BABYRUMMET

Idag tänkte jag att vi skulle dyka in i lägenhetens tryggaste & mysigaste rum, det känns som en ultimat torsdagsaktivitet, tycker ni inte?

Välkomna till bebisens rum! De som bodde här innan oss renoverade hela lägenheten. Tjejen i paret är jag bekant med, hon heter Josephine och jobbar som inredningsarkitekt vilket märks i lägenheten tycker jag. Den är planerad utifrån att vara både praktisk och snygg, vilket är en svår konst i lägenheter. De fick sitt första barn här, precis som vi får vårat första barn här (!), och det gamla köket gjorde hon om till ett barnrum. Det är ett litet rum som inte tar upp “onödig yta” från resten av lägenheten vilket har passat oss perfekt eftersom vi har bott här i fyra år utan barn. Jag gillar hur lägenheten är planerad utifrån de sociala ytorna samt förvaringsmöjligheterna och så ett stort, luftigt sovrum på det.

Nu svamlade jag iväg, antar att jag bara behövde få ur mig lite kärlek till lägenheten. Fyra år och fortfarande nykär, då vet man att det var rätt 🙂

Här är hans spjälsäng! Det är en Stokke Sleepi Mini där vi även har köpt tillväxt-delen så att han kan ha sängen länge. Vi valde en grå för det matchar så fint med de rosa väggarna! Även sänghimmeln är från Stokke, sängmobilen från Sebra och kaninerna från Polarn & Pyret samt Livly.

Pst… i videon på barnrummet berättar jag var exakt allt kommer ifrån så klicka här om undrar om något speciellt!

Han kommer ju inte sova här till en början men det känns mysigt att ha det bäddat och klart mest för min egen skull. Jag blir glad när jag tittar in på hans lilla säng.

En klädställning för barn och så en kaninlampa för mysig belysning om natten! Båda från Jollyroom.

Här är hans sex par första skor som han har fått. Det är liksom inte okej att något är såhär gulligt???

Vi ställde in fåtöljen från Meli Meli här inne, det blir en perfekt amningsfåtölj i framtiden och den passar så bra i mysrummet.

Jag längtar tills jag kan sitta här och läsa för honom!

Tavlor från Desenio och Cotton Stories, förvaringslåda från Elodie Details, elefant från Sebra

Den gråa byrån har vi haft länge, den stod här även när det var mitt arbetsrum men tycker den passade så bra så den får vara kvar. Perfekt med förvaring. Den vita är hans skötbord, en skötbädd kom i veckan, och i lådorna ryms hans pyttelilla kläder.

Vit byrå från Stokke, blöjhink från Korbell/Big Baby, neccessär från Elodie Details

Här är hans kläder för de första tre månaderna :’)

I vårt rum står ett bedside crib som vi tänkte att han kan sova i de första månaderna (eller så sover han mellan oss, vi bestämmer ingenting i förhand utan gör det som passar bäst för oss när han väl är här).

Bedside crib från Troll/Big Baby, bäddset och spjälsängsskydd från NG Baby, sängmobil från Done by Deer och snuttis från Elodie Details

Tycker det är så gulligt med bedside-cribs! När han kommer ställer vi alltså den här lilla sängen bredvid vår så att det blir som en förlängning av vår säng.

(täcket och kudden har jag bara bäddat med för känslans skull, han kommer inte sova med det i början 🙂

Nu är vi redo!

  1. Vad fint! 💫 Jag har en fråga till Frågor med Forni – kan du rekommendera att resa till New York i januari? Som jag förstår det har du varit där i dec/jan. Jag funderar på att åka dit med min kille för att fira min födelsedag, men är lite tveksam om januari är en bra tid att åka dit.

  2. Oj va mycket saker! Vi har satt in skötbädd och sophink på toaletten, har bra yta bredvid handfatet så man kan ha en hand på bebis och en hand under kranen om det behövs 🙂

  3. Ett tips: Komplettera med en filt över amningsfåtöljen om ni får en kräkbebis. Min första son kräktes mycket och rekordet var 6 (!) ombyten på en dag så akta fåtöljen…

    1. Haha tack för tipset, har faktiskt redan förberett med flera filtar som man kan lägga ut lite överallt som skydd! Förstått att bebisar för med sig en hel del olyckor. Puss!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi