt och att det finns en del press kring det bla bla men varken bebis eller mamma heller för den delen mår bra av magont och ingen sömn.

 83. Hej!

  Jag hade ungefär samma situation med min lilla bebis född i februari. Mitt bästa tips är bara att härda ut, Det blir bättre! När vår dotter blev 6 veckor klingade det av och gick över helt. Tigergreppet och att dansa tryckare till diacomusik funkade ganska bra. Magdroppar tror jag är 100 % bluff/placebo, funkade inte för oss iaf. Annars, ge bröstet så mycket du orkar, det är bästa trösten och enligt amningsexperter kan bebis inte få ont av att äta för mycket. Lycka till!

 84. Det bästa tipset kommer här – -amningste! Mitt barn skrek och väldigt otröstligt första tiden. Det var magknip deluxe. Så fort jag började med amningste så lugnade det sig lite. Det är världens lättaste att göra själv också. Du dricker 1-2 koppar om dagen. Det ökar mjölkproduktionen också, vilket är bra att veta ifall du behöver öka på mängden.

  Ingredienserna finns oftast överallt men framförallt på Ica maxi.

  Köp hela kryddor av:
  Anis
  Kummin
  Fänkål

  Dessa tre finns i små påsar att köpa. Häll över allt i en liten skål eller matlåda och blanda runt. Sen tar du 1-2 tsk varje gång du ska göra te av det. Lägg i tesil eller tepåse tex, i en kopp, häll över kokat vatten och låt det stå och dra i 5 min. Gärna med en liten handduk över koppen så det liksom får dra sig ordentligt. Det är inte så äckligt som det låter. Det kommer göra skillnad, helt säker på det.

  Sen bör du försöka undvika allt som kan ge magknip såhär i början. Det är bara en kort period. Men all lök, mjölkprodukter, frukt så som plommon och päron tex, vissa grönsaker osv kan ge väldiga besvär.

  Det är svårt att hitta vad man faktiskt kan äta men kött, kyckling o fisk går bra dock kryddat mildt. Med ris eller potatis. Ägg funkar och surdegsbröd är även okej.

  Lycka till. Det är en tuff period helt klart. För oss pågick det i 1-2 månader men sen vände det sakta.

 85. Hej! Stort grattis till er Dante! 🙂 Vet inte vilka magdroppar ni använder men dom enda som funkade för oss var minifom. Vår dotter som haft så ont i magen och inte kunde sova annat än på mig blev nu lugn och kunde bajsa och få ut gaser. Sempers magdroppar fungerade inte alls för oss. Stort lycka till <3

 86. Vår dotter hade också magont i början. Vi började med att byta ut magdropparna till vattenlösliga. Sen gav vi ersättning på kvällen då hon sov mycket bättre på det. Och tillslut visade det sig att hon inte var mätt av bara mjölken trots att hon gick upp i vikt. Så när vi började med ersättning försvann magontet. Hon ammade för ofta men fick inte tillräckligt. Senare visade det sig att hon hade kort läppband så troligtvis var det det som störde amningen.

 87. Åh det suger verkligen med magproblem på dom små 😔 mitt tips är att kolla så han har rätt tag om bröstet och inte sväljer luft, om allt ser bra ut tipsar jag om att undvika stark mat, vitlök och kål och HÅLL UT! (Allergier brukar bvc kolla om de ser skäl för det) Avlös varandra, stå inte uppe båda två på nätterna och vagga och försöka hjälpa utan den ena sover med öronproppar och så byter ni med jämna mellanrum för er sömn är det som kommer vara avgörande för psyket de närmaste veckorna/månaderna. Vid tre månader är tarmarna mognare och de allra flesta mag-bebisar blir lugnare och ni kommer få fler lugna stunder med sömn och bebismys ❤️ Kämpa!!

 88. För oss var det bästa att sluta mata från bröstet. Jag började pumpa istället och matade bebis från flaska. Testade alla möjliga typer av flaskor/dinappar men de som funkade allra bäst för vår bebis var medela calma och MAM. Han fick bättre och tätare grepp kring dinappen än om bröstvårtan, även fast att jag använda silikonskydd och testade alla möjliga typer av grepp och amningspositioner. Vi tog ett par minuters paus efter varje tredjedel av mjölken ur flaskan hade druckits upp och såg till att han rapade ordentligt. Om du funderar på att testa ersättning så kan jag gå i god för HiPP’s ersättning. Vi testade många ersättningar men HiPP’s var den som våran son tyckte bäst om, fick inga magproblem av den och höll honom mätt och belåten bäst.

 89. Åh det har varit exakt samma för oss! Herregud så hjärtskärande det är, mammahjärtat går ju sönder:( våran dotter är nu 9 veckor och trodde aldrig det skulle ta slut. Men det blev äntligen bättre när hon var drygt 6 veckor, som en helt ny bebis som bara är så lugn och tillfreds, håll ut. För oss funkade att gunga henne i babybjörns babysitter(vi har den i soffan, då kan man gunga den medan man försöker äta med andra handen exempelvis), gå runt och vagga med gung i knäna till musik som man sjunger med i och samtidigt använda nappen (hon har inte alltid varit så pigg på att ta den, men att man nästan får ’lura’ dit den medan man gungar i knäna ordentligt), bärsjal(hon var ledsen och skrek när man satte ner henne i den men efter ett par minuter av gungande kom hon till ro), Semper magdroppar, minifom, jag uteslöt gluten och det blev bättre, sen för att inte bli fullkomligt känslomässigt utbränd/galen så sov vi lite i skift- så att jag visste att jag skulle få sova ett par sammanhängande timmar iaf- min sambo ’vaktade’ henne när hon somnade (så att jag kunde gå och lägga mig med stängd dörr oxh öronproppar) så att han skulle kunna vara redo med napp/ta upp och trösta/byta blöja/vagga omkring och kom in och väckte mig om inget annat funkade, men då slapp jag vakna varje gång jag hörde ljud från henne- nog mitt bästa tips. håll ut det kommer bli bättre❤️

 90. Hej! Under min graviditet gick jag till kiropraktor och han nämnde att han utför kiropraktik på bebisar med kolik. Han ”knäcker” ju såklart inte till, det blir mer som en massage. Lycka till! <3

  1. Har bott många år i Frankrike och där är det vanligt att ta med bebisen till en fysioterapeut när den är nyfödd för att korrigera och underlätta för livet utanför livmodern för bebis

 91. Min kompis gick till världens bästa Dr Nije på Stora Essingen. Hennes dotter skriker konstant men blev betydligt bättre efter en behandling. Jag vet inte hur många kan behövas men det är helt naturlig medicin så värt ett försök?

 92. Heje!

  Är tvåbarnsmamma och känner igen det ni går igenom.. Finns tyvärr ingen universallösning då ju alla bebisar är olika och man egentligen inte vet exakt vad som är “problemet”. MEN tänker att alla input och tips är kanske aktuella just när man har en sådan sits som ni?!

  Först och främst: De första veckorna med bebis behöver inte spegla hur det första året blir. Det är en extrem situation just de första två tre månaderna. Det känns som ett helt liv i stunden. Men saker kan förändras. Plötsligt.

  Med det sagt: Vårt andra barn skrek och var ett riktigt magbarn och det visade sig att hon var mjölkproteinallergiker. När hon endast fick mjölkproteinfri kost började hon bli bättre i magen och slutade skrika. Behöver absolut inte vara ert fall. Men kan ju vara så… Ammar du så behöver du utesluta mjölkprotein helt och hållet och detta under minst en vecka el två för att ens få se om det gör skillnad för er lilla. Ger ni ersättning är det mjölkproteinfri ersättning på apoteket ni behöver införskaffa. Vår dotter kräktes först hejvillt av den mjölkproteinfria ersättningen. Men vi gav oss inte. Efter ca en och en halv vecka av trugande med den ersättningen (vi blandade den initialt med bröstmjölk och minskade successivt mängden bröstmjölk) tog hon den tillslut.

  OBS!!! Ett test av något behöver hållas på under en ganska lång tid. Kanske längre tid en er lilla skrutt ens har levt.. för att ni ska kunna veta vad som är vad. Så allra mest vill jag ge er tipset att ha det sjukaste tålamodet när ni “testar” om det är mjölkproteinallergi eller om ni väljer att testa något annat. Det TAR TID att se “resultatet” hos er lilla.

  Kraft till er!!!! Och allt. Jag lovar er. Precis allt. Löser sig tillslut. Men det känns inte så just i stunden..

 93. Vi gjorde akupunktur på vår lille (han skrek från dag 1) när han var ca 5-6 veckor. Det hjälpte och är helt ofarligt! Finns en barnmorska när Drottninggatan, googla!

 94. En del bebisar har säkert såna närhetsbehov att de bara vill vara i famn med bröstet.
  Jag har varit hjälpt att tänka att this to shall pass. Och! Att det här inte kommer att vara dina minnen av er bebistid! Man glömmer och bär med sig det fina 🙂

 95. Hei! Vi hadde og en liten skrikerunge som ikke ville være alene og helst ha puppen i munnen hele tiden! Det som fungerte delvis her var behandling hos osteopat, øve på å rape, samt sove på brystet, sov med han på brystet om natten, bygde opp rundt med harde puter så han ikke skulle skli ned og jeg kunne slappe av og sove, da kunne han sove opptil 3 timer i strekk, sov Max 30 min alene i nestet selvom vi hadde det i sengen. Tror mange babyer har ett veldig nærhets behov! Nå er han 10 mnd og sover fortsatt best sammen med oss! Lykke til 😅

 96. Vi hade likadant med första barnet och det är så sjukt jobbigt. Det blev bättre för oss när vi alltid rapade (oavsett hur lång tid det tog), bära tigergreppet och göra benböj, stå vid kranen när den går med full effekt (slöseri med vatten men var extremt lugnande för bebis) samt babybjörn med så mycket gung man vågade.. Hoppas ni hittar något som funkar för er snart och det går över! <3 Sjukt söt är han också!

  PS. Efter månader av kolik började vi äntligen få lite rutiner. Vid 8 månader insåg jag att jag var gravid igen trots skydd och tänkte att det skulle förstöra för oss som familj. Min bästa vän sa hela tiden ”man får inte mer än man orkar” och ut kom den lugnaste bebis jag någonsin skådat. Tack 🙏

 97. Hej!
  Helt naturligt att små barn skriker för deras tarmar är inte fullt utvecklade. Vi har haft två kolikbarn och det är så hjärtskärande att höra deras skrik och se hur ont dom har. Jag fick HELT sluta med mjölkprodukter. Se över allt jag åt, dock kan det ta upp till 2 veckor innan det lämnar kroppen och inte övergår till bebisen. Byt ut D-dropparna till vattenlösliga då olja ofta orsakar magknip. Köp gärna Minifom och ge (hjälper att bryta ner gaserna).

  Vet att det är en klen tröst men det kommer bli bättre. Deras magar måste bara utvecklas. Kämpa på <3

 98. Värt att testa!!

  http://Www.babydeepsleep.com

  Tänk också över vad du äter typ mjölkprodukter, bönor, mycket lök och annat som kan påverka bebben.

  Håll ut, det blir bättre! Försök avlasta varandra och bråka ALDRIG om vem som är tröttast. Det går inte att mäta, är man trött så är man trött!

 99. Hej,

  Vet ej vad ni ger för D-droppar till honom men vår sons magont försvann genast då vi bytte till vattenbaserade D-droppar istället för de med olja.
  Hoppas det blir bättre snart. ❤️

 100. Prova att byta ut bvc d-droppar mot ekologiska baserad på olivolja (vissa byter ut mot vattenbaserade men de smakar skit!) Prova bärsjal? Kanske vill ha närhet? Tar han inte napp än så prova kanske med det? Om det rör sig om kolik så har jag hört att akupunktur hjälper… ta hjälp av BVC om ni börjar bli helt utmattade. Kan ju också vara mjölkproteinallergi?
  Så jobbigt med alla magkrämpor bebisarna har första tre månaderna… ofta har ju alla bebisar det fast lite olika förstås. Hoppas ni hittar några knep som gör det lindrigare!

 101. Min son hade med så ont i magen och sov inte mer en 1-2 timmar i tagit tills han var 8 månade. Höll på att bli tokig. Alla sa bara att det var normalt men tillsist kände jag att detta kan inte vara normalt och bokade in oss hos en grym allergi läkare och det visade sig att han var känslig mot mjölk och gluten men framförallt jätte allergisk mot ägg. Så mitt tips är att uteslutna olika typer tex, mjölkprodukter, ägg gluten ur din kost för att testa det tar 3 dagar fär ämnena att gå ut mjölken fick jag höra så tex utesluta ägg i några dagar se om det blir bättre osv.. ångrar att vi inte gjorde detta tidigare men BVC sa bara att allt var normalt. Önskar er lycka till och känner med dig sömn bristen är inte att leka med ❤️

 102. Vi hade precis samma med vår lilla tjej, helt otröstlig till och från och vi testade allt – bytte droppar till vattenbaserade, minifom, bära i bärsele, olika bärsätt, massage, annan kost, bad, närhet, ljud av kran och dammsugare mm. Sökte desperat efter nya tips varje dag. Bröstet var det enda som tröstade till en början men sedan började hon sprattla och skrika även då pga magknipen. När vi började ge ersättning i flaska på kvällen upplevde jag en förändring. Upplevde att hon blev mättare, sov längre och inte fick lika mycket magknip (vet dock att det kan bli tvärtom också). Nu funkar det med amning på dagen och flaskan på natten. Jag läste mycket positivt om akupunktur också och hade som tanke att testa det men det hann bli bättre innan dess! Kämpa på och våga be släkt/vänner om avlastning ❤️

 103. D droppar (som BVC ger) gav vår lilla tjej magproblem. I alla fall så slutade hennes magont när vi bytte ut D dropparna mot dom från märket holistic. En enkel sak att prova innan du lägger om din kost mm?

 104. Kanske ärmjölkproteinallergiker? (inte samma som laktos som många tror) Min bror har varit det hela sitt liv men upptäcktes inte fören han var flera år gamal. Skrek också mycket som barn. Kan vara värt att kolla upp. Kram

 105. Hej Michaela,
  Ett nyfött barn är helt öppet och har ett fullt utvecklat känsloregister. Detta betyder att barnet fångar upp och bär alla känslor som vuxna människor runt omkring trycker ner.

  Ta hand om dig och ge dig själv det du behöver. När du mår bra, så mår ditt barn bra.❤️

  Kram,
  Madeleine

 106. Jag vet hur ni har det och känner med er av hela mitt hjärta! Vår dotter (2:a barnet) är nu 6månader och vi hade det precis likadant. Bärsjal och MYCKET vyshande hjälpte lite iaf, blev lite magmassage tror jag när hon låg i den tight mot min mage. Mjölkfri kost för mig (ammar) hjälpte också lite. Annars kan jag bara ge rådet att lägga allt åt sidan, vilket gör att man ibland nästan blir helt galen, och amma när bebisen vill och vara glad åt att bebis är nöjd den stunden i alla fall. Det blir bättre med tiden, för oss ca 3mån ålder, men det är väldigt påfrestande för både bebis och föräldrar när det håller på. Hoppas ni snart mår bättre!

 107. Hej! Såg att någon mer tipsade om Asabeas insta-konto om fjärde trimstern men också om mkt annat, kolla in det!
  Sen även amningshjälpens Facebook grupp, där kan man få mkt hjälp o de avlivar också mkt myter. Exempelvis hjälper det inte att du utesluter massor från din kost som lök, kål osv. Det är myter! De enda som man kan behöva utesluta kan va mjölkprotein eller soja men då rör det sig om allergi och det utreder BVC.
  Har du en sjal eller bärsele (kan rekommendera ergobaby) kan lugna bebis att va nära dig o höra hjärtslagen.

 108. Vi hade samma. En bebis med magont och kvällskolik. Det vill säga han började skrika vid ungefär samma tid på kvällen och sedan var det… Ja mycket skrik 🙂 Vi provade allt. Allt allt allt. Det som du beskriver ovan kunde hjälpa för en stund. Jag uteslöt även stark mat, frukt, lök, kål och choklad (jo, choklad!) och annat som kan ge bebis magknip. Men egentligen var det inget som hjälpte mer än att det en dag plötsligt var över och vi hade ett barn som var väldigt rofylld (och har sedan dess varit det lugnaste och tryggaste barnet ever). Om det skulle hålla i sig vill jag råda att avlasta varandra så mycket som det bara går och be om hjälp med barnvagsnpromenader eller annat som kan ge lite egentid. Det är tufft att ha en magproblemsbebis. Jag och min man gick till en kurator på BVC och pratade eftersom det nästan stod oss övermäktigt. Men det går över och man blir väldigt ödmjuk på kuppen <3 Hoppas att magontet går över snart och att ni får sova lite längre! kram!

 109. Va samma med våran bebis, hjälpte bara att ha henne nära nära nära i bärsjal så mycket som möjligt och hon sov så jämt. Det va de som hjälpte och bara stå ut. Vet hur tufft det är! Kram

 110. Vi hade också problem med magen för vår lilla kille som är 5 månader nu. Jag vet att vissa säger att mat inte kan påverka mjölken men för mig hjälpte det verkligen att utesluta all form av lök. Vi körde även Sempers magdroppar! Sen var tiden vår bästa vän, efter tre månader märkte vi klar förbättring och nu äter jag allt igen och vi har slutat med dropparna. Hoppas ni hittar något som funkar för er, det är verkligen tufft att se sin bebis må dåligt och inte kunna göra något som tar bort deras smärta <3

 111. Hej! Vet inte om detta har specifikt med magen att göra men både för min dotter och min son som jag fick för en vecka sen har vi haft en cocoonababy, alltså en typ av madrass. Båda våra barn har sovit som gudar i dessa, känslan av närhet och att det är som att ligga i livmodern. Kanske kan vara värt att testa!

 112. Tre tips från en mamma med magbebis:
  -Bärsele
  -Studsa på pilatesboll
  -Vetekudde, lägg den ljummen på magen eller rygg när bebis ska sova för att likna en varm hand 🙂
  Hejja er!!

 113. Hej!
  Börjar med att skicka en styrkekram! Ni gör ert bästa även om det inte känns så.

  Jag kanske upprepar tips som andra redan givit, men förutom de ni redan gör:

  – Önska vattenbaserade D-vitamin droppar från Bvc
  – Vi körde förutom Sempers magdroppar, även minifom. Tveksam om de egentligen hjälpte.
  – Bärsele/bärsjal. Kan hjälpa er lille samtidigt som ni skonar era ryggar och axlar.
  – Har du mycket mjölk och lillen sväljer mycket luft – handmjölka lite innan.
  – Rapa och åter rapa.
  – Napp 🙂 Kanske stillar ett sugbehov men skonar magen.

  Annars funkade just pysventilen för oss, men den körde ni redan med.

  Stor kram!

 114. Säkert redan provat att utesluta mjölk ur din kost? Min son hade problem med magen och fick visserligen prickar också och det berodde på mjölkproteinallergi. (Just prickar verkar inte vara ett måste dock för hans kusin fick bara magproblem). Ersättning om man ger det nån gång är ju mer proppad med mjölk också om det kan vara ett samband? Jag ersatte alla mjölkprodukter med havrevarianter och undvek allt som innehöll mjölk, smör osv. och han blev bättre på ett par 3 dagar. Nu är han 7,5 mån och reagerar bara om han själv äter ex yoghurt men inte genom amningen ☺️

  D droppar upplever jag att både han och hand äldre syster blivit väldigt gasiga av. Testade att inte ge under en vecka på sommaren och det var skillnad ☺️

  Oavsett om det är nåt ovan som hjälper så kommer han snart vara lite äldre och magen bättre! Även om det är tungt nu så är allt en fas med bebisar ❣️

 115. Glömde säga att min son ammade varje till varannan timma tills han var 3 mån drygt. Ökningsperioder då han behövde mer mat och åt konstant märktes tydligt vid 3 veckor, 8veckor och 3 mån. Sen lugnade allt ned sig och amningen flöt på hur smidigt som helst! Om man står ut så länge ❣️

  Han påverkades av lök, choklad, kaffe och kål av alla de slag. Och pepparkakor. Gasbildande grejer helt enkelt. Är verkligen sant det där som sägs om att första 3 mån är som en fjärde trimester. 🥰

 116. Min baby var jättekänslig för vad jag åt. Jag kunde inte något kryddstarkt(inte ens lök, vitlök mm) eller nötter för det skrek min dotter i timmar av. Levde typ på pasta, pannkakor och mackor och yogurt..
  Lycka till och hoppas ni får vila

 117. Vår tjej hade väldigt ont i magen från vecka 2-3, magdroppar, pysventil och allt sånt som Bvc rekommenderade fungerade inte. Det kom tillslut fram till att det var komjölksproteinallergi som spökade. Gav själv ersättning och i samma veva som vi bytte till komjölksproteinfri så fick vi en ny bebis över en natt. Annars vaggade jag vela dagarna runt henne i bärsele då hon aldrig kom till ro eller kunde sova själv i säng/vagn. Hoppas ni hittad något som fungerar för er 🌸

 118. Akupunktur för bebisar har tydligen visat sig kunna hjälpa mot magont, inte alls påläst själv men fungerade för min brors barn. Kanske värt att kolla upp 🌸

  1. Min tjej hade också ont och vi provade allt. Jag kände mig värdelös. Vi turades om att sitta och hoppa på en pilates boll.
   Men det går över. Du gör inget fel. De flesta barn har en period med magont i den åldern. Mycket närhet hjälper.
   Ta hjälp så ni får avlastning.

 119. Har en son som hade kolik i fyra månader och mitt enda tips är BARNVAKT! Ni måste ta hjälp och slippa skriket! Kämpa det går över! Tänker på er <3

 120. Åh! Exakt så var min första son när han föddes. Det blev bara en ond cirkel av allt, mer amning, mer ledsen. Var riktigt tufft! Vi testade alla tips och råd vi fick som du beskriver. Vi bytte D-dropparna också. Är inte säker på hur stor påverkan det faktiskt hade. Räddningen var verkligen att ha honom i sele. Jag tror att han hade ett extremt närhetsbehov också. Det var en riktigt tuff tid, men det gick över ganska snart han blev större (vilket sällan hjälper som gott råd när man är mitt uppe i det 😒). Läste även på om kvällsoro hur det påverkar bebisar. Vi hade det alltid tuffast framåt kvällen. Det hjälpte lite mentalt!

 121. Hej. Vi hade en väldigt skrikig bebis med extremt magont. Han sov oroligt och flaxigt och var lixom aldrig nöjd. Kolik trodde vi först men det visade sig vara mjölkproteinallergi. Det finns ersättning att få på recept som är mjölkfri eller om du ammar så uteslut allt som innehåller mjölk. Prova i 4 veckor för att se om det fungerar. Det tar 2 veckor för mjölk att försvinna ur ditt system och sedan 2 veckor för bebis. Hoppas ni hittar en lösning snart ❤

 122. Min dotter klarade inte av d-vitamindropparna från BVC. Gjorde ett uppehåll på dryga veckan för o se om mina aningar stämde. Magproblemen försvann. Gav dropparna igen, skrik och panik redan samma kväll! Vi bytte till sempers magdroppar som innehåller d-vitamin och har sen dess sluppit problemet (samt så slipper man ge olika droppar per dag, 2 flugor i 1 smäll) . Är otroligt vanligt att dem inte tål d-vitamindropparna från BVC, googla och läs. Innehållet i dem e ju inte yummy direkt. Mycket konstiga e-ämnen som de propsa på att man ska hålla i sin bebis. Hoppas det löser sig och att ni klurar ut vad magknorret beror på. 🙂

 123. Fick en son 17 maj, de två första månaderna var inte alls roliga… sen en dag bara så blev det bättre- nu är han snart 3 månader så bästa tipset är att bara hålla ut!

  1. Uteslut alla mejeriprodukter ur din egen kost, även ägg. Köp mjölkfri ersättning och se om bebis kanske vill ha det vissa mål, så kan pappan ge pch du få vila lite. Vill han inte ha flaska kan man testa med den INNAN han blir hungrig så det inte blir ”istället” för bröstet, funkat för båda mina som ratade flaska när dom var hungriga (i början, sen gick det bra). Tar ett par veckor för att se ev resultat av mjölkuteslutningen. Annars om det kan konstateras kolik av bvc är akupunktur det som hjälpt flest bebisar jag känt. Lycka till!!! Det blir bättre! Kram

 124. Minifom hjälpte båda mina barn. Hang in there! Går snart över, sen har man sjukt nog glömt det, hehe. Lycka till

 125. Vi hade samma problem med vår son och hans mage. Jag gick tillslut till en barnläkare, som frågade mig om min kost. Jag åt dagligen tex yoghurt/fil i stora mängder och choklad. Ägg ibland. Vi kom fram till att jag skulle äta veganska mjölkprodukter, inget choklad/kakao och inget innehållandes ägg. Vips så slutade magen göra ont på honom. Idag äter han laktosfritt och det funkar fint! Lycka till och grattis till er fina son!

 126. Åh Michaela.
  Vi hade det precis så med vår son när han var bebis. Han hade ont i magen i ganska exakt tre månader sedan försvann det alldels som över en natt. Innan dess testade vi allt som vi kunde komma på, precis som ni, plus att jag mixtrade med vad jag åt. Uteslöt mjölkprodukter och starka produkter.

  Han ammade också HELA tiden sov också max en timme i stöten och så höll vi på. Efter nästan fyra månader hade jag inget kvar att ge och vi började att ge ersättning på heltid och han var så nöjd. Jag hade inte tillräckligt med mjölk helt enkelt.

  Kanske testa att ge lite ersättning? Bob upplevdes mer mätt på det, en längre stund, och sedan kunde vi dela på det så att jag kunde sova. För det är ren tortyr och man blir galen tillslut. Mixa lite, kanske ersättning som kvällsmål och på natten någon gång och resten amning?

  Det BLIR bättre men det är riktigt rövigt under tiden.
  Lycka till och massa kramar.

 127. För oss slutade magproblemen när vi bytte d-vitamin droppar från de oljebaserade till de vattenbaserade. Hoppas det löser sig för er snart! Kram

  1. Hej Michaela,
   När vår 5 månaders hade kolik bytte vi till vattenbaserad d-vitamin och körde minifom + Semper magdroppar, men det som funkade allra bäst var bärsjal. Håll ut, det blir bättre❤️

 128. Hej och grattis till den fina lilla killen! Nu har jag inte läst alla dina kommentarer så du har säkert fått jättebra tips. Jag har haft exakt samma med min lilla tjej, så du får lite tips av mig med. För det första så ska du ta hjälp av bvc för att ta reda på orsaken till ev magbesvär eftersom det kan bero på många olika saker. Det du själv kan testa är att utesluta uppenbara triggers som du själv äter, ex vitlök, broccoli mm. Var jättenoga med att han rapar efter varje mattillfälle.
  Jag noterade även att din lille kille, precis som min tjej, föddes men tämligen låg födelsevikt. Jag kämpande på så mycket med amningen, utöver det så skulle jag ge extra bröstmjölksersättning med en kopp (vilket mestadels åkte utanför den lilla munnen). Höll på att slita ihjäl mig. En dag (hon var runt 4 månader då) fick jag nog och började ge ersättning med flaska. Så nöjd hon blev. Började sova 3-4h i stöten på natten och jag kunde söva henne utan dammsugarljud och bärsjal. Så om bvc utreder och det inte visar på något avvikande, så testa att ge honom mat på annat vis. Hör gärna av dig om du vill ha mer råd.
  Sköt om er!

 129. Det finns en “dans” som funkade superbra för mina kompisar. Man håller bebisen i famnen, gör ett utfall, går upp igen och svänger barnet (i famnen) från sida till sida) och sen gör man nytt utfall med andra benet och så om och om igen.

  Det kommer också vara så att det går över. Det är fruktansvärt när det pågår men bebisens mage kommer repa sig. Att han vill äta på bröstet är lika mycket för att det också lindrar mot smärta (min killbebis var likadan) så i längden är det bara bra att amma då. Ge det någon vecka eller två så kommer det vara stor skillnad, mycket händer fort med dem. Heja er!!!

 130. Välkommen i kolik-klubben! Klubben som ingen vill vara medlem i 😪
  Jag vill inte skriva det här för att skrämma dig, men ALLA sa till oss att det går över när de blivit tre månader.
  Men nä, det gjorde det inte för vår bebis. Och det var helt för jävligt! Fyra månader var vår innan det värsta gav sig. Och då var vi milt sagt helt utmattade! Så mitt första råd är; ta en dag i taget och längta inte till 3-mnds dagen då det kanske finns risk för att man blir galen när det inte gått över tills dess. Ta hellre hjälp från familj ocj vänner som gillar att gå promenader (då sov vår bäst!)
  Några saker som lindrade hans magont:
  1: bärsjal (gå runt med honom när han satt i grodposition i sjalen; skönt för magen)
  2: kiropraktor (vi gick regelbundet till kiropraktor och det gjorde problemet bättre, men tog inte bort allt!)
  3: minifom:droppar
  4: gå promenad med vagnen (han somnade direkt så for vagnen började röra på sig)

  Det låter kanske ganska hemskt med kiropraktor för ett så litet barn men det var verkligen värt det och det gör inte ont för de små, det knakar inte utan de mjukar bara upp. Sök upp en som är specialiserad på spädbarn med magproblem. När vi var där med vår lilla så sov han så gott efteråt, det var helt fantatsiskt ☺️. Hoppas det hjälper!

 131. Hei:) jeg har to gutter på 2 og 6 år😊 hadde det på samme måte med mitt første barn. Jeg ville forsøkt en kveld og prøve å gi ham erstatning på flaske. Bare for å se om han faktisk er sulten og ikke får nok melk fra brystet😊 det fungerte hos oss og hos en venninne av meg. Jeg ville i alle fall prøvd det😊😊 masse lykke til

 132. Jag vill tipsa om boken ”Praktika för blivande föräldrar” av Cecilia Chrapkowska och Agnes Wold. Boken slår hål på de flesta myter om vad som funkar och inte och baseras helt på vetenskapliga seriösa studier. Baseras alltså inte på vad som funkade för någons bebis någon gång (och som eventuellt/troligtvis inte egentligen funkade utan bebisen utvecklades bara vidare, hehe). Bland annat står där om skrik, kolik, sömn 🙂

 133. Hei:) jeg har to gutter på 2 og 6 år😊 hadde det på samme måte med mitt første barn. Jeg ville forsøkt en kveld og prøve å gi ham erstatning på flaske. Bare for å se om han faktisk er sulten og ikke får nok fet melk fra brystet😊

 134. Kanske kan vara “mjölk-allergi”, min syster hade samma problem med sin bebis och började införa endast mjölkfria produkter i sin kost och det hjälpte verkligen! Att utesluta allt mjölkprotein gjorde susen för dem!

 135. Hej Michaela!
  Eftersom du ammar så kanske det är något du äter som hans lilla mage inte klarar. Typiska grejer är sådant som IBS magar är känsliga för. Kanske värt att ta bort och sedan lägga till för att se om det ändras?
  Lycka till!
  Kram

 136. Minifom droppar var räddningen för oss!
  Innan varje måltid gav vi dropparna och sen dess har vi inte haft en enda natt mer med magont. Det var verkligen GULD värt! Lycka till <3

 137. Ser att många skrivit att byt d-vitamin och med vårt andra barn märkte vi sååå stor skillnad med magont när vi bytte från oljebaserade till sempers d-vitamin droppar! Inte alls samma onda och skrik, värt o testa! 🙂

 138. Nu ammade jag bara ett par dagar men min bebis fick inte tillräckligt med mat från bröstet så när vi gav ersättning första gången sov han i 3-4 timmar. Kanske testa på kvällen?

  Något många upplever (men som det inte finns medicinska belägg för sa vår bvc-sköterska) är att de oljebaserade D-dropparna en får av dem ger mer magknip än de vattenbaserade som finns att köpa.

  Hoppas det blir bättre, ser att du fått maaaassor av tips redan!

  1. Håller med! D-dropparna gjorde saken 100 ggr värre för våra barn så efter att ha testat olika gav vi upp och struntade i dem. Solljus istället har vi kört på, och so far inga tecken på d-vitaminbrist. Nu är dock mina barn blekfisar, mörkare barn kan ju ha mer behov av d-vitamin.

 139. Jag körde mjölkfritt i 5 månader och alla magbesvär försvann. Testade att äta en pasta med grädde i och då blev det skrik samt en annan gång pizza… Tyvärr blev det skrik då med. Det positiva var att min hy blev otroligt fin och att det fanns/finns många bra mjölkfria alternativ i mejerihyllan.

  Lycka till

 140. Ytterligare ett tips är att du kollar detta klipp med Priscilla Dunstan när hon är hos Oprah. Då kan du höra vad skriket betyder (gas, rap, missnöjd osv.). Detta hjälpte oss att tolka vår dotters behov. Det är nämligen så att dessa grundläggande skrik har olika ljud om man lyssnar. Världens alla bebisar gör identiska ljud som betyder olika saker. Efter att vi sett detta klipp upphörde gråten väldigt fort.

  https://m.youtube.com/watch?v=PgkZf6jVdVg

 141. Hej!

  Kämpa på❤️ Vill tipsa om att någon som är duktig på amning, tex amningsmottagning, kollar på bebis grep vid bröstet för att få greppet så bra som möjligt vid amningen för att minska luftintaget (=mindre gaser då för bebis mage). Kram

 142. Vi hade skrik mellan 18:30-22:30 i tre månader. Vad vi än gjorde! Alla sa att ”det slutar när de är tre månader, lovar”
  Yeah right tänkte jag, men vips! Tre månader och visst fasen blev det en enorm förbättring!
  Håll i, håll om, håll ut ❤️

 143. Jag har haft två magbebisar. Det är hemskt.
  Med nummer ett tog det lång tid innan vi kom på vad det var, testade ALLT utan effekt.
  Med tvåan misstänkte vi ordaken snabbt och löste problemet snabbt också. Problemet för våra barn? Laktosintolerans. Inte superkul kan jag meddela och inte heller vanligt bland bebisar vad jag förstått men för båda våra gjorde reducering av laktos under.
  Jag ammade inte av medicinska skäl så de fick ersättning, har för mig att det blev den mildaste Nan till sist som var bäst. Vi blandade i lactrase och började med mjölkfri välling tidigt som vi gjorde på laktosfri mjölk istället för vatten, för mjölk är ju ändå nyttigt. Skiter i rön om att det ska undvikas för att inte trigga mjölkproteinallergi, detta funkade kanon för mina barn vars mamma, moster, mormor och kusin är laktosintoleranta. Även kusinen upptäcktes intoleransen på hos barn, hon var otroligt gnällig och hade problem med magen länge innan man äntligen fattade.

 144. Tyvärr inga tips, men känner med dig! Min första hade väldiga magproblem o ville amma hela tiden. Vi prövade allt. Till slut gav jag upp alla goda råd och lät honom amma hela tiden. Sova nära. Liggammade nätterna igenom. Han sov dessutom aldrig mer än 20 min i sträck hela första året. O vaknade fyra på morgonen redo för dagen de första tre åren.. En hel natt sov han första gången han var sex.. När han var 1,5 halvt fick vi dessutom en liten syster som hade problem med magmunnen vilket gjorde att hon kräktes i ett. Inte de små söta mjölkspyorna utan kaskadspyor. Så även nattetid då hon kunde kräkas runt 20 gånger och vi fick byta såväl sängkläder som pyjamas mellan fem och tio gånger per natt. Phu.. Förstår inte nu hur vi klarade det… Minns dock att jag tyckte det var mycket lättare med hennes kräkande än mad hans skrik.. En går ju sönder av vanmakt när de skriker på det sättet! Så hemskt jobbigt. Heja er! O hoppas det blir bättre snart!

 145. Hej! Känner så igen mig, vår bebis var också extremt skrikig på framförallt kvällar, när vi ökade och körde mer ersättning så började det avta. Sen fick vi rapa honom mycket och dela upp flaskan på tre för att han inte skulle spy upp allt. Efter det så vart det mkt bättre! grattis till bebis! Kämpa på!

 146. Vi fick en kolikbebis orsakat av magproblem och det blev bättre av att utesluta mjölkprotein (tar ett tag innan det försvinner helt ur kroppen så ge det 2 veckor), pysventiler OCH världens bästa grej som vi beställde från USA: Gripe water! Det lugnar magen ordentligt, testa det om inget annat funkar. Vet att det är rätt tjatigt och opeppigt att höra detta men håll ut, det blir faktiskt bättre. Kram

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi