Frågor med Forni

Vart är den ooootroliga klänning ifrån som du hade på din babyshower? Såå fin!!

Den är från Ivy & Oak! Är så kär i den, verkligen den perfekta preggoklänningen!

Btw! Det är så intressant med att skriva ut var saker man har på sig kommer ifrån, jag har säkert skrivit ut 4-5 gånger redan var jag köpte klänningen både här och på Instagram, men ändå får jag kommentarer dagligen som undrar var man hittar klänningen. Utöver dessa kommer kommentarer om att det obv är smygreklam när jag pushar för ett varumärke så mycket. Haha! Aldrig kan man göra alla nöjda.

Jag brukar tagga mina kläder på Instagram, så om ni ser något plagg där kan ni alltid kolla taggarna i bilden! Och här brukar jag skriva med var de är ifrån med jämna mellanrum. Dessutom – om någonting är sponsrat samarbete i mina kanaler är det reklammärkt UTAN UNDANTAG!

Puss <3!

GE MIG ALLT OM DYSON-fläkten! Hur är den? Nöjd? Detaiiiils :))

Dyson-fläkten är det bästa som har hänt mig haha. Alltså på riktigt. Jag vet att de är i dyraste laget men jag har två olika och har aldrig ångrat dessa köp i en sekund. Att bo i en lägenhet i stan där luften står still är outhärdligt och jag vägrar gå runt och lida om jag inte måste! Vår ena fläkt har dessutom även värme och luftrengörare, så vi har den framme året om. Kostade typ 5000kr men som sagt, jag tycker den är värd det!!

Hej fina!
Jag har gjort fransförlängning och fick värsta ögoninfektion, visade allergi reaktion mot limmet, ibland verkar det som att du gör fransarna, undrar om du använder speciellt lim?
Det uppskattas enormt om du delar med dig din erfarenhet ang detta

Hej gull,

Jag vet att det finns olika limsorter så mitt tips är att fråga på salongen du gjorde fransarna vad för lim de använder och sedan testa på en ny salong som använder ett annat lim. Dessutom är det stor skillnad på kvalitet på salonger när det kommer till hygien etc. Att gå till en rekommenderad salong med hög standard är det bästa man kan göra när det kommer till skönhetsbehandlingar – aldrig vara dumsnål! Jag har tjejkompisar som kommer med trasiga naglar, dåligt shellack och fula nagelband regelbundet för de går till det billigaste drop in-stället i stan. På sikt förstör man bara naglar/fransar/hud etc. genom att göra så.

Däremot kan det ju också vara så att du är känslig mot ögonfranslim och då spelar det tyvärr ingen roll vilken salong eller vilket lim du testar, vissa är känsligare än andra. Jag har aldrig haft några problem!

Puss och lycka till!

Hej!

Jag vet inte riktigt vart jag ska ställa den här frågan men testar här 🙂 Jag har precis gått igenom en väldigt jobbig separation eller det var tre månader sen men känns som för en sekund sen också. Men iaf, just nu försöker jag fokusera på mig själv och verkligen inte deppa ner mig för att jag inte har en partner längre.

Mitt problem just nu är att jag har sån ångest för min semester som är i början av juli. Ingen av mina vänner har semester samtidigt och det var inte möjligt för mig att byta semesterveckor. Jag vill verkligen komma ifrån Göteborg där jag bor för att få miljöombyte och ny energi. Så tänkte att jag skulle resa iväg en vecka eller några dagar ensam. Jag har tittat mycket efter någon resa som skulle passa mig just nu men har inte hittat något. Så tänkte att du har varit på så många härliga resor kanske har några tips. Det jag känner är att jag vill spendera lite extra på hotellet, vill ha ett lite mindre hotell som har väldigt bra service, då jag känner för att bara kanske ligga vid poolen hela dagarna och läsa böcker, äta gott och träna. Så viktigt att hotellet har bra mat, bra frukost, (är rätt kräsen då jag jobbat många år inom restaurang) vill också bli bortskämd med bra service, och att det finns gym/spa på hotellet men inte ett stort 5-stjärnigt hotell med massa barnfamiljer, så helst ett vuxenhotell. Helst också med strand nära om man känner för att spendera dagen där ist för poolen. Juste bara europa tänker jag 🙂

Hej tjejen,

GUD så härligt med ensam-semester – klart du ska iväg på det!

Spontant så tänker jag att Palma hade varit bra som resmål, det är ett sånt ställe jag hade åkt till om jag skulle resa själv. Jag gjorde en Palma-guide förra veckan som du hittar här (klick!). Men då tänker jag att man kan bo på t.ex. Hotel Mama där du kan äta trevliga frukostar, spana på folk och hänga på deras lilla roof top med pool. Sen är det gångavstånd till massa härliga lunch och middagsställen i Palma och om du vill till en strand kan du antingen gå till stranden i Palma eller ta en taxi till valfri strand/beach club i områdena strax utanför. Jag har en tjejkompis som körde en ensamhelg på Hotel Bendinat utanför Palma också och hon älskade det.

Annars skulle jag leta efter något hälso-inspirerat hotell i Europa, de brukar locka andra ensamresande och garanterat vara barnfamiljsfria. Vet att det finns hotell med inriktning på typ hälsa, yoga, träning etc. som vänner åkt på och varit supernöjda, kan tyvärr inte rekommendera något på rak arm.

Sist men inte minst hade jag verkligen kunnat tänka mig någon av de mindre byarna längst med franska rivieran, älskar att strosa där och känna mig fransk.

Stor kram!

Hej Michaela!
Så härlig blogg och älskar konceptet med Forni!

Jag och min kille ska till Rom nästa vecka och undrar om du har några tips, på must do, vore så härligt att få 🙂
Ha en fin vecka!

Hej gull,

Jag har inte varit i Rom på tio år så tyvärr inte.

Kram!

Vad är det för kaffemaskin du har? Tycker alltid ditt kaffe ser så härligt ut!

Nespresso-maskin! De gör riktigt smarrigt kaffe. Jag använder Lavazza-kapslar och gör oftast cappuccino i maskinen. Puss!

 1. Jag var i Rom för ett par veckor sedan så till dej som ska till Rom (om det inte är försent):
  -Pizza på Dar Poeta i Trastevere (Mitt livs godaste pizza!! Kom i tid, går ej att boka bord)
  -Glass på Venchi (t.ex. nära Pantheon) och L’arena del Gelato (nära Vatikanstaten).
  -La Scala i Trastevere hade suuuupergod tryffelpasta!

 2. Jag har varit i Rom en gång med skolan och det är en perfekt stad om man är intresserad av historiska sevärdheter. Några exempel är Colosseum, Pantheon, Forum Romanum, Peterskyrkan och Sixtinska kapellet.

 3. Till nyblivna singelpinglan som tänkt åka på ensamsemester:
  Jag har rest utan sällskap till Nice och det är ett resmål som passar väldigt bra för att uppleva på egen hand. Då bodde jag på ett väldigt mysigt Bed & Breakfast som jag älskade, jag skrev ett blogginlägg om det här: https://nouw.com/christinesstories/bed-breakfast-in-nice-with-a-spectacular-32470025
  Men det låg lite avsides uppe på berget och kanske föredrar lite mer privacy. Vid ett annat tillfälle har jag även bott på ett hotell i Nice med världens mysigaste innergård, pool, god frukost, skööön säng, balkong och gym. Dessutom ligger det lite avsides från turistkvarteren (men ändå centralt och fem minuters promenad från stranden) vilket i alla fall jag uppskattade.
  Här hittar du ett inlägg om det: https://nouw.com/christinesstories/ett-unikt-och-charmigt-koncepthotell-i-n-32470447

  Runt omkring där kan man sedan enkelt ta buss eller tåg för dagsutflykter till Monaco, bergsbyn Èze Village, Cannes, Antibes etc.

  Andra platser jag kan rekommendera är Genova i Italien (riktigt mysig stad och där bodde jag på femstjärnigt hotell för 1000 kronor natten!) vilket ligger med nära tågavstånd till Cinque Terre, Milano m.m. Eller Barcelona som har det mesta! Där skulle jag bo i området Eixample som var väldigt trevligt och genuint spanskt.

  Jag har dessutom skrivit ett blogginlägg om mina upplevelser när jag reste på semester ensam:
  https://nouw.com/christinesstories/hur-ar-det-att-resa-pa-semester-ensam-32470037

  Sorry för min novell och länk-spammande, hehe, men kanske har fler nyblivna singlar som funderar på ensamsemester nytta av mina erfarenheter.
  Lycka till och hoppas att du får en trevlig semester 🙂

  Och jag önskar dig en fin start på nya veckan Michaela!

  1. Gud vilken fin kommentar och så mycket energi som du lagt ner på den – det värmer hela mitt hjärta när kvinnor hjälper varandra här i kommentarsfälten! <3

 4. Hej Michaela, funderar på klänningen från Ivy & oak. Är alltså inte gravid och undrar om den passar på ändå dvs är den normal i passform? 😀 hoppas du förstår frågan, kram! <3

  1. Hej fina!

   Den är ju extra rymlig kring magen eftersom den är anpassad för att man ska ha en stor mage, så den kanske blir lite ”pösig” där? Jag vet inte, haha! Så svårt att säga. Beställ hem den och skicka tillbaka om den inte sitter något bra? Jag hoppas ju att jag kan ha flera av mina fina gravidklänningar även efter graviditeten, men får prova då hur de sitter utan magen liksom.

   Kram <3!

 5. Till dig som nyss blivit singel: Det finns en grupp på facebook som heter heja livet som bara är för kvinnor. Enormt fin grupp där du finner stöttning i oavsett vad det handlar om (du kanske redan känner till den). Posta ditt inlägg där så får säkert hundratals förslag på vad du kan göra för att din semester skall bli bättre. Och även om du inte postar ditt inlägg där så tror jag ändå det finns massa med inlägg som du kan hitta styrka i. Kram Caroline

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi