Bäddning: Vagn & vagga


Foto

God morgon alla fellow mamas där ute, hur mår ni denna morgon? Jag har en fråga till er som jag funderade på igår.

Vi (eller okej, D 🙂 monterade upp sängarna igår så nu är det dags att se till så att vi har alla tillbehör. Herregud så mycket det är att tänka på!

Lillis fick en Stokke Sleepi Mini till sitt rum och sen har vi en bed side crib till vårt sovrum.

Nu undrar jag bara – hur bäddar man dessa sängar? Madrasskydd, behövs det? Kudde och täcke – det är ju sjukt gulligt men när börjar bebisar sova med det? Filt, filtar, kudde för platt huvud? Finns ju en triljard tillbehör känns det som och jag har lite svårt att bestämma mig för hur jag ska ”bädda” i sängarna och även i vagnen.

Vad hade ni i er bebissäng och i vagnen när ni fick barn? En sommarbebis kan ju vara bra att tillägga, för varma grejer behövs ju inte i vagnen såhär års.

Sjukt mysigt att sängarna är monterade förresten, hjärtat SMÄLTER!!


Foto

 1. Som jag fått instruktioner ska ingenting (nästan) finnas i sängen när de är så små. På sin höjd ett gosedjur, annars ökar tyvärr risken för plötslig spädbarnsdöd. Alltså ska det endast finnas lakan, vi blev tillsagda att vi inte fick ha någon form av kudde, inte heller täcke eller filt när de är så små. Madrasskydd är bra att ha.

 2. Hej, vad roligt att få börja bädda och göra i ordning allt. Jag hade oxå en sommarbebis. I vår vagn fick hans babynest plats. Vi hade vagnen tom och la ner nästet ihop med kudden och hade en filt, beroende på temperatur använde vi ”vagnlocket”. Vår lilla kille älskade sitt nest och var ombonad och trygg i vagnen med det. Till hösten hade vi nestet och en tunnare åkpåse i linne.

  I sängen bäddade vi med täcke och kudde och gosedjur. Mest bara för att det var fint. Han sov med oss i sängen en i sitt nest.

 3. Båda mina barn har sovit i babynest (med tjock filt/litet täcke vikt och lagt innuti för mer ”fågelbo-känsla” eller hur jag ska förklara) som placerats i sängen (oftast vår stora säng hehe, men vid enstaka tillfällen i spjälsängen…) med babykudde från Ikea och filt. I spjälsäng är det väl bra med madrasskydd, underlakan, nån slags kudde och filt/täcke. Hade vinterbebisar så vagnbäddningen är svårare att tipsa om men generellt ska man tänka på att i en vagn är det i snitt 10 grader varmare än i luften och helt vindstilla så det är viktigt att det inte blir för varmt 😊

 4. Vi hade ingen kudde i sängen när de var nyfödda. I vagnen hade vi en kudde för platt huvud o rullade en tunn filt o lade runt längs med liggdelen för en ombonad känsla. Bara lakan o så en gallerfilt är perfekt på sommaren för en nyfödd tycker jag, både inne och ute. Vi hade små kräkisar så jag bäddade alltid med små handdukar vid huvudet som man lätt kunde byta.

 5. Många bebisar gillar när det är lite trångt, speciellt att ha mjukt nära huvudet, alltså inte ligga rakt upp och ned på en (stor) madrass helt fritt. Vår bebis sov länge i sitt babynest (med filt eller nåt över så man slipper tvätta hela nestet varje gång det kommer kräks). Vi hade dessutom flera babynest, ett i sängen, ett i soffan etc. skönt att slippa bära runt för mycket. Ibland kan det vara lättare att sova om bebisen får ligga på en av dina gamla t-shirts som luktar tryggt och gott av mamma.
  Bedside crib är perfekt om man vill ha lite egen space (det vill man jag lovar), enkelt att få kontakt med barnet och lätt att flytta över till och från sängen vid amning (om du nu kan/vill/har tänkt att amma). Annars är det såklart lätt att flaskamata i sängen också!
  En del barn vägrar sova själva och en del tycker det är ok redan från början. Helt naturlig att inte vilja ligga själv och såklart en överlevnadsstrategi från tiden då det var rent livsfarligt för en bebis att vara utan vuxet sällskap nära, nära.
  Jag kan inte nog poängtera vikten av att någon av er vuxna får sova ifred, det är liksom ingen vits att ni båda är supertrötta pga nattsuddande bebis. Har ni möjlighet att kunna dela upp er så någon får sova en hel natt iallafall ibland är det toppen.
  Stort lycka till <3!!

 6. Hej! Gratulerar till graviditeten! Åh det är så mysigt att läsa dina inlägg om graviditeten och förberedelser inför barnets ankomst. Jag är själv i vecka 30. Instämmer att det är mkt att planera och tänka på, spännande och roligt! Jag har fått tips från barnmorskan om att det bara behövs en tunn filt på sommaren istället för täcke. Sedan verkar madrasskydd vara en bra ide för att slippa tvätta madrassen.. En kudde mot platt huvud känns som en bra investering, skönt för huvudet. Må så gott och sköt om dig! Kramar

 7. Hej, vi började med en bedside. Jag hade lagt in fint med kudde, täcke och grejer. Slutade med att baby var så varm att han som i pyjamas, i sitt neste med en supertunn filt. Var iofs bra för jag kunde lägga nestes varsom, till han var typ 4 mån, och han sov som en stock!
  När han blev äldre och började sova i spjälsäng var det typ samma grejer, la till en jättetunn kudde, en orm likt nestet när han växte ur det och Spjälskydd. I efterhand så ångrar jag att vi inte jobbade in något gosedjur eller snuttefilt, tror det hade underlättat våra nattningar.

 8. Vi hade en sån panda kudde eller babynest i sängen. Pandakudde i vagnen också.
  Annars sov hon i bara body och strumpor. Någon tunn filt (gallerfilt eller muslinfilt) över benen 🙂
  Vanlig kudde har hon velat ha först nu vid 1.5 år när hon började sova på våra så fick hon egen. Har en sån bebis som avskyr täcke även filt nu för tiden 🙂 ni lär inte behöva täcke på sommaren.
  Köp ett gulligt spjälsängsskydd eller sovorm så blir det lite mysigt för lillen 🙂

 9. Åh, så gosigt! Min son föddes i augusti förra året och dessa är mina tips:

  – vänta med kudde. Rekommendationen är att de sover utan, dels pga huvudet men också så att de inte hamnar med ansiktet i den om de vänder sig
  – vänta med kudde för platt huvud och om ni verkligen behöver det. Jag köpte innan men den har inte behövts användas.
  – täcke behövs inte utan jag tycker filt räcker. Jag kan räkna på en hand de gånger min bebis använt sitt täcke, pga för varmt.
  – jag älskar gallerfiltar så kör på det! Funkar både i sängen och vagnen.
  – i vagnen hade vi en liten ”vagnkudde” (köpt på bit baby) för att det var mysigt men tror inte att det behövs
  – spjälskydd behövs för att de inte ska fastna mellan spjälen med de små fossingarna och händerna ❤️

  Summa summarum är väl att satsa på att göra det luftigt, mysigt och enkelt. Såg klippet när du visade upp muslinfiltarna också! De är jättebra och perfekta att ha i vagnen nu när det är sommar.

  Stor kram

 10. Hej! Min dotter är snart 10 veckor och vi hade förberett mycket – köpt och bäddat ett Bedside crib med Madrasskydd, täcke, kudde, kudde mot platt huvud, köpt babynest osv. Tyvärr har våran lilla tjej avskytt att sova ensam från första stund. Än så länge är hon för liten för att försöka vänja henne att sova själv men det blir successivt bättre. Hennes Bedside crib har jag dock sålt då hon sov totalt 4 timmar i det. Hon sover emellanåt i nestet men vill vi få sova på nätterna är det i min armhåla eller sked med mig som gäller tyvärr. Önskar att vi hade chillat lite mer och känt av vad som behövdes istället för att i princip köpa allt, är så mycket som inte behövs! Men förstår om ni precis som vi tycker att det är så spännande och kul 😍

 11. Hej!

  Så mysigt! Jag tänkte massor på detta innan vår bebis kom, djungel!
  I början använde vi vårt babynest även i hans säng, dvs, flyttade dit det när (vilket inte var så särskilt ofta) han sov i sin säng. Alltså bebisarna är så små när de kommer man kan inte förstå, så jag kände att det blev konstigt att lägga ner honom i en egen säng, den kändes så himla stor. Min upplevelse är att bebisar gillar att ha det ombonat, dvs lite ”trångt” precis som i magen, så babynest är mitt tips inledningsvis. Det tog lång tid innan vi kände att en kudde behövdes och har heller inte behövt använda specialkudde för huvudformen men så kan det ju vara om er bebis gillar att ligga mer på en sida eller framför en annan eller så. Vi bäddade såklart sängen innan hans ankomst och det gjorde jag med ett vanligt ”bebis-set” från typ Hemtex med kudde & täcke – mest för att det var så mysigt att sängen blev så fin. Då kan man ju även lägga bebisen rakt på täcket typ med en filt på. Jag tyckte det var lite läskigt att han skulle ha ett stort täcke eller så för man (iaf jag) kollade typ en miljon gånger i minuten i början så att de andas och inte drar upp något över ansiktet och täcker för luftvägarna etc.
  Stort lycka till och kram!

 12. Ååå hur underbart att få bädda och fixa inför bebis ankomst! Jag tyckte också det var svårt att veta hur man skulle bädda. Och har väl inte supertips men här kommer hur jag gjorde med min 6månaders/skulle göra om blev en sommarbebis:
  – Skippa kudde, det behöver dom inte när dom är små. Har knappt introducerat kudde till min dotter än. Och gå inte på de där ”pandakuddarna”, de hjälper inte huvudformen men är endast för att de är gulliga för oss vuxna 🙈 Annat är det om BVC säger något om huvudformen, men då har dom tips om lämplig kudde.
  – som täcke (och även snutte) funkar det grymt med muslinfiltar. Bädda med flera i vagnen så blir det mysigt och luftigt. Upplever att det både svalkar och värmer. Har inte använt riktigt kudde och täcke än.
  -i både vagn, säng och babynest kan du lägga lakanskydd som andas. Hjälper mot kräk och kiss och skyddar bäddmadrass och liknande.
  -babynest funkar toppen både i vagn och säng! Det var det enda vi hade i babynest.
  -Bedside crib använde vi kanske…fem gånger? Vi har sovit mest ihop sen hon kom, funkar bäst för oss båda. Den fick agera klädhållare tills den såldes, hehe.
  -När jag skulle ”öva” min dotter på att sova i egen säng (annars låg hon bara på mig och sov) så köpte jag en så kallad sovorm. Funkar toppen! Den gör det trängre i sängen så att hon får känslan att vi samsover.
  -Kolla in det danska märket Liewood. Har ursöta saker! Bla jättefin sovorm.
  -Att använda ”Parvel” rekommenderar jag varmt! Toppen att veta temperaturen i vagnen. Nu på vintern har jag haft den i hennes overall för att hålla koll. Dom kommer med en uppdaterad version som jag beställt, som förutom temp även funkar som babymonitor. (På tal om babymonitor rekommenderar jag en med bild och inte bara ljud. Först hade vi bara ljud och sprang då och kollade hela tiden. Nu när vi har bild kan vi se att hon drömmer och sitta lugnt i båten)

  Ska bli så mysigt att följa din resa som mamma. Du kommer bli en fantastiskt kärleksfull sådan! ❤️

 13. Vi använde babynest överallt till en början. I vår säng, i bebis säng, i vagnen, soffan. Till det filtar. I alla möjliga varianter. Tunna, lite tjockare/varmare beroende på väder och inne/ute.
  När bebis växer ur det och rör sig mer har vi tagit bort nestet från vagn o säng, och kört spjälskydd, madrasskydd, dra-på-lakan men fortsatt med filtar, eventuellt påslakan med filt i. För att sedan övergå till ett ”lätt” täcke. Alltså ett täcke som inte väger så mycket eller är för varmt. Bebisar/barn sparkar ju iallafall av sig så våra barn har alltid sovit med pyjamas för att inte bli kalla när täcket ligger någon helt annan stanns än på barnet 😅

 14. Så mysigt! Vi har också haft den sängen till båda våra små och har haft lakan underst sen har jag haft babynest i både sängen och vagnen. Dom är ju så små i början så både sängen och vagnen känns så stora. Sen endast filtar. En i sängen och en i vagnen. Tror jag hade madrasskydd men det upplevde jag som lite onödigt då vi hade babynestet också.

  Älskar sängen den är så fin!

 15. Är gravid i vecka 30 och undrar exakt samma! Så gör gärna en sammanställning när du vet 😁😁

 16. I vagnen en tunn filt, i sängen ett täcke eller filt. Ingen kudde.

  Vår skrutt sparkade av sig täcket ibörjan men ville ha det på sig så hon vaknade mycket. Så vi körde på ett vuxentäcke som vi hänger över kanten till hennes säng så hon har mer täcke att spela av sig. Förra sommaren när det var värmebölja körde vi bara shorts över blöjan och ett tunt lakan. Bättre att bädda med fler lager för att kunna ta bort och lägga till

 17. Bäddat ”runt omkring” så att det blir som ett nest typ fast större då så det blir mysigare/ trängre(det har iaf mina abrn gillat :)). Tunn filt att lägga över men funkar ju oftast dåligt på barn ändå pga sparkar av.. inte kudde/ täcke. Har haft täcke som extramadrass för värme när det är kallare.

 18. Skulle köra med babynest och en tunn filt vart än bebis sover. Skulle vänta med underlakan och täcke tills han är lite större, såg bara det som en dödsfälla i min hormonella värld 😉

 19. Fick sommarbebis förra året (27/6) och så hör bäddade jag: i vagnen la jag ett lakan om själva ”plattan/madrassen” i botten så att det skulle vara svalt och skönt och sen hade jag ingen kudde men hade en tunn, tunn cashmeresjal som amningssjal/täcke. I början är de ju så små, så små så just nu kom jag på att jag också la en kudde ihoprullad som en korv så att vagnen inte skulle kännas så stor och liksom ödslig. Har vagnen myggnät? Det tyckte jag var skönt att ha över vagnen även om det kanske inte behövdes. En sufflett som går djupt ner är också toppen, då slipper man hänga för en tunn sjal mot solljuset.

  I sängen är sparkskydd mer vackert än funktionellt i början men nu när bebisen snart är ett år är det bra och skyddar så att fötterna inte pillas ut för att sen inte kunna dras tillbaka igen. I den bäddar jag med en tunn kudde och bara påslakanet och en liten filt. Behövs ej om det är varmt och min bebis, som sover i långärmad pyjamas och gjorde det i somras också, sparkar bara av sig täcket och verkar helst sova utan något.

  Ett tips är att köpa mjuk frotté (finns på Ikea) som skyddar madrassen från kiss, bajs och kräks men är nog också en sån därgrej som är mer användbar när de är äldre.

  Jag har haft två-tre kuddar, två täcken och några uppsättningar underlakan, påslakan och örngott i garderoben och det hjälpte en igenom alla kräksjukor mm då man kunde behöva bädda rent några ggn per natt – men återigen så är det ju sånt som kommer mer sen när de är lite äldre.

  Så mysigt att få bädda!! Sån kärleksfull handling. Kram

 20. Bra köp! 🙂 Vi köpte också den sängen till vår första dotter, den är så himla fin! Nu har vår andra dotter fått ärva den men hittills har ingen av dem sovit i den när de varit under halvåret, de ville hellre sova hos oss 🙂 Med förlängningsdelen blir den toppen sedan när de blir äldre! Vi har haft spjälsängsskydd, madrassskydd och underlakan. Täcke har de egentligen inte använt, utan legat ovanpå bara med en filt istället. Kudde fick de först runt året tror jag.

 21. Madrass-skydd och underlakan är att föredra! Läckage rinner annars genom madrassen 😉

  Täcke hade inte vår dotter förän hon blev över 1-år. Kudde har man inte till små barn (behövs inte och är lite kvävningsrisk också).

  Många bebisar sover i sitt babynest i sängen från början för en spjälsäng är jättestor för en liten liten spädis 😍

 22. Hej,
  Vår dotter som föddes mitt i sommaren fick tunt täcke först under vintern. Tills dess sov hon i pyjamas i sitt babynest utan kudde. När hon var drygt halvåret fick hon en tunn tunn kudde till sin spjälsäng . I vagnen använde vi en sådan där ”pandakudde” som ska motverka platt huvud och virkad filt under sommaren som andades ordentligt..

 23. Sovpåse är bäääst, slipper man oroa sig över att dom ska dra täcket över sig. Kudde har vi inte börjat med än trots att barnet snart är 1.5.

 24. Vi körde med Candide air panda-kudde och tyckte den var perfekt! De är ju för upp till sex månader och efter det hade vi ingen kudde ett tag.
  Absolut ha skydd i sängen och vagnen för att slippa tvätta hela madrassen. Vi har haft plastad frotté sen start och nu är dottern snart två och de behövs fortfarande.

  Olika sorters plädar körde vi med, för att ha lager på lager. Smidigt att plocka av och på beroende på temp.

 25. Det rekommenderas att inte ha kuddar till bebisar. En tunn filt blir bra i sängen och i vagnen. Madrasskydd är bra att ha eftersom det kan hända att blöjan läcker.

 26. Jag fick barn i maj 2017 och barn 2 nu i maj. I vagnen kör vi fårskinnsfäll. Värmer vid kyla och svalkar vid värme. Sen filtar. I sängen enbart näste o bambu filt. Första barnet har i princip först nu velat ha täcke… Kudde använde vi inte alls första 6 månaderna. Det är en djungel det där…

 27. Fick barn förra sommaren, hu, och vi hade pandakudde samt tunna muslinfiltar under sommaren. Även baby nestet i bed side criben. Sen på hösten körde vi sovpåse, så bra!!

 28. Vi har också köpt en bed side crib, men den agerar säng till alla nallar vi fått till vår bäbis. Hon är 3 veckor nu och har hittills inte sovit i sin crib och jag misstänker att den inte kommer att användas på några månader. Hon sover i sin babynest mellan oss i sängen med en liten pandakudde och en liten gallerfilt över sig. Vi har också lagt en filt skruvad runt nestet för att det ska bli ännu tightare. Bäbisar vill ju sova så tight att det känns som dom är i magen eller i famnen (det är svårt överhuvudtaget att få henne att ligga någon annanstans än i famnen ammandes hehe) . Ett tips är även att värma nestet innan ni lägger dit honom med en värmekudde :-).

 29. Vi hade spjälskydd i både bedside crib och senare i spjälsäng. Vi hade inget madrass – skydd utan körde på ett frotté lakan, lätt att bara byta under natten och ingen plastig känsla. Ingen kudde i sängen men hade i vagnen då jag tänkte att det inte är så mysigt att ligga på den tunna madrassen på skumpiga trottoarer. I början hade vi även ett mindre baby-nest i liggdelen. Vad gäller filtar hade vi bara tunnare, vår son är också en sommarbebis. Lycka till med allt 😊

 30. Hej!
  Inga täcken, kuddar, filtar eller gosedjur i sängen för bebisar pga kvävningsrisk.
  Vill däremot tipsa om jättefina sovpåsar från Petit Bateau:) Vet inte var de säljs i Sverige men skulle gissa på NK.

  1. Fina sovpåsar finns lite varstans, till och med IKEA och h&m säljer dem. Rekommenderar sovpåsar starkt 🙂

 31. Har 2 sommarbebisar och har gjort samma med båda:
  Vagn: babynest, tunn kudde och bambufilt
  Bedside crib: babynest (samma som i vagn), tunn kudde och bambufilt
  Så samma i båda 🙂
  Dem sov i bara blöjan eftersom det var riktigt varma somrar, men en pyjamas på så är dem good to go hela hösten tänker jag – täcke tyckte jag kändes överflödigt, hellre massa tunna filtar. Började använda täcke typ när dem var 4-5 månader.
  En sån där specialkudde är säkert jättebra, vi använde aldrig det och våra barns huvuden är runda och fina 🙂 man kan kanske vänta och se, om han gärna ligger tex med huvudet åt ett håll hela tiden så kanske man kan införskaffa en? Eller så kör man från början så slipper man oroa sig? Dem kan man ju även andas ”genom” så behöver man inte oroa sig för sånt heller 🙂
  Lycka till med allt!

 32. Spontant så svala filtar i bomull/bambu och en kudde.
  Personligen så har jag alltid sett till att barnen hellre haft det för svalt än för varmt vid sovning, enligt rekommendationer för att motverka PSD (usch förlåt egentligen att jag ens nämner det ordet till en höggravid kvinna🙈❤).
  Har det varit kallare så har jag hellre haft en gosig pyjamas på barnen, men fortfarande en tunnare filt (typ galler variant) ifall dom (gud förbjude) skulle råkat fäkta upp filten över huvudet i sömnen.
  Märks inte alls vad mina nojjor varit va? 😂🙈

 33. Så många bra tips här redan! Det är verkligen en djungel att leta sig fram i där det känns som att vissa företag livnär sig på att skrämma osäkra förstagångsföräldrar.

  Vi fick rekommendation från BVC att inte använda någon kudde alls, om jag inte minns fel sa de att det motverkar utvecklingen av musklerna i nacken då de ligger still i sömnen istället för att röra sig. Pandakudde rekommenderade de att använda först efter att bebisen eventuellt fått platt eller missformat huvud.

  I övrigt: naturmaterial, naturmaterial och naturmaterial. Fårfäll är perfekt som skydd och för mysighetskänsla i vagnen, bomullsfiltar eller tunna ullfiltar är det bästa då det andas om bebisen skulle få filten över sig.

  Stort lycka till! ❤️

 34. Vi körde babynest i spjälsängen (babynest flyttade vi runt mycket, ibland sov han mellan oss i sängen i det) med gallerfilt när vår bebis kom. Blev mysigt och ombonat i sängen trots avsaknad av lakan och kuddar. Gallerfilt var perfekt svalt (fick i augusti) och om bebis får över ansiktet kan man andas igenom.

 35. I sängen: madrasskydd, sidoskydd, dra-på-lakan, sovpåse (BÄSTA GREJEN!) och lite senare skaffade vi en kudde för att förebygga platt huvud.
  I vagnen: inget särskilt… bebis hade kläder+ytterkläder på sig efter väder + tjockare eller tunnare filtar (föddes i April), en madrass i vagnen och senare även där en kudde för att förebygga platt huvud 🙂
  När han var nyfödd sov han mest i baynest’et i sängen bredvid mig, i sin sovpåse.

 36. Ingen kudde första året sa bvc till oss. Absolut inte pandakudde som rekommenderades ett tag!

 37. Jag har inga barn så ingen egen erfarenhet, men arbetar som fysioterapeut och träffar barn med platt huvud (skallassymetri). Om man vill förebygga det är den enda kudde som visat sig funka en kudde som heter ”mimos”, tyvärr rätt dyr och inte nödvändig. Skaffa om ni märker att bebis har en favoritsida att ligga på med huvudet. Pandakuddar är gulliga men ingen effekt alls 🙂

 38. Min sov i babynestet de första 4 månaderna typ. Hade ibland en tunn muslinfilt över. Det var smidigt för då kunde han sova bredvid oss is sängen, i sin säng, i soffan osv. Kudde för platt huvud kan du vänta med om bebis faktiskt har det. Annars rekommenderas att sova utan tror jag. 🙂 Madrasskydd är toppen! Ifall de kräks eller blöjan läcker. Jag var så besviken när jag skulle bädda och göra mysigt för pga kvävningsrisk så ska man ju helst inte ha för mycket grejer. Så det blev inte så mysigt som jag tänkt till en början. Men muslinfiltar har jag använt så mycket så det är verkligen ett tips. Avvakta lite med resten så märker ni vad som behövs sen 🙂

 39. Du behöver knappt någonting förutom säng och lakan. Min dotter är född i juni då var det såååå varmt. Hon sov i babynest mellan oss i 3 månader. Orkade aldrig flytta över till sängen då man ändå ammade flera gånger under natten.
  Hon somnade ofta i nestet i soffan på kvällen och så flyttade vi henne bara i nestet till sängen. Praktiskt!

  Ingen kudden, det kan de efter 6 månader, tror vi införde kring 9 månader. Och en sval trikofilt kan vara bra nu under sommaren. Om du har pyjamas som är heldräkt klara babysen sig med bara det också.

  Min son född i december 2018 har nu som 5 månader börjat somna i sin säng men sover fortfarande brevid mig från första amning. Orka flytta fram och tillbaka.
  Åtm mina barn har använt sin säng först efter 6 månader och de har sovit allra bäst på magen eller på sidan från ca 3 månader. Därför har jag inte haft nån kudde heller.
  Köpte sedan en platt kudde och ett barntäcke från Ikea åt dottern då vi flyttade ner sängbottnet.

 40. Kan varmt rekommendera sovpåse! Har jobbat som nanny i flera år i England och där existerar i princip inte täcken eller kuddar för bebisar. Finns sovpåsar för olika temperaturer och även sådana som täcker armarna för nyfödda, exempelvis Ergobaby Swaddler. De är super första tiden eftersom bebisar gärna vill ha det lite trångt som i mammas mage. Annars är muslin-filtar perfekta i vagnen, babynestet osv. En annan sak jag varmt kan rekommendera inför bebis ankomst är ett groegg som är en nattlampa kombinerad med digital termometer. Kram!

 41. jag har rätt nyligen fått barn. Hade en bedside bredvid min säng som jag bäddade m babynest, filt och kudde för att minska risk för platthuvud. Köpte spjälskydd som jag nu i efterhand undrar varför jag köpte?.. de kan man ha till den större spjälsängen. Dom kan ju inte direkt rulla runt i sängen den korta tiden man använder sig av bedside crib. Bytte ut den vid ca 4-5 mån då jag märkte han vill sträcka ut på sig mer. till vagnen skulle jag säga det är toppen med en filt som är uv skydd i. Sen vid kallare dagar kan man ju köra nån extra filt eller så. Babynest är perfekt i börjar så det blir trångt och gosigt.

 42. Körde med babynest i både säng och vagn i början. Ingen kudde eller täcke, men en tunn muslinfilt och pyjamas på 🤗

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi