WEEKLY PLANS

Hej måndag, och inte vilken måndag som helst!

Det är första måndagen i juli, vilket betyder semester för typ hela Sverige. Lugnare tempo, badbilder på sociala medier och äntligen tid för att plöja böcker.

Den första juli betyder även att jag 100% kommer ha barn innan månaden är slut (blir igångsatt i slutet på juli om han inte kommer av sig självt, vilket jag såklart hoppas att han gör!). Riktigt sjukt att ha en hel månad inplanerad med texten “få ett barn”.

Den första juli är något annat också, det är slutet på något. För idag får man inte röka på uteserveringar längre! Det är verkligen end of an era, på samma sätt som när de tog bort att man fick röka inomhus. Men nu precis som då EN BRA END OF AN ERA! En som behövs. För om man får röka på uteserveringar så gör man det, gärna ett helt paket, och det är inte så jävla fräscht längre va? Ni som hängt här ett tag vet att jag hållit mina cigaretter otroligt kärt, speciellt festciggen de senaste åren sen jag slutade heltidsröka, men under de sista 1-2 åren innan jag slutade (förra sommaren) så kändes det bara så himla… dassigt? Jag typ skämdes av att ta upp en cigg på uteserveringen och förpesta min stackars omgivning. Och på tillställningar blev det färre och färre som följde med ut på den där härliga ciggen = inte så härlig då längre.

Det här är en bra sak. Slippa röklukt när man äter något gott, slippa få dåligt samvete för man röker på folk som inte bett om det, alla som inte kan sitta på uteserveringar pga astma som plötsligt är välkomna ut i härligheten. Och för mig som får bebis, hurra säger jag bara! Kan sitta på uteservering utan att vara rädd för att skada mitt minililla barn.

Hoppas verkligen att kommande generationer inte kommer se cigg som ngt härligt som man själv har gjort, utan välja bort det eftersom det i grund och botten faktiskt inte är härligt alls utan rakt av livsfarligt.

NÅVÄL, nog om ciggen.

*

Den här veckan har jag mer jobb än förra veckan men eftersom vädret ska bli dåligt känns det helt okej. Jag ska skriva på lite artiklar, jobba på ett projekt jag pysslar med, spela in veckans vlogg, planera för hösten och såklart blogga. Utanför jobbet så ska jag träffa vår barnmorska, gå på gravidmassage och fixa klart allt för lillis ankomst (nej, hann inte klart förra veckan heller, hehe).

Det är ju rea på stan nu så jag har börjat shoppa på mig massa små söta bebiskläder, livsfarligt! Men finns så mycket gulligt!

Då kickar vi igång den här veckan då. Vad ska ni göra, har ni semester eller jobbar ni den här veckan också? Välkomna in hit varje dag för att hänga i alla fall, och om jag inte uppdaterat så vet ni att då kan det nog vara en bebis på g!


Foto

 1. Alltså det känns lite risky att kommentera negativt om rökförbudet då antagligen en massa kommer hoppa på mig “som är dum i huvudet som försvarar något livsfarligt” (okej kanske inte helt säkert på denna plattform men så ser det ut i andra forum för tillfället). Jag förstår verkligen rökningens baksidor och det är hemskt om någon dör pga detta osv. Men om man röker ett helt paket på en uteservering bara för att man får – trots att det känns ofräscht – varför gör man det då? Är det något staten behöver besluta om för att individen annars inte kan styra över sig själv? Likväl, om någon har astma och får rök blåst på sig i ansiktet – kan vi inte kommunicera, samt lyssna på varandra då? Alltså – astmatikern eller en annan person som störs säger till och så respekterar rökaren förhoppningsvis det och tar med sig det i fortsättningen. (Och nej, givetvis kanske några tyvärr saknar den typen av vanligt hyfs men det känns ändå lite dumt att anta att alla är idioter.) Dessutom är det minst lika illa, om inte farligare att elda i öppen spis eller sitta nära en hårt trafikerad väg men det kanske inte är lika viktigt att diskutera, eller? Och ska vi lägga resurser på att se efter att ingen röker? Och alla fimpar som lär hamna på gatan när askkoppar försvinner… Känns lite tanklöst faktiskt. Vore bättre om vi kunde samsas och låta varje krögare bestämma över sin uteservering själv, samt låta individen förlusta sig med det lilla om hen så önskar, anser, tyvärr, bland annat jag.

  Sorry för att jag tog mig friheten att debattera detta i din blogg men kände att jag ville vädra en annan sida. Menar inget illa mot dig, eller någon annan och respekterar dessutom era åsikter – som nog egentligen får anses vettigare än min i denna fråga rent hälsomässigt. Lycka till med bebis och ha en skön sommar!

 2. Hejja dig och hejja baby-Forni i kommande kapitel i livet ❤

  Själv har jag precis varit ledig 1 vecka och är nu tillbaka på kontoret för 4 veckors jobb innan lite mer semester. KÄMPAR PÅ.

  Kram

 3. Jag är sjukskriven och galet rastlös 🙈 Gravid i v 27 men får typ inte röra mig pga massa samma dragningar (låg inlagd ett par dagar för tre veckor sedan). Såå när min son (snart två år) är på fsk är internet, serier och bokläsning min räddning hahah 😂 Sitter just nu och redigerar en vlogg och sen dags för tillväxtultraljud 👶

 4. Jag är så glad över att man inte får röka på uteserveringar längre. Har aldrig rökt själv och har tyckt att det har varit jobbigt att ofrivilligt behöva sitta mitt bland cigarettrök ibland, och har låtit bli att sitta och njuta på ställen ibland för det har inte varit härligt ändå. Och sen precis som du säger – jättebra för personer med hälsoproblem eller små barn t ex. Utveckling i rätt riktning 🙂 och trevligt att se att du som personligen tidigare njutit av det härliga i att ta en cigg på en uteservering också ser det bra i beslutet. Förhoppningsvis är det många fler som känner så 🙂

  Hoppas du får en bra vecka! xx

 5. Tydligt att det här med semester skiljer sig, alla vi som jobbar på industri har en eller två veckor jobb kvar 😆

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi