Följ med när jag packar BB-väskan!

I veckans video börjar jag packa BB-väskan till mig och lillis. Fyll gärna på med saker som jag inte får glömma! Troligtvis har jag några veckor på mig att färdigställa väskan 🙂

  1. Fina Michaela, så spännande att följa din graviditet!
    Jag födde en liten dotter i början av året och något som jag uppskattade att jag packat med var tofflor som jag kunde duscha med (hade gemensam dusch på bb) och en egen mjuk handduk att tvätta ansiktet med.

    Jag vill även tipsa om att köpa förlossningsbindor på apoteket och ha hemma. Jag köpte sådana som du visar i videon, men det behövdes lite mer rejälare saker 😊

    Massa kramar och lyckönskningar till er!!

  2. Vattenflaska till dig och våt/ansiktsservetter för lite uppfräschning mellan varven Lycka till och njut så mycket du kan, den är en helt unik upplevelse <3

  3. Det är så kul att följa din graviditet!
    Det jag hade lagt till är riktigt mjukt toalettpapper, vet inte hur det är i Stockholm i och för sig, men på båda sjukhus jag har fött har det varit hårt, strävt toalettpapper..inte skönt efter en förlossning.
    Kan tipsa om HMs gravidtrosor (låga i hipstermodell) de var sköna att ha efter förlossningen!
    och som Ellen skrev, köp hem större bindor, apoteken har förlossningsbindor-man blöder ofta mycket första veckan och då räcker det inte med vanliga stora.
    Lycka till!!

  4. Tänkte också på bindorna… de där vanliga kan du nog tom lämna hemma 😄 bindor finns på sjukhuset och de är b e t y d l i g t större. Tips, ta även med dig ett gäng hem från BB! Du kommer i princip inte använda några kläder på bebis alls på BB, bara när ni åker hem, annars kommer ni bara ligga hud mot hud 🥰 Kram och varmaste lyckönskningar till vad som komma skall!

  5. Vi hade med ett babynest till BB som blev mycket användbart. Även om det blir mest gos i famnen så kan det vara bra när man vill bädda ner lilla bebisen. Vi la vårt i ”plastbaljan” som man kör runt bebis i, det blev lite mysigare då. Ta även med någon pyjamas till bebis. Är lite lättare att ta på än ett helt set där i början när man knappt vågar ta i sin lilla fågelunge. Och ta hellre med för mycket än för lite kläder till honom, det kan hända rätt så många olyckor på en dag 😉

  6. Som alla andra skriver, nunorna kan du lämna hemma 😉 de där kommer inte räcka ens efter någon vecka typ 🙈 de du får på BB är visserligen bindor men de flesta skulle snarare kalla det för blöjor. Avslaget är för de flesta STORA mängder blod, inte i närheten av vad en mens kan vara. Så blöjorna behövs verkligen. Ta med dig några från förlossningen hem för det kan behövas 🙂

  7. Vi tog med ett babynest (mindre storlek). Baljan man får på BB är så stor och omysig så det är perfekt att lägga ner babynestet i. Bra även om man vill ha bebis i sängen första natten.
    Tog även med bärsele för att ha bebis på mig när man går och äter istället för i baljan.

  8. Förlossningsbindor är ett måste. De är inte bara kraftigare än vanliga bindor utan också mer vadderade och sköna att ha som stöd för underlivet när man sitter ner när det känns som att fiffi ska självantända vid minsta beröring.

    En bra deo. Om du tycker du svettas nu… hej amningshormoner!

    Tofsar. Och läppsyl.

    En egen handduk. Jag glömde min och fick torka mig med torkys pappershanddukar. Jag luktade blöt flyttkartong hela tiden på BB. Alltså fem dagar.

    Vattenflaska. På sjukhuset har de bara små plastmuggar och man dricker som en uttorkad kamel de första dygnen, särskilt om det är varmt. Är bra att ha under själva födandet också, om inte annat så har du nåt bra att kasta på personalen/karln/random irriterande människa om du blir förbannad på vad de säger/gör/bara existerar.

    Bärsjal i trikå. Bärsjal är super redan på BB och passar perfekt för hud mot hud. Det finns svala och riktigt snygga sjalar från ett svenskt märke som heter Coracor. På BB kan de lära er hur man knyter, det finns också turorials på Youtube. Man kan också använda sjalen som en tunn filt till bebisen. Jag har haft två gaphalsar till bebisar som vägrat vara för sig själva en enda sekund de första månaderna, så sjalen har varit ovärderlig.

    Mammatrosor. Alltså gravidtrosor (stora). De håller allt (framförallt den ökända gigantiska madrassen till förlossningsbinda) på plats.

    Små tvättlappar (i papper, finns vid våtservetterna i affären).Till att torka röven med, går också att använda till bebisen vid blöjbyte. Blötlägg i kallt vatten och badda under och efter nummer 2. Pinka i duschen om möjligt. That shit stings.

    Lycka till!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi