Frågor med Forni: Beauty-edition

Samarbete med NIVEA

Bästa concealern?

Just nu använder jag en från Clarins som är riktigt, riktigt bra. Jag gillar Clarins och By Terry, de är nog mina två favoriter på marknaden!

Vad gör du för att få lyster? Förutom gravidglow 🙂

Jag måste säga att gravidglowet är helt insane, trodde det var en myt men jag har aldrig haft sånt glow som under min graviditet! Ska göra allt jag kan för att behålla den även när bebisen är här. En av anledningarna är ju ett större blodflöde i kroppen, det kanske man inte kan återskapa efter graviditeten haha, men att återfukta och ”massera” in ens krämer i ansiktet hjälper till med blodcirkulationen!

Men som sagt, förutom gravidglowet så dricker jag mycket vatten och yogar i vanliga fall. Både vatten och yoga är detoxande inifrån och jag tror på att behandla kroppen inifrån och ut för bästa möjliga beauty-resultat.

Jag använder highlighter också och får alltid mycket komplimanger för den! Favoriten är NARS highlighter-stick som är krämigt i färgen Copacabana. Många håller ju på med countouring men det är inte för mig utan jag highlightar under ögonbrynen, på insidan av ögat, kindbenen, överläppen och ibland lite på näsan för att få till ett glow.

Använder du brun utan sol? Vad använder du i så fall för märke och hur ser rutinen ut?

Jag använder St Tropez Brun utan Sol som är helt magisk. Just nu kör jag deras mousse som du tar över hela kroppen, väntar en (!) minut och sedan sköljer av i duschen. Så enkelt och färgen blir alltid jämn. Jag gillar verkligen beautyprodukter som är enkla att använda, det är nog ledordet i hela min rutin.

Vilka är dina go to-produkter?!

I hudvårdsväg:
– NIVEA MicellAIR Wipes (är seriöst besatt av dom!!)
– Foreo som komplement i rengöringen!
– Jag använder en ansiktskräm med hög SPF, fukt och glow ligger ju väldigt nära. Just nu använder jag Mesoestetics Mesoprotech Melan 130+ Pigment Control (så svårt namn, haha).

I sminkväg:
– Armanis Powershot foundation är ALLT
– By Terrys mattande puder, vet inte vad jag gjorde innan det kom in i mitt liv
– Aldrig utan min Boy Brow från Glossier

Du har tidigare pratat om dålig hy men din hy nu ser helt fantastisk ut. Hur har du gjort?!

Tack! Jag tror att grunden ligger i att jag försöker ta hand om hela mig – inifrån och ut, som jag nämnde högre upp i inlägget. Jag har varit slarvig på allt ifrån kost till att dricka vatten eller tvätta bort sminket som yngre men idag är rutinen enkel – men tydlig.

Små saker som har gjort stor skillnad för mig är:
– ORDENTLIG rengöring! Finns en anledning till att alla make up-artister tjatar om detta. Rengöring är A OCH O!
– Dricka mycket vatten, minst 1,5 liter om dagen
– Inte ha på mig smink alla dagar i veckan utan ha minst två sminkfria dagar av sju för att låta huden vila
– Peela ansiktet 2-3 ggr per vecka för att verkligen få bort alla orenheter
– Hitta rätt produkter för just mig! Produkters verkan är otroligt individuell, det handlar inte bara om bra och dåliga produkter utan också om att allas hud är olika och därför behöver olika. Man måste våga testa runt för att hitta rätt! Inte bara nöja sig… det är lite som att dejta 😉

Hur ser din hudvårdsrutin ut?

När jag kommer hem från jobbet tvättar jag alltid (!) bort sminket med NIVEA MicellAIR water på en eller två pads. Så att jag verkligen får rent huden och den får några timmar hemma på kvällen då den är fri från orenheter.

Efter det smörjer jag in huden med en fuktkräm och en ögonkräm. Klar!

På morgonen sköljer jag ansiktet med ljummet vatten och tar sedan en pad med micellärt vatten ifall att orenheter samlats under natten. Sedan en dagkräm med SPF (livsviktigt!) som får sjunka in innan jag lägger på primer och påbörjar dagens make. Om jag kör osminkat har jag bara min ansiktskräm från Mesoestetic som jag rekommenderar högre upp i detta inlägg!

Behöver man använda något “mer” än micellair water för att ta bort sminket? Är den nog?

Nej gud, den räcker gott och väl! Om du har tyngre sminkning rekommenderar jag deras MicellAIR Expert-serie (den svarta) som är ännu mer effektiv och och tar även bort vattenfast make-up. Men du behöver ingenting mer än MicellAIR water – den vanliga serien till vardags och Expert-serien om du kör en tyngre make.

Däremot brukar jag tvätta med en ansiktswash efteråt också, innan jag går och lägger mig, för att jag gillar känslan av att känna mig helt ren innan jag tar på mig min fuktkräm.

Vad är dina tips på saker att undvika i skönhet och hudvårdsväg?

Som jag nämnde tidigare ligger vikten i att hitta rätt produkter för just DIG och inte bara något som “alla andra rekommenderar”. Man måste våga testa sig fram. Eftersom jag har problem med oljig hy så undviker jag produkter med olja i sig. Jag har kompisar som är supertorra i ansiktet och dränker sig i olika oljor men det funkar inte alls för mig. Min hud älskar fukt och behöver bli boostad med fukt, men säger nej tack till olja. Testa dig fram!

I samarbete med NIVEA

    1. Vad roligt att du uppskattade det! Jag älskar ju beauty så det är roligt att få in då och då! <3

  1. Åh vilket härligt inlägg! Undrar dock VILKEN concealer från clarins och by Terry. Måste köpa en ny ASAP och min gamla har slutat säljas så har lite skönhetspanik 🙂

  2. Hej! Så kul att få läsa om dina beauty favoriter! Undrar bara om det är power fabric foundationen du menar? Så nyfiken på vilken som är din favo, älskar nämligen power fabric 😍

  3. Åh tack för ett sånt bra inlägg! Älskar att läsa om andras hudvårdsrutiner 😀 Heter möjligtvis BUS:en från St Tropez “Gradual Tan One Minute Pre-Shower Mousse”?

  4. Hej bästa forni! Inser nu att jag fick skrolla ett tag för att hitta detta inlägget där du tipsar om BUSen. Tiden går såå snabbt! Köpte den men nu är min fråga: hur hinner man smörja in hela kroppen – gå in i duschen och skölja på en minut? (Lite överdrivet men, haha) Blir lika stressad varje gång. Hur gör du? Fungerar det att ta det ”lugnt” och sen skölja? Eller hur viktig skulle du säga att minuten är? Eller riskerar man att färgen blir för mörk då? Många kramar <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi