Frågor med Forni

Hej! Jag tänker lägga vantarna på skjortan så fort den kommer in i lager igen kan jag lova dig. En fråga dock, hur ska man tänka kring storleken? Är den lite oversize? Jag är på ett ungefär din storlek, ca 5 cm kortare dock och runt 55 kilo. Tycker inte om när skjortor är slimmade men jag vill ju inte bada i den eftersom jag är så petite, den ska ju inte bli en klänning haha utan kunna stoppas in där fram lite snyggt. Ska jag köra på small då eller kommer den sitta slimmat?

Hej gull!

Den är gjord i oversize vilket betyder att du kan ta din vanliga storlek. En strl S på någon som är en strl S kommer alltså att bli oversized! I nästa vända tar vi även in strl XS och XL i lager, vi valde att inte göra det i första vändan för att de ändå var just oversized och därför ganska ”lika” i storlek, men efterfrågan gjorde att vi valde att ta in det nu i alla fall.

Här har jag en strl S!

Hej fina Michaela! Tack för världens härligaste blogg 🙂 När jag läser dina inlägg om resande blir jag alltid så inspirerad över ditt (och kanske din killes) research och planerande av en vistelse. Jag själv planerar ingenting och det är ju alltid ett lotto… tänkte därför fråga: hur går ni tillväga när ni planerar en resa? (Tänker val av hotell, restauranger, mysiga kvarter osv) Förutom fornis grymma reseguider då hehe! Tänker mer om du ska till ett ställe du aldrig varit förut eller vet mindre om, hur går du tillväga för att hitta alla gömda pärlor? :))) Önskar dig en ljuvlig vecka! Kram

Hej bästa du!

Här måste jag faktiskt lämna över kredden till min underbara karl. Han står alltid för den största delen a researcharbetet, speciellt när det kommer till hotellen som han alltid bokar. Han hälsar att nyckeln är att lägga ordentligt med tid – kanske inte det roligaste men det lönar sig i längden. Han googlar olika hotell, områden, kollar google maps för att få en uppfattning om avstånd etc.

Sedan brukar jag stå för fråga runt-researchandet! Jag frågar vänner och bekanta om resmål och tips på dessa, skriver ner alla tips i anteckningar på mobilen, kollar upp varje tips, tittar på deras geotag på Instagram och deras instakonto osv. Sen skickar jag listan till D så får han gå igenom de tips jag sparat och de han tycker om bokar han! D brukar dela in tipsen på områden så att man vet vilka tips som ligger nära varandra/nära hotellet osv.

Det krävs ju lite engagemang för att ”få till den perfekta resan” men oftast tycker jag att det lönar sig. Mitt bästa är att fråga folk som jag vet har samma stil/tycker om samma saker som jag gör, då vet jag att deras tips högst troligt kommer falla mig i smaken. Alla tipsar ju om deras favoriter men man gillar ju olika, så att hitta folk som är likasinnade är det bästa när det kommer till tips.

Puss!

Åh tack för ett sånt bra inlägg! Älskar att läsa om andras hudvårdsrutiner 😀 Heter möjligtvis BUS:en från St Tropez ”Gradual Tan One Minute Pre-Shower Mousse”?

Yes – det är den!

Hej Forni!!!
Först och främst, Grattis till bebisen! Du och D kommer bli världens bästa föräldrar och er bebis är så lyckligt lottad.
snälla snälla svara på detta för jag behöver typ en utomståendes blick på detta.
Hur är din kontakt med din bästa vänner tex Petra dag till dag? Jag är i en punkt i livet då mina relationer håller på att ändra form där man inte varje dag skriver i flera timmar med sina kompisar utan kanske hörs någon gång per dag. Det känns som att vi inte är nära längre ,eller jag tycker det är jobbigt att inte alltid vara i kontakt och veta vad dom gör men samtidigt när vi ses vilket är ganska ofta känns allt som vanligt bara att vi inte längre sitt och chattar dag in och dag ut som vi gjort förr. Är det så det blir när man blir vuxen? Eller har tex du och dina bästa kompisar alltid koll på varandra och har kontakt i princip hela tiden? Är mina vänner bara trötta på mig eller är det så att man inte hela tiden har kontakt 24/7?

Hej fina!

Nu vet jag inte hur gammal du är men jag gissar på att du är i tonåren, för jag kan inte minnas sist jag hade kontakt med mina bästa vänner ”hela dagarna” eller ens varje dag. Det är inte ovanligt att det går flera veckor mellan att jag hörs med mina bästisar. Vi alla lever upptagna liv och vet att våra relationer inte värderas i hur mycket vi hörs, utan kvaliteten när vi väl umgås/pratar. Jag skulle aldrig ha tid att höras med mina vänner varje dag och det vore ett enormt stressmoment eftersom jag har så mycket annat jag måste göra varje dag. Jag hörs med D och mina kollegor varje dag – thats it!

Däremot så hörs jag oftare med t.ex. Petra, eftersom vi delar kontor och är i samma bransch, än t.ex. Marith som det lätt kan gå två veckor utan att jag pratar med. Men tid avgör inte vänskapsrelationer när man är vuxen tycker jag och med mina vänner är det alltid samma känsla hur lång tid det än går mellan att vi hörs. Både Marith och Bosse har bott utomlands under flera år sen vi blev nära vänner men det har inte påverkat våra relationer alls.

Jag tror inte dina vänner är trötta på dig utan att ni helt enkelt håller på att växa in i en ny tid i era liv 🙂

Stor kram!

Petra, jag och Bosse. Tre bästisar som hörs när vi kan och orkar <3

Hej Michaela! Jag har en fråga till frågor med Forni som jag skulle bli så glad och tacksam över om du kunde ta upp! Jag har en sådan otrolig kroppsångest, och har haft så länge jag kan minnas sorgligt nog. När jag var yngre var jag väldigt liten och ”spinkig” vilket då var väldigt jobbigt. I tonåren började jag lägga på mig lite mer, har aldrig varit stor utan alltid modellen mindre liksom, men då började jag känna mig tjock. Och detta har liksom följt mig genom hela livet. Det spelar ingen roll om jag är mer eller mindre vältränad, väger nåt kg mer eller mindre. Jag plågas av ett själväckel och ett förakt mot min kropp som håller på att ta kol på mig. Snart ska jag på solsemester och vet att jag kommer att må så dåligt v a r e n d a dag vi är på stranden för att jag känner mig så äcklig och ful! Åhh jag inte hur jag ska ta mig ur detta, och min kille blir ju också ledsen av att jag hela tiden trycker ner mig, vi har varit tillsammans i 10 år och jag är fortfarande så sjukt obekväm att vara naken inför honom trots att han överöser mig med komplimanger att jag är fin. Tvivlar liksom konstant på att han kan tycka det när jag själv bara ser alla brister och allt fult och äckligt. Ursäkta för en hemskt lång fråga men jag orkar inte ha det så här längre. Du som är så klok och fin, vad tycker du att jag ska jag göra? Har du själv någon erfarenhet runt kroppsångest och hur du har hanterar det? Stor kram

Hej fina du,

Jag tycker att du ska gå och prata med någon om dessa känslor pronto. Ingen människa ska behöva leva med att känna självhat på den här nivån och du behöver få hjälp med att hitta tillbaka till din självkärlek.

Jag vet inte vad du tycker är bäst men antingen kan du boka en psykolog privat, eller så kan du gå till din vårdcentral och berätta om dessa tankar. Ett annat tips är att ringa t.ex. Doktor.se och berätta det här du berättar för mig, så kan de guida dig rätt. Om du är under 23 år kan du gå till ungdomsmottagningen!

Om någon annan som läser har personliga erfarenheter, råd och tips får ni gärna kommentera.

<3

Grattis till den fina kollektionen! Det hade varit kul att få höra lite om själva klädproduktionen: var och hur blir kläderna till? Var kommer tyget ifrån? Finns det något hållbarhetstänk inom Soft Goat? Etc. Nu när fler och fler blir klimatmedvetna är sånt extra spännande! 🙂

Tack snälla!

Jag har skrivit om hållbarhetsaspekten sen jag gick ut med samarbetet men du kanske har missat det!

Om du går in på Soft Goats hemsida är det även bland det första som uppmärksammas på sajten, så det är inte brist eller svårt att få information om Soft Goats hållbarhetstänk!

Här kan du läsa och lära dig allt om Soft Goats hållbarhet!

Här kan du läsa mer om cashmeret som används!

Som tidigare nämnt är denna kollektion framtagen i 100% obehandlad och naturlig kashmir, vilket betyder att det är getternas egna färger och alltså inte behandlat och färgat. Vilket tillför ännu en dimension när det kommer till miljön, eftersom det inte är så snällt mot miljön att färga plagg (svart är värst!). Jag är så stolt över att jobba med hållbart mode på det här sättet och valde Soft Goat till stor del för deras hållbarhetstänk.

  1. Tips för reseplanering är att stjärnmarkera ställen i google maps när man springer över trevliga tips, även om man inte tänkt åka dit nu kan man spara för framtiden. Min karta är helt full av stjärnor 🙂 man kan även skriva kommentarer på dem så man kommer ihåg varför man sparat dem.

  2. Hur mycket färg tycker du att BUSen ger? Såg en del negativa recensioner att den inte ger så mycket färg, vilket låter toppen för en blekfis! Vanliga BUS brukar se galet ut när jag går från vit till orangebrun, det är svårt att hitta några som ger lagom färg 🙂

  3. Gillar ditt tips att fråga likasinnade människor som gillar samma saker efter resetips osv så gör nämligen jag…. DIN BLOGG!😁😊👏 hahaa vet inte hur mkt ställen, restauranger, kläder osv jag fått härifrån genom åren! Alltid fullträff😁

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi