Min graviditet, vecka 31

Så mycket tankar och grejer i veckans graviduppdateringar!

Här kan ni läsa min graviduppdatering för vecka 31.

Veckans stora tanke har handlat om balans och låter såhär:

“Däremot tycker jag att balansen är svår när jag är gravid – vad är att ta hand om mig? Är det att boosta kroppen med massa grönt, eller att unna sig själv tid och en kardemummabulle? Jag vet ju att socker inte är det bästa för bebisen, samtidigt som de stunderna med fika eller en godisbit är de bästa stunderna för mig. Hur gör ni andra som är eller har varit gravida? Sedan har jag svårt att förstå vilka mängder som är ”för mycket”. Jag äter något sött varje dag – är det helt sjukt eller? Men jag äter aldrig stora mängder. Utan en chokladboll på eftermiddagen ena dagen, lite godis på kvällen när det är fredag, en glass på maten någon dag eller en bulle till fika.

Svårt det där med balans och själens bästa vs. bebisens bästa…”

Hur går era tankar? Help me out!

Och i veckans vlogg visar jag upp massa plagg jag har shoppat till bebisen (myset!) samt några klipp från Paris eftersom jag fick tillbaka kameran ♥

 1. Alltså det här med socker! Så svårt! Jag åt likadant nät jag var gravid, hade dåligt samvete för bebisen även fast det inte var några sjuka mängder. Men jag var så sugen på sötsaker!

  Problemet var att jag vande mig vid det och hade väldigt svårt att sluta efter förlossningen. Åt då alldelensbför mycket sånt under lång tid 😕

 2. Håller verkligen med dig om dilemmat. Är också gravid (v34) och äter något gott nästan varje dag och har gjort hela graviditeten. Lever med mycket food pharmacy tänk i vanliga fall att man får unna sig godsaker också så länge man även boostar med mycket grönt. Och den livsstilen funkar bra för mig och är även den jag hållt mig till under graviditeten. Men det är just att jag inte väljer bort sockret, vill ändå ha dom där godisbitarna/glassen/bullen varje dag och vad gör det mot bebisen? Så svårt! Jag kommer ju inte ge min bebis socker när den är ute under de första åren..
  Men jag försöker tänka att den får mycket bra i sig från mig också och tar för sig av det den behöver!
  Kram

 3. Nu är jag inte gravid men tänkte att jag ändå kan dela med mig. Äter något sött kanske en gång i veckan och då helst en Magnum glass eller en bit prinsesstårta. Bullar, godis, etc. är inget som faller mig i smaken. Vill jag unna mig något så blir det inget i matväg utan snarare en härlig massage, en ny bok eller kanske rosa tulipaner till lägenheten. Balans betyder olika saker för olika personer och så länge man själv är medveten om sina val så tror jag att det i slutändan blir bra.

 4. Jag tror bebisen mår allra bäst när du mår bra – och är så lugn (som man nu kan vara) inför förlossningen. En bulle eller två tror jag därför bara gör gott för vilan som uppstår i kroppen då är liksom extra värt det och viktigare än allt annat.

  Du är den bästa mamma ditt barn kan ha. Försök hitta lugnet i att du hittar balanserade beslut, på samma sätt som du alltid gjort. I stunder av stress behöver du mer vila, i stunder av harmoni tränar du et c. Det du gör kommer vara rätt när du fattar beslut från hjärtat.

 5. Jag tror att man ska vara försiktig med socker överhuvudtaget. Jag har aldrig vart förtjust i godis, förutom choklad men jag äter det väldigt sällan. Bullar och annat typ av fika är svingott men jag har bestämt att det äter jag om det bjuds, t ex på kalas och liknande. Inget jag känner att jag behöver köpa hem eller sätta mig på ett café för att äta ett par veckan. Jag tror inte man ska förbjuda socker helt för sig men jag tror att det är bra att begränsa intaget för att det inte ska bli för ofta/för mycket.
  Och skulle jag någon dag bli gravid så vet jag inte om jag kommer vilja stoppa i mig socker alls, men det är ju svårt att veta hur man känner om man inte är/vart gravid. Och jag måste välla erkänna att jag nog kommer ha svårt att låta bli att äta en glass emellanåt om jag skulle vara gravid över sommaren 😉

 6. Jag är också gravid, och förknippar inte “unna mig” med saker som är dåligt för mig (eller min bebis). Jag köper en mango, hallon eller dylikt, det är gott På riktigt, ger inte dåligt samvete och är bra för min kropp (alltså bra för min bebis).
  För mig (såklart inte för alla) så är det ingen balansgång mellan själen och bebisen, det är samma sak. Om det inte är bra för min bebis är det inte bra för min själ. Om det är bra för min bebis är det bra för min själ.
  Jag tror vi kan ändra på både beteenden och vanor, dvs att “unna sig” i stället för alkohol och socker kan bli grönsaker eller ett glas riktigt god färskpressad juice.

  allt gott
  Kia

  1. Hej Kia!

   Ja du och jag är helt klart olika som gravida, det hör jag 🙂 Att unna mig grönsaker när gravidkroppen cravear efter kardemummabullar funkar inte direkt för den här damen, haha.

   Jag tror absolut att man kan ändra beteenden, men vet väl inte riktigt om en graviditet som redan är så påfrestande stundtals som den är, är rätt period för att börja gå på sockerdetox.

   Men så härligt att du unnar dig sånt som inte innehåller vitt socker, det är säkert det bästa för både dig och bebisen!

   Kram!

 7. Så himla gulligt!! Blir helt varm i hjärtat av att titta på denna videon:)) vart kommer den vita blusen ifrån som du har på dig i början av vloggen? Verkligen supersnygg!!!

 8. Hej! Jag har varit gravid två gånger och har då ätit hur mycket godis, glass och fika jag velat ha! Alltså i princip varje dag! Och mina ungar tror jag inte tagit skada av det alls. Dessutom har jag fortsatt äta vad jag vill under mammaledigheterna, om du ammar lovar jag dig att du inte direkt kommer crava grönsaker😛 då är det: ge mig den där chokladkakan annars avlider jag! 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi