Pojknamn – hjälp oss!

Sååå roligt att så många gissade rätt på pojke för några veckor sen när jag avslöjade könet på vår bebis! Intressant det där hur man kan få en känsla som sen visar sig stämma. Sen är det ju ändå 50% att man gissar rätt vad man än gissar, haha, men de flesta både här på bloggen och på Instagram gissade på en pojke och det stämmer ju!

Nu till det absolut svåraste…
NAMN!!!

Jag och D har några namn som vi tycker om men gud så svårt det är. Många namn har någon av oss en personlig relation till som antingen påverkar namnet negativt eller som bara känns för nära. Det kan vara att en kompis heter det eller att någon man hatar heter det, hehe…

Har ni några namnförslag till oss kanske?

Det viktigaste för oss är att namnet funkar internationellt då det blir ett barn med ursprung från både Iran och Italien (och lite finlandssvensk eftersom mammas sida är från Åland haha!). Jag vill att namnet ska funka även på engelska. Gärna ett sydeuropeiskt namn men inte för vanligt och inte för konstigt heller – haha! Ni hör ju, så svårt tycker jag…

Hjälp gärna till och kommentera med namn som ni tror hade passat på vår bebis!

 1. Julian/Julien eller Ruben tycker jag om. Lycka till med namn. Jag och min man fick precis barn. Hade några favoritnamn men landade i ett annat på namnlistan till slut när hon kom ut. Älskar namn men det är svårt när man ska enas haha och det ska funka på olika språk (min man pratar spanska och min familj skånska).

 2. Mina bröder heter David och Felix – två namn som verkar ticka era boxar? Superpartisk är jag ju obviously, men tycker de båda är SÅ fina. Lycka till!

 3. Valentin Forni låter så gulligt tycker jag :)))
  Nico (Nicolas) Forni
  Ruben Forni
  Adrian Forni
  Milo Forni
  Leon Forni
  Romeo Forni

  Så sjukt att man ser framemot din bebis så mycket haha! Stort grattis och allt gott till fina dig <3

 4. Åh jag tycker det är så svårt med pojknamn! Mina favoritnamn är: Matteo, Adrian, Enzo, Dante och Enzio
  Spännande att få höra om ert val längre fram! Kram

 5. Grattis till er!
  Typiskt att det är alltid lättare att komma med idéer när det inte är ens eget barn! Haha 🙂
  Liam
  Matheo
  Benjamin
  Noel
  Severin
  Henry
  Oscar

 6. Min kille kommer inte från Sverige så när vi får barn kommer det också vara viktigt med ett mer internationellt namn. Några av mina pojkfavoriter är Elias, Elliot, Liam, Oliver, Hugo, Lucas och Walter. Ska bli så spännande att se vad ni bestämmer er för!

 7. Oliver
  Jacob
  Lewis
  Matthew
  Noah
  Cooper
  Maximiliam
  Pheonix
  Milo
  Otto
  Matteo
  Carter
  Connor
  Dominic
  Zack
  Owen

 8. Åh, älskar namn! Men det är ju sjukt svårt när det väl kommer till kritan och man ska bestämma till sitt eget barn. Känns som jordens största beslut typ. Barnet ska ju heta det (förhoppningvis) resten av livet. Vi hade Elliot, Elton, Edward och Valentin på vår lista och det blev tillslut en Elliot :). Kanske något av dom namnen som ni tycker kan passa? Kram

 9. Min kille är från Italien och ett av mina favoritnamn från Italien är Valerio. Jag tycker det låter fint på svenska med! Det har fin betydelse också, vilket jag tycker är viktigt. Det betyder ’to be strong and healthy’ 🙂

 10. Hej!
  Joshua (Josh) Thiago, Theo (Theodore) är gångbara namn internationellt. Max också och Benjamin eller Kaveh, det senare persiskt tror jag. Lycka till med allt!

 11. Tycker du har fått fina namnförslag redan, särskilt Diego och Matteo, men sen jag såg att Eva Longoria valde Santi/Santiago till sin son tycker jag det är superfint!

  Annars får jag lite sydeuropeiska vibbar av Eli, Emile, Florian, Etienne, Francisco, Alfons, Dante, Luca, Leon, Luis …..

  Spännande att höra senare när ni hittat ”ert” namn ☺️💖

 12. Min pojke var också ”tvungen” att ha ett internationellt namn. Jag är svensk, min kille fransos, hans mamma fransyska med rötter i från Tyskland och min killes pappa är från Chile. Så det ska låta bra på både svenska, spanska, franska och engelska (språket jag och pojkvännen pratar) samt passa ihop med våra efternamn Escobar-Friberg. Namnet som vi valde och fullkomligt älskar är LIONEL <3 Skulle ju också passa så fint med ditt efternamn, Lionel Forni 😉 Får vi en till kille i framtiden så ska han heta Salvador! Älskar det power-namnet!

 13. Matteo/Theo känns ju givet?
  Annars var Luca/Lucas fina förslag från här ovanför.
  Vems efternamn kommer pojken att få i slutändan?

 14. Finns så himla mycket vackra Italienska namn. Luca var det första jag tänkte på när du gick ut med att ni ska få en son. Luca Forni vore så fint!

  Älskar också Angelo, Marcello, Sandro, Alessio, Lorenzo. dör så fina

  Vet inte om Idris kanske är persiskt? super fint i alla fall

 15. Så kul med namn! Mitt bästa tips är att ha en lista med namn och sen känna in vad det är för filur som kommit ut. Vi gillade till exempel Theodor när sonen kom men när han kom var det ingen Theodor.. Det var en John! Och John hade inte ens legat jättehögt på listan innan men det var så klockrent att det var det han var och vi älskar namnet idag. Vi ville ha ett namn som fungerar både på en bebis och sen när han ska ta över mammas företag och vara big boss i framtiden, hehe. 🙂 Gärna att det skulle fungera internationellt också.

  Andra killnamn jag gillar är Sam, Tom, Nicolas och Collin. Dom är ju alla internationella men kanske inte så mycket sydeuropeiska. 🙂

 16. Vi valde också mellan några namn som hade lite internationell klang. De var Caesar, Vincent, Julian och Matteo. Det blev en liten Julian.

  SÅ kul och svårt med namn. Vi bestämde oss inte till 100 % förrän någon dag på BB.

  Stort lycka till med allt härligt som väntar. KRAM

 17. Jack, Zack/Zacharias/Zachary, Milo, Milion, Lion, Will, Marlie.. Så kul med namn, men svårt innan man prickat rätt!

 18. David, Casper, Elias, Adrian och Pasha är persiska namn som jag tror skulle fungera på svenska, engelska och även italienska. Har själv ursprung från Iran och min kille är svensk så jag har själv funderat på detta, haha!

 19. Dante, Sandro och Matteo klingar italienskt och fint! Även Leo och Sam är väldigt fina namn. Men nu vill jag minnas att Ds bror heter Sam? Så det blir kanske lite tokigt haha… Oavsett vilket namn ni landar på i slutändan ska det bli väldigt spännande att ta del av! All lycka till er

 20. Persiska och internationellt gångbara pojknamn:

  Kian (också engelsk & keltiskt)
  Cyrus (också engelskt)

  Andra fina pojknamn:

  Leo
  Matteo
  Nicolai

 21. Hej! Min son heter Tom. Det har funkat i alla länder vi varit i och de flesta vi presenterar honom för kommenterar att det är fint och ovanligt men samtidigt inte konstlat på något sätt. Lycka till!

 22. Andrea är mitt förslag. Jag har en manlig vän från Italien som heter det, tycker det är jättevackert som pojknamn 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi