Sommarlunch på Sjöpaviljongen, Younger, Lidingö och första mötet med Hermine

Hej från en fredagsglad person!

I fredags var jag hembjuden till Jossan på lunch. Jag jobbade på kontoret på förmiddagen, hade ett möte, och när magen började kurra tog jag tunnelbanan till Gamla Enskede.

Gud vad folk i kollektivtrafiken är okänsliga mot gravida förresten? Typiskt svenskt, eller ska jag kanske säga Stockholmare, att bara köra på i sin egna egocentriska värld och skita fullständigt i världen som sker precis runt omkring. De bygger om i Stockholms tunnelbana så det är ganska mycket kaos där just nu, men vet inte om det rättfärdigar vuxna män som går in i en gravid kvinnas mage? Det var lite obehagligt faktiskt, att folk var så jäkla okänsliga i kaoset. Alla skulle bara framframfram, skit samma om det är på bekostnad av att putta en höggravid. Jag må vara en av alla stressade Stockholmare, men jag skulle fan aldrig bete mig så.

Mänskligheten ibland :/

Anyway, vidare med myset. Vi körde en tretimmars-lunch, pratade ikapp om livet och lyssnade på regnet utanför. På eftermiddagen åkte jag hem, tog en powernap och sen var det kväll.

D var ute och åt med Sam och jag orkade inte följa med så det blev köttbullar och stuvade makaroner i soffan.

I lördags var det sol och jag var på mitt bästa humör! Jag och D bestämde oss nämligen för att låna en bil nu i sommar så att vi kan göra små utflykter och inte blir så låsta till stan. I fredags hämtade D den och i lördags var det premiärtur!

Det är fortfarande stort för mig att köra bil, jag kommer kanske aldrig komma ifrån den känslan. Ni som hängt med ett tag vet att jag tog körkort för fem år sen men blev rädd för att köra bil och körde max en handfull gånger på tre år innan jag tog tag i körningen igen – här kan ni läsa om det!

Det är svårt att lära sig köra bil när man inte har tillgång till egen bil och bor mitt i ett trafikgalet Stockholm. Efter att jag körtränade med Kevin för drygt ett år sen har jag verkligen utmanat mig själv och min bilkörning. Jag kör t.ex. nya bilar hela tiden, aldrig samma trygga gamla bil som man lär sig hantera. Båda våra föräldrar har köpt nya bilar och sedan använder vi Aimo som tjänst utöver det så det är dessutom hela tiden läskigt med tanken på att råka förstöra någon bil någon gång… hade panik över det länge. Att råka ta sönder något värdefullt som inte är mitt. Alltid fickparkering, alltid i stan, alltid med bilar som kör förbi och blir irriterade och tutar för att man tar för lång tid (en minut) på sig att försöka komma in i en minimal parkeringsficka.

Herregud, kan fortfarande få andnöd bara av att tänka på det, haha! Men inte samma panik-känslor som jag fick i början. För idag är det skillnad, idag kan jag köra bil. Jag är inte något form av proffs, men jag kör olika bilar utan problem, blir inte stressad i trafiken och fickparkerar i stan. Och det är så jävla härligt!

Med det sagt: att låna en bil över sommaren känns liksom mysigt och fantastiskt, känslan av att jag kan ta bilen och åka var jag vill, känner mig fri när jag tänker på det.

Jag hämtade upp Bosse och Petra, så åkte vi till Sjöpaviljongen i Bromma för att äta lunch vid vattnet. Det var Petra som hade nosat upp det efter att vi pratat om att testa nya ställen utanför stan.

Jag och P åt silltallrik, till efterrätt blev det jordgubbar med vispad grädde och sen bara njöt vi av sommardagen i en jäkla massa timmar innan jag körde tillbaka damerna till stan igen.

På kvällen var jag själv så det blev en favorit i repris från fredagen: Younger (är på säsong 4 nu, ÄLSKAR SKITEN!) och middag i soffan.

Så blev det söndag och vi åt gröt till frukost.

Innan vi tog oss ut till Lidingö för att titta på Carl och Sofias nya hus – och bebis!!! Ni kanske minns att Sofia åkte till BB direkt efter min babyshower och några timmar där efter kom deras lilla Hermine? Nu var det dags att träffa underverket och samtidigt besöka deras hus som de flyttade till förra veckan.

Både huset och Hermine var perfekta, fick gåshud när jag kom för blev så lycklig för deras skull. Alla våra vänner är värda att få allt de drömmer om och när de får det blir jag lycklig ända in i själen. Carl och Sofia är fantastiska människor som förtjänar allt de drömt om.

Vi gick en ordentlig rundtur, hängde i trädgården, lekte med Bernard, lyssnade på förlossningshistorien och fikade innan klockan började närma sig middagstid och det var dags att åka hem.

Väl hemma blev det minipizza och Big Little Lies säsong 2 <3!

Hatar inte direkt livet just nu. Även om väntan kan kännas oändlig inför vårt livs största resa, så är det mysigt att inte ha någon press eller krav på sig under den här sommaren. Vi bara umgås med våra vänner och varandra, jag får ensamtid, det är precis lagom lugnt i stan och vädret just nu är perfekt för mig. Tacksam.

  1. Angående egocentriska svenskar. Du har rätt att det faktiskt är stockholmarna (generellt sett) som är de egocentriska och inte alla svenskar. Stämningen på gator och kollektivtrafik i Stockholm tycker jag är märkbart sämre än övriga svenska städer av (lite) större storlek.

   Alla stockholmare är inte heller egocentriska 😘

 1. Kan du inte ge lite bra serietips?
  Älskar Big little lies och Younger som du oxå sett, så tänkte att du kanske har nå bra tips 😍
  Minns att du och Hamilton tog upp detta i något poddavsnitt men hade varit skönt att kunna läsa dem i ett inlägg

 2. Stor igenkänning på hur folk beter sig mot en höggravid i tunnelbanan! Har också råkat ut för det där i kaoset nu. Blir riktigt förbannad! Skönt att låna en bil förresten, vi har gjort samma sak för sommaren (och ska också få en bebis i dagarna) ☺️

  1. Eller hur, så dåligt! Att låna en bil är fasiken det bästa beslutet på länge, så nöjd över det. Kram!

 3. Jag kommer från en mindre ort i Sverige och upplevde människor som otroligt hjälpsamma när jag var gravid! Jag tror att sättet du beskriver, nog är vanligare i storstäder..

  Stort grattis inför er kommande familjeökning! Det är en fantastisk tid ni har framför er. Vår lilla är snart 16 mån och det händer som mkt roligt och nytt hela tiden 🤗

 4. Jag kommer från en mindre stad, men bor i Stockholm nu och fick tvillingar för en månad sedan. Jag är sååå positivt överraskad av hur många som erbjöd mig plats i tunnelbanan och såg till att jag satte mig trots att jag inte bland sa ”nej men det går bra”. Så olika det kan vara : )

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi