Min graviditet i v. 40 – SISTA VECKAN!

God morgon!

Ingen bebis än!

Nu är mina sista graviduppdateringar publicerade, både på Gravid Vecka för vecka-kanalen samt här på FORNI. Det har varit så sjukt roligt att uppdatera er om min graviditetsresa varje vecka och det känns faktiskt lite vemodigt att det är över. Min första graviditet, och kanske min enda, för det vet man aldrig. Jag är så tacksam över den ♥

Här (klick!) kan ni läsa min sista graviduppdatering för vecka 40.

Och här är sista gravidvideon. Jag behöver lite tips om hur man skapar det bästa skötbordet så titta gärna och kommentera sen! Samt om ni har några ovärderliga byta blöja-tips så tar jag emot dem med öppna armar.

Om ni har missat några videos och tycker sånt är mysigt att titta på, så kan ni ju kolla ikapp gamla avsnitt nu på semestern!

Här kommer några favoritavsnitt:

När jag var på första shoppingrundan med D och vi skulle välja barnvagn! Iiiiih så mysigt.

En väldigt personlig video, där jag bryter ihop och känner för att ge upp. Det är ganska ovanligt för mig att vara privat på just det här sättet, men någonting förändras när man är gravid och jag är glad över att jag vågade skicka in den här videon trots allt!

Jag ÄLSKAR att se vad folk har klickat hem för bebisprylar så det här är också en favvo!

En rundtur i hans rum ♥

 1. Ett tips, fast det är inte så snyggt.. är bajspåsar. För jäklar vad dessa efterlängtade blöjor luktar. Sen typ en leksak som bebis kan leka med medans ni byter, gärna i trä eller dylikt utifall att den hamnar på ett oönskat ställe.
  Lycka till nu 🙂

 2. Kan rekommendera att lägga torrservetter eller underlagspapper på skötbordet som ett extra skydd. Så vanligt att bajset är rinnigt och när man lägger ned bebisen så trycks det ofta ut vid ryggen. Så med papper under så är det bara att slänga efteråt. Så sparar man en hel del tvättande av skötbordstyget. Lycka till 😊

 3. Ser så fram emot när du går ut med att bebis kommit! Ska ha bebis en vecka efter dig och tycker det är så roligt att se vem som får först haha.. stort lycka till! ☺️

  1. Haha åh vad spännande! Måste ju säga att jag hoppas att jag hinner före… puss!

  1. Jag fick ca 10 stycken tygbitar 30×50cm sydda av typ lakanstyg då jag väntade första barnet. Tänkte eeeeh vad skall jag göra med dessa? Men jag har de som skydd på skötbordetsmadrassen så hålls den ren och det har varit typ det bästa som jag fått av någon till bebis. Nu med andra barnet används de åter och det är sååå behändigt. Kommer ju alltid bajs på de och lätt att tvätta i 60grader. Supertips!!!

  2. Bästa blöjtipset! Köp små mjuka mesoft-kompresser på apoteket, och blanda en liten pumpbehållare med hälften olja hälften vatten, som du skakar innan användning och blöter kompresserna med. Så får du dom mjukaste hemmagjorda våtservetterna som enkelt får bort även dom kletigaste bajsarna hehe! Min bebis har aldrig haft röd rumpa eller blöjutslag och tror säkert det beror på att vi aldrig använt köpevåtservetter. Lycka till med förlossning och bebis<3

 4. Mitt allra bästa tips vid blöjbyte, om nummer två har skett, är att skölja bort det med vatten. Minns själv på BB när vårt första barn släppte ifrån sig det extremt kletiga barnbecket. Vi stod och torkade frenetiskt med papper vilket hjälpte föga. Till sist kallade vi in en uska som lätt och ledigt lade vår dotter på sin arm med ansiktet nedåt och sköljde bort. Eftersom det var första barnet och jag hade noll erfarenhet av blöjbyte blev jag helt chokad över att man kunde hålla henne så. Jag trodde typ att jag skulle tappa henne när jag testade själv men det funkade supersmidigt ☺️

  Sedan köpte vi ett duschmunstycke till badrummet som du ser i länken nedan. Har man inte en tvättstuga med en djup diskho hemma kan man även skölja i toan eller när det är riktigt små i handfatet. Annars rekommenderar jag vanligt papper som man väter med lite ljummet vatten istället för våtservetter (det senare är dock bra att ha om man är på språng).

  Till sist vill jag önska er all lycka med det nya som väntar. Det är så spännande att följa din resa 💜

  https://rorfokus.se/blandare/ovriga-tillbehor/arrow14001-bidetvattstallsdusch?gclid=EAIaIQobChMIz_60q5S54wIVDE0YCh35vwoNEAQYAiABEgIMLvD_BwE

 5. Jag tycker att det smidigaste sättet att göra ren en blöjrumpa är att använda sig av olja! Jag har en tvålpump stående vid skötbotdet som jag fyllt med rapsolja. Sen har jag tygtrasor eller torra pappersdukar som jag blöter och trycker ut olja på. Babyolja kan nog vara bättre för bebisens hudbarriär kanske. Men hur som, oljan gör att det är lätt att få bort bajs samt att jag tycker att babyrumpan är mindre röd än om jag använder tvättcreme!

  Lycka till och tack för att du delar med dig av din resa!

 6. Bebisar kissar väldigt ofta när man byter blöja och eftersom att ni får en liten kille är det svårt att styra vart på skötbordet detta hamnar. Vad som har fungerat bra för oss är att ha en handduk på skötbordsbädden och även en torrservett. På så sätt är det enkelt att kasta servetten och att tvätta handduken 🙂

  Något annat som det har gått åt mycket utav är små ”kräkhanddukar”. Om er bebis kräks efter varje måltid behövs det ganska många handdukar på en dag.

  1. Bra tips! Har köpt både handdukar till skötbädden samt typ 50 st små kräkhanddukar som är lätta att bara kasta i tvätten sen.

   Kram!

 7. Aaah så spännande!! Jag plussade i söndags (!!!!) så kan verkligen relatera till att det känns långt när apparna säger 248 dagar kvar.. Och att det känns tveksamt om det ens kommer bli något. Jag har inte ringt mvc än för det känns för sjukt haha. Lycka till med förlossningen!

 8. Vi hade en sängmobil över skötbordet när vår bebis var mini och den var väldigt uppskattad av bebis. Vi har alltid vår bebis på en handduk då det ofta kommer bajs på skötbordet (när bebis rullar runt eller när mycket bajs kommit upp på ryggen). Lycka till ❤️

  1. Handdukarna finns redo haha, har hört mycket skräckhistorier om bajsolyckor! Puss <3

 9. Bomullspads+babyolja är jättebra för att torka små babyrumpor med! Vanligt papper känns så strävt 🙂

 10. Hej fina du! Jag har inte barn själv, men har hört/upplevt skräckhistorier där föräldern vänder sig några sekunder från skötbordet, där barnet ligger, och det slutar på allra värsta fruktansvärda tänkbara sätt. Jag skulle fundera på att ha ”väggar” runt skötbordet, eller inte ha skötbord alls (filt på golvet?) – allt för att utesluta onödig risk (eller bara brydderier i ”tänk om”) . Stor kram och lycka till!🌹

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi