Frågor med Forni

Hej bästa forni! Inser nu att jag fick skrolla ett tag för att hitta detta inlägget där du tipsar om BUSen. Tiden går såå snabbt! Köpte den men nu är min fråga: hur hinner man smörja in hela kroppen – gå in i duschen och skölja på en minut? (Lite överdrivet men, haha) Blir lika stressad varje gång. Hur gör du? Fungerar det att ta det ”lugnt” och sen skölja? Eller hur viktig skulle du säga att minuten är? Eller riskerar man att färgen blir för mörk då? Många kramar <3

Hej fina du!

Haha, jag antar att du pratar om St Tropez BUS som verkar på en minut som jag tipsade om för några veckor sedan.

Det är ingen brådska, du blir inte kolsvart om det tar dig tre minuter att smörja in så stressa inte! Jag börjar med benen och jobbar mig uppåt. Det tar mig ungefär 2-3 minuter att smörja in hela kroppen och när jag är helt klar med armarna brukar jag vänta en minut innan jag sköljer hela kroppen. Då får jag ett superfint resultat, ibland lite mörkare på benen än armarna men aldrig dåligt.

ta det lugnt och smörj in dig i lugn och ro (men ta kanske ingen powernap mitt i smörjandet, haha!)

<3

Hej! Konstig fråga kanske, men i dessa varma sommartider måste jag bara fråga, hur mycket syns svettfläckar på skjortklänningen från adoore? Är det lite tjockare tyg eller blir det fläckar direkt? Tänker speciellt när man sitter länge på middagar eller luncher och det blir varmt kring benen… 😂 är sugen på att beställa hem en i mocha, tycker den är så fin!

Ingenting alls! Den är gjord i ett tjockare material som tål fukt väl. Du behöver inte oroa dig (om du inte svettas onormalt mycket haha, men jag svettas mkt nu under graviditeten och får inga fläckar)! <3

Du tycker det är viktigt med en Greta. Jag undrar mest hur du tänker med ditt konsumerande och flygresor själv? Intressant om du kan utveckla.

Man kan tycka att någon är inspirerande även fast man inte är en pionjär inom området själv. Jag ser upp till massa människor som kämpar för att göra världen till en bättre plats. Greta är en av dem! I en värld av Trumps och SD behövs människor som Greta, som kämpar för det hon tror på och för vårt klimat. Jag blir stolt över att hon har blivit så stor internationellt och om jag hade varit hennes förälder hade jag varit stolt som en jäkla tupp!

Hej! Kan inte du berätta hur det gick med dina magsmärtor och den eventuella urinvägsinfektionen? Jag hade nämligen precis samma symptom som dig (är i v. 28) och fick också göra ett test för urinvägsinfektion men det visade negativt. Min barnmorska sa då till mig att det kunde vara något som jag åt kvällen innan, eftersom tarmarna kan påverka livmodern och ibland ge kolikliknande smärtor. Om det händer igen blev jag uppmanad att ringa till förlossningen, det görs alltså inte fler undersökningar på mig just nu. Därför blev jag lite nyfiken på hur det gick gör dig 🙂
Älskar din ljuvliga blogg. Du är en otroligt inspirerande och klok person. Det är något alldeles unikt med att du kan förmedla ett sådant lugn och närhet till dina läsare. 🙂

Hej finis och TACK för varma ord!

Det är svårt att jämföra smärtor men min barnmorska konstaterade att vissa helt enkelt har det kämpigare med molvärk och sammandragningar än andra. Tipset jag fick var att vila så mycket som jag bara kan, och ringa in till mitt BB om värkarna skulle öka i intensitet. Så det är vad jag kommer göra! Om det blir värre får jag åka in helt enkelt, men i drygt en vecka har värken varit på samma nivå så jag tror att detta bara är något jag får leva med tills han kommer.

Stor kram!

En fråga! Vart (online) köper du väskor? Är på jakt efter min första märkesväska men är så rädda att sidor inte ska vara ’seriösa’. Stort tack för svar.

LYCKA till med er fina fina bebis!! <3 Grattis!

Många märken har shop på sin egna sajt! Annars Net-a-Porter eller My Theresa. TACK <3!

 1. Hej Forni,
  Jag har alltid haft ett intresse för miljöfrågor och ansett det viktigt att prioritera miljö och klimat, men har egentligen aldrig varit speciellt insatt. För ungefär en vecka sedan började jag läsa på och fick en chock. Varför pratar vi inte mer om den katastrof vi snart står inför? Har en ständig dödsångest och känner förtröstan över att alla går runt och lever på som vanligt när det vi måste göra är att agera. Du som når ut till en stor mängd människor, försök hjälpa till att sprida hur allvarlig situationen faktiskt är, så att vi hinner agera i tid.

 2. Hej Michaela!
  Så härlig blogg och älskar konceptet med Forni!

  Jag och min kille ska till Rom nästa vecka och undrar om du har några tips, på must do, vore så härligt att få 🙂
  Ha en fin vecka!

 3. Hej!

  Jag vet inte riktigt vart jag ska ställa den här frågan men testar här 🙂 Jag har precis gått igenom en väldigt jobbig separation eller det var tre månader sen men känns som för en sekund sen också. Men iaf, just nu försöker jag fokusera på mig själv och verkligen inte deppa ner mig för att jag inte har en partner längre. Mitt problem just nu är att jag har sån ångest för min semester som är i början av juli. Ingen av mina vänner har semester samtidigt och det var inte möjligt för mig att byta semesterveckor. Jag vill verkligen komma ifrån Göteborg där jag bor för att få miljöombyte och ny energi. Så tänkte att jag skulle resa iväg en vecka eller några dagar ensam. Jag har tittat mycket efter någon resa som skulle passa mig just nu men har inte hittat något. Så tänkte att du har varit på så många härliga resor kanske har några tips. Det jag känner är att jag vill spendera lite extra på hotellet, vill ha ett lite mindre hotell som har väldigt bra service, då jag känner för att bara kanske ligga vid poolen hela dagarna och läsa böcker, äta gott och träna. Så viktigt att hotellet har bra mat, bra frukost, (är rätt kräsen då jag jobbat många år inom restaurang) vill också bli bortskämd med bra service, och att det finns gym/spa på hotellet men inte ett stort 5-stjärnigt hotell med massa barnfamiljer, så helst ett vuxenhotell. Helst också med strand nära om man känner för att spendera dagen där ist för poolen. Juste bara europa tänker jag 🙂

 4. Gällande denna frågan;
  Du tycker det är viktigt med en Greta. Jag undrar mest hur du tänker med ditt konsumerande och flygresor själv? Intressant om du kan utveckla.

  Du svarade inte riktigt på frågan,
  Du pratade bara om Greta och hur stolt du hade varit om du varit hennes mamma, du fattar.
  Men vad svarar du på frågan? Hur du tänker med ditt konsumerande och flygresor själv?

  1. Hej Lisa!

   Jag har svarat på den här frågan massvis med gånger i olika blogginlägg och ”Frågor med Forni” så jag känner inte att det finns tid eller ork att svara återigen.

   Men kortfattat: Jag tänker på alla val jag gör i mitt liv som rör klimatet eller miljön, oavsett om det handlar om mitt konsumerande eller mina flygresor. Sedan fattar jag beslut som känns genomförbara för mig. Mitt nyårslöfte för 2019 var t.ex. att flyga hälften så lite som tidigare år, vilket jag har hållit. Jag vet att jag inte kommer sluta flyga, så det är ingen idé att försöka låtsas om som att jag skulle kunna tänka mig det, däremot kan jag se över mina flygresor och börja prioritera annorlunda – något jag har gjort. När det kommer till konsumtion så fokuserar jag mycket på att inte slänga, inte köpa sånt som inte är hållbart mode, uppmärksamma och lyfta fram just vikten av hållbart mode i mina kanaler, handla ekologiskt och så miljövänligt som möjligt samt att inte konsumera ”bara för att”. Jag har ändrat mycket av min syn på konsumtion och miljö senaste året och försöker att hela tiden bli bättre inom dessa områden – där personer som Greta varit stora förebilder 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi