Paris: The Peninsula, afternoon tea & Rodin Museet

I lördags åkte jag och D på vår sista resa innan bebisen – till Paris! För vad passar bättre än en sista resa i romantikens stad innan vi ska bli föräldrar?

Resan dit gick supersmidigt och magen var inte alls i vägen – win!

När vi kom fram checkade vi in på The Peninsula Paris. Det är ett hotell jag drömt om att bo på så jag var SÅ glad över att D överraskat mig med att boka det här hotellet. Rummet vi fick var magiskt och gigantiskt, det här är walk in closeten.

Där jag packade upp med nöje. Jag hade packat för första gången med mina produkter från Organista och wow så mycket härligare det var att packa. Jag älskar ju organisering, speciellt när jag reser, och Organistas produkter gjorde verkligen packningen perfekt. Ren njutning att öppna väskan och ha tydlig uppdelning av allt! Jag la kvällsoutfits i en, dagoutfits i en annan, trosor och bh och strumpor separat, påsar för löst innehåll etc. Så bra!

Jag tycker aldrig att hotellsängar kan mäta sig med vår säng från Carpe Diem som vi har hemma, men den här sängen kunde verkligen det. Helt otroligt skön.

På äkta franskt manér bjöds det på macaroons när vi kom in i rummet.

Och här var den bedårande utsikten. Att öppna fönster i Paris är något av det härligaste jag vet, för ingenting slår doften och synen av Paris utanför fönstret. Jag älskar det.

När vi kom fram hade vi bokat afternoon tea på hotellet direkt. Smart av oss, eftersom man inte äter speciellt gott eller mycket när man reser. Så att komma fram och gå direkt till afternoon tea visade sig vara en briljant idé!

Efterrätterna var helt otroliga, vi smakade av i stort sett alla! Jag och D har helt olika smak så vi valde halva efterrättsbuffén var. Jag gillar allt med choklad och han gillar allt med grädde. Om ni är i Paris och vill gå på en lyxig afternoon tea så måste ni testa den här – ni kommer inte bli besvikna!

Jag behöll dagens outfit även när kvällen kom, så gick vi ner och åt middag på en liten fransk bistro. D drack rödvin och åt en klassisk fransk köttbit med pommes och bea, då var jag lite avis vill jag lova. Men min fisk och cola light slank också ner 🙂

Klänning från See by Chloé, skor från Sandro Paris

När vi vaknade på söndagen var vi orimligt taggade på att testa frukosten. Jag hade spanat in hotellet på Instagram (härligaste jag vet att kolla upp hotell och restauranger på instagram innan för att verkligen längta och drömma mig bort) och förväntningarna var ganska så höga eftersom alla bilder på frukosten såg magiska ut.

Vi blev INTE besvikna, herregud vilken frukost! Egg benedict, färska bröd och bakverk, frukt och bär i oändlighet, charkuterier, ostar, marmelader, yoghurt, gröt, chiapudding, alla typer av topping. Herregud som vi gick loss!

Den här chiapuddingen är den godaste jag ätit i hela mitt liv. Toppad med mangoswirl, deras hemmagjorda granola och färska bär.

D har aldrig varit lika förtjust i frukost som jag är (som ni vet om ni hängt med ett tag, haha) men han var så gullig den här resan som satt hur länge som helst med mig för att han vet att jag älskar det.

Vädret var sådär i söndags, ca 12 grader och grått, så vi passade på att gå på museum efter frukost och piff.

Rodin Museet närmare bestämt! Med massa vackra skulpturer. Halva museet är utomhus så det funkar egentligen lika bra oavsett väder. En perfekt förmiddagsaktivitet som jag varmt kan rekommendera.

Jag fick ta lite pauser i strosandet, tur att man inte har bråttom på semester. Kroppen är verkligen helt annorlunda i den tredje trimestern.

Klänning från H&M

Efter ett par timmar var vi redo att strosa vidare. Vi bestämde oss för att promenera till lunchrestaurangen via Eiffeltornet och parken. En fin promenad som tog ca 45 min. Synd att det kom lite regnskurar längst med vägen bara, hehe.

Här frågade vi en okänd man om han kunde fota oss och efteråt visade det sig att han var fotograf – snacka om tur! Det är ju alltid lite chansning att be okända fota en, ofta blir det bilder som är suddiga eller har ett finger med eller inte går att använda hehe. Men den här blev ju hur fin som helst!

Tröja från Helmut Lang, skinnjacka från LXLS, väska från LV

Vid halv tre ramlade vi in på Monsieur Bleu, blöta av regnet och helt slut (jag) av promenaden. Men stället vägde snabbt upp humöret. Jag har varit här innan och det är verkligen en favorit i Paris. Sjukt fin lokal både invändigt och uteserveringen. Bra mat, snygga människor, härlig stämning, inspirerande miljö.

Jag åt en burgare och D en köttbit med pepparsås och pommes. When in France

Efter lunchen gick vi tillbaka till hotellet för att spa:a. Det är ju inte jättevanligt att hotell i storstäder har något spa men Peninsula har världens härligaste sådant. Så där låg vi en bra stund och bara njöt.

Sen fick jag mitt livs bästa massage. I alla fall, utan tvekan, topp tre. Jag var så orimligt nöjd och mjuk i hela kroppen efteråt och önskar att alla gravida kvinnor fick uppleva samma massage av samma kvinna för hon var helt otrolig. Jag kan verkligen tipsa om att boka in en massage när man är på semester och är gravid, kroppen orkar så mycket mindre och då är det väl investerade pengar (tycker jag) att ta en massage för att vara extra snäll mot kroppen. Eftersom man inte dricker några drinkar har man ju utrymme för det i budgeten också 😉

Sen var det bara upp och piffa till sig innan det vankades middag. Jag hade på mig en klänning från By Malina och skor från Rochas.

Miljöerna på The Peninsula är riktigt pampiga!

Blir glad när jag ser den här bilden. Jag och min älskling.

Som jag skrev i förra veckan passade vi på att ta väldigt många bilder från resan som minnen och jag är så glad för att kameran är tillbaka med alla dessa bilder. Tänk när jag kan visa min son att titta, här var mamma och pappa i Paris med dig i magen!

Halv nio, i perfekt tid för solnedgången, hade vi bokat bord på L’Oiseau Blanc. Har ni sett vilken utsikt? Breathtaking!

Restaurangen ligger högst upp på hotellet där vi bodde och är känd för sin goda mat, otroliga service och magiska utsikt. Med all rätt.

Jag fick en alkoholfri fördrink som jag sippade på medan solen gick ner utanför.

Sedan kom maten! Till förrätt åt jag king prawns som var magiskt goda.

Och till varmrätt åt jag deras hummer som var heeelt otrolig. Vattnas i munnen bara jag ser bilden.

Självklart blev det en efterrätt med massa choklad!

Tack Paris, tack livet och tack D för världens härligaste lördag och söndag i Paris!

  1. Vilka härliga bilder! Och gött att kameran kom tillbaka. Penninsula ser helt underbart ut. Jag förstår att du trivdes där. Jag har inte bott på hotell i Paris på 11 år eftersom att jag alltid bor hos vänner när jag är där, men nu blev jag sugen på att boka två nätter på något mysigt hotell under kommande besök bara för att lyxa till det 🙂

  2. Hej!
    Så härligt ni verkar har det!
    Kanske är det opassande till detta inlägg, men jag har inte kunnat släppa tanken och tänkte att jag likaväl kan kommentera. För 1,5 år sedan skrev du ett vackert inlägg om när du miste din morfar. Om saknaden, om att det är en annan typ av hjärtesorg och läker inte som andra sorger utan kan slå till helt oannonserat. Det var bland det ärligaste och mest spot on jag läst. Finns detta i tryck någonstans? Finns det publicerat i några av dina böcker? Om inte, och om du har tankar på fler böcker och skulle samla genuina texter – så ta gärna med det. Kanske kan det hjälpa andra som också är nya för den sorgen, för mig har det verkligen hjälpt att våga känna. Tack!

  3. Ohh underbar tröja, den stickade. Var har du köpt den om man får vara så fräck att fråga det?

  4. Alltså som du strålar!!! Du o ni ser så lyckliga ut att jag blev lycklig av att bara titta på bilderna!!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi