Ekologiska produkter från de italienska trädgårdarna

INLÄGGET ÄR ETT BETALT SAMARBETE MED Mathem

deodorant, tvättmedel, all purpose spray cleaner, tvättmedel, servetter, shower gel, toilet cleaner, all clean start kit

*

När man handlar i en fysisk matbutik kan det vara lite svårt (tycker jag!) att hitta de produkter man föredrar, t.ex. ekologiska eller närodlade. Därför älskar jag Mathem, för att de faktiskt underlättar för dig att shoppa hållbart. När du är inne och söker på Mathem kan du alltid välja ekologiskt filter och när du är inne på Mathems hemsida kan du välja att bara se deras ekologiska varor genom att
antingen filtrera på ekologiskt, eller välja ekologiska varor i menyn till vänster. Heja Mathem! Det ska vara enkelt att välja rätt för då är det större chans att fler gör det rätta valet.

Jag handlar ju ALLT på Mathem, från diskmedel till grönsaker, vitaminer, tvättmedel, färskt helgbröd – you name it. Och såklart väljer jag alltid det ekologiska valet oavsett om det handlar om städprodukter eller frukt.

Senast in på Mathem är varumärket N.A.E som är ett naturligt, ekologiskt skönhetsmärke med ingredienser från de italienska trädgårdarna (!). Förpackningarna är tillverkade av återvunnet material, innehållet är 100% ekologiskt och allt innehåll är veganskt. Dessutom är de himla fina, prisvärda och doftar ljuvligt.

För att fira denna väldoftande nyhet tänkte vi tävla ut två av dessa boxar!

Såhär tävlar du:

Kommentera i inlägget och svara på frågan – vad är sommar för dig?
Samt en motivering till varför du behöver lite extra härliga produkter!

En vinnare väljs ut nu på söndag och kontaktas via mejl.

Dessutom delar jag som vanligt med mig av en generös rabattkod. Koden FORNI2019 ger ALLA kunder (nya som gamla) 100kr rabatt på ett köp över 800kr. Jag vet att den här koden är extremt uppskattad och jag förstår det, för vem blir inte glad över att få 100 spänn när man ändå ska storhandla <3!

Koden gäller till den 31:a maj!

 1. Sommar för mig är glädjen som kommer i samband med att det blir ljust ute. Man kommer ur sin dvala som man haft hela vintern utan att ens veta om det, allting blir enklare och livet känns ännu lite bättre! Jag skulle vilja vinna för som nybliven mamma är det väldigt lite tid och pengar som läggs på mig själv så det skulle vara väldigt roligt att få känna sig lite bortskämd 🙂

 2. Sommar för mig är sol, glädje, bruna ben och extra mycket tid med vänner!

  Jag skulle vilja vinna så jag kan få den där lilla extraenergin till att klara terminens 3 sista tentor!
  Kram <3

 3. Sommar för mig är inte så mycket det fysiska runt omkring, mer en känsla, en lukt när man går utanför dörren. När man promenerar och känner lukten av en viss skolavslutning eller en trädgårdsfest man levde livet på för flera år sen. Så jävla pirrigt!

  Jag skulle så gärna vilja pröva deras produkter då jag läste om deras deo på en Forni-artikel! Får sådär jobbigt uttorkad hud och armhålor av parfymer och (antagligen) aluminiumet som finns i vanliga deos och tror detta skulle vara mycket snällare mot min stackars hud<3

 4. Sommar för mig är doften av blommor och nyklippt gräs, kallt rosévin och barnskratt.
  Just nu är jag gravid i v 26 och det är tufft då jag samtidigt är i en depressionen med allt vad det innebär. Jag räknar ner veckorna till förlossningen ( bf25/8) och en liten present vore en liten glädje i vardagen. pS gillar att följa din graviditet.

 5. Sommar för mig är bruna bara ben, saltvatten i håret och sena kvällshäng i en park med mina bästa kompisar. Det är den absolut bästa årstiden för att unna sig: allt från ett glas rosé i solen en torsdagseftermiddag till att smörja in sig med lyxiga, ekologiska krämer!!

 6. Sommar för mig är att kunna njuta av solen men god mat och dryck samt kunna umgås med sina vänner och familjen! Finns inget härligare än att ligga och njuta i solen och ta ett svalkande dopp i havet för att sedan äta en härlig middag med människor man älskar.

  Jag hade velat vinna detta urhärliga kit då jag efter er artikel på Forni testade deras deodorant och älskade den! Naturligt känns så himla rätt och jag hade älskat att få detta kit så jag hade kunnat ”tvinga” min mamma att testa på det också!❤️

 7. Sommar för mig är när jag och min son spenderar hela våra dagar i parken eller vid sjön med kompisar och alltid har långa härliga picknicks tillsammans där vi dukar upp med en massa olika gottigheter. Jordgubbar, baguetter, “merdrickor”, bubbelvatten, matiga sallader och olika frukter. När min man slutar jobbet och joinar oss och vår son springer fram till sin älskade pappa med världens leende på läpparna och solkysst hy med sandstänk över kläderna från all lek ❤ jag önskar vinna ett set då jag är student och gravid med lillasyster och är inte så bra på att prioritera mig själv då sonen går först i alla lägen och ekonomin inte är på topp! Vore så lycklig 😍

 8. Sommar för mig är att ta cykeln ner till sjön med min pojkvän alla kvällar man bara kan å bada i solnedgången. Bor i en mindre by på landet så badplatsen har man ofta för sig själv. magiskt. Denna våren blev jag dock tyvärr singel så det blir inget kvällsbad med honom vilket krossar mig men jag hoppas det känns bättre när sommaren kommer. Ekologiska produkter som doftar gott kan ju bara vara snälla mot min kropp å själ tänker jag.
  Ha de bra!! Kramis

 9. Sommar för mig är återhämtning och energipåfyllning. En tid att vila upp sig och ladda batterierna både för jobb men också personligen. Att kunna ta promenader, ta sovmorgon en vanlig måndag (och tisdag och onsdag) och äta glass i solen, eller regnet. Njuter av sommar på ett annat sätt som vuxen och förknippar det mer med att andas och få ljus än solbränna, “bästa” resan och alla dessa krav som fanns när jag var i tonåren.

  Har varit sugen på att testa NAEs produkter sedan jag läste artikeln på FORNI. Efter en hetsig jobbvår hade det varit underbart med extra pepp i form av nya produkter.

 10. Sommar för mig är en dag i skärgården med vänner/familj och man inte behöver tänka på tiden! Då känner jag mig som mest avslappnad.
  Mycket av min hudvård håller just nu på att ta slut, och som student är alla bidrag välkomna 💕 speciellt veganska!

 11. För mig står sommar för lummiga trädgårdar, saltvattenhår, smutsiga små barnfötter och EB blandning av ångest över hur snabbt det är över och kärleken till årstiden.

  Jag gick på mammaledigt i veckan och om drygt en månad är det dags för baby nummer två. Jag ska vara ledig med vår treåring, bo hos mina svärföräldrar 300 km från min man i tre veckor innan babyn kommer på grund av att vår lägenhet renoveras och min man jobbar. Så lite extra lyx skulle inte sitta fel medan jag gungar fram och försöker att inte stressa över att babyn ska komma tidigare och min man ännu är på jobb 😅

 12. Sommar för mig är att komma hem till mamma och pappa på landet. Där hörs endast smattret från björklöven när det blåser ute, fågelkvitter och, har man tur, hästarna som går runt och betar i hagen bredvid huset! Hela kroppen fyllt av så mycket energi när jag är det, allt är så vackert och fridfullt.

  Jag hade gärna velat byta ut mina hudvårdsprodukter mot något som är mer skonsamt för miljön och mig själv. Samt att jag vet att de doftar magiskt! Vem vill inte göra det nu när sommaren är här!

  Tack för din fina blogg, älskar den <3

 13. Sommar för mig är faktiskt Italien! Jag och min kille åker alltid till Italien och det bästa minnet var när vi hyrde en bil och åkte runt på den italienska landsbygden och tog in på olika agriturismo och åt den enklaste, lokala men den mest faaaaantastiska maten vi någonsin ätit! Vi bokar aldrig något i förväg (förutom flyg) vilket ger den ultimata frihetskänslan. Att sitta med ett glas rött och äta italiensk mat på landsbygden bland oliv och citronträd det är livet:)

  Nu är jag äntligen gravid och beräknad i juli så det blir inget Italien denna sommar, därför vore det underbart att få en hint av Italien i skönhetsväg och få lyxa till det inför och efter förlossningen. Kram!

 14. Nyklippt gräs och fräknigt ansikte. Hade velat vinna för att liva upp min tillvaro då jobbet tar knäcken på mig, förskollärare med en långtidssjuk kollega 🙁

 15. Sommar för mig är själens bästa tid. Att inte titta på klockan en enda gång på hela dagen är SÅ fint att göra mot sig själv och är sommar för mig. Denna sommar är vår första sommar med vår första barn. Jag ryser när jag skriver. Tänk att vi har blivit 3! Jag skulle gärna smörja in min nya mammakropp med fina produkter, ta en stund för bara mig själv i badrummet och låta tiden stå still!

 16. Min man och jag jobbar jättemkt. Vi är i samma bransch och det har egentligen alltid varit så. Sommar för mig är därför när vi börjar skolka tillsammans. En extra lång lunchpaus vid vattnet, en glasspaus (ibland mörkad som ett ”möte”) och bubbel i parken efter jobbet. Det är så härligt att känna livet igen och att vilja njuta av värmen tillsammans.

 17. Sommar är tiden då det är enkelt att leva. Inga mängder av kläder att bylta på sig, färska råvaror att äta som man t.o.m. plockat själv, tid att umgås …

 18. Sommar för mig är livets bästa årstid när människors finaste och gladaste sidor kommer fram. Där dom bästa hängen kostar en glass eller en flaska bubbel och man lätt kan skapa minnen för livet. Den tiden när alla är som minst stressade och istället unnar sig tid att njuta, fira saker och har det mysigt med vänner och familj.

  Jag vill vinna för att jag behöver pigga upp mig och min gravida kropp med något festligt och lyxigt. Går in i vecka 34 i dag och påbörjar 100% sjukskrivning pga vidrig foglossning och karpaltunnelsyndrom. Så skulle vilja skämma bort min kropp och bebis <3

 19. Sommar för mig är att få vara ute på landet med familjen, börja morgonen med en löptur och avsluta den med att hoppa i med springkläder på! Simmar ut till en liten flotte och pustar ut, så mysigt att få sitta där och titta på vattnet, bara andas- bästa starten på morgonen! Har hört talas om N.A.Es deodoranter och hade mer än gärna provat, hade varit drömmigt att få testa som en liten tentapresent i slutet av terminen!

 20. Hej! Sommar för mig är att vara på min pappas landställe i Småland, det ligger i det djupaste skogarna och vi har inga grannar. Att njuta av tystnaden där gör att jag tankar energi så man klarar av den stressiga vardagen i övrigt.
  Jag önskar vinna för jag vill göra något fint för min syster som går igenom en tuff period just nu med otur blandat med ångestkänslor.

 21. Sommar är att det är omöjligt att gå runt stan utan att stöta på glada, spralliga och solkyssta kompisar och medmänniskor. Sommar är att alltid sova för lite för man vill aldrig gå och lägga sig men är heller aldrig trött. Sommar är att cykla till havet och bara kasta sig ut från bryggan. Sommar är att kliva upp tidigt och plocka smultron i daggen till den som ligger kvar.

  Så glad att du på ett sunt och härligt sätt tar upp hållbarhet, mindre köttätande och hur vi ska ta hand om vår värld så att alla i framtiden får uppleva livets årstid – sommaren! Det är inte lätt att hitta bra ekologiska och veganska produkter och vem vill inte lukta som en italiensk trädgård? Vill mer än gärna vinna så jag även under årets mindre trevliga månader kan påminnas om det fantastiska som väntar

 22. Åh vad jag älskar sommaren! Bara ben, sandaler som ger mig skavsår, yoga i parken, glass vid kanalen, ljusa kvällar, nya solglasögon, läsa på balkongen, sitta på en uteservering och framförallt: sommarpirret. Blir helt lycklig av att ha det framför mig!

  Skulle vara perfekt med lite extra produkter till sommarens resor, särskilt när paketet innehåller så användbara produkter som deo och duschkräm. Dessutom gillar jag att byta doft med säsongen. Skulle inte ha något emot om doften av Nae för alltid påminner mig om sommaren 2019!

 23. Sommar för mig är tid med min familj, då vi bor i olika länder. Att inte frysa vilket jag altid gör annars. Doften av hav och solkräm och sedan en riktigt härlig sommarkväll i trädgården med fräsha snacks och en god drink!
  Jag skulle vilja testa lite nya härliga produkter fär att unna mig efter ett par veckors hårt arbete och som återhämtning efter många trevliga helger. Har svårt att säga nej när vädret är så fint men det har blivit lite mycket 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

sub archi