Frukosttankar

God morgon hjärtan,

Herregud vilken perfekt morgon jag har. Jag vaknade av mig själv strax efter 07, låg kvar och drog mig i sängen och vid åtta gick jag upp för att fixa frukost. Jag har haft sjuka cravings efter hönökaka med ost & skinka senaste tiden så igår handlade jag hem det för att äta till frukost. Gjorde en stor latte till mina mackor och kröp ner i sängen igen för att äta frukost. Den var precis så god som jag hade fantiserat om i all sin enkelhet och så åt jag framför Nyhetsmorgon med Instagram som sällskap. Ibland är de enklaste stunderna de bästa. Jag älskar maxade frukostar men lika mycket älskar jag hönökaka i sängen en helt vanlig tisdag. Det är variation som gör livet härligt, att inte göra samma sak varje dag utan att variera sig.

På tal om det, min pappa har ätit samma frukost så länge jag kan minnas haha! Vi snackar alltså 25 år eller så… jag undrar om jag kan få honom att variera sig? Å andra sidan börjar han jobba tidigt på morgonen och åker hemifrån innan 07 så frukost är nog bara ett nödvändigt ont för honom.

Hur är ni med frukost? Äter ni samma varje morgon, är ni periodare eller äter ni olika varje vecka?

Jag äter som sagt olika varje vecka. På måndagar äter jag frukost på kontoret och en vardag i veckan förutom måndagar brukar jag äta frukost ute. När jag äter hemma köper jag olika frukostgrejer varje vecka och är inte en sån som alltid köper samma bröd utan har kanske tio olika sorters bröd som jag gillar och varierar mellan. Samma sak med pålägg, yoghurt, frukt etc. På helgen brukar det som ni vet bli gröt, bananpannkakor, avokadomackor eller olika sorters ägg. Om D hade älskat frukost lika mycket som jag hade jag dock kört frukostbuffé extra allt på helgen! Kanske kan jag få vår son att bli en frukostälskare så är vi två mot en 🙂

Det här inlägget skulle egentligen inte alls handla om frukost men nu blev det så. Jag ska jobba hemifrån idag och skrev ihop dagens to do innan jag somnade igår, så den ska jag hugga tag i. Vi hörs lite senare ♥

En av mina bästa frukostar i år på The Peninsula Paris, mmm.

 1. Blir ju så nyfiken nu på vad din pappa äter, haha ;D Jag älskar också frukost, både att lyxa till och åka till ett hotell på vardagar bara för att äta frukosten, och mina hederliga mackor hemma. Älskar mackor! Gör små variationer i hemmafrukosten. Så mysig läsning ♡

  1. Det låter som att vi är ganska lika <3! Frukost är så mysigt tycker jag och tror att man gillar det för att det är en lugn stund på dagen. I alla fall för mig! Puss <3

 2. Generellt tycker jag att folk som börjar tidigt eller har mycket att göra väljer att äta samma saker till frukost, kanske har att göra med rutiner, komma upp i tid och inte fundera så mycket över dagens första måltid. Ungefär som en artikel jag läste på flyget om en tjej som hade ”uniform” för att inte behöva lägga tid på kläder och istället fokusera på sitt företag.

 3. ”Kanske kan jag få vår son att bli en frukostälskare så är vi två mot en”
  Fy fan vad gulligt! Blev helt pirrig av den meningen. Tänk att ni snart är tre – hur magiskt är inte det!!!

 4. Jag åt exaaaakt samma frukost fram till i höstas (då var jag 27 år) när lite problem med magen fick mig att byta pga smidighet. Men har absolut noll behov av variation utan älskar tryggheten i att veta exakt vad som ska ätas får mig att bli lugnare, orkar inte fatta beslut så tidigt på morgonen 😉 Lämnar också hemmet tidigt, ca 06.15-06.30.

 5. Overnight oats eftersom går att förbereda kvällen innan i glasmatlåda! Brukar ha i havregryn, rågflingor, chiafrön, kanel, jordnötssmör, fryst blåbär + milk of your choice 😉

 6. ÄLSKAR frukost, det är lätt dagens bästa mål. Kan sitta och äta frukost hur länge som helst. Ibland dukar jag upp en hel hotellfrukost, ibland blir det bara det enkla, också sitter jag och filosoferar. Dock är min kille ingen frukostmänniska, så det blir att jag får äta själv haha. Men det är den bästa ensamtiden jag vet 🙂

  1. Låter som att vi lever samma sorts liv, haha. Frukost är världens mysigaste grej och som du säger – jag uppskattar också den där ensamtiden!

 7. Äter alltid havregrynsgröt på vardagar med hallonsylt eller äppelmos och mjölk. Älskar det! Går hemifrån före kl 7, sedan blir det en ostmacka och kaffe på jobbet kl 9. På helgerna blir det oftast naturell yoghurt med musli. Älskar frukost och tycker det är det godaste målet på dagen. Min sambo äter dock inte frukost alls så får njuta i min ensamhet. Är också gravid, så får köra på samma strategi som du! Så mysigt att följa din graviditet btw! Kram!

 8. Vad roligt hur olika man kan vara! Varken jag, min mamma eller lillasyster är frukostmänniskor, så ingen av oss äter frukost. En kopp te eller ett klass citronvatten är dock givet. Tycker det ser så mysigt ut med dina frukostbilder men kan i hela världen inte förmå mig att äta på förmiddagen. Blir dock en sen middag vid 21-22 för vår/min del, så det kan ju också vara därför.

  Kram!

 9. Jag äter ungefär samma frukost på vardagar; en ganska hårt rostad skiva bröd (köper alltid på bageri, oftast levainlimpa) med smör, ost, skinka och gurka och oftast en skål med tinade frysta hallon och en tärnad apelsin. Ibland blir det andra bär eller bara hallon och då och då även en skvätt grekisk yoghurt i. Jag går upp kl. 05 och åker till jobbet kl. 06 så jag har inte så mycket tid att fundera ut något annat men å andra sidan tycker jag att min frukost är så god så jag börjar längta efter den redan nu kvällen innan!😋

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi