Receptbilden vs. reality

INLÄGGET ÄR ETT BETALT SAMARBETE MED Mathem

Psst, längst ner i inlägget finner ni en härlig rabattkod!

I veckan beställde jag ett recept som såg sååå gott ut på Mathem. Jag väljer i stort sett enbart mina recept utifrån bilderna i Mathems receptbank och jag måste säga att det är olika utmaningar varje gång. Ibland blir det verkligen precis som på bilden och då känner jag att ”Yes – I made it” haha. Medan ibland tittar jag ner på min sorgliga tallrik för att sedan jämföra med den inspirerande bilden på sajten och tvingas inse att nej, det här var inte min grej.

Det roligaste är ju utan tvekan när det går att göra ett recept som faktiskt blir någorlunda likt i resultat. Då känner jag mig stolt (haha!) men också motiverad till att testa mer recept. Den här gången klickade jag hem denna färgbomb – Kryddig quinoa med rostade grönsaker, kyckling och ärtpesto.

Är ni sådana som följer recepten punkt till pricka? Jag var en sån person tidigare men har blivit lite mer spontan senaste åren tack vare D. Han improviserar en hel del och ibland gör jag detsamma. Det lönar sig sällan dock utan ofta ångrar jag att jag inte bara gjorde som det stod i receptet från början haha.

Dagens recept hade många olika moment men ingenting som var särskilt svårt. Jag är tokig i alla sorters pesto/krämer och måste säga att ärtpeston i detta recept var verkligen en höjdare! Mer pesto åt folket.

Hur ser era kök ut när ni lagar mat? Jag är inte en sån som städar efter varje moment, men heller ingen som lämnar ett bombnedslag efter mig. Skulle vilja säga att jag är ganska normal? Eller hur tycker ni att det här köket ser ut jämfört med ert när ni lagar mat hemma?

Efter att ha rostat grönsakerna, kokat quinoan, krossat mandlar och pillat ut granatäppelkärnorna var det dags att försöka lägga upp lika snyggt som på receptbilden.

Hahaha, okej det här blev ju inte alls lika fint som på bilden. MEN ÄNDÅ, för att vara en vanlig hobbymatlagare är det väl godkänt? Jag borde dock inte strösslat granatäpplet över sådär för det färgade kycklingen rosa vilket inte blev så aptitligt kanske…

Saker jag kommer göra annorlunda nästa gång jag lagar detta recept: sätt på grillfunktionen på ugnen halva tiden så att grönsakerna verkligen får färg! Stek kycklingen längre för ordentlig yta. Och mer myntablad på toppen, bara för det är så vackert.

MEN det viktigaste av allt – SÅ GOD MATRÄTT!!!

Blev ni hungriga nu? I sådana fall har jag en trevlig överraskning åt er!

F100 ger 100 kr rabatt till ALLA kunder på nästa order över 700kr!

Så in på Mathem (klick!) och lägg din nästa beställning på en gång.

  1. Tips att köpa frysta granatäpplekärnor, så himla bra och enkelt! Och smakar precis som färska! Ev lite mindre spänst i men så värt det 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi