Första veckan med Dante

Hej gullisar,

Hur mår ni?

Jag har min farmor, farfar och faster från Italien på besök vilket är så mysigt. De kom igår och stannar i en vecka. Det betyder fullt fokus på familjehäng – det är fortfarande semesterkänsla i stan så vi unnar oss semesteraktiviteter.

Nog om det, jag tänkte visa er lite bilder från Dantes första vecka i livet! Såhär såg den ut!

När han var två dagar gammal fick vi åka hem. Det var riktigt pirrigt, så pass pirrigt att vi satte babyskyddet fel trots att vi gått igenom hur man ska spänna fast honom 100 gånger… nervösa föräldrar kan man säga, haha! Men ni behöver inte kommentera, från och med nu sitter han fast exemplariskt 😉

Känslan av att komma hem och ställa in ens bebis i vardagsrummet är helt galen, det tror jag att alla som är föräldrar kan skriva under på. Han satt där så liten och gullig och vi bara… ”Välkommen hem Dante, nu ska du bo här med oss!”. Otrolig känsla.

Helt galet vilken gullig bebis vi har fått, mvh totalt opartisk förälder :)))

Efter två dagar själva hemma, för att komma in i lite rutiner, började vi ta emot besök. Det var så sjukt varmt och vi kämpade med att inte få en överhettad bebis. Såhär i efterhand borde vi väntat med alla besök tills värmen hade lagt sig, det blev rätt tuffa dagar för den här lilla familjen. Samtidigt så vill man så gärna visa upp det finaste man har. Jaja, man lär sig. Mestadels av tiden, när vi inte hade folk över, så svalkade vi oss halvnakna framför fläkten.

Det har blivit en hel del tidiga mornar, om man ens kan kalla det för morgon när man inte ens sovit haha. Shit vad dåligt han sover om nätterna, ligisten håller sig vaken varje chans han får. Här sov han en liten stund men så fort jag tog bort handen vaknade han… det värsta är de nätterna då han bara sover en timme åt gången och sen är vaken flera timmar… förstår varför sömntortyr existerar haha.

Vi hade gudmor över en dag, de trivdes alldeles utmärkt ihop <3

När han var typ 5-6 dagar tog jag mitt första lilla glas vin. Måste erkänna att jag inte njöt av det alls, var alldeles för stressad och obekväm. Först nu efter ett par veckor som jag verkligen kan känna att jag njuter av ett litet glas vin. Men ett glas åt gången räcker fint för mig 🙂

Såhär såg det ut efter att vi tagit vår första promenad tillsammans när han var typ 6 dagar, det var så varmt hela dagarna så vi ville inte ta oss ut. Men 23.00 en kväll gick vi ut och herregud så vi alla njöt. Han sov som en stock i vagnen också, så det har blivit många promenader sen dess. Så skönt med tanke på att hans pappa älskar att promenera!

Det var en glimt av Dantes första vecka i livet. En läskig, nervös, stressig och kärleksfull vecka ♥

 1. Samma kväll vi fick komma hem från bb slog vi på en serie direkt han somnat??? När vi (särskilt jag) inte sovit på flera dagar pga värkar och förlossning och amning 😂 Såg bara fram emot att göra något vanligt och vardagligt efter all nervositet. Var zombies när han vaknade efter en timme och skrek direkt vi la ner honom, i 4 timmar. Till slut gav vi ersättning och sedan dess har vi lagt oss med honom vid 21-22 🙃😄

  Sååå gullig bebis ni fått! Vår är också helt orimligt gullig 😁

 2. Får någon som är 100% opartisk så vill jag säga att Dante är en otroligt ovanligt söt bebis! Inte många nyfödda som är söta på en gång. Men Dante! Tycker han är såååå gullig och fin att man blir helt till sig <3 <3

  1. Vilken otroligt liten söt bebis ni skapat!! Du säger att ni hade två dagar ensamma utan besök, undrar bara hur man kan få till det utan att göra någon ledsen? Tog ni emot era föräldrar eller så när ni låg inne på BB? Ska själv få en liten snart och vill inte känna press över att behöva ta emot en massa besök i början, när man själv vill få tid till sin lille och komma in i rutiner, samtidigt som man inte vill känna sig taskig mot nära och kära som vill hälsa på… mvh introvert

   1. Förklara gärna redan nu innan bebis att du nog vill vänta med besök tills du/ni är redo! Jag gjorde misstaget med min första att ta emot besök direkt men med min andra sa vi stopp. Första besöken kom efter ca 1 vecka hemma och vissa fick vänta en hel månad! Stå på dig, ingen har rätt att hälsa på utan att du vill <3 Jag pratade med min barnmorska och fick mycket stöd där! Kram och lycka till!

   2. Jag (också introvert, med en extrovert pojkvän) nämnde till nära och kära att jag tänkte att besöksdagen kanske började dag 10 eller så… och har man vettigt folk omkring sig så förstår dom! Och är dom ovettiga så får dom snällt rätta sig i ledet. Vi tog verkligen dagen som den kom (och det var alltid jag som fick bestämma vad som orkades med) och orkade vi så bokade vi spontant in besök till besökarnas glädje! Var snäll mot dig och bebis och sätt inga förväntningar på att tidigt besök är ok. Du ska bli mamma, du kommer inte ha tid med att vara folk till lags just där och då.

    1. Håller verkligen med er ovan angående att ta emot besök efter hemkomst från BB, jag var otroligt skör som nybliven mamma, amningen gjorde ont, hade ont i underlivet och hade jobbigt med hormoner och tredagars-gråten. Då kändes det helt omöjligt att ta emot besök men repade mig ganska snabbt och då var de välkomna! I mitt fall var det mest släktingar och vänner som inte fått barn innan som hade svårt att förstå att de inte fick komma på besök direkt. Skrev i något fall exakt som det var med sömnbrist, stygn i underlivet och såriga bröstvårtor och fick bra förståelse i de flesta fall. Det är helt och håller upp till de nyblivna föräldrarna!!

  2. Haha du skrev min kommentar innan mig, tänkte skriva exakt detta! Han är seriöst objektivt söt, så OTROLIGT söt.

 3. Testa byta till ersättning på kvällen så kommer han nog hålla sig mätt längre. Kan iofs bara utgå från mitt egna barn som är drygt 2 månader, ammade 1 månad bytte sedan tvärt till ersättning, bästa jag gjort, får sista målet 22, sover till 05 för nästa mål <3

 4. Haha känner igen mig så med vinet! En kompis kom över med en bra flaska rödtjut när vår bebis va knappt en vecka. Jag fick knappt i mig en klunk. Blev lite ledsen eftersom jag verkligen sett fram emot det när jag va gravid. Men som du skriver så efter någon vecka smakade vinet gott igen 😍 jag har däremot fortfarande inte riktigt kommit tillbaka till mina vanliga smaklökar. Under graviditeten ville jag i stort sett bara äta husman och än har inte suget för alla mina gamla favvorätter kommit tillbaka. Skumt ändå. Och ja han är bedårande! Stort grattis!

 5. Alltså sååå gullig <3
  Tänkte passa på fråga om du har några planer på att rensa garderoben & uppdatera din Sellpy butik något? Du har så fin stil!

 6. Åh blir helt varm i kroppen, Dante GULLIS <3

  Har tänkt en sak och behöver lite råd, kanske i Frågor med forni? Du har ju skrivit en del om att du är HSP och det är jag också, big time. Alltid varit väldigt orolig av mig, känslig för stress, mycket intryck och har alltid fått höra det klassiska ''tänk inte så mycket''. Ängslig i stort. Jag har med åren hittat strategier för att få vardagen att fungera MEN en sak som fortfarande gör mig väldigt ångestfylld och orolig är negativa människor. Älskar mitt jobb men finns tex vissa kollegor som har satt i system att vara så osköna det bara går gentemot andra; hälsar inte, ler inte, pratar negativt om allt och alla, är 35+ men kan ändå stå och viska och skratta bakom ryggen som tonårstjejer (vi är flera som har upplevt detta, tagit upp det med ledningen men inget händer). Hur fan hanterar man såna människor? Lyckligtvis jobbar inte jag på samma avdelning som dem nu, men ska eventuellt börja jobba där mer efter årsskiftet och känner redan nu att jag är så jävla nervös och orolig att jag inte ska lyckas stå rakryggad och göra min grej, utan bara bryta ihop pga stämningen där. Har du/läsare något bra tips?? KRAM

 7. Men åh så söt han är! Vad jobbigt dock att han inte sover. Minns när mina barn var nyfödda, på nätterna sov de bara på mig. Det var ingen idé att ens försöka lägga ner i sängen.

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi