En eftermiddag på akuten

Jahopp här sitter jag på St Görans Sjukhus och behöver en kram 🙂

Har haft så himla ont i vänstra benet sen Paris så jag ringde till 1177 och de sa åt mig att åka till akuten direkt?! Jag blev så stressad, jag ringde egentligen för att bli lugnad med ”det är vanligt med ont i benen under graviditeten, troligen bara kramp, lägg dig och vila!”. Istället sa hon ”Jag vill att du åker in till akuten direkt ifall att det är en blodpropp, vi måste ta det säkra före det osäkra”. Eeeh okej tack för den paniken. Var på väg till ett möte så gick på det och sedan åkte jag in.

Jag måste säga att jag är så tacksam mot vår sjukvård. Allt går så snabbt som det är möjligt, alla är så snälla och lugnande. Även om jag avskyr sjukhus pga massa sjuka människor här (är livrädd för att bli smittad med något när jag är gravid) så känner jag mig trygg och väl omhändertagen.

Efter massa prover verkar det inte vara en propp men kanske något annat så jag stannar för ytterligare överläggning med gynläkare innan jag får göra ultraljud eller åka hem.

Jag blev så stressad av att åka hit för jag har otroligt mycket jobb som jag hade behövt röja undan. Men nu när jag har suttit här i några timmar känner jag bara att ingenting är viktigare än min och mitt barns hälsa. Det är nummer ett och alla mina fantastiska kollegor och samarbetspartners kommer att förstå om saker tar lite längre tid den här veckan.

Nu ska jag läsa bloggar via mobilen, dricka en vatten och vänta in sista läkarutlåtandet. Vi hörs lite senare eller imorgon igen. Ha en fin kväll och TA HAND OM ER!

 1. Kan du göra en video eller skriva ett inlägg om hur du gör när du bygger upp ett blogginlägg? Du är en sån otroligt bra skribent och superskönt att din stress och oro minskade när du väl var på sjukhuset!

 2. Jag brukade också tänka precis som du gällande smittorisken på sjukhuset, men sedan pratade jag med en vän som jobbar på sjukhus och som sa en grej som lugnade mig i alla fall. Hon sa att de som har t ex influensa eller liknande åker ju till primärvårdsjouren eller vårdcentralen, de åker inte till sjukhuset. Sjukhuset är mer de som har planerade operationer eller behandlingar för andra saker som inte är smittsamt. Det gjorde faktiskt det mycket lättare för mig att vara på sjukhus, även om det naturligtvis aldrig är roligt. Hoppas allt gått bra och att ni får lugnande besked gällande din och bebisens mående! 🙂

  1. Men gud vad smart, aldrig tänkt på det men it makes sense nu när du säger det. TACK, nu kommer jag vara lite lugnare nästa gång jag är på sjukhus! <3

  2. Det stämmer inte. Det kan ta veckor att få tid på en vårdcentral och därav åker många till lättakuterna som finns på sjukhusen eller så åker de in akut. När jag hade lunginflammation så vägrade de hjälpa mig på vårdcentralen och skickade mig till akuten 2 gånger…. Sjukt störande och det märks att sjukvården har kollapsat när vårdcentralerna är så dåliga och underbemannade att de skickar folk till akuten som egentligen inte ska vara där.
   Jag har tyvärr varit på akuten en hel del och de svämmar över av folk som har infektionssjukdomar. Så som du beskriver det var det för 10-15 år sedan, inte längre :/

 3. Stackars dig! Minns känslan av att behöva åka in till sjukhus som gravid, också ensam, och det är inte lätt. Så mycket tankar och oro närvnågot ligger inkapslat I EN och man inte kan se och..få kontroll. Så heja dig! Det är stentufft mentalt och fysiskt att vänta barn. Kanske är det kroppens sätt att visa en att man inte längre kan kontrollera allt..och att det är ok? Hoppas du får en fin dag idag med värme och lugn. Kram!

  1. Jag tror du har helt rätt i det du säger. Tack för en fin och stöttande kommentar <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi